sparge parola la windows cu hiren boot

Cum sparg parola de administrator pentru Windows XP si Windows 7

La serviciu avem cateva modificari pentru a comuta pe analogic. Pentru asta avem nevoie de un calculator cu porturi serial, un modem si un switch pentru RCA(atat video, cat si audio). Ca sa nu ne mai deplasam la firma de cablu, intram singuri pe frecventa, prin Remote Desktop Connection. Nu e cine stie ce, cei care au lucrat in domeniu sau macar au dat pe la facultatea de automatica, macar au auzit de asa ceva.

Acum ceva timp am avut o problema cu calculatorul de la noi, niste baieti au avut grija sa stearga de la remember parola de la Remote Desktop. Si, cum colegul care se ocupa de acest lucru „a disparut din peisaj”, am ramas cu un calculator, cu un soft instalat si ceva configuratii de care nimeni n-avea habar. Asa ca am preferat sa spargem parola la Windows.

Cum am reusit sa spargem parola la calculator?

De fapt, am resetat-o si am pus alta.

Pe calculatorul la care ne conectam si nu mai aveam parola aveam instalat Windows 7. Fara succes am cautat un cont de administrator sau macar unul caruia sa-i gasim parola.

Nu stiam sigur cum se comporta configuratia, daca se da restart la calculator aveam „sanse” sa ne pice semnalul si era un intreg protocol care trebuia respectat(nu aveam voie sa intervenim ziua la echipament daca nu era o defectiune tehnica majora).

Pana la urma am facut un CD cu HirenBoot si am resetat parola la Windows.hiren boot cd

HirenBoot a ajuns la versiunea 15.2 si se poate descarca de pe site-ul oficial. Va recomand sa cititi si articolele de la Recovery in cazul in care aveti probleme.

Din punctul meu de vedere este cel mai bun program cu care faci backup, restore, spargi parola la Windows.

Votează articolul: 5.0 (1 voturi)
Sending

Comentarii

 1. Florin a zis

  Azi se plangea si pe la mine un coleg ca nu mai stie parola de pe user-ul lui pe Windows 7. O sa-i recomand tot Hyreen Boot’s.

 2. ex-silentio a zis

  La xp era simplu, la 7 n-am încercat. La noi se întâmplă după fiecare vacanță mare… profesorii care nu se mai întorc iau și parola cu ei :) . Înainte să le arăt că se poate reseta foarte ușor parola (că nu m-au crezut pe cuvânt) le luau în mașină și se duceau cu ele în oraș, la un centru de reparații.

  • Marius Cucu a zis

   E interesant programul, o sa ma joc putin cu el, poate chiar sparge parola la Windows, nu o reseteaza asa cum face hireboot.

 3. Ionut a zis

  La XP SP2 (SP3 nu am incercat) era un mic trick, si anume:

  Cand aparea fereastra de login, in campul username scriai Administrator, iar campul cu parola il lasai liber, apoi Enter si asa intrat in PC-ul respectiv cu drepturi de administrator :)

  • Delphi a zis

   Mergea trebaa cu administrator daca nu e setata parola.. daca e setata trebuie sa iti iei gandul de la asta… Varianta indicata de tine e atunci cand responsabilul nu pune deloc parola la administrator.. e foarte intalnita in Romania …

 4. Nicu Durla a zis

  Ma si gandesc ce nervi ai avut in cap, e foarte urat atunci cand „un destept” se baga si nu stie ce face, felicitari pentru ca ai rezolvat situatia. De de folositi Remote Desktop Connection? Nu aveti computerul in zona sau e intr-un mediu securizat de intemperii?

  • Marius Cucu a zis

   Nu avem incotro, serverul este in datacenter la UPC, iar noi facem niste comutari pe serial cu ajutorul calculatorului de acolo. Adica scutim munca unui om care ar trebui sa o faca manual de acolo. In plus, nu mai depindem de nimeni, facem modificarile la ce ora vrem si cum vrem.

Da-ti cu parerea(comentariile se aproba manual):