Se întâmplă ceva ciudat: am primit comunicare de la Emag. Mai rar. :)) Am și acces la dashboard. Șoc!
Au povestit ei ca în fiecare an că vând. Au vândut cu peste 20% mai mult. Până la ora 10 au depășit borna de vânzări de anul trecut. Pe semne știu ce au de făcut și o fac bine.
- Citește și: Experiențe cu aur?
Au fost aproape 400 de mii de oameni simultan pe Emag și până acum au peste 4 milioane de vizite. Vă dați seama despre ce vorbim?
84% dintre comenzi sunt făcute la Easybox, acolo unde e acoperire. Wow! Interesant este că până acum topurile sunt la cosmetice, la băuturi și apoi electrocasnice sau chiar mobilă.
Mi se pare ciudat că sunt doar 25% oameni care au Genius. Fie i-au fidelizat și nu mai prezintă interes ofertele, ori nu s-au trezit încă.
Dar în comunicat scrie că s-a vândut și un KG de aur. Am căutat și eu produsul ca să înțeleg care e faza.
2 grame de aur 889 de lei. De ce? Hai, poate o monedă ca asta mai e cum e, dar de ce n-ai lua de la bancă?
De fapt, de ce să nu te duci spre bursă?
Andrei a zis
O cumperi de pe eMag ca sa o tii in casa, la banca cred ca o tin ei in depozit.
Marius Cucu a zis
Și plătești taxe, da.
Pyro a zis
O data ai adaos la cumparare, iar cand o vinzi iar pierzi.
De ce ai cumpara aur fizic?
Marius Cucu a zis
Plus că nu poți să vinzi instant, nu te duci în piață cu el să strigi: aur avem, aur vrem!
Iolanda a zis
Pentru că în primul rând nu se devalorizează, iar apoi, în caz de necaz, l-ai pus în boccea și ai fugit cu el. De ce crezi că țiganii, evreii, armenii, în general etniile fugărite au reușit să supraviețuiască vânzând aurul pe care l-au putut căra cu ei.
Daniel a zis
Il amanetezi pentru a face rapid rost de bani. Am pe un cunoscut care atunci cand are bani ia aur. Cand are nevoie de bani in firma si e cam stramtorat amaneteaza si dupa ce trece peste probleme il recupereaza.
Cica ar primi un pret foarte bun – daca e sa-l compari cu bijuteriile.
SanduM a zis
Daca nu ai incredere in banci, iti e frica de razboaie, inflatie, parca iti vine sa ai ceva aur fizic in caz de anaghie, mai ales cand vezi cum atinge maxim dupa maxim: https://www.curs-valutar-bnr.ro/curs-aur
Pyro a zis
Depinde la ce perioade te uiti.
De exemplu, prin 2012 ajunsese tot asa, la maxime istorice; apoi s-a dus in cap, si abia prin 2019 si-a revenit si a inceput sa creasca.
Sunt 7 ani la mijloc, cam nasol daca aveai nevoie in perioada aia.
Ce vreau sa zic e ca avem tendinta sa ne uitam in spate la un nivel foarte macro si sa batem din palme de fericire.
SanduM a zis
De acord cu tine, datele istorice nu sunt o garantie ca asa va fi si pe viitor. Dar cand ai razboi la granita si te gandesti la etniile prigonite care au supravietuit mai bine cu ceva aur ascuns, cum zicea si Iolanda mai sus, parca iti vine sa ai si tu niste lingouri dosite in spatele la o bucata de gresie in baie, chit ca iesi pe pierdere daca vinzi pe termen scurt ?