program de sters virusi

Program de sters virusi

Probabil una dintre cele mai mari probleme ale oamenilor, cand vorbim despre calculatoare si sisteme de operare raspandite sunt virusii. Cu cat sunt mai raspandite si mai folosite sisteme de operare, cu atat exista virusi tot mai multi si care afecteaza calculatorul si fisierele personale ale utilizatorilor. E normal, e un loc in care se pot face bani foarte usor.

Sunt fel de fel de virusi, raspanditi in cele mai neasteptate locuri, de la retele de socializare pana la poze sau fel de fel de arhive. Sa nu mai vorbim de cei care cauta pe site-uri interzise.
S-a scris mult despre protectia calculatorului si despre cum sa nu ne virusam. Si, parca incepatorii tot se lovesc de probleme.
Cea mai buna varianta de protectie impotriva virusilor eu zic ca este si cea mai ieftina, adica folosirea de masini virtuale pentru a ne testa programele.

Dar daca nu esti un utilizator destul de avansat pentru a folosi asa ceva, te limitezi strict la anumite programe de sters virusi, binecunoscutii antivirusi.

Daca suntem pe Windows 8, cei de la Microsoft au implementat un astfel de program care sa sporeasca securitatea utilizatorului.

Insa, daca nu suntem multumiti sau daca inca avem sistemele de operare mai vechi, trebuie sa alegem un program de sters virusi care sa-si faca treaba asa cum trebuie.

Cel mai bun program de sters virusi?

Nu exista. Sunt doar programe pe care le cunoastem mai bine si pe care nu stim sa le folosim. In principiu, majoritatea programelor antivirus fac cam acelasi lucru, blocheaza virusii, diferenta o face rapiditatea in detectie a fisierelor infectate si, bineinteles consumul mic de resurse. Ar mai fi de precizat si ca depinde foarte mult cat de bine stim sa customizam antivirusul.

Cele mai folosite programe de sters virusi sunt:

1. Kaspersky

Unii ar spune ca este cel mai bun program de detectare virusi, l-am folosit si eu o perioada lunga, mi-a placut, dar am ales sa nu mai folosesc antivirus de ceva timp. Din pacate nu este un antivirus tocmai ieftin.

2. Avast

Un antivirus destul de bun, probabil unul dintre cele mai buni antivirusi gratuiti. Rata de detectie este buna, dar in limitele unui antivirus gratuit.

3. Avira

L-am folosit o perioada buna la serviciu, cand lucram in partea cealalta. Nu am avut probleme cu el, chiar daca functionam pe o versiune mai veche. Dar pe Windows Xp nu aveam probleme.

Nu sunt singurii antivirusi si e posibil ca unii sa nu fie de acord cu mine. Asa ca astept sa spuneti care este cel mai bun antivirus pentru voi?!

Comentarii

 1. Alex a zis

  Cel mai bun antivirus este acela care il cunosti cel mai bine si il setezi corespunzator. Degeaba ai antivirusul anului daca nu-l folosesti la nivelul care ar trebui.

 2. Cojo a zis

  Pentru viruşii mai nebădăioşi, recomand cu căldură CD-urile bootabile oferite tot de producătorii antiviruşilor, gen Kasperksy Rescue Disk 10, BitDefender Rescue CD, F-Secure Rescue CD, Avira Antivir Rescue Disk

 3. Cristi a zis

  Sincer cred ca iti trebuie un antivirus cu care sa ti faci treaba ok nu neaparat antivirusul care este cel mai popular la acea data. asa ca mergi mai bine pe ceva ce cunosti .

 4. ex-silentio a zis

  Avast din 2007 :) Opțiunea de boot-scan m-a scăpat de muulte belele.
  Ca fapt divers, eu nu sunt de acord cu reinstalarea sistemului de operare pentru orice fleac. Aproape întotdeauna există o soluție…

  • Marius Cucu a zis

   Eu la inceput asa eram, instalam sistemul de operare pentru orice fleac, de la o vreme am renuntat la chestia asta si am inceput sa caut solutii pentru orice… :)

 5. Marian a zis

  Eu personal nu folosesc antivirusi. Sunt foarte slabi. Stiu cum sa ma feresc de virusi si nu am nevoie de un antiv, dar pentru un home user recomand kaspersky daca vrea sa fie cat de cat protejat.

  • a zis

   Este unul dintre cei mai buni antivirusi. Oricum, între timp malwarebytes începe să facă diferența. Din păcate, el detectează foarte bine, dar nu de fiecare dată și rezolvă problemele.

Da-ti cu parerea(comentariile se aproba manual):