Sambata, dupa ce am scapat de la serviciu, ne-am hotarat sa facem un mic drum spre Bucuresti, sa ne mai plimbam si noi, sa injuram traficul din Bucuresti si agitatia… pentru nimic.
Am luat-o pe DN, nu pe autostrada ca oricum e drumul mai scurt si ne „scoatem” mai bine. Oricum, drumul ala mi se pare bun doar pentru dus la mare si… atat.
Si, mergand, mergand… pe marginea drumului, asa cum bine stiti, mai ales cei care ati trecut pe acolo, am dat de oameni care vand fel de fel de legume, dar si capsune.
Imi facusera cu ochiul inca de saptamana trecuta, de cand le-am zarit prima data, dar…imi facusem plinul la IKEA si am rezistat!
De data asta nu am mai rezistat si am oprit macar sa intrebam ce si cum.
Capsunele se vindeau cu 12 lei kilogramul sau 10 lei daca cumparam cel putin o ladita. Mirosul era super, am bagat mana-n buzunar si-am luat un kg.
Am plecat imediat, am bagat mana in punga si…le-am mancat. Un gust incredibil de carton, parca mestecam plastic, dar cred ca si ala avea gust mai bun. De cand am intrat in Uniunea Europeana am inceput sa cumparam ambalaje, sa cumparam legume injectate, fructe…fara gust.
Nu va recomand sa faceti prostia sa cumparati de pe DN legume sau fructe, ei sunt noii bisnitari ai Romaniei, daca ar fi fost oameni care cultivau pamantul si scoteau produsele ar fi fost ceva…
A, da, le-am si pozat, sa nu va faca pofta, ca n-au gust!
Poze facute cu Nikon D3200 si obiectivul kit 18-55.
În cazul ăsta, prefer să-mi pun pofta în cui, decât să mă las păcălită de mirosul ademenitor şi să constat că în loc de un gust minunat de căpşune proaspete, am parte de gust de carton…
Pe vremea mea …
Stii care-i prostia a mai mare? Si taranii români au început să planteze legume si fructe cu semințe EUropene. În câțiva ani se va uita gustul căpșunelor.
Să ne îmbătăm cu culoare!
Mda, tendinta este de mult asta…nu prea avem ce face, nu avem cum sa protestam…
Usor usor ne pierdem si noi samanta fructelor noastre. Nu ne plac decat rosiile rotunde mari si frumoase si pe cele romanesti nu le cumparam….capsiunile noastre mai mici si mai amarate nu se mai cauta, vrem capsiuni uriase dar nu au nici un gust.
Aici in Brugge, miercurea si sambata se face piata cu legume, fructe si alte balarii. Printre toate cumparaturile, luam si capsuni. Cand te uiti la ele, iti vine apa-n gura, dar acasa vei constata ca au gust de hartie creponata :)). Degeaba sunt ele mari cat merele domnesti, daca zici ca musti din lumanare. A devenit un obicei sa cumparam saptamanal, si apoi sa le aruncam dupa o zi. Dar na… femeile stiu sa faca cumparaturi inteligente, si dau banii DOAR pe lucruri utile. Pace.
Pai stai linistit ca o sa vii in Romania, luna viitoare nu? Aici diferente nu mai sunt, din ce in ce mai multi „fabrica” produse fara gust. Simplu!
pe 26 luna asta :))
Plurarul de la CĂPȘÚNĂ este căpșuni si nu capsune … conform DEX. 😉
In rest … problema pleaca de la semintele care se folosesc in ultima vreme. Degeaba sunt cultivate in Romanica daca soiurile ce se cultiva sunt in mare parte modificate genetic in fel si chip.
Conform dexonline: CĂPȘÚNĂ ~e f. Fructul căpșunului. [G.-D. căpșunei] /cap + suf. ~uș + suf. ~ună
Vorbim despre fruct, nu despre planta in sine, ca n-o mancam pe aceea. Acolo, da, se zice capsuni la plural.
Pana la urma se pare ca amandoua formele sunt acceptate. 😀
Mda, eu m-am corectat si am zis capsune, mai normal mi se parea capsuni, dar… nu mai zic nimic! Mult prea multe modificari…
sa nu se mai repete 🙂
Asta e asta e romanu vrea sa scoata bani din produse proaste 😐
Asa e, la fel e cu rosiile, doar del a bunici sunt bune, daca cumpar din magazine nu sunt bune de nimic.. toate fructele, legumele d la tara sunt bune in rest… nu prea..
Fructele sunt luate dintr-un en-gros de la marginea Bucurestiului cu un pret de nimic si dupa sunt vandute de fel si fel de „TIGANI” la preturi de 2-3 ori mai mari .
N-ai fost atebt la eticheta 🙂 poate scria ca sunt capsuni pentru fotografiat nu pentru mancat 🙂
Aparatul foto a lucrat mana in mana cu ala care mi le-a vandut, eticheta nu, nu avea asa ceva, doar niste ladite expuse pe marginea drumului.
Capsunele din Romania sunt micute si foarte dulci. Nu toate arata si miros mirific, pentru ca sunt crescute natural, dar sunt mai gustoase asa. Ce gasim noi la de-astia care vand asa, pe unde apuca, ne vand doar forme colorate fara gust. Faza e ca lenea ne copleseste, asa ca si capsunele autohtone sunt mai putine ca anii trecuti si mai scumpe…
Am cumparat si eu, la fel de mari si apetisante ,dar le-am mancat in tort de capsuni. Desertul meu preferat primavara, foarte gustos!
eu zic ca e cam devreme mai trebuie asteptat putin… si sunt convins ca nu erau romanesti..
Masura decadentei pietei de verzituri din Romania se masoara dupa marfa vanduta pe drumurile nationale.
Daca taranii cinstiti care vand produse crescute in propria ograda au fost inlocuite de bisnitari care ne vand fructe injectate, atunci am decazut destul de mult..