Suntem departe cu reciclarea. De orice fel. E bine, însă, că s-au găsit motive să se taxeze în plus pentru reciclarea selectivă, dar în continuare noi trebuie să o facem manual.
Într-un final, e o idee bună și partea cu bidoanele. Cumva, s-a rezolvat, chiar dacă mai sunt chichițe. Lumea s-a obișnuit ușor, ușor, cu toate că mi se pare că ar merge un sistem mai rapid de reciclare. Parcă recent s-a amânat ultimul termen ca bidoanele din stocuri să nu mai poată să fie comercializate.
Acum câteva zile îmi zice maică-mea: ai văzut că vor să interzică bumbacul? Când tot ea îmi argumenta că mă îndrept spre 40 de tricouri din bumbac pe care nu le port.
Vreo 2 site-uri dintre acelea au ajuns în Discover rapid cu treaba asta cu bumbacul. Și aveau dreptate, doar că l-au gândit un pic mai alarmist, ca de obicei.
Am dat de materialul ăsta în care ni se prezintă perspectiva pentru 2050. Oamenii au făcut studii și au zis că producerea bumbacului nu este tocmai sustenabilă și că se poate face mai bine. Așa că au planul ca până în 2050 să se reducă tot mai mult folosirea. Tot UE spune că industria bumbacului este inexistentă în piață în momentul de față.
Totuși, pe piața europeană intră tot mai multe opțiuni de fast fashion: vezi Temu, vezi Trendyol.
Pe de altă parte, noi suntem în infringement privind gunoaiele și reciclarea. Suntem un pic în urmă inclusiv cu gropile de gunoi, dar pași s-au mai făcut de când ne-au strâns cu ușa.
Interesant este faptul că va trebui să reciclăm și hainele. Materialul de mai jos lămurește un pic situația. Deocamdată, o să fie treaba primăriilor, așa că tare mi-e că n-o să facă nimeni treabă.
Costin a zis
Fie-mi iertata remarca insa alura dlui Fechet imi evoca pe cea a unui violonist de taraf care (fie si temporat) si-a ratacit arcusul.
Mirela a zis
Exact! Un lăutar!
alexje a zis
Pe aici sunt o multime de containere pentru textil. Ce e de calitate ajunge sa se vand SH in alte tari ca sa se stranga bani pentru tari sarace de pe alte continente, partea de calitate medie ajunge direct la nevoiasi. Hainele de calitate slaba ajung sa fie decupare de o parte din cusaturi si ajung sa fie ambalate la bax si vandute la service-uri auto si de camioane si in alte diferite sectoare ca carpe de sters. Si nu sunt tocmai ieftine.
Postolachi Dumitru a zis
Ce prost sunt… am o haină de iarnă care arată ca în prima zi și e cumpărată în… 2005… Made in România, Carpatex Brașov… stofă autentică din materiale naturale…
Nu știam de ce mă bate la cap consoarta că am nevoie de o haină nouă, că aceasta are 20 de ani… și nu, nu am vârsta de 100 de ani 🙂