Știți că pasiunea mea pentru mașini tinde spre zero. Le accept, le observ peste tot, trec peste. Dar e o treabă de alegere, mai ales în România. Prefer alte metode.
Am dat ture și cu mașini mai mult sau mai puțin electrice. Ba chiar am făcut și pană cu Tesla. Frumos cu tehnologia, te anunță din timp că ai probleme. A fost și o particularitate, un cui care a zburat pe autostradă, însă avertizarea a fost încă de la plecare.
Acum ceva timp am citit articolul ăsta. De plimbat pe afară am făcut-o, însă, acolo prioritar pentru mine este transportul în comun. Nu mă văd să fiu atent unde se parchează.
Dar uitați ce înseamnă o stație de încărcare în Europa. 21 de poziții. Fac și clasica analogie cu telefoanele. Dacă nu testam telefon cu 6500 mAh nu credeam. E slim, chiar e slim. Se discută deja de modele de 8000 mAh și ajungem ușor spre 3 zile de autonomie. Da, știu, Apple abia în 2027 o să introducă baterie de 5000 mAh.
În rest, n-am ce comenta: sunt mașini. Atât. Te duc din A în B.
Am dat de un nene entuziasmat de faptul că pleacă la Cercul Polar cu mașina. N-ar fi o problemă, toată lumea pleacă acolo. Unii ar folosi avionul, însă.
El vrea să plece cu Dacia Spring.
Cred că are tupeu mult să facă asta și mult timp liber.
Tare curios sunt de cum se va comporta o mașină electrică la temperaturile acelea.
Bebe a zis
Salut.care dintre cele 2 tv se merita a fi cumpărate. Ma interesează k imaginea sa fie f bună:Samsung QN90D sau TCL miniled C765 ?? Mulțumesc
Marius Cucu a zis
Înainte de toate, TCL are Dolby Vision, iar Samsung nu.
Daniel a zis
Chiar cu spring nu ma vad mergand la polul nord.
Cu kia mea, fac iarna, mers sustinut, cu caldura, scaune incalzite, etc peste 400km. Pe drumuri judetene si nationale, nerespectand limita de viteza.
Vara ma duc la 500km. Am facut de 2 ori 420km dintr-o bucata (210km pe sens) vara asta si mai aveam o data 90km si a doua oara 110km.
Iarna, si am facut cam de 2 ori pe saptamana iarna trecuta, 320 km (160km pe sens), si mai aveam tot asa – 80-90km autonomie.
Frica de autonomie dispare dupa cateva drumuri.
Si cand faci cu 13 lei o suta de km e bine.
Lau a zis
Un pic de research înainte de postare ți-ar prinde bine. 🙂 A mai f
„Nenea” se numește Attila Bertici și nu este la prima experiență de acest gen, în trecut testând „cu forțe proprii” alte modele de Dacia prin Siberia, Polul Nord, Pamir, plus multe alte experiențe (fiind și pasionat de moto) prin Africa, Ucraina, Balcani, etc. (cred că are și niște playlist-uri pe canalul pe care l-ai postat).
De menționat că, deși cei de la Dacia nu l-au susținut cu nimic în expediții, ulterior s-au folosit de experiența și imaginile lui la niște prezentări (oarecum interne, ce-i drept), pentru a lăuda performanțele Duster-ului.
Cu alte cuvinte, nu te ajutăm cu nimic, tu bagi o căruță de bani în mașină (că doar nu te duci în Siberia cu varianta „stock” – ca să nu zic troacă – a mașinii, ci ai nevoie de diverse sisteme auxiliare de încălzire, sisteme de suspensie care să reziste la temperaturi extreme, ș.a.m.d.), iar după ce revii și vedem că ai avut succes mare în online, ne dăm seama că ne-ar prinde bine să ne fălim nițel cu mașina noastră, că uite ce bună e…pe banii altora!
Omul a scris și o carte despre experiențele sale, deci…e de ținut aproape, pentru că la el chiar e pasiune și un mod de viață, nu e doar un vânător de 3 like-uri, după care face vlog-uri de după sobă. 🙂
Mă bucur să văd că află mai multă lume despre el, pentru că eu chiar îl apreciez că își urmează pasiunile (printre altele, este și solist vocal).
Marius Cucu a zis
Da, am auzit de situația de la Dacia. Puțini au acces în „sistem”.
Cât despre sponsori, par câțiva la începutul materialului.
Apropo, iată aici și situația vânzărilor de electrice în România.
dam167 a zis
Eu aș vrea să testezi telefonul ăla cu 6500 mAh 3-4 ani, să vedem atunci ce capacitate mai are și cum se comportă. Până atunci, la Apple am 88% după 3 ani la ultimul telefon, 96% la laptop după 1.5 ani, 84% la un alt laptop (Intel i9) după 2.5 ani de folosire zilnică.
La fel e și la aparate foto, acumulatorii originiali (și buni) au o capacitate mult mai mică și țin mai mult în timp. Mult mai mult.
Marius Cucu a zis
Da, am și eu acumulatori din 2019 care… cred că țin la fel și acum. Sau pe acolo.
Dacă mi-ar rămâne mie… poate aș putea testa și asta.
Am văzut la Honor de anul trecut că tendința este pentru 2 zile de autonomie, acum e ceva că au reușit să pună în 220 de grame o baterie mai mare.
Progres există, însă… normal că testele se fac întâi cu modelele chinezești.