Mai întâi a fost Saphi, un sistem de operare proprietar de la TP Vision. Dacă nu știți cine este TP Vision aflați că sunt cei care au drept de utilizare pentru televizoarele de la Philips.
În ultimii ani, însă, aceștia au zis că au nevoie de o rebrandurile, așa că din Saphi au trecut la Titan OS.
Așadar, articolul acesta este strict despre Titan OS. Știu, dacă nu ați mai testat până acum televizoare o să ziceți că este un univers paralel Titan OS. De fapt, mie mi se pare că aduce foarte, dar foarte mult cu Saphi ca filosofie.
Mi se pare că ei au încercat să redenumească sistemul de operare, dar și să îl revigoreze, probabil că au codat totul pentru noile tehnologii apărute pe piață.
Programatorii gândesc că este bine să faci asta din când în când, mai ales dacă este cod vechi. Este bine să ștergi totul cu buretele și să rescrii de la 0.
Așa se întâmplă și aici.
Eu am deja o părere despre Titan OS, una extrem de bună dacă luăm în calcul ce nevoie de procesare are televizorul. Așadar, din punctul meu de vedere, este OK sistemul de operare. E rapid, chiar dacă nu este atât de permisiv ca Google TV.
De ce nu aleg producătorii numai Google TV?
După cum ați observat, foarte mulți producători pun pentru televizoarele ieftine sistemul propriu de operare. Da, Google TV poate să fie mai permisiv, însă, din experiența mea, cred că nu este chiar atât de rapid și un pic problematic pe alocuri, un pic greoi.
Toată treaba este de costuri. E foarte scumpă licența așa că mulți aleg să dezvolte și sistem de operare propriu. În plus, când a fost bun monopolul?!
Adaugă un comentariu