Știți deja că îmi place să testez televizoare. Inițial, am pornit cu ghidul despre televizoare, iar apoi oamenii m-au căutat să îmi trimită televizoare la test.
Uite așa am ajuns să testez mai toată gama lor. Sau măcar putem spune că reușesc să testez tot ceea ce este important de la ei. Până la urmă, dacă sunteți atenți la filtrele magazinelor online ajungem la peste 150 de modele numai de la un brand.
Așadar, aș putea zice că am testat, în mare, cele mai bune televizoare Philips care se vând în România.

Dacă mâine vrei să îți iei un televizor Philips trebuie să știi că au mai multe tipuri de televizoare:
- televizoare cu android
- televizoare cu sistem proprietar(Saphi) – cele foarte ieftine
Dacă le clasificăm după tehnologie avem următoarele:
- televizoare LCD-LED
- televizoare miniLED
- televizoare OLED
Atât cele LCD, cât și cele OLED au mai multe serii, cu mult mai multe diferențe. Am încercat să simplific pe cât se poate lucruri.
Dacă vrem să le identificăm mai repede trebuie să învățăm să citim seria produsului.
Prin urmare, În 2023 s-au făcut ceva schimbări la tot ceea ce înseamnă seriile celor de la Philips. Cred că au vrut, cumva, să se alinieze cu tot ceea ce face și concurența, așadar vor avea și ei pe seria premium miniLED. Practic, tot LCD, dar cu altă iluminare, mult mai bine organizată, față de tehnologiile anterioare.
Seriile strict pentru a urmări posturi TV
Mă refer, evident, la cei care aleg un televizor strict pentru a se uita la CATV, la posturile tradiționale: Digi24, antena3, Realitatea TV sau RTV. Am făcut o selecție de modele ceva mai omenești precum:
Seriile de buget mic
Ca serii de buget, cu panouri pe 50Hz avem următoarele:
Practic, putem spune că sunt doar 2 modele. Pentru cele de mai sus diferă o singură cifră, cea a suportului diferit.
Seria medie – tehnologia LED
Pentru a putea acoperi o gamă cât mai largă cei de la Philips au o serie numită The One. De-a lungul timpului, au avut un singur model pe serie, dar acum au ales să aibă 2 modele. Așadar, de anul ăsta avem următoarele:
- Philips AMBILIGHT tv LED 50PUS8518 – model pe 50 de Hz
- Philips AMBILIGHT tv LED 43PUS8818– model pe 100 de Hz
Seria entuziast – tehnologia miniLED
Deocamdată nu am pus mâna pe foarte multe miniLED-uri. Nu înțeleg de ce producătorii aleg să nu le promoveze, probabil că au un preț mult prea mare de producție, iar aceștia nu reușesc să vinăcu prețuri competiționale. Încerc să fac rost de un model cât de curând.
Seria high end – tehnologia OLED
Anul acesta modelul best buy este Philips OLED818. Pe acesta l-am avut la test, ca în fiecare an. Tehnologia OLED este incredibilă, avem negrul absolut și culorile sunt incredibile, totul este vibrant, este ce trebuie.
Prețul actualizat pentru acesta este disponibil aici.
Cred că știți deja cum stă treaba la Philips, au 3 serii de televizoare OLED anuale și le-au împărțit cam așa:
- Philips AMBILIGHT tv OLED 48OLED718
- Philips AMBILIGHT tv OLED818
- seria 9 de televizoare OLED va veni ceva mai târziu
Din experiență am observat că opțiunile pe care le ai pe seria 9 cu un an înainte se adaugă ulterior pe seria de mijloc, mai exact seria 8. Dacă anii trecuți se făcea diferențiere pe bază pe câte laturi să aibă ambilight-ul, iată că acum diferența dintre Philips 55OLED818 și Philips 55OLED918 nu se face la ambilight, ci la heatsink. Modelul din seria superioară are răcire diferită și sunet mai bun, de la Bowers and Wilkins, în rest, cam toate sunt la fel.
Ambilight
Ambilight-ul a pornit pentru cei care vor să se uite la televizor în liniște. S-a demonstrat faptul că lumina caldă din jurul unui televizor te face să fii mai liniștit.
Așadar, ușor, ușor, cei de la Philips sau, mai exact, TP Vision au brevetat o tehnologie proprie.
Inițial, a fost pe 2 laturi, ca mai apoi să apară pe 3 laturi și acum pe 4 laturi.
Este prezent pe aproape toate seriile. Mai mult, luminițele acestea consumă 3-4W. Mi se pare incredibil de puțin pentru astfel de leduri.

Tehnologia este proprietară Philips, așadar mai toate modelele au așa ceva.
Philips are foarte multe serii, de la cele mai ieftine la cele mai scumpe, inclusiv tehnologia OLED. Putem găsi și modele bune acolo.
Depinde de ceea ce cauți. Dacă mergem pe aceeași serie s-ar putea să găsim dotări mai interesante la Philips decât la Samsung.
Da, Philips încă mai are licență pentru DTS.
Depinde de serie. Pe seriile mai scumpe folosesc licență de la android, pe Saphi nu. Ce trebuie să știți este faptul că, pe Saphi, anumite aplicații nu sunt dezvoltate. Un exemplu este HBO GO. Pe de altă parte, fiind un sistem proprietar este destul de bine optimizat.
Da, modelele din 2023 beneficiază de cele mai noi tehnologii pentru imagine.
Sunt asamblate în Polonia.
Vă aștept să discutăm în comentarii despre televizoarele de la Philips.
Televizoare bune Philips
lucruri bune
- ambilight
- android
- Dolby Vision
- Dolby Atmos
lucruri rele
- seria miniLED cam scumpă

În principiu, cei de la Philips au tot felul de dotări pentru televizoarele lor, atât pe partea de android, cât și foarte multe pe imagine, în ideea în care ai acces la mai toate soluțiile de pe piață.
Salut,
Mă poți ajuta te rog cu un sfat? Ce ai alege intre PUS8118 (2023) și PUS8807 (generatia anterioara The One) pentru utilizare ca display la PS5 (funcția de Smart și cea audio nefiind relevante)?
Mersi mult!
Mergi pe cel din 2022, chiar dacă e mai vechi, are 100 Hz.