TCL sunt prezenți în România de ceva ani. Nu s-au focusat deloc pe piața de la noi, așadar, n-avem nicio speranță că vor insista foarte mult în perioada următoare.
În vest, în schimb, aceștia chiar fac diferența și sunt concurenți direct ai Samsung. Pe piața mondială sunt din 1981 și sunt prezenți în peste 160 de țări. Fac și panouri pentru televizoare, chiar și pentru alte branduri, așadar au un R&D destul de puternic.
De curând, au echipe noi de comunicare, s-ar putea să se schimbe lucrurile. Dar decizia de intrare agresivă pe piața de la noi cred că ține de mult mai sus.
- Citește și: Am văzut cel mai mare televizor TCL
- Citește și: O chestie de știut pentru cei care cumpără televizoare cu diagonalele mari
În rândurile următoare vreau să discutăm despre cele mai bune modele de televizoare de la TCL. Ca în fiecare an, exact ca fiecare producător în parte, cei de la TCL lansează modele noi de televizoare. O să încerc să vă propun cât mai multe variante interesante, pe măsură ce le învăț și eu seriile și apuc să le văd.
Încă nu am testat modele de la ei așa cum am făcut cu Philips, Panasonic, LG sau chiar Sony, dar sper că vine ziua în care o să îmi fac o părere mult mai obiectivă despre modelele acestora. În schimb, am participat la câteva conferințe online ale brandului.
Sper ca în anii următori să aibă și ei loc în ghidul de achiziție, dar până nu mă joc cu câteva modele nu risc. Trebuie să avem o confirmare a brandului, pe termen lung, nu doar pe termen scurt. La prima impresie, nu sunt cele mai OK pe software. În fapt, chinezii se zbat un pic cu software-ul oricând vine vorba de telefoane, de televizoare, de ceasuri inteligente. Așteptați-vă să nu fie totul atât de „inteligent”.
Ca un sfat de urmat pentru modelele de anul ăsta: aveți grijă ca modelul cumpărat să aibă Dolby Vision și HDR10, ca să beneficiați la maxim de noile tehnologii.
Tehnologia QLED
Mă bucur că au modele ce au tehnologia QLED activă. Nu sunt modele deloc de neglijat, au spectrul de culoare mult mai bine pus la punct. Este interesant că au și modele cu tehnologia miniLED. Nu este rău deloc, dar depinde foarte mult de seria aleasă. Unele sunt vechi generații de miniLED, așadar nu au foarte multe zone de dimming, altele sunt mai interesante.
TCL C745
Televizorul este un QLED la bază. Este interesant faptul că TCL alege să propună diagonale foarte mari și la preț destul de bun. Găsim modelul acesta la dimensiuni precum:
TCL C845
Această serie este superioară celei anterioare. Avem tehnologia miniLED activă, asta înseamnă că lucrurile sunt mult mai bune: nivel de negru mai bun, blooming mai mic.
Google TV
E interesant că au televizoare cu servicii Google. Sunt de apreciat, din punctul meu de vedere. Nu toate au Google Play, ci sistem de operare proprietar sau chiar sunt televizoare foarte ieftine ce nu sunt smart. Dacă televizorul are Google TV nu aveți niciun stres, veți putea conecta telefonul fără probleme la televizor și chiar va putea fi folosit pe post de telecomandă.
Televizoarele de la TCL sunt pregătite pentru jocuri?
Rata de refresh ne confirmă lucrul ăsta și suportul pentru VRR. Deocamdată, avem prea puține informații despre opțiunile pe care le au modelele lor pentru jocuri.
Dacă ne uităm în oferta magazinelor online găsim peste 60 de modele de televizoare. Treaba asta se întâmplă și pentru că nu au lanțurile de distribuție atât de bine dezvoltate. Sunt prezenți în vreo 2 hypermarket-uri și cam atât.
Vă las mai jos un video cu situația pe televizoare. Dacă tot n-am avut la teste un TCL, vă povestesc despre Sony, Panasonic, LG, Samsung și Philips.
Atât timp cât nu discutăm despre modelele ieftine, ce sunt disponibile cu android, eu zic că merită să vă îndreptați și spre TCL. Trebuie verificat înainte să fie totul OK.
Acestea se fabrică în India, Pakistan, Polonia, Mexic sau chiar Australia în funcție de zona în care sunt distribuite.
Alex a zis
Salut! Doresc să achiziționez un tv diagonală 50″, maxim 55″. Buget maxim 5000 lei. Aș dori o recomandare (mentionez ca am avut pana acuma doar Samsung si nu sunt interesat pentru gaming). Multumesc frumos.
Marius Cucu a zis
Dacă ai 5000 de lei nu cred că merită să te orientezi spre TCL. Eu, la bugetul acela m-aș duce spre OLED. Uite, azi ai preț foarte bun pentru LG C4. Link aici.
Ai și recenzia mea aici.
Alex a zis
Nu era TLC in optiunile mele, doar ca citind articolele tale m-am uitat si la TLC. Nu prea ma pricep, eu initial gasisem asta: Televizor SAMSUNG Neo QLED 50QN90D si nu stiu exact ce sa aleg, de asta m-am decis sa iti scriu aici. Intre LG si Samsung-ul acesta tu recomazi LG C4, da?
Iti multumesc foarte mult de ajutor.
Marius Cucu a zis
Ai comentat la articolul despre TCL, de aia am amintit de ei. Le-am separat un pic, ca să fie ordine. 🙂
TCL e OK în liga best buy, dar n-au OLED. Între un OLED și un QLED aleg OLED. Dacă vrei să continui tot pe Samsung, că probabil ai multe în casă… aș alege p-ăsta. E mai performant ca LG C4-ul de mai sus, dar nu suportă atât de multe codecuri, nu are Dolby Vision, doar HDR10.
Eu recomand OLED înainte de toate, nu un brand sau altul. 🙂
Alex a zis
Multumesc frumos de ajutor
Cătălin Aldea a zis
Ce părere aveți de modelul TCL led 50V6B? La 1300 lei și diagonala de 50″
Marius Cucu a zis
Nu am avut experiență OK cu modelele entry level de la TCL, mai ales cu codecul HLG.
Andrei a zis
Salut.
Am deja un TV QLED TCL de 50″ și sunt foarte mulțumit.
Acum doresc să achiziționez încă unul, mai mic, de 43″, însă oscilez între aceste 2 modele :
https://emag.ro/televizor-tcl-qled-108-cm-smart-google-tv-4k-ultra-hd-clasa-f-43t7b/pd/DBF8YSYBM/
și
https://emag.ro/televizor-tcl-qled-108-cm-smart-google-tv-4k-ultra-hd-clasa-f-model-2024-43c655/pd/DVMVWHYBM/ .
Pe care l-ai recomanda ?
Mulțumesc anticipat !
Adrian a zis
La modelul tcl 50, are funcția de înregistrare programe!