Motivația privind expunerea, privind validarea cred că sunt cele mai importante lucruri pe care le ai ca blogger. Din punct de vedere financiar, dacă nu aș face și alte lucruri cu siguranță nu ar fi mulțumitor. Dar odată cu „treburile” astea vine și libertatea de a-ți face programul tău, de a nu depinde în mod direct de un șef. Singurul șef ar fi facturile de plătit: statul.
Ca beneficii directe ca asigurare privată sau tichete de masă cu siguranță nu sunt luate în calcul. Mai nou, indirect, statul a dat un beneficiu prin deducerea sălii. Practic, poți face sport în cuantum de 400 de euro pe an fără probleme.
Eu, oricum, operațiile le-am făcut pe banii mei sau la stat. Am avut o singură dată abonament la ceva clinică privată doar pentru că depășeam un anumit plafon în 2Performant.
În rest, văd că unele persoane primesc buget pentru cursuri, primesc abonamente la ședințe de terapie, fel de fel de lucruri.
Gândindu-ne că mai ieri diferențierea era să ai laptop și mașină de la muncă, mi se pare că societatea a evoluat.
Daniel Bis a zis
Da, la noi se dau bani de transport sau bonuri de combustibil pentru cei care vin cu masina.
Avem si masaj o ora pe saptamana la sediu
Iar in fiecare an se face team building pe la munte 2-3 zile cu toate cheltuielile incluse (transport, cazare, mancare, bautura) 🙂
Marius Cucu a zis
Adică protocol. Mai toate-s listate pe https://www.ey.com/ro_ro/news/2023/2/cele-mai-folosite-beneficii-extrasalariale-si-perceptia-angajato 😀
Daniel Bis a zis
Am uitat si de cadourile/primele de sarbatori, de Paste si Craciun
Perfu a zis
Cadouri de sărbători și când am o activitate mai intensa salariul creste și asta e un lucru bun pentru mine
avaGen a zis
La noi la romani este cam greu cu beneficiile salariale.
In afara de salariu, bonuri de masa, prime de sarbatori, suplimentar nu gasesti decat la corporatii.