Ușor, ușor cred că trebuie să pun banii la ciorap pentru o nouă mașină de făcut pâine. Știu că nu mai sunt la modă, știu că toată lumea a renunțat la drojdia din pandemie, dar eu m-am obișnuit așa. Să se facă 7-8 ani de când am mașină de făcut pâine.
La ai mei este o Myria, la sor-mea a fost un Star Light și una de la Lidl, iar eu am avut un Tefal. Aș putea greși cu brandurile, știu doar că cea de la Myria nu făcea cum trebuie pâinea, raportat la a mea. Efectiv părea moale.
Eh, primesc din ce în ce mai des eroarea E2. Am butonat pe internet, iar eroarea este de la capac. Iar capacul… nu prea îl poți schimba. Am văzut la Marian că poți schimba cuva. De ea am avut grijă, nu sunt probleme. E impecabilă după 8 ani de zile.
Dar eroarea asta mi-a stricat câteva pâini. Efectiv, până nu am scos din priză nu am reușit să o dau de cap. Probabil s-a slăbit garnitura, habar nu am. Sau are vreun senzor pe undeva care face figuri.
Aia e, se cere una nouă.
S-au aliniat planetele oricum. Am stricat și cântarul. Măcar pe ăsta l-am spălat până l-am făcut praf, dar cu mașina n-am avut gânduri mărețe.
Andrei Bucur a zis
Pai nu vezi un semn? S-a stricat cantarul si masina de draojdie?…nimic?
Marius Cucu a zis
Drojdie și făină integrală am pentru tot anul. :)) Cântarul l-am stricat eu când l-am spălat și a intrat apa peste tot. Mașina s-a dus singură la treaba ei.
Andrei Bucur a zis
Zi ba ca esti grasun si nu te mai suporta cantarul iar masina de paine si-a pus capat zilelor ?
Marius Cucu a zis
Chiar am slăbit în perioada asta. Vine vara și slăbesc și mai mult.
Iolanda a zis
Eu am avut un Clatronic prin anii 2005, apoi un Moulinex moștenit de la fiică-mea, iar acum am un Tefal, care este de fapt fostul Moulinex. Tefal Pain D’ore. Sunt mulțumită de ea. Nu are „vizor” pe capac și văd că e mai bine așa. Fac pâine, chiar și cu mălai și iese foarte bună.
De ani de zile cumpărăm pâine, numai în caz de forță majoră.
Marius Cucu a zis
Da, la fel și eu. De 8-9 ani de zile numai cu ea am făcut. La 2-3 zile. Acum ultimele 3 pâini mi le-a făcut praf. Bine, măcar încă mai învârte. După ce a amestecat am mutat în cuptorul electric și deși n-a avut cum să crească perfect, s-a făcut mult mai bine pâinea, mai pufoasă.
Ori Tefal, ori Panasonic o să iau. Să vedem.
Grig a zis
Cea mai bună pâine iese din aluat frământat la mână și copt la cuptor pe lemne. Restul e can-can …
Marius Cucu a zis
Asta mai lipsește, să stau să fac la 2 zile pâine la cuptor în fața blocului :))
Grig a zis
D’aia s-au inventat brutăriile
Marius Cucu a zis
Da, da, dar cine ar mai cumpăra făină și drojdie la tonă?
Adrian Bolocan a zis
Apucă-te de frământat, cucule!
Marius Cucu a zis
Mă simt zeu, am curățat cântarul și acum funcționează. Nu știu să explic fenomenul pentru care zici că s-a pârlit zona cu placa integrată, însă e funcțional.
Vedem dacă rezolv și cu mașina de făcut pâine.
Stefan a zis
Eu unul prefer sa cumpăr pâinea de la brutarii…nu sunt adeptul acestor mașini de făcut pâine…parcă nu are același gust că cea din comerț.
În copilărie bunicii mei făceau pâine pe vatra…nu se compară cu pâinea făcută de aparte.
Marius Cucu a zis
E confirmat. Mașina a făcut pașii. Eroarea aia de care se zice în manual e fix pentru rezistență nu pentru capac mișcat. Când trebuie să încălzească și să coacă pâinea, de fapt, moare.
Momentan, o folosesc pe post de malaxor și apoi bag pâinea la cuptor. Partea mișto e că pâinea iese mult mai bună și se coace și mai repede. În loc de 3 ore, toată nebunia înseamnă undeva la 2 ore. Bine, nasol e că nu mai dai un play, ci trebuie să mai faci niște mișcare până la cuptor. Nu e practic, însă. Probabil voi lua alta, să vedem.