De-a lungul timpului, mi-au trecut câteva modele de televizoare prin mână. Direct sau indirect. Să fie de ordinul sutelor, miilor?! Am fost chiar și în câteva programe de testare oferite de magazinele online. Televizoare de top sau de buget. Între timp, am diferite serii pe care încerc să le tot testez anual.
În plus, mi-am format un ochi lucrând în media ani de zile. Lucrând zi de zi cu imaginea îți poți face o părere mult mai bună despre un televizor.
Mai nou, fac și recenzii video pentru televizoare așadar, te poți abona aici dacă tu crezi că e conținutul util. O abonare gratuită înseamnă că eu voi primi la test mai repede anumite produse.
Și când mă gândesc la televizoare sunt cu gândul la câteva lucruri foarte importante:
- locație și iluminarea de acolo
- setarea corespunzătoare a acestuia
- performanțele de care dă dovadă televizorul
Trecem repede în revistă 6 modele de top pe care le-aș achiziționa imediat.
Model | Specificații Tehnice | Preț |
---|---|---|
LG C4 | OLED | VEZI DETALII |
Sony 50X90S | LED | VEZI DETALII |
Samsung 55QN85D | QLED | VEZI DETALII |
TCL 50C805 | LED | VEZI DETALII |
Philips 55PUS8919 | LED | VEZI DETALII |
Panasonic 55Z90AEG | OLED | VEZI DETALII |
Acestea sunt modele de top, pe care, fără discuții, le-aș urmări. Totuși, vedeți că sunt prețuri nu tocmai mici.
Ah, de ce aleg atât de puține modele noi?
E perioadă de tranziție. E normal ca noile modele să fie mai scumpe. De cele mai multe ori, însă, diferențele sunt prea mici. Așadar, imaginea de calitate o veți găsi la modele mai vechi.
Am ales varianta aceasta pentru că ghidul pe care l-am făcut aici s-a tot mărit și, de multe ori, am pierdut șirul discuției. Atât noi, cei care vă ajutăm să vă luați un televizor, cât și voi când comentați.
De ce nu am făcut un top cu 6 modele de televizoare de buget?
Chiar și după câțiva ani de când stăm să analizăm televizoarele nu putem să facem un top de care să fim 100% mulțumiți.
Să știm noi că ăsta este pe locul 2, că celălalt pe 4. Sunt avantaje și dezavantaje pentru fiecare în parte și se aleg după necesități, unii au anumite codecuri, alții alte opțiuni pentru HDR, etc.
În tabelul de mai sus sunt brandurile cu care am avut contact în mod direct.
Nu există și modele mai ieftine, dar care să fie ok?
Sigur că există. Sigur că putem dezbate ore în șir despre televizoare, chiar și despre criteriile de alegere.
Prețul unui televizor poate fi influențat de:
- diagonală
- cât de performant este smart TV-ul
- brandul
- generația din care face parte
- tipul panoului. Întotdeauna modelele cu 100 Hz sunt mai scumpe, dacă sunt miniLED, QD-OLED, OLED prețul diferă, generația de OLED diferă de la serie la serie
- magazinul care comercializează produsul
- aspect
- sunet(care se observă doar în momentul în care vedeți/ testați produsul)
Încă sunt multe modele din 2024 la prețuri foarte bune pe piață. Este păcat să nu profitați de ofertă și să vă îndreptați spre cele noi. Diferența de performanță nu este extraordinară.
Eu unul cred că vor fi multe îmbunătățiri pe HDR pentru viitoarele modele. Și da, 2025 va fi anul în care se va vorbi din ce în ce mai mult despre 8K și noile OLED-uri ceva mai luminoase. Bani să fie în contextul actual!
Sunt atât de multe de vorbit despre televizoare și despre alegerea acestora încât cred că am putea discuta zile întregi. Așadar, sunteți liberi să întrebați despre televizoare în secțiunea de comentarii. Ar fi, de preferat, să puneți link spre magazinul online și prețul ca să găsim împreună cele mai ok oferte.
Eu aș putea răspunde cu: e mai bun Sony ca LG? Întrebarea este ambiguă și ar trebui pusă pentru fiecare serie în parte. În general, fiecare are câte un competitor, mai bun sau mai slab, în funcție de fiecare an. Așadar, orientați-vă pe model, nu pe brand.
Top televizoare de luat în 2025
Branduri Premium
- LG
- Panasonic
- Philips
- Samsung
- Sony
- TCL
Branduri Low Cost
- Star Light
- Utok
- Blaupunkt
- Vonino
- Allview
- Xiaomi

Am încercat să realizez un top 6 de televizoare interesante de luat în 2025. Sunt modele din seria 2024, dar pe măsură ce vor apărea recenzii și stocuri despre cele noi vom începe să recomandăm și modele despre acelea.
Buna seara!
O recomandare intre sony 49XG8377 si lg 50UM7600.
Intradevar pretul difera, dar nu ma prea pricep la specificatii!
Sony fără discuții.
Buna seara din nou!!
Dar intre Sony susmentionat si Lg 49sm8600pla.
M.am gandit ca se apropie ca pret!
Multumesc!
Smart LED Sony BRAVIA, 138.8 cm, 55XG7005, 4K Ultra HD ce parere aveți despre acest tv? gasesc un model mai bun care sa se incadreze in 2500- 2700Ron?
La 2700 nu cred că găsim, dar la 2900 e LG Smart TV NanoCell 55SM8200PLA. E superior Sony-ului.
ce ar avea in plus față de sony ca din specificații nu inteleg. multumesc!
E mult mai luminos, acoperă un spectru de culoare mult mai ok față de Sony.
alegere ok ,am vazut unul la altex si tehnologia sony,panasonic e mult peste lg, samsung.
Imaginea în special e net superioară la brandurile japoneze față de cele coreene
Depinde de serie, nu e o regulă. În schimb, pun mai mult preț pe calitate.
Salut! Între Ru8000 și sm8600 care crezi ca e mai bun? Uneori ma gândesc ca e mai bine sa facem alegeri ca femeile, pe baza de culoare și formă. Dacă intri în detalii nu mai iei niciodată TV.
sm8600 e cu mult peste.
Salutare!
Pe langa diferenta de pret, ce imi recomandati intre XG8196 si XF9005?
Sony bravia
Multumesc.
XF9005, chiar dacă e de generație mai veche.
Mi-aș dori să-mi finalizez activitatea de aici povestindu-vă cum mi-am dus la bun sfârșit, relativ mulțumit, aventura achiziționării unui banal televizor. Vă reamintesc faptul că la mijlocul lunii decembrie (2019) am achiziționat un Samsung QLED 43Q60RA (108 cm/4K Ultra HD) de la o unitate Altex, și nu m-am putut obișnui cu efectul de blacklight bleeding… așa că am returnat produsul în magazin și mi s-a deschis un caz în service. Răspunsul din partea celor de la Samsung a venit în cea de-a doua săptămână a lunii ianuarie… un răspuns șablon pe care cred că îl primesc toți cei care se confruntă cu neajunsurile tehnologice ale acestor televizoare, și care menționa ca pentru fraieri că este “un comportament normal al ecranelor de tip IPS”. În aceeași zi am depus și o sesizare la ANPC, unde am completat o declarație în care am descris amănunțit toate elementele deviante ale produsului achiziționat. Între timp, mi-am zis să încerc și un alt televizor timp de maxim 24 de ore, perioadă lipsită de riscurile irecuperării sumei investite în cazul unui retur. Așa m-am pomenit în fața unui LG LED smart 43UK6750PLD (108 cm/4K Ultra HD). L-am achiziționat seara la ora închiderii… și l-am returnat a doua zi dimineața pe la ora 11. Un dispozitiv cu o imagine mizeră, cu o pâclă generală maronie, fără alburi curate și fără o claritate demnă de un televizor 4K… respectiv cu un efect de image retention enervant (vreo 2 ore a stat imprimat în colțul din stânga sus a ecranului conturul setării “BLUETOOTH” din meniu, indiferent de canalul pe care încercam să-l urmăresc). Setările imaginii nu au reușit să modifice cu nimic în bine calitatea vizionării. Șingura situație în care l-am perceput ca “acceptabil” a fost în cazul clipurilor 4k de pe yotube. Cât despre telecomanda mouse atât de mult lăudată online, este într-adevăr precisă dar și la fel de incomodă. În linii mari, pot afirma cu toată sinceritatea ca acest model este întru totul mediocru și nu consider că ar merita să va aruncați banii pe fereastră achiziționând acest produs. Pe scurt, este un model pe care nu-l recomand indiferent la ce ofertă l-ar scoate vreodată un magazin fizic ori online.
A urmat un LED Smart Panasonic TX-50GX810E (126 cm/4K Ultra HD) de pe eMag. Ca și construcție, este un televizor foarte reușit, bine închegat, din materiale de calitate și cu aspect general premium (cu mult peste modelele Samsung văzute de mine până astăzi). Cred că ecranul era protejat cu o folie din sticlă. Imaginea era în general destul de bună pe canalele HD, iar pe clipurile 4K chiar nu aveam ce să-i reprosez. Totuși, m-am lovit și aici de câteva probleme. Le voi enumera în ordinea în care le-am descoperit:
– greutatea cu care și-a făcut update de sistem (cca 50 de minute conectat direct prin LAN)
– lipsa aplicației Spotify;
– lipsa totală a clarității pe canalele SD și chiar pe unele canale HD (imagine brânzoasă cu pixeli mari);
– alburi ușor murdare (nu am reușit să scot niciodată un alb curat);
– imposibilitatea ajustării din meniu a setărilor pentru dimming (pe lumină naturala era ok, dar cu lumină artificială te dureau ochii… respectiv cu lumina stinsă în camera luminozitatea devenea atât de redusă, încât culorile se atenuau și căpătau un aspect sepia care obosea îngrozitor privirea);
– pierdea împerecherea cu soundbar-ul Samsung la fiecare pornire;
– telecomanda butucănoasă, mare și foarte incomodă.
I-am făcut retur după 10 zile, timp în care l-am calibrat în fel și chip fără vreun rezultat mulțumitor.
Cu o zi înainte să-mi reintre în cont banii de la eMag, m-au sunat cei de la Samsung și am discutat cu un operator de mai multe ori într-un interval de câteva ore, atât pe numărul firmei cât și pe cel personal. Să știți că discuțiile de atunci m-au luminat cu multe… Cam tot ceea ce-mi explicasem singur până în acel moment s-a dovedit a fi adevărat. Toate modelele prezente pe piață începând cu anul 2017 au probleme, mai mici sau mai mari… respectiv foarte multe unități returnate prin tările din vestul CE ajung resigilate cu scotch în marile magazine din România, Bulgaria și Republica Moldova. Om de un mare bun-simț, acest operator de la Samsung m-a sfatuit să încerc un Sony BRAVIA 49XG8396 (123.2 cm/ 4K Ultra HD), sau tot un model Samsung QLED (49Q70RA/123 cm/4K Ultra HD), menționându-mi că ecranul de tip VA al acestui model generează foarte rar efectul de backlight bleeding.
Drept urmare, nu am mai achiziționat modelul Sony online de la eMag, ci am cumpărat fizic un televizor Samsung QLED 49Q70RA de la aceeași unitate Altex… nu înainte de a-mi negocia termenul de retur. Imediat ce șeful de raion mi-a promis că îmi va acorda, pe răspunderea lui, 31 de zile termen de grație necesar unui eventual retur, am și achitat produsul.
În primele 10 zile s-a comportat ok. Claritate foarte bună (chiar și pe canalele SD), luminozitate excelentă, meniu rapid, fără blacklight bleeding și fără image retention sau alte minunății nedorite. Apoi, într-o seară… surpriză. Pe albastrul cu logo-ul “Animal Planet” (în varianta HD), am observat, privind dintr-o parte, niște umbre ale unor dungulițe verticale care pornesc de la marginea superioară a panoului și se pierd în jos, dincolo de mijloc. După aspectul cadențat al distantelor dintre dungulițe, este clar că sunt lăsate de poziționarea ledurilor de pe marginea ecranului.
Drept urmare, luând în calcul raportul dintre celelalte avantaje și acest dezavantaj, m-am decis ca totuși să-l păstrez. La câte probleme am observat până acum la alte modele și la cât de tare m-am plictisit să tot caut ceva mai bun, pur și simplu… am cedat.
Într-un final, voi enumera avantajele și dezavantajele acestui model de televizor.
Avantaje (din punctul meu de vedere);
– luminozitate excelentă indiferent de tipul sau de intensitatea luminii ambientale;
– claritate foarte bună inclusiv în cazul canalelor SD (cu mult peste alte modele care se încadrează în același interval de prețuri);
– culori naturale, bine saturate și fără efect de sepia;
– rapiditate mai mult decât mulțumitoare pe internet, conectat direct prin cablul LAN (nu am încercat și varianta WiFi);
– sistem de operare eficient, rapid, comod și intuitiv;
– posibilitatea de a seta nivelul dimming-ului;
– prezența aplicației Spotify;
– telecomanda compactă, și foarte comodă (i-am achiziționat și o husă din silicon de pe AliExpress);
– conectivitate rapidă și stabilă cu toate telefoanele familiei (Samsung S8 plus, Samsung S9 plus si Samsung A70);
Dezavantaje (din punctul meu de vedere):
– rama care mi se pare ușor fragilă;
– cauciucul de sub piciorușele soclului care nu are o aderență foarte buna la contactul cu mobilierul (cu siguranță voi cumpăra un alt televizor dacă în următorii ani vom avea un cutremur de peste 5 grade pe Richter);
– liniile umbrite pe care le-am descris anterior în textul de mai sus;
– planeitatea ecranului, care nu este perfectă văzută din lateral (prin comparație cu Panasonic TX-50GX810E0, și
– unghiul de vizualizare ceva mai mic decât în cazul ecranelor IPS… dar țin să menționez că diferențele nu sunt chiar atât de mari așa cum am mai citit în alte descrieri comparative din mediul online).
P.S. Pentru cei care doresc și alte amănunte, voi mai rămâne activ pe forum încă două sau trei zile.
Vă urez tuturor toate cele bune, și îi mulțumesc administratorului acestui forum pentru rabdarea cu care ne suportă pe toți! ?
Problema este ca ai cumparat numai televizoare entry level sau cel mai bun caz mainstream si acele probleme sunt destul de logice. Oricum si eu m-am perindat prin tot felul de firme dar pana la urma tot Samsung ramane in top, mai ales cu seriile 80 si 90, mai ales cele din 2018 care au fost foarte reusite. LG-ul sufera la capitolul sistem de operare si nu aplicatiile in sine ci gandirea alambicata a operatiilor necesare pentru a face anumite lucruri cu televiorul, inclusiv sortarea canalelor care este gandita de niste tampiti.
Victor, ai dreptate, seria premium a fost reușită la Samsung anul ăsta. Atât. Restul… 🙂
Ca aplicații, în afară de un Youtube, un netflix sau altele de genul mai folosești?
Ecranul de tip VA e perfect pentru un TV, nivelul de negru si contrastul sunt excelente, mult peste ecranul de tip IPS.
Am ales Samsung UE50MU6172, care are si un sunet foarte bun.
(Am testat cateva unitati pentru un alb cat mai pur, nu am sesizat nici un fel de artefacte ale imaginii la nici unul din cele testate)
Telecomanda smart am inlocuit-o cu o telecomanda obisnuita.
As vrea un tv 4k strict pt conținut 4k Netflix yt etc . Nu am un buget dar nici o diagonala . Daca îmi poți da 2-3 varianta de la cel mai ieftin la cel mai decent ar fi ok
Mai toate au Netflix-ul pus. Ce înseamnă ieftin? Ce diagonală?
Salut,
Am observat ca ai cunostinte vaste despre televizoare si te rog pt o parere despre doua modele de tv:
Samsung qe55g60ra
Si
LG 55SM8600pla
Samsung are display VA, contrast si luminozitate mai bune iar LG are display IPS, DTS, meniu mai ok. Din tot ce am lecturat calitatea imaginii este similara. Nu prea am inteles care este diferenta intre HDR10+ si HDR Pro.
Please o opinie
Multumesc
Uite o sinteză de pe site-ul Panasonic. E în funcție de cum știe să interpreteze luminozitatea.
o recomandare pentru un tv de 40 inchi -sony,lg,samsung,philips.Multumesc frumos
Ce buget?
Buna ziua marius,doresc strict aceasta diagonală nu mai mare ,buget pina in 2500lei
Eu astept sa iasa modelele noi pe 2020 peste o luna si o sa scada preturile la modelele vechi
Voiam sa iau 55″ fie samsung qled 82/85 (multa lume s-a plange de bleeding effect) – fie LG OLED C9 (si aici ceva probleme dar mai putine)
Nu e rea ideea, dar mai durează un pic până apar cele noi. Abia sunt conferințele de presă, pe undeva prin iunie prin magazine.
Se fac pasi in directia asta. Modelele au fost anuntate – ce e important e cand vor intra in magazine. Eu ma astept la luna aprilie.
Nu, în niciun caz. Abia după jumătatea lui iunie apar primele loturi. Am întrebat deja vreo 3 producători, mai devreme nu. Peste 2 zile anunță și Panasonic seria 2020, merg la Londra, au lansat și Philips, LG, Sony. Nu există încă stocuri și sample-uri în România din noua generație.
Dupa lupte seculare au aparut si modelele 2020.
La Samsung – notabil pt mine ar fi seria QLED 55″ – Q80T – pret mare si imbunatatiri minore fata de Q70R (2019)
La LG – apare seria C10 zisa si CX – cu imbunatatiri minore – urmasul lui C9 – preturi iar f mari. Unii speculeaza ca daca ar exista un upgrade de soft la C9 – tot aia ar fi
Concurentul OLED de la Sony – AG9 – are un pret prohibitiv de-a dreptul si e f asemanator cu C9.
In concluzie – ma voi orienta spre C9 (2019) cand scade sub 5000RON – pt TrueBlack si DTS.
CX o să aibă webOS 5.0. C9 nu știu dacă o să scadă sub 5000, poate B9. Oricum, vedem ce ne zice criza 🙂
Acum – la 55″
C9 se gaseste la 5488RON
B9 se gaseste la 5227RON – B9 nu merita – C9 rezolva multe neajunsuri cu el.
Salutare,
As dori si eu o parere despre cea mai buna varianta dintre cele trei de jos:
1. Smart Android Philips, 139 cm, 55PUS7304/12, 4K Ultra HD
2. LED Smart LG, 139 cm, 55UM7660PLA, 4K Ultra HD
3.LED Smart PANASONIC TX-58GX830E, Ultra HD 4K, HDR, 146 cm
Varianta a 4 a. Cam în același buget ai LG 55SM8600 care este peste toate cele 3.
Salutare,
Revin cu o întrebare complementara.
La valoarea asta +,- 200 lei, as putea găsi ceva peste cel recomandat de tine?
Multumesc anticipat
Multumesc pentru raspuns
Salut! As dori sa achizitionez un tv 55 inch, distanta de vizionare 3-3,2 m este ok?
As avea de ales intre:
1. Smart LG 55SM8600PLA
2. SONY BRAVIA KD-55XG8505 (dezavantaj sistemul android – se misca un pic cam greu)
3. SONY BRAVIA KD-55XG7077
4. PANASONIC TX-58GX830E
Da, e ok să ai 55′. Eu aș alege LG-ul.
Bună ziua stimate domn. Aș dori să vă întreb ceva. Există vre-o diferență între OLED 55C9 PLA și OLED 55C98 ???? . Am înțeles că C98 este o,, variantă mai completă „adică ceva mai îmbunătățită a lui C9 fiind fabricat pentru Europa de vest adică pentru Germania….. Aveți cumva idee dacă este adevărat acest lucru??? Vă mulțumesc frumos pentru informații.
Buna seara!
Puteti sa ma indrumati in a alege un tv dintre cele 2 de mai jos? Daca e posibil mi-ar fi de un real folos si o scurta argumentare a raspunsului. Va multumesc anticipat!
1) Sony 55xf9005
2) lg 55sk8500pla
sony 55 xf 9005 chiar daca este generatie din 2018 este net superior Lg
Bună ziua. Vă rog să mă îndrumați, dacă puteți, ce să aleg între Panasonic TX-55GZ950E și LG 55C9PLA.
Vă mulțumesc
La oled C9, panasonic l-am văzut în media galaxy un plastic ieftin.la lg finisaje premium
E irelevant plasticul, zic eu. 🙂 Contează ce poate să facă. Problema este că Panasonic n-are DTS. 🙂
Mulțumesc mult. Si eu mă cam îndreptam spre C9. Păcat că sunt in urmă la programarea și aranjarea canalelor în grilă. O zi bună
Te salut si scz de deranj poti sa ma sfatuiestinsi pe mn cu un tv din cele 3 multumesc
sony 55xg8196–
lg55sj850–
philips55pus7304
??
Dacă mai găsești LG-ul prin stocuri mergi pe el, dacă nu alege Sony.
Salut, ce-mi recomanzi din urmatoarele modele: LG 49 SM8200PLA
Samsung 43Q60RA
Philips 43PUS7304/12
50PUS7304/12
Multumesc!
LG apoi Samsung e lângă el 🙂
Hitachi 43 Inch 43HL7000U Smart 4K HDR LED TV 259£
SONY BRAVIA KDL40WE663 40″ Smart HDR LED TV -349£
LG 43 Inch 43LM6300PLA Smart Full HD HDR LED TV 269£
LG 43 Inch 43UM7000 Smart UHD 4K LED TV 279£
TOSHIBA 32WL2A63DB 32″ Smart HD Ready LED TV 160£
SONY BRAVIA KDL32WE613 32″ Smart HDR LED TV 249£
LG 32LM6300PLA 32″ Smart Full HD HDR LED TV 220£
HISENSE H32B5600UK 32″ Smart HD Ready LED TV 200£
Ce ati alege din modelele de tv enumerate mai sus pentru varianta 43″ dar pentru 32″?
M-am decis la modelul asta – LG 49 SM8200PLA
Buna ziua,
o parere despre HITACHI 65HK5100
dar si LED Smart Android Allview, 147 cm, 58ATA6000
Multumesc
HITACHI 65HK5100, Allview iese din discuție. 🙂
Tv-ul este peste asteptari de bun. Am avut nevoie de acomodare avand in vedere diagonala destul de generoasa 49″.
Sunt foarte incantat de achizitie,
multumesc pt. recomandare.
Bună ziua. O sugestie intre un tv LG UM7610 de 139 cm si Samsung 55RU7472 de 138 cm? Mulțumesc.
Sunt extrem de asemănătoare. Aș alege LG pentru webOS și faptul că are DTS. În rest, ca imagine și sunet nu sunt diferențe mari.