Hai că o mașină de spălat vase mai e cum e, dar un uscător de rufe îl vedeți optim în zilele noastre?
Bine, nu vorbesc de d-ăsta manual, ci practic, de un dispozitiv d-ăla mare, cât o mașină de spălat. Ca aceasta, de exemplu.
Există, din ce am văzut și modele 2 în 1. Unii spun că nu e ok să amesteci lucrurile și să iei lucruri separat, dar având în vedere că suntem în România și cele mai multe persoane au un spațiu limitat, câteva camere de apartament, cred că varianta 2 în 1 e cea mai ok.
Am văzut treaba asta la niște prieteni. Au avut umezeală în casă, nu au balcon, nu pot usca rufele decât în casă și au zis că e foarte ok un uscător de rufe. Ah, neapărat să fie un uscător de rufe cu pompă de căldură. Să nu dai triplu la curent, mai ales pe vremurile astea tumultuoase! Nu vă bucurați la o reducere inițială.
Ei par mai mult decât mulțumiți. Eu unul nu mi-aș lua așa ceva. M-am gândit, inițial la asta, când am renovat, dar între timp mi-am dat seama că mai bine îmi iau 2-3 haine în plus, momentan, decât să îmi bat capul cu asta. Bine, diferența, față de ei, este că la mine se usucă imediat pe balcon, iar… la o adică, pot improviza și în baie ceva.
Voi? Credeți că merită așa ceva?
Pentru mine este util pentru ca:
1. Aduna foarte bine scamele de pe haine
2. Dupa ce speli hainele poti sa le bagi putin la uscator si apoi le impaturesti cu mana. Merge foarte bine pentru tricouri de exemplu. Deci scapi de calcat o parte din rufe.
3. Daca e umiditate mare afara, hainele se usuca greu. Ca sa grabesti procesul, le bagi la uscator.
E mai degraba un device complementar, dar util dupa parerea mea. Cred ca e ca masina de spalat vase. Inainte sa o ai spui…meh nu-mi trebuie, ca mi-e imi place sa spal vasele de mana. Dupa ce o iei spui, bai da’ de ce n-am luat eu mai devreme.
Un device foarte util, mai ales celor care, pentru a castiga spatiu, si-au transformat balconul in spatiu util de locuit.
In plus, este de neinlocuit pe timp de iarna sau cand umezeala atmosferica este mare. Nu mai spun ca vine si cu un aport energetic in sezonul rece.
In ceea ce priveste scamele pe care le inlatura de pe tesaturi, nici nu va puteti inchipui cantitatea acestora. In acest mod le puteti inlatura elegant ele neregasindu-se ulterior prin locuinta sub forma de praf inhalabil.
Si da, multe articole de imbracaminte pot fi impachetate si introduse direct in sifonier, gradul de sifonare fiind foarte redus.
Cred că mă faceți să îmi stric spațiile de depozitare pentru un uscător. 🙂
Eu zic sa iei in consideratie si o turbosuflanta ?
Eu am un 2 in 1. E foarte practic mai ales iarna, vara aleg să pun hainele la uscat în uscătoria blocului.
Un alt motiv pentru care am evitat să îl folosesc vara este că produce (multă) căldură (evident) și umezeală.
Sunt eficiente astea 2 în 1? Bine, nici nu mă gândesc să schimb mașina de spălat pentru că e aproape nouă și chiar sunt mulțumit de ea. 🙂
Folosesc 2 in 1 de vreo 2 ani, de cand mi-am luat apartament fara balcon. Eficienta din ce punct de vedere? eu sunt chiar multumit, singurul dezavantaj ar fi, fata de varianta cu uscator separat, ca trebuie sa astepti pana la 4.5 ore pt. un ciclu de spalare+uscare completa (uneori nu le usuc chiar de tot si dureaza mai putin). Daca ai uscator separat, in timp de se usuca separat, mai pui un rand la spalat. Asta e o problema pentru familii mai mari. Pentru mine, la 2 persoane, nu e o problema.
Mersi de informații. 🙂
Eu zic că trebuie să vă luați așa ceva. La prima vedere, îmi vin câteva situații:
– zero scame
– haine gata de purtat
– prosoapele super pufoase
Daca vorbim si de eficienta scapati de intins rufele, asta inseamna 10-15 minute castigate. Evident, nu vorbesc de modele 2-1, ci de masina de spalat si uscator separat.
Mi se pare ca ies si mai putin sifonate decat le-as pune pe sarma.