Am văzut la Lidl o friteuză cu aer cald. De fapt, mă tot stresează sora mea cu ea, s-o cumpere. Eu nu sunt fan deloc bălării de genul, rămân la clasica tigaie. Ba chiar ustensila principală rămâne un curățător de cartofi de la Ikea. Cel mai practic accesoriu.
Altfel, mai puține ustensile, mai puține de spălat. Și, oricum, nu încape la mașina de spălat vase. De când cu mașina asta am început să devin tot mai comod și atent la ce cumpăr, încât să spăl direct la ea.
Pot să-ți arăt ce mi s-a răspuns mie când am întrebat același lucru. https://www.nwradu.ro/2015/09/aveti-friteuza-cu-aer-cald-merita-banii-ies-buni-cartofii/
Și eu am tot vrut să îmi iau.. în special pentru hamsii. 😀
Sunt deja la a doua, prima a deceda dintr-o eroare de manipulare:))
Sunt extrem de mulțumit, din cauza asta aragazul a rămas în plan secund.
Adică a picat de pe masă?! 😀
Era bine dacă era așa 🙂 … deci, recomand modelul mare. Eu am avut și mi-am luat iară cel mai mare model de la philips. Timpul de gătire se scurtează fantastic dacă e mai mare, adică: o porție de ceafă de porc durează 14 minute (în funcție de grosime, ajunge si la 12 minute. Dacă pui și cartofi pai, se ridică la 20 minute. Eu procedez în felul următor: 180 grade C, fixez timpul la 20 min și pun carnea, iar când spune că mai sunt13 minute, pun ciupercile si cartofii.
Eh, glumeam și noi. Mersi de info. 😛
Știu de glumă stai liniștit, mai ales că te citesc încă de pe la început. Ideea e ca am pus fripteoza pe aragaz când m-am apucat de curățenie, gen spălat faianța și alte chestii, iar altcineva a pus de mămăliga în timp ce plecasem pe la birou … a luat foc la propriu că e din plastic, bine că nu au venit pompierii că trebuia să mai schimb și geamurile și ușile de la intrare în rest … jale mare :))
N-am asa ceva insa am avut ocazia de citeva ori sa gust pe la diverese cunostinte . Daca esti mort dupa gustul cartofilor prajiti clasic, uita de ea. Ca aia facuti in ulei, n-o sa iasa niciodata. Care la rindul lor sunt un aliment junk, de evitat cit mai mult posibil.
Mă duc să arunc sacul de cartofi. 😀
Daaa, si marmota invelea ciocolata in staniol iar ursul facea bule … 😀 😀 😀
Greșit, depinde cum prepari cartofii înainte.
Depinde si de gusturile fiecaruia dintre noi, nu?
Care nu se discuta…
La fel am patit si cu burgerul Mac. Am mincat fix de 3 ori, imediat dupa ce-au venit la noi.
Prima oara nu mi-a placut. Chiar deloc. A 2-a oara mi-am zis ca poate data trecuta ficatul/bila n-au raspuns conform asteptarilor, hai sa mai incerc odata.
Iar nu mi-a placut. A 3-a oara mi-am amintit ca data trecuta cam bausem ceva alcool si poate ca avusesem ceva deformatie de gust deci hai cu a 3-a incercare. Tot nasol iar de-atunci adio Mac si-un paraz verde, duca-se pe pustii.
Revenind la subiectul cartofi facuti la friteuza cu aer cald, idem Mac.
Si asta cu toate pre-preparerile anterioare (semifierti, unsi cu toate de-alea).
Mare noroc cu diabetul care mi-a scos definitiv din meniu cartofii de orice fel.
Cartofii sunt buni pentru diabet. Nu-i faci prăjiți, dar nu i-aș scoate din meniu, definitiv. 🙂
Pe linga cartofi am eliminat definitiv si pastele fainoase, orezul, piinea de toate culorile (apropos, vind masina aferenta ;D ), precum si aproape toate leguminioasele mai amidonoase iar glicemia s-a reglat de la sine. Tot e un pic peste suta dar incomparabil fata de cum era inainte.
Am trecut pe keto-vegana flexibila adica multe legume, majoritatea crude combinate cu si cu ceva carne. Si asta de vreo 3-4 ani.
Asa ca, d.p.m.d.v., se poate trai si fara diversi carbohidrati simpli.
Da, am înțeles ce ai făcut. Eu aș mai gusta din când în când și din ele, odată la câteva săptămâni. ?
Eu am 3 mașini in familie, nu am cu ce sa te ajut ?
Da, chiar e buna, pe bune 🙂