Digi sunt pe piața noastră de mulți ani de zile. Digi Energy sunt și ei de ceva ani de zile, încă de la prima liberalizare, dacă putem să spunem așa. Recunosc, mi-ar plăcea să plătesc toate facturile într-un loc. Ar mai fi gazele și întreținerea de plătit în altă parte, lunar, iar în rest aș fi mutat la Digi complet. Cum ar fi să se întâmple asta?! Evident că legislația noastră nu permite asta și cumva au standardizat facturile, așa că trebuie să respecte un format toți cei care au treabă cu energia electrică.
N-am mai călcat într-un sediu de la ei de prin 2014, de când stăteam cu orele la coadă pentru a face un contract la telefonia mobilă. 🙂
Acum au trecut și ei mai pe centru, sedii mai mari, dar nici nu mă plâng de servicii. Merg decent, pentru câți bani le dau. Cred că-s cele mai mici de pe piață, cel puțin la serviciile de internet și televiziune. Cât despre Digi Energy, e un pic discutabil. Dar nici nu sunt FUI încât să conteze prea mult. Oricum, nu intervin ei în caz de probleme grave.
- Citește și păreri despre Nova Energie Electrică și Gaz
- Citește și păreri despre Aik Energy
- Citește și: a trecut cineva pe Electrica Furnizare?
- Citește și păreri despre CEZ Online
- Citește și păreri despre ENEL
La Digi nu s-a schimbat mare lucru în privința comunicării. De alții nu poți să scapi, pe ăștia nu prea îi găsești. Mi se pare că nu s-au adaptat cerințelor, dar, oricum, pe energie lucrurile nu sunt atât de bine puse la punct. E mișto că au bonusuri pentru cei care sunt abonați și la celelalte servicii de la ei. Nu cu mult, dar tot e o reducere.
Dar experiența mea nu poate să semene cu a altuia. Așadar, a trecut cineva pe Digi Energy? Probleme până acum?
Oferta lor poate să fie consultată pe site-ul ANRE sau chiar pe site-ul oficial. Nu este un preț fix pentru că sunt ceva plafonări de la stat. Momentan, avem 0.68 kwh, 0.8 kwh. Se poate face o simulare aici.
Benoit a zis
Intrebare: Contractul de energie cu RDS&RCS este unul independent adica nu are nici o treaba cu contractul de cablu si/sau internet respectiv cu telefonia mobila, da?
Cu alte cuvinte daca nu platesc telefonul nu sunt sanse sa ma constranga cu taierea curentului,da?
Nu intra pe aceeasi factura cu restul serviciilor, da?
Nu de alta dar nu gasesc normal sa le dau atata putere asupra mea ca si consumator.
Contractele trebuie sa fie independente, nu platesti telefonul, nu mai ai telefon… nu platesti curentul, nu mai ai current…fara constrangeri mixate, ca vezi Doamne… tu esti dator aceluias trust si un minus la un serviciu afecteaza aceeasi societate.
Marius Cucu a zis
Din moment ce sunt facturi separate… n-ar trebui să fie astfel de probleme.
Altfel, dacă mi-au oferit un serviciu… nu ar trebui să se pună problema de plată.
Dinu Nicolae a zis
Eu am contracte cu digi pe tot,inclusiv pe energie electrica.Sunt multumit de ei,nu am reclamatii sa le fac,dar cind mi-a trebuit o adeverinta cu plata la zi a facturii de energie,a trebuit sa platesc tot si internet…ce mai aveam eu.Nu mi se pare corect,dar asta mi s-a intimplat (a propos de intrebarea dvs.)
Stefan a zis
Daca ati observat energia la digi este un departament separat. Fiind si contracte separate. Oricum treaba cu energia este mai strict reglementata decat cu netul, cablul si telefonul. Energia electrica nu se opreste consumatorului asa cu una cu doua, alaturi de apa este legal considerata serviciu indispensabil.
In general factura pe luna de ex oct17 are scadenta 30 nov17, apoi inca 15 zile de gratie, apoi notificare si daca stai la bloc unde ai contorul afara teoretic ti se scoate siguranta la peste 1-2 luni dupa scadenta. Daca stai undeva unde nu au acces fizic la siguata etc si tot nu platesti ca vrei tu sa dai un tun va dura mai mult pana vei fi debransat de la stalp etc.
Andrei a zis
este independent. Conform legii, daca nu plătești esti notificat ca ai restanță, apoi trebuie să răspunzi în 15 zile. După acele 15 zile daca nu ai raspuns/plătit iti taie curentul.
axelluny a zis
Faceți astfel încât la achitarea facturilor să o faceți pe numărul facturii și nu pe codul de client.Atunci vor apărea diferențiate plățile.
Cristi a zis
Salut!
Intentionez sa schimb furnizorul.
Cine l-a mai schimbat? Marius? Se merita?
Multumesc!
Stefan a zis
Se merita din urmatoarele motive:
Spargerea monopolurilor Electrica, Eon, etc.
Dezvoltarea pietei concurentiale va duce in timp la preturi mai mici.
De la 1 ian 18 nu vor mai fi preturi reglementate, implicit cine zice ca are acum pret mai bun, nu va mai avea din ianuarie.
Eu m-am mutat din aug 17 pentru ca Electrica isi bate joc de consumatori, a furat si ne-a stors de zeci de ani pentru ca niste directori nemernici politici sa incaseze mii de euro salarii, etc.
In momentul de fata la cca 80 kwh este mai ieftin decat Electrica cu cca. 2 lei.
Mutarea nu a implicat decat contactul cu firma la care m-am mutat, semnarea imputernicirii pt ca ei sa faca toata actele, a contractului si am asteptat o luna si ceva.
Am urmarit si ca noul furnizor sa vanda energie verde pe cat posibil, hidro, eoliana, fotovoltaica si mai putin din carbune gaze, nucleara.
Exista zeci de furnizori in tara, puteti alege unul din capatul opus al tarii fata de unde sunteti, daca respectiva firma accepta, doar ca faceti actele prin posta si platiti la banca sau cum va intelegeti cu respectivul furnizor.
Momentan nu prea se inghesuie furnizorii sa ia casnici, insa in general nu refuza.
Am ales rdsrcs pt ca vreau sa platesc cash direct la furnizor, initial optasem pt o firma mai mica ce are panouri fotovoltaice, apoi m-am gandit la Hidroelectrica deoarece are energie verde, insa acestea fiind din alt oras – implica acte prin posta la Buc etc, iar prima avea o energie consistent mai scumpa am ales rcs. PEste 1 an sau doi voi reconsidera contractul daca nu va mai scadea pretul la ei si daca eticheta de energie nu va fi preponderent verde.
Pt oct 17, 80 kwh factura a venit 44.99 lei cu toate taxele. Iar estimarea pe site digienergy a dat cu un leu mai putin.
ice4you a zis
Sa moara Cibilan, iti faci toti banii la DIGI! :)))))))
Vlad V. a zis
Am facut cerere de mutare in 30.10.2017. Contractul cu Digienergy intra in vigoare cu 01.12.2017.
In data de 20.11.2017 nemernicii de la enel m-au deconectat fara nici un preaviz si fara macar sa sune la usa sa ma anunte. Cand le-am cerut explicatii mi-au spus ca in termen de 21 de zile de la depunerea cererii de transfer contractul este reziliat automat.
Cei de la digi ridica din umeri si spun ca nu e vina lor.
Atunci a cui o fi? A mea? Voi sta oare pana pe 01.12 fara curent si caldura?
Andrei a zis
mergi la ANPC. Conform legii, contractele de energie nu se închid. Digi trimite notificare ca din data de 01.12 intri la ei în furnizare. Enel face modificarea pe 30.11 ora 00.
Nu au dreptul să rezilieze doar pe baza de notificare daca nu se poate face mutarea de furnizare, pot interveni diverse dar nu au voie decât atunci când sunt siguri că se face trecerea.
Nicu a zis
Adica atat de mult le ia celor de la Digi sa faca trecerea de la vechiul furnizor la ei? In final cum s-a rezolvat?
myhay a zis
Buna ziua
Stie cineva ce se intampla cu contul de la eon gaz
dupa ce te muti la alt furnizor de enelgie electrica?
ionel acatrinei a zis
am trecutla rds cu energia electrica aprox de doi ani mai mult de 42 48 lei nu am platit fata de enel 140 120 lei
vasile a zis
Pai ce ti-au pus smart-meter de la ei si oricum e vrajeala adica la 100 kwh platesti de regula undeva la 150 de lei, indiferent de furnizor nu poti ajunge sub 120 lei la acelasi nr de kwh, desigur poti sa consumi mai putin si asa sa platesti ma putin, dar asta n-are treaba cu furnizorul?!
axelluny a zis
acum este perioada când prețul energiei s-a dublat.Și totuși …. estimarea…
vasile a zis
Ai dreptate am gresit, 100kwh la Electrica Furnizare 64 lei in aprilie, 150 lei erau 100 mc de gaz la Engie, mama lor cred ca o sa ma mut la Engie si cu energia sa fie toate gramada, plus ca ultimi au termen la facturi 30 de zile fata de 10 zile la Electrica, pana la urma asta conteaza 😉
axelluny a zis
Să nu te muți la Engie că sunt hoți rău de tot.Tot ce este pe site-ul lor sunt minciuni.M-am tot întrebat,pentru reclame mincinoase prezentate seară de seară la tv nu plătește nimeni?Aspectul cu engie l-am prezentat la ANPC dar….răspunsul pur și simplu a fost aceleași minciuni ale celor de la engie…NE BAZĂM PE GÂȘTE!!,parcă nu ar fi priceput mesajul….ALOO AICI SE FURĂ!!!
vasile a zis
Pana la urma, intr-un fel ai dreptate, nu e bine sa tii toate oualele in acelasi cos 😉
myhay a zis
Sunt pe digi si sunt multumit 65.04 lei din 08/05/2018
alex a zis
Mutativa la digi energy eu primesc toate facturile in acelasi plic si parca si factura la curent e mai mica dar nu cu mult in rest sunt abonat la ei cu tot.
axelluny a zis
Nici digi nu mai e Eldorado.Astăzi am găsit în factură introdus mișelește rubrica ”rezervare abonament” aspect care nu se regăsește în contractul meu inițial.M-am certat cu ei și se fac că nu știu cei cu mizeria respectivă.Așa ceva nu o să plătesc! http://prntscr.com/jta8bj
Marius Cucu a zis
Din câte am înțeles s-au făcut ceva modificări legislative. Taxa de rezervare este la toți. Poți citi aici câteva despre taxa de rezervare. Degeaba te cerți cu ei pentru că e impusă de ANRE – băieții de la putere.
ice4you a zis
La care toti? Iti spun eu ca nu la toti, „dacat” daca alegi un abonament cu optiunea asta!
Dragos a zis
Timp de 1 an mai 2017-2018 -nu am platit nic o taxa de rezervare. Acum am taxa 0.2/zi destul de mare peste enel, si pretul kw a crescut. Una peste alta in acest moment este mai ieftin la ENEL cu putin. Daca vor mai creste sigur ma mut inapoi.
Marius Cucu a zis
Da, în primul an nu s-a plătit. Ăsta e avantajul liberalizării. Te poți muta oriunde, oricând. 🙂
liadnana a zis
Am citit că odată ieșit pe piața liberă nu te mai poți întoarce pe cea reglementată. O fi adevărat?
Pe mine m-au păcălit cei de la Enel la înnoirea contractului să plătesc lunar o taxă de asistență de 9,67 lei, dar acum vreau sa scap de ea că o plătesc degeaba. Știți cumva ce ar trebui să fac?
vasile a zis
Cum adica te-au pacalit?!
Peste tot e la fel, ideea e sa citesti cand semnezi un contract si ce scrie cu litere mici sau anexe, etc., nu doar pretul kwh, la care se adauga restul inclusiv TVA 😉
axelluny a zis
ei spun că rezervare abonament ar fi 0,15 dar a crescut prețul megawattului. Asta nu ar fi o problemă deoarece am văzut clar că prețul megawattului s-a dublat pe piața de energie.Scumpirile sunt de înțeles dar ce nu este de înțeles este modul de notificare extrem de minuscul,iar când e ceva de rahat trimit o hârtie enormă astfel:
http://prntscr.com/jwkdky
http://prntscr.com/jwkedp
http://prntscr.com/jwkema
Consider că este un mod mișelesc de a ne fraieri.Momentan sunt în pană de idei…cine mă poate ajuta?
liadnana a zis
A venit un nene acasă pentru reînnoirea contractului și mi-a turuit toate beneficiile contractului, printre care și faptul că beneficiez de un service, iar eu am presupus că este inclus și nu că trebuie plătit separat. Recunosc că a fost greșeala mea că nu am întrebat punctual cum stă treaba, dar fapt este că tot vreau să renunț la acel service. Din câte știu ireversibile sunt doar timpul și moartea, așa că trebuie să existe o cale de rezolvare.
costyna a zis
Așa cum bine ați intuit nu se poate reveni la piața reglementată.Aveți de așteptat 11 luni de la data încheierii contractului apoi notificați furnizorul că nu mai doriți continuarea acestuia,și vă alegeți altul.
Hossu Mircea a zis
Vreti sa stiti ce am patit la digi-energy? Sunt plecat din tara din luna aprilie. iar pe luna mai mi-a remis o factura de 1803 kw pentru consumul unui apartament cu 2 camere. Imens, nu vi se pare? Fiind plecat in continuare am obsevat ca pe luna iunie imi suplimenteaza cosumul cu 89 de kw, contorul aratand un index cu 1892 kw mai putin. Transmiterea contorului nu a fost facuta niciodata de catre mine. Oare cine a facut si de ce aceste raportari uriase de consum? Cum s-a putut face acest lucru iar cei de le digi-energy sa nu se sesizeze? Am luat lega tura cu biroul de sesizari facturi si in loc sa sisteze orice transmitere pe contul meu pana la rezolvarea sesizarii, iata ca se mai adauga consum. Cred ca cineva este in cardasie cu ei. Urmeaza sa sesizez organele judiciare si politia. Nu cred ca este cel mai bine sa continuati cu ei. Nu au interesul sa rezolve problemele ce li se reclama. Oricum deja am sesizat si ANRE.
vasile a zis
Daca esti plecat trebuia sa faci o cerere de sistare temporara, acum nu stiu care e treaba cu Digi, la Electrica asa am procedat la un apartament unde nu locuia nimeni, perioda era de minim o luna si maxim 12 luni cu posibilitate de reinoire, fara costuri suplimentare.
liadnana a zis
Oribil! Și eu am fost într-o situație similară, în sensul că după moartea mamei, tata s-a mutat la mine dintr-o altă localitate. Apartamentul era gol, tata nu făcuse nici o înștiințare la Enel că pleacă și ulterior am aflat că după două luni de neplată, a venit cineva de la Enel și a scos siguranța care se afla pe hol, în afara apartamentului. În cele două luni de neplată ei au emis factură pentru consum în regim paușal, dar valoarea facturilor era apropiată de consumul anterior. Cu alte cuvinte, a trebuit să mai plătim două luni de consum paușal și la urmă a trebuit să plătesc rebranșarea, dar atât. Așa se procedează corect.
Ce au făcut cei de la Digi Energy a fost hoție. Ați făcut bine că ați făcut sesizare la ANRE si faceți peste tot. Este practic singura modalitate de rezolvare. Oare în contract nu scrie ce se întâmplă dacă nu le trimiți indexul? Verificați! Mult succes!
alex a zis
Articolul era despre enel?Si atunci care e legatura cu digi?Lumea ar putea sa nu inteleaga ce legatura are enelul care a scos sigurantele cu digi energy.
Manuel a zis
Nu a fost hotie. In lipsa raportarii indexului, factura este emisa in baza estimarii pe care ati semnat-o la incheierea contractului.La toti furnizorii (inclusiv Enel, Engie, Apanova ) se fac regularizari periodice iar sumele achitate in avans se scad din contravaloarea facturilor ulterioare. Furnizorilor nu le place dar se poate obtine si restituirea sumei platite in avans (am facut-o eu). Evident se poate de asemenea cere revizuirea consumului estimat.
Chestia e ca pt a reduce costurile, furnizorii au redus mult frecventa cu care fac ei citirile (unii au ajuns sa o faca de numai 2 ori pe an). Evident ca in acest caz, in lipsa unei transmiteri periodice a consumului real de catre consumator (si abdolut toti furnizorii pe care ii stiu pun in acest scop la dispozitie numere (eventual chiar gratuite) de telefon si acces online) pot sa apara discrepante majore intre consumul real si cel estimat.Ca exemplu eu locuiesc intr-o vila iar pt partile comune consumul lunar real este in jur de 8..12 KWh. Contractul cu Enel, prelungit automat de la semnare acum zeci de ani – de pe vremea cind se chema IDEB – prevedea 150 (!!!) de kwh pt ca existau hidrofoare si congelatoare in subsol (desfiintate intre timp). Va dati seama ce factura a venit cind plecat fiind din oras am ratat transmiterea indexului real… I-am contactat insa prin email, am explicat situatia si au reemis factura corectata, simultan cu ajustarea anexei la contract cu estimarile de consum conform cu noile conditii.
gion a zis
daca spuneti aici cat platiti la noul furnizor macar spuneti si cati kilowati consumati, altfel n-are nicio valoare informatia.
Jos mafia corporatista!
cătălin a zis
uite aici
Marius a zis
5 lei diferența pe luna la un consum de 112 kw .
Distributie Oltenia 73.60 lei
Digi 58.52 lei…
Marius Cucu a zis
Păi la calculul dvs înseamnă 15 lei. 🙂
Gabriel a zis
Am fost si eu in situatia in care a trebuit sa-mi fac un contract nou si eram tentat de un furnizor de pe piata libera. Dupa ce am studiat oferta, ca sa zic asa, am ramas la Digi Energy si le Restart Energy, eventual mergand pe a doua optiune. Sigur, Digi are in spate o firma imensa, dar am auzit multi oameni plangandu-se de facturi dubioase, mai ales dupa ce le-am aparut niste rubrici despre care nu auzisera in facturi. Pe scurt, daca vreti un furnizor ok de pe piata libera, mergeti pe mana celor de la Restart.
Mihai a zis
Eu sunt pe digi și nu am văzut nimic dubios în factura
alex a zis
Asa e .Am mai spus ca nu e cu mult mai mica factura ,dar e mai rentabil decat la enel si in factura nu am vazut nimic suspect .
manuel a zis
Eu sint la Digi de aproape 3 ani. Pretul a fost constant mai mic decit la ENEL Energie Muntenia ( furnizorul anterior ). Factura nu are nimic dubios in ea, pur si simplu sint incluse rubrici separate pentru toate componentele care intra in componenta ei ( inclusiv cele aproape 10 ( da, zece ) elemente cu cost fix, reglementate prin lege si care se regasesc identic la absolut toti furnizorii.
Pur si simplu unii furnizori aleg sa includa suma tuturor acestor costuri intr-o singura rubrica a facturii si astfel o fac sa para mai simpla.
Trecerea de la Enel la Digi a fost absolut banala: un reprezentant RDS a venit la mine acasa ( din motive personale nu puteam semna la ei la sediu ), am semnat actele, am refuzat de 2 ori telefonic oferta ENEL ( care m-a sunat sa ma convinga sa nu plec de la ei ) si asta a fost tot. Indexul il transmit lunar online, factura e platita automat prin Debit Direct. Reclamatiile cind sint intreruperi se fac ca si inainte tot la cei care au infrastructura din zona ( in cazul meu, Enel ).
Ca fapt divers, tocmai am facut o comparatie intre ofertele ENEL Muntenia, Electrica Furnizare Muntenia si Digi Energy. Redau mai jos rezumatul:
– La Digi treaba e super simpla: 0.2 lei/zi plus 0.18 lei/KWh.
– la enel exista
1) 2 variante „fara rezervare” ( fara taxa zilnica ) a) „enel simplu” cu 0.328 lei/Kwh si b) „enel flexi Weekend” cu 0.395 lei KWh de luni pina vineri intre 7 si 22 si 0.245 lei KWh in rest.
2) mai multe variante care includ o taxa zilnica. Cea mai ieftina este varianta cu factura electronica ( „fix online”) care costa 0.2 ron/zi plus 0.226 lei/KWh. Altfel spus, aceeasi taxa de rezervare ca la RDS dar cu 0.046 lei mai scump per KWh. La 150 KWh/lunar diferenta NUMAI DIN ENERGIE activa este de 7 lei. Se adauga aici insa si costurile acelea reglementate anterior mentionate care sint proportionale cu consumul si mai adauga si ele citiva lei la diferenta.
– la Electrica exista varianta fara rezervare cu 0.33489 lei/KWh ( factura hirtie ) sau 0.32823 lei/KWh ( fact. electronica ) si mai multe variante care includ o taxa de rezervare de 0.23 lei/zi si preturi care pleaca de la 0.27142 lei pt KWh ( fact electronica ). Pt doritori exista si varianta cu pret diferit ziua/noaptea la 0.23 lei/zi rezervare + 0.36165 lei/KWh ziua si 0.22 lei/Kwh noaptea ( respectiv 0.35498/0.21334 pentru cei care aleg factura electronica )
Rezumatul rezumatului: Digi e cel mai ieftin dintre cei 3, Enel cel mai scump (*). La Restart stiu ca m-am uitat acum vreun an dar ( nu mai tin minte de ce ) am decis sa nu apelez la ei. Absolut toti furnizorii ofera si favorizeaza interactiune strict online, fara necesitatea deplasarii. La Enel cel putin prelungirea si schimbarea de contract se pot face prin Email ( nu stiu care e situatia pt contracte noi ). La RDS actele se pot semna la sediul clientului pt ca un reprezentant RDS poate veni cu ele.
(*) cu exceptia consumului fff mic ( <=10 KWh/lunar ) in care caz "enel simplu anual" e cea mai ieftina varianta dar la o diferenta absolut infima ( citeva sutimi de leu !! ) fata de Electrica
Marius Cucu a zis
Salut manuel. Îmi poți spune din ce oraș ești?! 🙂
manuel a zis
Bucuresti
PS1: tocmai m-am uitat la Restart Energy. Mi-am amintit de ce i-am rejectat in prima faza ( pt ca aparent nu pot fi contactati decit prin metode electronice, care nu ii sint accesibile mamei mele care are +80 de ani si nici nu vad clar care e costul per KWh ). Oricum, la un calcul sumar par o idee mai scumpi decit RDS ( cel putin pt consumul meu de acasa ).
PS2: din factura mea curenta, mai bine de jumatate sint acele costuri cu chestii fixe, reglementate ( i.e. tarife pentru transport, energie verde, cogenerare, accize samd ). Mai precis spus, raportul intre valoarea totala a facturii curente ( pt noiembrie 2018) si costul energiei active (consumul inregistrat de contor ) este 2.02. Deci aia 7 lei mentionati de mine ca diferenta de cost la 150 KWh/lunar devin de fapt vreo 15.
Claudiu a zis
E cu dus intors ca orice lucru in Romania. Orice minune tine 3 zile. Stiu persoane care au semnat acum cativa ani contractele pe piata libera cu enel si acum deoarece a trecut perioada contractuala cu pret fix promotional au primit niste facturi enorme. Asa ca va sfatuiesc sa ramaneti pe piata reglementata cat puteti de mult. Se spune ca o data ce ai optat pt. Piata libera nu mai poti reveni la piata reglementate. Poate e un zvon lansat de furnizorii de energie cica vor fi obligati sa anunte pe situl lor procedura de revenire pe piata reglementata.
Marius Cucu a zis
S-au făcut tot felul de schimbări în ultima vreme pe piața de energie. Regulile se schimbă, piața se adaptează. Energia trebuie să se liberalizeze în anii următori, nu știu dacă va mai merge cu zona reglementată.
AAA a zis
http://www.economica.net/mobile/digi-energy-tarif-pret-energie-electrica-rcs-rds-contract-electricitate_164719.html
manuel a zis
La ENEL FIX 24 tariful e 0.19 lei/zi taxa de rezervare + 0.319 lei/Kwh. Iar ENEL FIX Online este 0.2 lei/zi + 0.228 lei/Kwh. Sau, in varianta fara asa zisa taxa de rezervare, Enel Simplu Anual costa 0.354 lei/Kwh
Sau altfel spus, Digi ramine in continuare mai ieftin decit Enel ( care si el a majorat tarifele anul acesta )
Elena a zis
Buna ziua cat costa in total cablarea la digi la lumina doar ???
Marius Cucu a zis
Păi sunteți arondată la un operator? Dacă da… nu știu să fie taxe suplimentare…
Elena a zis
Da a fost socrul meu si a murit !dar nuh cum sa facem pentru că a facut probleme si ia taiato, asta fiind acum 10ani in urma . Dar acum vrea soțul sa treaca pe numele lui !
manuel a zis
Nu ati dat suficiente detalii ca sa va pot spune cu siguranta care e situatia.
Daca bransamentul a fost intrerupt din motive tehnice, probabil ca acum se poate face fara probleme un nou abonament.
Daca insa acum 10 ani bransamentul a fost intrerupt pentru neplata, e posibil ca respectivul amplasament sa apara in continuare in baza de date a ENEL ca rau platnic/datornic si sa incerce recuperarea datoriilor. In acest caz ati putea pretinde ca sinteti un alt utilizator, habar nu aveti si nu va pasa ce s-a intimplat in trecut si pur si simplu doriti un bransament nou.
manuel a zis
Trecerea de la alt furnizor e gratuita. Daca porniti de la zero ( bransament nou ) va trebui sa discutati cu ei pentru ca depinde de firma care face distributia. Digi e doar furnizorul primar de energie.
Grig a zis
M-a bătut gândul să trec la Digi Energy, dar oferta Enel Fix Online a fost mult mai bună
manuel a zis
“La Digi Energy, prețul propriu de furnizare a energiei electrice în cadrul ofertei tip pentru clienți casnici (preț de listă) este de 0,255 lei/KWh, fără TVA, la care se adaugă taxa de rezervare de 0,2 lei/zi, fără TVA. Dacă ești deja client Digi la serviciul de televiziune prin cablu Digi TV și/sau la serviciul de internet fix Digi Net*, beneficiezi de prețul de 0,230lei/KWh, fără TVA-preț de furnizare, la care se adaugă taxa de rezervare de 0,2 lei/zi, făra TVA. ” ( citat de pe site )
La Enel Fix Online taxa de rezervare e aceeasi dar pretul per kilowatt ora este 0.244 asa ca intr-adevar, la un consum suficient de mare si daca nu aveti abonament la alt serviciu Digi, e mai avantajos Enel.
AAA a zis
Si daca ai un consum mai mic de 200kwh pe luna n ai facut nici o economie. A auzit lumea de schimbarea furnizorului si hai sa facem economie de sute, mii de ron pe luna:::))) In cel mai bun caz un consumator mediu in Romania castiga si el 3 ron pe luna. Ramaneti in sistemul reglementat, mai ales ca pretul e blocat pana n 2022.Stati la furnizorul care detine si distribuitorul. Stati la furnizorul pe care l găsiți cu birouri, casierii la voi in oras. Si va dau un sfat: daca pe energie electrica mai faceti economie 2 ron, pe gaze nu plecati de la furnizorul Engie sau care o fi reglementatul pe zona voastra. Niciun furnizor in piata libera, concurentiala, nu da mai ieftin, pretul fiind la fel blocat pana in 2022. Furnizorii care umbla pe la usi ca dau cu 20% mai ieftin, fac reclama falsa. Veti ramane uimiti ca semneaza cu miile. In afara faptului ca mint consumatorii ca ei doar reinoiesc contractele. Ar trebui scris un roman despre astfel de practici.
axelluny a zis
Total de acord cu ce ați spus.O mică rectificare care nici eu nu o înțeleg deși lucrez în domeniu. CUM poate oferi CEZ un preț la gaze mai mic decât prețul reglementat??? O situație care datează de mult timp. Dacă ar fi producător de gaze aș înțelege dar …nu prea e nimic de înțeles.
AAA a zis
Axelluny Pe reglementat la casnici, Engie sunt cei mai ieftini pe furnizare gaze. Un furnizor mare, cu birouri, mașini pt agenți, casierii etc au un cost mai mare deoarece și schema de personal e mai mare. Serviciul de furnizare gaze e un serviciu secundar pt Electrica Furnizare, CEZ, Enel etc. O fac cu aceeași oameni, de aceea costul de furnizare gaze naturale e mai mic fata de Engie, care la ei serviciul de furnizare gaze e principal.Si asta doar la oferte pt persoane juridice. Și cu asa zișii furnizori apăruți peste noapte….cand au dat de mici probleme au intrat rapid în insolventa sau faliment. De ex RDS nu mai furnizează de aproape 2 ani la persoane juridice. Au mai căzut și Transenergo, Eva Energy, Neptun, Fidelis Energy, Transpec etc
AAA a zis
Axelluny Engie nu este producător de gaze naturale. Este doar furnizor.
supica a zis
Digi Energy in Timisoara: 75,18Lei pentru 129KWh
Energie Activa 0.18 , Rezervare 0.20, restul tarife distributie.
AAA a zis
De mult RDS nu mai are preț la casnici de 0,18.Dar cine știe…
Marius Cucu a zis
Da, am înțeles că legislația i-a faultat pe cei de la Digi și nu mai merită.
axelluny a zis
AAA greșiți. Spre exemplu Premier Energy are la reglementat prețul mai mic decât ENGIE adică 130,09 lei, față de 135.89 lei!!
AAA a zis
axelluny Aceste tarife sunt reglementate pe diferite zone de distribuție. De aceea și diferența de preț, efectiv prețul gazului poate fi același dar celelalte tarife difera. Sunt costuri de distribuție diferite pe zone. Eu din Galați, nu o sa mi ofere Premier preț reglementat pe alta zona. Doar oferta în piață concurențiala poate sa mi faca.
axelluny a zis
Stimate Client, Digi | RCS & RDS face toate eforturile să îţi ofere în continuare servicii de furnizare de energie electrică la preţuri avantajoase. Deoarece anul 2018 a fost marcat de o creștere constantă a preţului de
achiziţie a energiei electrice de la producători, creștere care se pare că va continua și în 2019, în condiţiile unei pieţe imprevizibile, nu mai putem menţine oferta actuală. În conformitate cu prevederile art. 16 alin. 2 și 3
din contractul de furnizare a energiei electrice pe care l-ai încheiat cu RCS & RDS S.A., începând cu data de 01.06.2019, preţul pentru energia electrică activă se va modifica și va avea valoarea de 305 lei/MWh (+TVA),
la care se va adăuga taxa de rezervare în valoare de 0,2 lei/zi (+TVA). Îţi aducem la cunoștinţă că îţi poţi exprima dezacordul cu privire la noua valoare a preţului, în scris (prin e-mail la adresa [email protected]
sau prin scrisoare la adresa Str. Doctor Staicovici, nr. 75, et. 2, sector 5, București), în termen de 15 zile calendaristice de la data prezentei notificări. În acest caz, contractul de furnizare a energiei electrice va înceta în
45 de zile calendaristice de la data prezentei notificări, consumatorul având obligaţia de a achita serviciile furnizate până la data încetării. În acest caz, pentru a avea continuitate în utilizarea serviciilor de furnizare de
energie electrică, îţi recomandăm să te asiguri din timp că ai încheiat un nou contract cu un furnizor de energie. Dacă nu îţi exprimi dezacordul în scris, în termen de 15 zile calendaristice de la data prezentei notificări,
vom aplica preţul pentru energia electrică activă și taxa de rezervare în cuantumurile indicate anterior, la data indicată mai sus. Îţi mulţumim pentru înţelegere! Este bun acest preț???
AAA a zis
Faceți o simpla cerere la furnizorul zonal și cereți sa reveniți în piața reglementata la energie electrica. Prețul la Electrica de ex e de aprox 270 sau 280 RON fără taxe, fără abonament. Și e un tarif blocat pana n 2022.
axelluny a zis
https://www.cez.ro/ckfinder/userfiles/files/cez/cezv/rezidential/oferta%20clienti%20servicii%20universali/2019/13.03.2019/OFERTA%20CLIENTI%20CASNICI%20TARIFE%20REGLEMENTATE%2001_03.pdf din cate observ au prețul mai mare decât digi!!!???
AAA a zis
Nu mai confundati pretul energiei active cu pretul de contract. Tariful reglementat e format din pretul energiei active+serviciile de sistem+tarif transport(Tg, Tl)+taxa de IT, MT, JT. Si da acel pret de la CEZ de 486,59RON/MWh. La pretul asta se adauga contribuția pentru cogenerarea de înaltă eficiență, valoarea certificatelor verzi, acciza, și taxa pe valoarea adăugată.
Acestea fiind spuse, tariful cu absolut toate taxele la RDS este mai mare decat pretul cu absolut toate taxele de la CEZ.
manuel a zis
Oferta de la Electrica Furnizare pentru Bucuresti primita prin email pe 6 mai a fost ( pentru varianta cu factura electronica ) 0.29 lei/zi/loc de consum + 0.29995 lei/KWh + toate taxele reglementate de ANRE ( TG, TL, serviciu sistem, distributie JT) ducind la un pret total de 0.47810 lei/KWh la care se mai adauga certif. verzi, acciza, taxa de cogenerare si TVAul. In varianta cu factura pe hirtie, costul per KWh devine 0.30467 lei/KWh
La Enel Fix Anual ( abonament pe care mi l-a IMPUS ENEL, motiv care probabil o sa ma faca sa plec de la ei daca nu ne intelegem la mediere pt ca acum sint in litigiu cu ei via ANRE si ANPC ) costurile sint de 0.45 lei/zi + 0.291 lei/KWh + absolut toate costurile celelalte mentionate mai sus si care sint identice indiferent de furnizorul ales. Anterior timp de 11 luni ( !!!! nu 12 pentru ca au schimbat ei abuziv cind li s-a parut oportun !!!! ) am avut Enel Simplu Anual care nu are abonament lunar si plateam 0.288 lei/KWh ( actualmente pretul este marit la 0.359 lei/KWh ).
La RDS ( am si cu ei contract ) platesc abonament 0.2 lei/zi + 0.23 lei/KWh + toate costurile celelalte mentionate mai sus. Contractul a fost semnat in 2017, e prelungit automat de atunci și reflecta întocmai ceea ce era menționat pentru persoanele care au si abonament pt alte servicii de la ei la https://www.digiromania.ro/servicii/digi-energy pînă acum cîteva zile. Intre timp vad ca au majorat pretul per KWh la 0.28 lei dar cea mai recenta factura a mea ( pt 1..30 aprilie ) este calculata la 0.23 si nu am primit ( inca ) vreo notificare referitoare la schimbari.
Eu am comparat saptamina trecuta preturile actuale de la vreo 7 furnizori (cei de mai sus + Engie, Restart Energy si inca vreo 2 ) atit intre ele cit si cu valorile de acum 3 luni si la absolut toti preturile au crescut din martie incoace.
Tony a zis
In ultimele luni am avut un consum lunar stabil de 125 kw.
Costul facturii consumului din luna aprilie a fost de 85,49 lei
85,49 lei impartit la 125 kw. egal 0,68 lei pe kw. pret final.
Folosesc Digi Energy din toamna anului 2017.
AAA a zis
La un tarif reglementat la Electrica Muntenia Nord(deci pe zona Muntenia Nord, pe alte zone de distributie difera tarifele reglementate)tariful este de 470,54 RON(fara certif verzi, accize, contributie cogenerare si TVA). Cu toate taxele tariful e de aprox 0.65 ron/MWh.Deci rdsul a agatat clienti si acum…….
manuel a zis
Pentru apartament unde am contract cu Digi si la mine iese un tarif mediu de circa 0.67 RON/KWh. Pentru celalalt contract ( Cu Enel Muntenia ) tariful actual pe care mi-l aplica este de circa 2 ( da, nu e typo, DOI ) RON/KWh
Eugen a zis
Cum sa fie 2 lei??? La ce cotract? Nu mai dezinformati. Tariful per kilowat la enel si eu am enel simplu anual este 0.6939285714 lei. De unde 2 lei?
Ia intra tu acum la digi si dai o simulare sa vezi ce tarif de 1 leu iti da
manuel a zis
1. Inca nu am ajuns sa ne tragem de sireturi sau sa bem bruderșaft asa ca va rog sa fiti politicos indiferent cit de incredul sinteti. Nu v-am permis sa ma tutuiti si cu atit mai putin sa ma tratati de mincinos. Poate ca asta e genul de apelative practicat la Dvs in familie dar pastrati-va genul asta de replici pentru familia si prietenii Dvs.
2. Nu am acum la indemina decit factura pe care am incarcat-o la https://imgur.com/a/8r9joMW . Impartiti 19.40+3.69 la 15 si sa o va dea peste 1 leu/Kwh.
Daca tineti neaparat sa va dovedesc ca am dreptate si am avut si factura in care iesea aproape 2 lei/KWh, pot sa caut acasa si factura respectiva (pe hirtie ). Nu mai am acces online la ea pentru ca urmare reclamatiei pe care am facut-o la ANRE au recunoscut ca au comis un abuz si au reversat 7 facturi iar din interfata MyEnel nu am disponibile decit ultimele 12.
axelluny a zis
eu la 127 kw(la DIGI) am plătit 88,51 lei, deci la mine kw e mai scump 0,6969 lei.Să intre aici și cineva de la CEZ și să vedem dacă e în stare sa ne spună cât e kw la CEZ. Au o factură pentru descifrarea căreia îți trebuie 2 ore. Vai mama lor,cică SAP-ul le-o face așa de complicată. SAP avem și noi …la altă firmă și avem o factură extrem de simplă și explicită.
axelluny a zis
Frate,spunene și nouă cum ai calculat, că din câte am studiat eu pentru mine și pentru toată lumea de aici 0,305 lei/kwh prețul pe care mi-l propune DIGI este mai mic decât 0,48659 lei/kwh (asa zisul preț reglementat)la CEZ. Celelalte taxe sunt identice pe aceeași zonă.Deci cum de iese CEZ campion?
axelluny a zis
http://prntscr.com/nn3ibn
AAA a zis
La Digi Energy, prețul propriu de furnizare a energiei electrice în cadrul ofertei tip pentru clienți casnici (preț de listă) este de 0,305 lei/KWh, fără TVA, la care se adaugă taxa de rezervare de 0,2 lei/zi, fără TVA.
Dacă ești deja client Digi la serviciul de televiziune prin cablu Digi TV și/sau la serviciul de internet fix Digi Net*, beneficiezi de prețul de 0,280 lei/KWh, fără TVA-preț de furnizare, la care se adaugă taxa de rezervare de 0,2 lei/zi, făra TVA.
La prețul propriu de furnizare se adaugă tarifele reglementate, a căror valoare este aprobată de ANRE (tarifele pentru transport, tarifele de distribuție și tariful pentru servicii de sistem). În plus, se vor regăsi separat în factura ta: costul pentru achiziționarea certificatelor verzi, taxa pentru cogenerare de inaltă eficientă, acciza și TVA.
Deci spun clar și aici:305 ron/MWh e prețul energiei active. Fără taxe de distribuție, servicii de sistem și servicii de transport. Prețul lui CEZ de 486,59 include aceste taxe. La prețul lui digi dacă adaugi taxele de mai sus o sa ți dea preț mai mare ca CEZ.
Cristina a zis
Nu mai merita sa treceți la Digi. Am trecut eu in Martie si la 200kw platesc 200 lei. La 130 kw platesc 130 lei. La tranfer au spus ca nu am voie sa dau eu indexul, ca vine cineva sa citeasca. Nu a venit nimeni si Enel Distributie le-a trimis un index pe care eu l-am citit la inceput de Februarie si il platisem deja la Enel. Deci am fost obligata la platesc 150 kw si colo si dincolo. Am facut sesizari, plangeri scrise, am fost la ei de mai multe ori… Nimeni nu rezolva nimic. La sediu Enel e plin de lume pacalita care vine zilnic cu plangeri. Cei de la Digi te trimit la Enel.. O bataie de joc!