Știți deja că îmi place să testez televizoare, în special pe cele OLED. Inițial, am pornit cu ghidul despre televizoare, iar apoi oamenii m-au căutat să îmi trimită televizoare la test.
Uite așa am ajuns să testez mai toată gama lor. Sau măcar putem spune că reușesc să testez tot ceea ce este important de la ei. Până la urmă, dacă sunteți atenți la filtrele magazinelor online ajungem la peste 150 de modele numai de la un brand.
Așadar, aș putea zice că am testat, în mare, cele mai bune televizoare Philips care se vând în România. În general, cei de la Philips împart televizoarele în 2 lansări. În perioada verii aduc televizoarele de linie, cele LCD, ca mai apoi să aducă și seriile premium, undeva prin toamnă, mai exact modelele OLED.
Dacă mâine vrei să îți iei un televizor Philips trebuie să știi că au mai multe tipuri de televizoare:
- televizoare cu android
- televizoare cu sistem proprietar(Titan OS)
Dacă le clasificăm după tehnologie avem următoarele:
- televizoare LCD-LED
- televizoare miniLED
- televizoare OLED
Atât cele LCD, cât și cele OLED au mai multe serii, cu mult mai multe diferențe. Am încercat să simplific pe cât se poate lucruri.
Dacă vrem să le identificăm mai repede trebuie să învățăm să citim seria produsului.
Prin urmare, În 2024 s-au făcut ceva schimbări la tot ceea ce înseamnă seriile celor de la Philips. Cred că au vrut, cumva, să se alinieze cu tot ceea ce face și concurența, așadar vor avea și ei pe seria premium miniLED. Practic, tot LCD, dar cu altă iluminare, mult mai bine organizată, față de tehnologiile anterioare.
Atenție, însă, că sunt modele care au Dolby Atmos, dar nu au Dolby Vision. La fel și cu sistemul de operare. E un pic de haos în seriile de anul ăsta și cel mai bine ar fi să ne auzim în comentarii dacă sunt neclarități.
Seriile strict pentru a urmări posturi TV
Mă refer, evident, la cei care aleg un televizor strict pentru a se uita la CATV, la posturile tradiționale: Digi24, antena3, Realitatea TV sau RTV. Am făcut o selecție de modele ceva mai omenești precum:
Seriile de buget mic
Ca serii de buget, cu panouri pe 50Hz avem următoarele:
Practic, putem spune că sunt doar 2 modele. Pentru cele de mai sus diferă o singură cifră, cea a suportului diferit.
Seria medie – tehnologia LED
Pentru a putea acoperi o gamă cât mai largă cei de la Philips au o serie numită The One. De-a lungul timpului, au avut un singur model pe serie, dar acum au ales să aibă 2 modele. Așadar, de anul ăsta avem următoarele:
- Philips AMBILIGHT tv LED 50PUS8518 – model pe 50 de Hz
- Philips AMBILIGHT tv LED 43PUS8818 – model pe 100 de Hz
Pe cel de 100 Hz l-am testat aici.
Seria entuziast – tehnologia miniLED
Deocamdată nu am pus mâna pe foarte multe miniLED-uri. Nu înțeleg de ce producătorii aleg să nu le promoveze, probabil că au un preț mult prea mare de producție, iar aceștia nu reușesc să vină cu prețuri competiționale. Încerc să fac rost de un model cât de curând.
Am avut o experiență cu un model din 2023 aici. Ei bine, nu m-a lămurit. E OK, e peste The One, dar nu cu mult.
Seria high end – tehnologia OLED
Anul acesta modelul best buy este Philips OLED818. Pe acesta l-am avut la test, ca în fiecare an. Tehnologia OLED este incredibilă, avem negrul absolut și culorile sunt incredibile, totul este vibrant, este ce trebuie.
Prețul actualizat pentru acesta este disponibil aici.
Cred că știți deja cum stă treaba la Philips, au 3 serii de televizoare OLED anuale și le-au împărțit cam așa:
- Philips AMBILIGHT tv OLED 48OLED718
- Philips AMBILIGHT tv OLED818
- seria 9 de televizoare OLED va veni ceva mai târziu
Din experiență am observat că opțiunile pe care le ai pe seria 9 cu un an înainte se adaugă ulterior pe seria de mijloc, mai exact seria 8. Dacă anii trecuți se făcea diferențiere pe bază pe câte laturi să aibă ambilight-ul, iată că acum diferența dintre Philips 55OLED818 și Philips 55OLED918 nu se face la ambilight, ci la heatsink. Modelul din seria superioară are răcire diferită și sunet mai bun, de la Bowers and Wilkins, în rest, cam toate sunt la fel.
Ambilight
Ambilight-ul a pornit pentru cei care vor să se uite la televizor în liniște. S-a demonstrat faptul că lumina caldă din jurul unui televizor te face să fii mai liniștit.
Așadar, ușor, ușor, cei de la Philips sau, mai exact, TP Vision au brevetat o tehnologie proprie.
Inițial, a fost pe 2 laturi, ca mai apoi să apară pe 3 laturi și acum pe 4 laturi. Mai nou, chiar Samsung a preluat dreptul pentru a folosi lumini pe spate, dar sistemul este ceva mai scump și nu atât de estetic ca la Philips.
Este prezent pe aproape toate seriile. Mai mult, luminițele acestea consumă 3-4W. Mi se pare incredibil de puțin pentru astfel de leduri.
Tehnologia este proprietară Philips, așadar mai toate modelele au așa ceva.
Philips are foarte multe serii, de la cele mai ieftine la cele mai scumpe, inclusiv tehnologia OLED. Putem găsi și modele bune acolo.
Depinde de ceea ce cauți. Dacă mergem pe aceeași serie s-ar putea să găsim dotări mai interesante la Philips decât la Samsung.
Da, Philips încă mai are licență pentru DTS.
Depinde de serie. Pe seriile mai scumpe folosesc licență de la android, pe TitanOS nu. Ce trebuie să știți este faptul că, pe TitanOS, anumite aplicații nu sunt dezvoltate. Un exemplu este HBO GO. Pe de altă parte, fiind un sistem proprietar este destul de bine optimizat.
Da, modelele din 2024 beneficiază de cele mai noi tehnologii pentru imagine.
Sunt asamblate în Polonia.
Vă aștept să discutăm în comentarii despre televizoarele de la Philips.
Televizoare bune Philips
lucruri bune
- ambilight
- android
- Dolby Vision
- Dolby Atmos
lucruri rele
- seria miniLED cam scumpă
În principiu, cei de la Philips au tot felul de dotări pentru televizoarele lor, atât pe partea de android, cât și foarte multe pe imagine, în ideea în care ai acces la mai toate soluțiile de pe piață.
Bogdan Ursu a zis
Salut,
Mă poți ajuta te rog cu un sfat? Ce ai alege intre PUS8118 (2023) și PUS8807 (generatia anterioara The One) pentru utilizare ca display la PS5 (funcția de Smart și cea audio nefiind relevante)?
Mersi mult!
Marius Cucu a zis
Mergi pe cel din 2022, chiar dacă e mai vechi, are 100 Hz.
HOME DORU a zis
Vă salut.Am un Philips 807 oled cumpărat în 2023. Unde găsesc pe cineva care să-i facă o calibrare? Mulțumesc.
Cristi M a zis
Salut,te rog, un sfat pentru achiziția unui philips 55pus8818 sau lg 55nano753qc,pentru tv și filme. Mulțumesc
Marius Cucu a zis
Philips e pe 100 de Hz față de LG… plus sunet mai slab.
SORIN COZARIUC a zis
Intre un Philips led 43 8518 si Philips led 43 pus 8507/12 care este de preferat de cumparat? Sau oricare model Philips diagonala 43? Multumesc pentru raspuns.
Marius Cucu a zis
Dacă există buget eu aș alege varianta Philips 8818, dacă se poate, cea 8518 e pe 50Hz. Am zis chiar și în video treaba aceasta.
Iustin M a zis
Salut, Marius! De ce afiseaza intunecat televizorul anumite canale? Si acest model si alte modele Philips. Cu brightness la 100 la fel se vede de intunecat, si nu e pe vreun eco mode sau ceva. Dintre toate canalele doar pe Eurosport 4k se deschidea imaginea si se vedea “normal”. Ai idee de ce? Merci
Costii a zis
Te salut, un sfat între 65oled818 și 65oled819, merita diferența?
Multumesc
Marius Cucu a zis
Diferă generația. Nu e diferență mare între cele două modele ca imagine, doar că pe cel nou e mult îmbunătățit ambilight-ul.
Costii a zis
Ms frumos. Bănuiesc ca seria 708 nu merita s o iau în calcul… am nevoie ca imaginea să fie f bună, pe partea de smart am Apple TV, iar ca sunet am un sistem f ok, muktumesc
Marius Cucu a zis
Nu, e panou entry level acolo.
Costii a zis
Ms frumos Marius, mă voi orienta pe unu din cele 2 atunci 818 sau 819 fct de buget
Marius Cucu a zis
Ah, încă o chestie. Mie la 819 nu îmi place suportul. Nu e atât de finuț ca cel de anul trecut. Dar aici e strict de gusturi.
Costii a zis
Ar mai fi varianta de miniled, mai ieftină, dar negru nu e negru din ce am cercetat, încă mai au de “mâncat”!
Marius Cucu a zis
Nu va niciodată la același nivel. Sunt tehnologii diferite. Am și eu câteva teste pe blog, am tot explicat.
Costi a zis
OLED ramane clar, Philips pt ambililight, văd ce găsesc la bani mai ok de bf eventual între 818 și 819 (65 inch), îți mulțumesc frumos pt info!
Costi a zis
Vis a vis de stativ, nu mă interesează, tv îl e pe perete, imaginea primează și nu mai pot fără ambilight 🙂
Marius Cucu a zis
Ah, perfect atunci. Eu vreau să iau seria 9 anul asta pentru ambilight, însă efectiv nu îmi place.
Costi a zis
Deocamdată ar fi 8100 lei la emag 819 65 inch, dar sper la un preț mai bun de bf, dacă va intra!
Marius Cucu a zis
Cu siguranță modelul de anul trecut intră. Cel de anul ăsta…
Costi a zis
Dacă e bun și ăla și are un preț decent de ce nu? Dar este atât de mare dif de ambilight? M ai pus pe gânduri… 🧐
Marius Cucu a zis
Eu iau TV -ul pentru YouTube și încă am pereții spre galben. Are câteva funcții care mă ajută pe mine, pot selecta culoarea peretelui și să îmi dea culoarea exactă când filmez, plus că e mai puternic un pic fata de anul trecut.
Dar pentru utilizarea normală, eu zic că e ok și cel de anul trecut. Și nu mai țin minte de la conferință, dar opțiunea s-ar putea sa fie doar pe seria 9, nu și 8.
Costi a zis
Dacă spui ca la imagine nu este o dif mare și prind 818 la bani buni, dau pe el, dacă nu, 819, aia e
Marius Cucu a zis
Eu așa aș zice.
Costi a zis
E cca 7700 la emag, Philips 65oled819
Cami a zis
Salutare, ce sa aleg intre un Televizor Philips AMBILIGHT LED 43PUS8919 si un Televizor LG LED 43UT91003LA. Am vazut ca sunt ambele modele 2024. Ma intereseaza aceste modele datorită stand-ului si pt TV si filme, imagine si sunet . Merci!
Marius Cucu a zis
Philips 43PUS8919 e cu Titan OS. Ai părerile mele în materialul video, aș încerca un model cu Google TV de la ei.
Florin a zis
Salut . Am luat și eu la recomandarea ta un oled 806 de 121 și sunt super mulțumit , doar ca vreau sa mai iau unul de aceasi diagonală și as vrea sa îmi spui dacă este cavă mai bun ca oled philips 806 .🙏
Marius Cucu a zis
Mergi pe 808 sau 809. E diferență, e panoul mai nou.
Leonard a zis
Acum e mai ieftin 819 față de 818.
E 7000 la emag
Marius Cucu a zis
Păi 55OLED818 este la vendor, din ce observ, adică nu e vândut direct de Emag. Doar ăsta este…
Costi a zis
Marius, crezi ca un 75 inch (oled philips) e prea mare pt 3m distanta vizionare, continut full hd si 4k (netflix)?
Marius Cucu a zis
Da, e mult. Aș rămâne la maxim 65′.
Costi a zis
Am inteles, ms frumos, imediat e bf, poate apare un 818 sau 819 65 la bani ok
Ar mai fi 919, dat este f scump, ma ndoiesc sa l bage pe la 7500-8000
Marius Cucu a zis
E scump pentru că e diferență foarte mare între cele două. Bine, n-am văzut încă 819 decât la lansare, însă am văzut Panasonic-ul și e wow. O să mă uit și eu de oferte, sper să iau un 919.
Costi a zis
Detin un philips 65 led, simt ca parca ar merge mai mare (preferabil 70, dar nu se mai fabrica)
Marius Cucu a zis
Ce distanță de vizionare ai?
Costi a zis
Cca 3 metri
Marius Cucu a zis
La 3m cred că e cam mult… aș rămâne la 65′.
Costi a zis
9000 philips oled 65 909
Marius Cucu a zis
Nu înțeleg întrebarea.
Costi a zis
Philips 809 la 7000 sau 909 la 9000 oled 65 inch, merita 2000 lei diferenta intre astea 2?
Marius Cucu a zis
Eu aș lua 909. E cel mai bun model al anului.
Costi a zis
Dar si 1800 euro (9000 lei) sunt ceva bani
Marius Cucu a zis
Am testat ambele panouri, chiar dacă de la alte branduri. E diferență mare între cele 2 variante. 🙂
Costi a zis
E cu panel din ala nou ml… nush cum?
Marius Cucu a zis
Da, cel mai nou MLA. Îl au doar Philips și Panasonic.
Costi a zis
Am inteles, ms frumos Marius
Leonard a zis
Salutare!
Mai ajută-mă încă o dată! 🙂
Ce să aleg între philips 65oled818 vs 65oled819
Mulțumesc frumos!
Marius Cucu a zis
Noul model, evident, dar doar dacă e diferență mică de buget.
Costi a zis
Te salut Marius, am achiziționat 819/12 la 7000 lei, n am avut buget de 909, a fost 9000 lei
Marius Cucu a zis
Aștept și eu la teste pe ambele modele. Să vedem când și cum. 🙂