Televizoare cu android sunt multe. Branduri sunt la fel de multe. Într-adevăr, licența pentru android nu este deloc ieftină, iar aceasta contează în prețul final al produsului. E mai simplu pentru producători să aibă un sistem de operare pe care să-l actualizeze, în loc să plătească licență pentru acest sistem de operare, ca să-l modifice și să adauge tot felul de tehnologii.
Știm bine că, pe piață, avem 3 mari tehnologii. Mai exact avem:
- tehnologia OLED
- tehnologia miniLED
- tehnologia microLED
Cumva, miniLED și LCD LED sunt în strânsă legătură, cu diferența că miniLED-urile sunt mai mici și mai multe, evident, cu o mai bună interpretare a imaginii. Le-am separat pentru că sunt mai scumpe și voi trebuie să știți diferențele, inclusiv de preț.
Televizoare OLED cu android. Sau Google TV mai nou
Încep să fie tot mai multe. Până acum m-am jucat cu modele de la:
Pe piață mai sunt și Hisense sau chiar Horizon. Pe niciunul n-am apucat să pun mâna, să văd cât de OK sunt, dacă merită achiziția.
Televizoare cu android testate
Pentru că nu pot fizic să testez absolut tot ceea ce este pe piață m-am gândit să vă prezint brandurile pe care le-am avut la teste de-a lungul timpului sau cu care am mai interacționat. Sigur că cel mai mult contează să îl folosești pe termen lung și despre asta ar trebui să discutăm în secțiunea de comentarii.
Așadar, am testat:
- televizoare Philips cu android -> cel mai recent aici
- televizoare Sony cu android -> cel mai recent aici
- televizoare TCL cu android -> cel mai recent aici
Aș mai fi vrut să testez și modelele de la Panasonic cu android. Da, din 2020 au așa ceva, dar n-am reușit să pun mâna pe unul dintre cele noi. Vedem ce se întâmplă în anii următori, cum vor fi primite de utilizatori.
Pe măsură ce mai testez branduri, inclusiv mai ieftine, o să revin și cu păreri.
Alte branduri care mai vând televizoare cu android sunt:
- Panasonic
- Horizon
- Allview
- Sharp
- Tesla
- Hisense
Dacă am omis pe cineva, corectați-mă!
Care sunt avantajele televizoarelor cu sistemul de operare de la Google?
Eu zic că cel mai important lucru ar fi că există diversitate. Este ca la Windows, cu cât este mai răspândit sistemul de operare, cu atât vor fi mai multe aplicații disponibile. Gândiți-vă că sunt televizoare pe care nu poți instala HBO MAX, că sunt televizoare pe care nu ai tot felul de aplicații disponibile. Nu se obosește nimeni să plătească programatori pentru o cotă mică de piață.
Altfel, știm prea bine că pe televizor ne vom rezuma la câteva aplicații clasice precum:
- Netflix
- HBO GO
- Youtube
- Disney+
În rest, prea puțini vor folosi și alte aplicații.
Ca dezavantaje aș nota faptul că nu este chiar atât de rapid precum alte sisteme de operare. Ca de exemplu, pe Samsung am văzut o integrare mai bună, un ecosistem cu electrocasnicele, pe LG am văzut aceeași tendință, în schimb greșeala lor este că au renunțat la divizia de telefoane, pe ansamblu, trebuie să cântăriți avantajele și dezavantajele fiecărui sistem de operare.
În plus, pentru cei care vor să își dezvolte și mai mult ideea de televizor inteligent vor putea merge pe soluții externe. Sunt câteva mediabox-uri de la Google, de la Xiaomi, ce vă ajută să vă descurcați mai rapid cu „inteligența” televizorului. Au soluții bazate pe Chromecast, așa că, practic, vorbim de același lucru. Evident, vom câștiga și o telecomandă nouă.
Televizoarele mele sunt cu android. Dacă vorbim despre sistemul de operare de la Google nu trebuie să generalizăm. Avem de-a face cu foarte multe interfețe diferite pentru sistemul de operare de la Google. Unele mai rapide, altele mai puțin rapide.
Stanescu Marian a zis
Multumesc mult Eli. Prompt si eficient. O sa merg sa il vad. Seara buna.
Eli (Severus) a zis
Calin Bradean,
TX-50DX750E are un pret foarte mare de aprox. 5500.
M-am chinuit sa-l setez in magazin, am vazut ca are unele probleme ciudate la local dimming digital, care in final daca il pui pe adaptive e ok si reduce cloudingul.
In general, are probleme de culori neuniforme, si cred ca softul pentru procesor nu e bine facut, altfel nu-mi explic, deoarece procesorul e chiar puternic. Pe o filmare hdr de pe stick , cand se activeaza hdr pe tv scade mult luminozitatea… Sunetul e slab din pacate.
Sony – 49XE9005 este de cel putin 2 ori mai luminos la ecran, si costa 5400 lei. Dar luminozitatea-nitii nu inseamna totul la un tv, si aici trebuie sa fugiti de LG seria 6 care are luminozitate execrabila. De altfel o luminozitate mai mare poate duce la un clouding mai pronuntat pe ecranele LED.
Cat despre LG sj810v, il am acasa si sunt foarte multumit , functioneaza super-fain.
.
8-10 bit, nu cred ca exista cineva care cu ochiul liber sa faca diferenta, chiar si tu Caline.
Panasonic 750 se vrea premium, dar nu e , avantaj doar 3D si lag pt. jocuri consola fata de lg.
Nu este SUHD, de aceea duce 16-17 milioane de nuante de culori. Personal nu as da bani pe el cu tot cu THX.
Calibrare Tehnicolor am primit prin update de soft la lg810v. Am si presetare efect HDR care e chiar misto, am descoperit-o aseara, si multe altele gen isf expert
care seamana cu Tehnicolor, si rivalizeaza cu THX de la Panasonic.
Am in magazinul in care lucrez tv sony seria 7 la 2700 lei mai bun ca Samsung curbat seria 6 care costa aproape 4000 lei. Pe reclame, sony proceseaza mai bine semnalul FullHD, upscalling si procesor mai bun. Este un exemplu cum poti sa te fentezi la aruncatul de bani pe tv-uri ?
Acest comentariu il postam ieri daca ma lasa acest blog…
Yamasha, chestia cu comentariile prea rapide este enervanta… nu pot sa postez! (Trimiti comentarii prea repede. Încetineste ritmul.)
Alesio a zis
Si inca un avantaj pt lg810v,in raport cu modelele Panasonic si Sony mentionate mai sus este vorba de consumul de energie care ii aproape la jumatate.Suntem in Romania si pt multi ii important si acest aspect.
Calin Bradean - calibrator video TV a zis
Eli, clar ca viziunile noastre asupra tehnologiilor de afisare, respectiv ale televizoarelor, au abordari diferite. Nisa de pasionati TV, aceea careia ma adresez eu, e una total diferita de cea care intra in magazine/showroom pentru a primi consultanta (aceea creia i te adresezi tu) Nu inseamna ca unii sau altii sunt mai destepti sau mai putin destepti ca si ceilalti sau au posibilitati materiale nelimitate sau foarte limitate (sti de altfel bine cum stau lucrurile pentru ca pari destul de abil in a gestiona o discutie) Diferenta o face informarea, mai precis informarea din surse pertinente, veridice, cu suport tehnic de sustinere, experienta, antecedente in achizitii, etc. Spre exemplu nu poti iesii cu argumentele de mai sus pe un forum de specialitate, pentru ca in „secunda doi” esti „mancat” sa folosesc un eufemism (daca tii neaparat sa-ti augumentezi afirmatiile poti sa faci o proba…
Ce este adevarat si unde iti dau dreptate este faptul ca oamenii in marea masa nu sunt pretentiosi, nu stiu cum arata o imagine de referinta, nu stiu nici macar cum trebuie sa arate o imagine de referinta, pentru simplu fapt ca nu li se spune ca exista o referinta. Daca totusi li se cere parerea, referinta pentru ei inseamna showroomul de prezentare, imaginile sclipitoare si ultravibrante care sunt rulate in demo-urile pe display-urile din magazine. Ce mai este adevarat, unitatile entry si midle (unele) in marea majoritate sunt la fel. Cat costa atat face, sau ce face, face pentru banii respectivi. De aceea nu prea am recomandat personal televizoare entry (cu atributele de rigoare care le fac entry) Pune in balanta faptul ca ar aparea brusc, 3-4 fani/consultanti Sony, Samsung, Panasonic si un …”japonez” de la Philips si ar face harakiri din recomandarile susmentionate. Cei care doresc o informare, nu mai inteleg nimic, din cauza informatiilor contradictorii cu care sunt intoxicati.
Balosin Constantin a zis
Buna seara!
Referitor la LG sj810v descris ca achizitionat de tine, in urma discutiilor voastre pe care le citesc zilnic, am ajuns la optiunea ca LG 55SJ810V este mai bun decat Sony 55XE8577. Daca tot ai achizitionat acest produs, poti sa-mi spui mai multe despre el? Adica:
– ce diagonala ai achizitionat?
– sunt in provincie, nu gasec nici un model de LG seria 8 sa-mi dau seama cum arata, materialele din care este construit arata premium sau nu prea? ma refer aici la aspectul exetrior, ca la calitati am inteles ca este best!
– este pe argintiu rama, nu? ca mai este si asta o problema, trebuie sa se asorteze cu mobila… ?
– crezi ca o sa scada pretul? cel mai ieftin l-am gasit pe cel.ro si domo. ro, diagonala de 139 la 4.250 lei… sti undeva mai ieftin?
– mai este necesar un sistem suplimentar de sunet sau mai trebuie achizitionate si alte accesorii sau este ok asa cum este livrat? (ma refer la o camera unde o sa fie amplasat de 6/4 si inaltime 2,7)
– cunosti un magazin in zona mea (Tg-Jiu, Gorj) sau apropiere unde asi putea vedea fizic acest produs? cand intreb pe la altex si flanco despre LG seria 8 parca intreb despre Duster Macan… (nu stiu d’astea)
Multumesc mult pentru sfaturile pe care le dati si pentru ca aveti timp sa dati sfaturi!
Yamasha a zis
O paranteză rapidă. Citește aici câteva lucruri despre magazinele online. Multe nu sunt ceea ce par sau ce erau înainte.
Eli (Severus) a zis
Nu stiu ce zici tu acolo, dar in primul rand vorbim de pret. Nu am vorbit cu oamenii despre avioane si ozn, iar de exemplu seria LG 810v rupe tot ce vrei in gama de pret la care se vinde.
Seful pe consultanta Samsung pe Romania pe care l-am intalnit la un training mi-a spus ca unul singur a mai intalnit sa stie atatea despre televizoare. Pe calibrare, daca tu ai aparat dedicat de calibrat tv atunci esti meserias, daca nu, esti incepator ca si mine. Poate sunt singurul de aici care stie ce inseamna referinta de imagine si calibrari. In rest nu stiu ce te legi de mine aiurea si bagi comentariile astea. Din fericire pt. mine am posibilitatea de a testa televizoare. In afara de asta citesc reviewuri absolut despre oricare tv despre care scriu pe bloguri. Din ce vad stii sa agheti in mine dar nu prea ai cunostinte. Nu esti pasionat ca mine de tvuri. Tu aici vrei sa faci bani agatand clienti pt calibrari tv, eu sunt aici din pasiune. Pot si eu sa gresesc, dar o sa recunosc, fii sigur. Cu noutatile gen microled sau procesor alpha9 etc, sunt la zi ca intru frecvent pe bloguri dedicate tv. Pe forumuri nationale sau internaționale toata lumea se pricepe, putini demonstrează si sunt pertinenti.
Yamasha a zis
Ideea este că eu vreau să creștem nișa prin calitate, nu prin contraziceri. Cred că cei care vin și citesc blogul și sunt câteva mii zilnic trebuie să înțeleagă că discutăm despre tehnologie, nu despre cine are mai multe cunoștințe.
Eu tind să cred că fiecare dintre noi are cunoștințe mai multe decât media și îi place să descopere și mai multe. Tu, Adi, Andrei și alții care mai comentează pe aici avem ceva bază în spate.
Așa cum am mai zis-o și în alte părți ochiul uman oricât de perfect am crede noi că este… de fapt, e tocmai invers. Fiecare vede într-un fel sau în altul. În plus, preferințele sunt și personale, bazate pe criterii și experiențe personale, oricât de subiectivi sau obiectivi am încerca să fim.
Eu unul sper să ne strângem cât mai mulți și să încercăm să ridicăm zona de TV-uri. Nu știu să fie o comunitate de oameni în țară pasionați de așa ceva. Singur e clar că nu pot face mare lucru. 🙂
Eli (Severus) a zis
Balosin Constantin,
Am cumparat diagonala 49` = 123cm
Nu arata asa de premium precum m-as fi asteptat, fata de ce a scos LG in anii trecuti. Din pacate pe partea de design sunt premium pe alte modele mai scumpe. Am dat tv cu design premium, tip frameless, margini metalice si partea dejos metal finisat , in detrimentul a 3 chestii importante pt. mine : panel (ecran), sistem de operare si telecomanda. Folosesc 2 telecomenzi, una magica si una clasica la nevasta ?
Designul si calitatea materialelor pe laterale si spate e mult peste Sony, si sub Samsung, aici ma refer la entry level seria 8 de la cei 3 producatori.
Rama frontala fata este de culoare argintie si jos are rama dublata cu negru pe care se afla sigla LG. E totusi simpatic, daca te uiti de aproape, vezi ca pe laterale si deasupra , incepand din spate spre inapoi , rama este gen banda de aluminiu+banda aluminiu cu vreo 5 santuri fine, apoi banda metalica ca de inox, dupa care ajungem in partea din spate si vin imediat suruburile si plasticul cu aspect premium de fibra de carbon, de altfel un plastic foarte intarit , de 10 ori mai tare ca si la televizoarele din seriile 5-6, unde regasim design si plastic “ieftinache“ .
La pret poate mai scade maxim cu pana la 200 lei de Paste. Dar greu de crezut sa scada euro si tind sa cred ca pretul va fi asemanator. Sunet pt. mine e ok, nu il folosesc mai mult de 50%, am familie si nu vreau sa le fortez urechile. La mine e incadrat in mobila, si dupa ce am calibrat putin sunetul, se aude super fain datorita tunarii harman kardon. Camera mea e aprox. ca si a ta, dar tv l-am pus pe lat, nu pe lung.Ma uit la el de la 3 m.
In magazine poti sa-l vezi in functie de stocuri, poate a trecut avand un pret bun.
Orice tv iti cumperi online ai dreptul de a-l returna in 14 zile, doar sa ai grija sa nu-l zgarii si sa pastrezi ambalajul cat mai ok. Deci daca nu iti place il trimiti inapoi si iei alt model.
Digitalpoint a zis
Citind anumite comentarii abia m-am abtinut sa nu rad si m-am hotarat sa imi spun si eu punctul de vedere:
LG folosesc panouri IPS RGBW
Un panoul rgbw pierde din start comparatia cu un panou rgb fiind mai mult un 3K, incapabil sa reproduca cu acuratete culorile de aceea majoritatea demo-urilor LG folosesc elemente din anotimpul rece(munti zapada etc.) https://www.youtube.com/watch?v=Rssh8FqMI_8
Contrastul pe aceste paneluri ajunge la maxim 1500:1 cele mai bune fiind cele de la sony care folosesc true rgb
Samsung nu cred ca isi taie venele de ciuda ca nu au patent RGBW din moment ce folosesc panouri VA rgb care au un nivel de negru superior fata de ips,timpul de raspuns e unul dintre cele mai mici de pe piata, iar odata cu aparitia q7 au imbunatatit si unghiurile de vizualizare si e de 2 ori mai luminos decat „vestitul” Sj810.
Chiar si fata de oled e mai luminos,(https://www.youtube.com/watch?v=Qq2cB9Wsv2Q)nu are retentie de imagine iar autocuratarea nu ajuta prea mult daca burn-ul e permanent (am avut 2 LG in magazin carora li s-a inlocuit display-ul din aceasta cauza)
Odata cu evenimentul CES 2018 Samsung a anuntat televizorul modular si migrarea spre microleduri care spre deosebire de oled nu au nevoie de lumina alba si nici nu folosesc elemente organice deci nu vor avea retentie iar luminozitatea acestora ajungand si la 4000 niti.
Yamasha a zis
Salut. Am urmărit și eu cu interes ce au povestit despre micro led. Da, pe hârtie e bine. Totuși, vreau să văd și implementarea. Într-adevăr, mai sunt lucruri de făcut la OLED, dar tendințele arată că spre acolo ne îndreptăm.
Sigur, e de urmărit cu atenție microled-ul. Promite. 🙂 Până la modular… în producție mai avem ceva timp.
Mulțumim de comentariu și te mai așteptăm pe blog 🙂
Eli (Severus) a zis
Microled are si el neajunsuri din cauza ledurilor anorganice. Digital poti sa razi cat vrei, pretul vorbeste. Luminozitatea nu e totul. Uită-te câți niti ai la lumina soarelui si apoi poti sa râzi din nou, de tine, referitor la ce ai zis. Tehnologia avansează, noi îmbătrânim. Televizoare modulare nu o sa ne băgăm în casă.
Digitalpoint a zis
Niti sunt aceiasi indiferent de lumina ambientala,singura diferenta o face adaptive brightness dar chiar si asa eu zic ca isi face treaba destul de bine https://www.youtube.com/watch?v=DoWSQIQT5jQ
Locul lui SJ850 e binemeritat in acest top deoarece foloseste panel true RGB si nu il poti compara nici macar cu 810 unul find gama premium iar celalalt mid-range si daca tot veni vorba de pret 55MU7002 are o reducere destul de buna pe emag si intra in acelasi price range ca si SJ810 si XE8005 dar avand un contrast dinamic superior si refresh 100hz
Atasat am SJ810 si 7002 https://imgur.com/a/zmKvR
Eli (Severus) a zis
Voi vedeti ceva pe internet si nu pricepeti , dar vorbiti. Nu vreau sa fiti de acord cu mine, fiecare cu parerile lui.
Tu si multi altii cititi mult, si intelegeti putin. Procesorul nu e totul la un tv. Ca si la un smartphone, conteaza mai multe aspecte adunate . Nu intelegeti comentariile mele care reflecta pret-diagonala-tehnologie-calitate.
Procesoarele de la Sony sunt cele mai bune pe 2017. Dar oare ajunge sa ai un procesor puternic?
In 2018 va fi mare batalie intre Sony X1 Ultimate, LG Alpha 9 si Panasonic (next-gen) HCX, Samsung next-gen Octa-Core pe partea de procesoare. Vorbim de niste procesoare care nu stiu daca vor ajunge in casele noastre si care vor fi pe varfurile de serii tv.
In rest vine unul ca tine, Digitalpoint, care habar nu are despre RGBW vs RGB la care faci referire, habar nu are de niti si ce fac acesti niti si de ce nu sunt buni prea multi, ca doar nu ne ducem televizoarele afara din casa, si care habar nu ai ca Sony are tv care atinge 10000 niti. Si nu stii ca LG 810V este vestit , dar la pretul de 3690 lei la diagonala de 123 cm! Iar daca vrem sa crestem sumele de bani, vom compara alte modele de la LG Vs Sony, Samsung, Panasonic si altii.
Fiecare tip de display are plusuri si minusuri. Aici te lupti cu morile de vant cand vrei sa sustii un anumit tip de panel, deoarece parerile sunt impartite. Acesti oameni ar merita sa li se faca o proba live cu cateva modele de televizoare si sa li se explice care sunt diferentele intre ele, asta dupa o sesiune de vizionare continut 4k. Apoi poate s-ar trezi la realitate.
Pentru romani in general conteaza mancarea, apoi banii. Putini au bani de OLED, sau poate au, dar prefera sa nu cheltuie asa mult pe un tv OLED 4k. Cand vorbesti de miliardul de nuante de culori la un tv, poti sa-l compari ci cu un OLED, Samsung face asta de 2 ani incoace si tot insista cu nitii, dar greseste amarnic, ar trebui sa insiste pe altceva.
Pentru televizoare LED:
Ce faci sa ai viteza de cateva ori mai mare la TV? cumperi un tv LG si o telecomanda magica.
Ce faci daca vrei o imagine cat mai buna? cumperi un Sony „SUHD„ Triluminos.
Ce faci cand vrei un design super? cumperi un Samsung.
Ce faci cand vrei sa ai un tv cu sunet bun? cumperi un LG cu Harman Kardon.
etc
Ce faci cand vrei sa cumperi un tv care sa aiba cat mai multe din cele enumerate mai sus, dar nu prea ai bani, si totusi vrei sa te apropii de un OLED? iei un NanoLED LG 850V sau un minim LG 810V.
Daca vrei unul sub 3000 lei, alegi seria 7 ***/ 2017 de la Sony. Astea sunt referinte de unde sa incepi cu un tv , cel putin pana apar alte modele in 2018.
NU RECOMAND 55MU7002 ! dar recomand MU9002 si MU8002 + o telecomanda clasica de la Samsung.
Sanda a zis
Buna ziua! O recomandare pt un tv cu diagonala in jur de 100, buget aproximativ 2000? Va multumesc!
Digitalpoint a zis
40MU6172 4K are panou va contrast bun motion rate foarte bun procesare buna si e direct led
43M5602 cam acelasi lucru doar ca e full hd si edge led
43Xe7077 4k procesare buna culori naturale sau 40WE660/43WE 750 varianta full hd
Eli (Severus) a zis
Sanda, va trebui sa adaugi o mica suma de bani, dar merita.
1. Sony 43Xe7077 (argintiu) 4K
2. Sony 43XE7005 (negru) 4K
Modelele de la Samsung in gama asta de pret sunt inferioare la design-procesare-ecran.
Sabin a zis
Buna seara! Va rog da-tim o sugestie, nu stiu ce sa iau. Lg55sj850 ,Samsung 55 mu8002 , Sony 55xe8577 sau alta varianta ?Buget 4000-5000. Multumesc.
Eli (Severus) a zis
SABIN,
1. Lg 55sj850
2. Sony 55xe8577
3. Samsung 55mu8002
Linistit poti sa alegi dintre primele doua. Dar LG e mai rapid si are mai multe chestii care il pun pe locul 1.
Samsungul e mai vechi putin, nu merita sa fie in acest top.
Sabin a zis
Multumesc mult pentru raspuns,am sa merg pe sj850.
MARIUS a zis
Va salut ! As fi recunoscător celor care se pricep, daca m-ar îndruma cu un sfat catre cel mai reusit tv uhd 4k cu diagonala de 40 ” ! Multumesc !
Digitalpoint a zis
Panasonic 40EX600 ar avea avantajul panelului mva 8bit+frc care ii ofera contrast foarte bun nivel de negru superior fata de multi competitori dar procesarea lasa putin de dorit in zonele cu contrast ridicat
Sony 43XE8077 e superior din punct de vedere al smart-ului si procesarii are culori mai naturale si unghiuri mai bune de vizualizare
Mihai Stoica a zis
Salut,
Citesc de 2 săpt acest forum pentru a avea o intelegere cat mai corectă a ceea ce presupune achiziția unui TV.
Pe primul loc a reieșit Lg 55sj850. Tocmai pentru că are puțin din toate. La un buget de 4000-5000 exista ceva peste el ? Și , mai ales, ce ar avea în plus? ( Exclus Oled)
Apreciez răspunsul și multumesc
Eli (Severus) a zis
Marius.
1. Sony 43XE8077 (cea mai buna imagine)
2. LG 43UJ701V (imagine buna + cel mai bun sistem de operare- meniu + experienta superioara internet + telecomanda magica)
3. Panasonic TX-43EXW754
4. Samsung 40MU6402
5. Phillips 43PUS6501
Mihai Stoica, daca vrei o alternativa, ai Sony 55XE8577 pe partea de imagine, dar in rest este sub Lg 55sj850.
Mihai Stoica a zis
Mulțumesc. Cum spuneați și voi, contează mai multe aspecte
🙂
Mihai Stoica a zis
Mulțumesc. Cum spuneați și voi, contează mai multe aspecte
Comparat cu un Samsung Q6F, QLED, cine iese câștigător?
?
Eli (Severus) a zis
Mihai Stoica, va fi egalitate ? cel putin la imagine, si aici nu ma refer la teste sintetice, ci strict ce se vede cu ochiul liber, avand in vedere ca amandoua sunt QuantumDot.
Totusi Samsung castiga clar la design.
Pierde in fata LG la sistemul de operare si rapiditate, Nu are telecomanda magica ca si LG… Dar sunt unii care nu vor partea de internet-smart, si atunci pe ei nu-i afecteaza decat la inceput cand instaleaza programele si muta posturile. Sunt convins 100% ca Samsung va veni in curand cu o telecomanda magica similara cu LG. Deocamdata telecomanda Samsung este rudimentara ca si functii , manevrabilitate si butoane. Cea de la LG este o telecomanda ,,All in One,, mega-reusita.
Toti producatorii ar trebui sa aiba asa ceva, dar trebuie sa-si refaca sistemele de operare gen tizen, android, firefox sau altele.
Mihai Stoica a zis
Got it. Deci LG e femeia in casa, face multe.
Mulțumesc
Sabin a zis
Multumesc mult de raspuns,am sa merg pe lg. Ps. Azi MU9002 este la acelas pret pe emag,ce zici se merita?
Calin Bradean - calibrator video TV a zis
Cine are in vedere achizitia unui lcd-led IPS (in contextul discutat Lg SJ850) trebuie sa tina cont de faptul ca afisarea contentului filme/documentare preponderent cu scene de intuneric este deficitar, inferior unui panel VA din cauza nivelului scazut al mll. Acest lucru tine de limitarile tehnologiei IPS, respectiv negru spalacit afisat pe display, lipsa detaliilor afisate la iesirea din negru si al contrastului slab in general (sub 1500:1) gen acest clip
Mihai Stoica a zis
???
Radu Fagarasan a zis
Bravia 8577, sunt foarte multumit de el, recomand cu incredere
Calin Bradean - Calibrator video TV a zis
Corect! XE8577 este un VA nativ pe 10bit și 100Hz (nu este IPS)
Eli (Severus) a zis
Samsung MU9002 e un tv bun, cu :
PLUSURI:
Bright, colourful HDR pictures
Excellent SDR pictures
CONTRA:
Some backlight clouding
Occasional HDR colour striping
Limited viewing angle
(este si curbat ecranul)
O reducere foarte buna, pentru un televizor foarte bun la acest pret 3.499 leiȘ LG 49SJ810V NanoCell SUHD.
Radu Fagarasan,
SONY Bravia 8577, un televizor bun, cu o imagine super, bazata pe quantum-dot.
Calin Bradean,
Iar vii si te bagi in seama aiurea ca un incepator si aici se vede cat de putin te pricepi.
Deci nu exista panel perfect, nici macar OLED.
Tipurile de panel , TN, VA, IPS, OLED, etc. cu leyere polarizate sau nu, cu tehnologii noi pentru imbunatatirea ecranului, de la quantum dot pana la nano-cell, au o gestionare mai buna a zonelor de retroiluminare, Tehnologia a avansat si problemele fiecarui tip de panel nu mai sunt asa de mari.
De asemenea, au si plusuri si minusuri. Asa ca domnule Calin, daca nu ai IPS nu ai unghiuri de vizualizare largi, acuratete la culori, Daca pui degetul pe un ecran IPS nu apare pata alba, pt. ca are recuperare rapida a cristalelor lichide. “Burn in“ e mult mai lent pe IPS fata de VA. Si alte chestii…
Ar trebui sa vii cu niste comentarii pertinente, si totodata cu recomandari. Problema care ai semnalat-o la LG-ul de mai sus e una comuna la televizoarele led, inclusiv la Samsung MU9002 despre care am discutat mai sus. Acest “clouding“ poate lua diferite forme, chiar severe, de la pete luminoase pana la “bleeding“. Nu uita ca aici vorbim de televizoare, nu de monitoare.
Un panel VA are minusuri care poate nu le-ai vrea, gen un alb spalacit, nereal, cu tenta de alb murdar. Totusi un panel VA ajutat de quantum dot, si alte trucuri tehnologice, se vede bine. De IPS nu mai vorbesc. NU sustin ca IPS e cel mai bun, sa nu cumva sa intelegi gresit. Nu ar trebui sa alegem un TV dupa tipul de panel. Fiecare producator vine cu diferite tehnologii care sa imbunatateasca tipul de panel care il foloseste. La LG ultima noutate ar fi stratul NanoCell aplicat pe panelul IPS.
Asa ca te rog sa te gandesti de doua ori cand postezi ceva, pentru ca avem pretentii de la tine. Nu esti un incepator ca sa faci gafe la tot pasul.
Calin Bradean - calibrator video TV a zis
Singura tehnologie actuala cu unghiuri perfecte de vizualizare este OLED, nu IPS nu VA (derivatii) Acest lucru afirmat in contextul disparitiei plasmelor.
Acuratetea culorilor nu tine de tipul display-ului. Poti sa ai IPS cu color shifting chiar privit perpendicular sau VA putin din lateral, sa nu aiba virari. Oled la fel ”out of the box” sa fie in target, sau superpastelizat. Culorile si precizia lor sunt direct legate de set-up de imagine si indirect de tehnologia de afisare (la IPS in general intr-adevar precizia out of the box este mai mare) Ase vedea dE si dE2000 https://en.wikipedia.org/wiki/Color_difference
Ciocanitul in ecranul televizorului este o practica barbara a vanzatorilor din magazinele TV, mostenita din generatie in generatie (primul lucru cum se angajeaza i se arata metoda “degetul pe ecran” , care nu denota absolut nimic, lasand falsa impresie ca ar fi mai bun unul decat celalalt. Nu i se arata ca negrul e mai spalacit afisat pe acel display, acasa dupa achizitie constatand contrariul!
Citez: Because of this, VA LCDs will always top our Movie ratings, only surpassed by OLEDs. This only impairs the dark room performance, though, since the difference is far less visible in a bright environment.
Solicitarea de comentarii pertinente e binevenita, informarea corecta a virtualilor cumparatori de TV va fi corecta pe acest site, simpatiile personale nu au nici o valoare de sustinere iar aberatiile vor fi taxate cu contraargumente!
Pentru a scoate din ecuatie factorul subiectiv, vis-à-vis de diferendul IPS/VA, listez un site de specialitate, afirmatiile caruia sunt bazate atat pe masuratori cat si pe teste live (evaluari perceptuale ale imaginilor afisate de unitatile testate) Aici link-ul
https://www.rtings.com/tv/learn/ips-led-vs-va-lcd
Cine ar trebui sa cumpere IPS
Citez: People with a wide living room who might watch the TV while sitting at an angle (persoane care sunt pozitionate intr-un unghi mai larg fata de axa televizorului si intr-o camera luminoasa)
Cine ar trebui sa cumpere VA
Citez: Those looking for good picture quality in a dark room, and who don’t have a need for wider viewing angles (persoane care vizeaza o calitate buna a imaginii intr-o camera mai intunecata si nu au nevoie de unghiuri largi de vizualizare)
IPS unghi de vizualizare ~36° avanataj fata de VA , nivel mll (minimum luminace level) mare, negru slab, contrast scazut sub 1500:1 (1248:1 sony X850) dezavantaj fata de VA
VA unghi de vizualizare ~20° dezavantaj fata de IPS, nivel mll mic, negru bun (accceptabil) contrast rezonabil peste 3500:1 (6906:1 samsung KS8002) avantaj fata de IPS
Citez: Because of this, VA LCDs will always top our Movie ratings, only surpassed by OLEDs. This only impairs the dark room performance, though, since the difference is far less visible in a bright environment. Pentru amatori de film, recomandarea e clara, panel tip VA nu IPS (exceptie OLED care e superior ambelor)
Acesta fraza este foarte concludenta, pentru cei care inca nu stiu ca raportul de contrast este primul factor ca importanta in calitatea unei imagini, inaintea rezolutiei de pixeli si a spatiului de culoare extins (suhd, nanocel, triluminos, etc).
Citez: Contrast is the most important factor in picture quality. While neither of these LCD technologies will achieve the black levels of OLED, some are better than others.
Se face mai sus confuzia puerila intre clouding si GLOW (fenomen specifiic display IPS)
Citez: There’s an additional type of clouding present on IPS TVs. It appears when you are off-angle vertically, this is what we call „IPS Glow.” It is very similar visually to standard black uniformity issues, but it will normally have a yellow tint.
La fel nu are nimic comun nivelul minim de negru afisat cu clouding-ul/bleedingul
https://www.rtings.com/tv/tests/picture-quality/black-uniformity-clouding-flashlighting
Neuniformitatea iluminarii panelurilor IPS este mai sesizabila decat a VA (teste pe mai multe unitati de esantionare) cu referire in mod special la LG
Citez: While neither technologies are inherently worse at it, almost every IPS type panel we’ve tested have been made by LG. These all come with the same flaw of having lesser than average black uniformity. VA panels tend to perform better on average in this metric when compared to IPS ones, in fact, IPS TVs dominate the bottom of our lists.
Alegerea va apartine!
Eli (Severus) a zis
Calin Bradean,
Din ce spui tu rezulta o chestie: ca panelul VA are negrul mai adanc ca panelul IPS, ceea ce e adevarat si nu am spus vreodata invers, Se pare ca e singura lui calitate. Intr-un link ce l-ai pus mai sus, se vede un ecran spalacit de la Samsung VA, fata de o imagine frumoasa la Sony IPS, privite din lateral. Deci oare care sa-l cumpar? cel cu panel VA care se vede bine doar daca stai in fata lui?
Nu vreau sa generalizez, nu mai e cazul , amandoua au mai evoluat intre timp. Un panel VA te va avantaja doar intr-o camera intunecata, si aici presupunem ca te uiti noaptea la un film, care si el sa fie intunecat, gen Alien, care ai zis tu mai sus.
Oamenii pot sa vada cum functioneaza un tv si pe youtube, tot acolo pot sa vada si diferente, daca nu pot merge la magazin, asa cum le recomand eu de obicei. Chiar pot returna un TV daca nu sunt multumiti.
Tu continui sa mergi prin ceata. Gandeste-te ca un TV ieftin LG 810V poate reda pana la 1.073.741.824 de nuante de culori . Contrastul este 1500:1, (dar panelul are 120 Hz – WAW! ) , ce daca e asa atata timp cat se vede superb si costa putin?
Normal ca daca ai pretentii mari si bani de dat pe asa ceva, iti iei un OLED, sau mai incolo un MLED de la Samsung. Nu e bine Caline sa sutii doar fragmente tehnologice in detrimentul celorlalte. Fara o procesare buna de imagine, te kaci pe el panel VA, la fel ca celelalte paneluri.
Pentru multa lume, culmea, conteaza si consumul de curent (la IPS e mic)… chiar daca pe mine nu m-a interesat niciodata chestia asta. Dar imi place Miracast si o ,,punga,, plina de chestii care le poate avea un TV, incluzand si Harman K. , Atmos, DolbyVision, MagicRemote.
Yamasha a zis
Eli, îți dau dreptate în legătură cu consumul de curent. Totuși, mi se pare incredibil că gândim așa ca nație, ca oameni. Investim mai bine de 1000$ într-un televizor și ne uităm la consum. Cam așa suntem noi… E evident că performanța e strict legată de tehnologie, de consum. Aceeași poveste este și la motoarele mașinilor, la laptopuri și așa mai departe. Cu cât e mai performant un lucru, cu atât are nevoie de resurse mai multe.
Bogdan a zis
Salutare,
Intentionez in scurt timp (o sa astept probabil lichidarile din perioada de Pasti) un 4K UHD de 55″, buget 3500-4000 lei.
Am doua modele pe lista finala: Sony serie XE80, respectiv LG SJ810. Dupa erodarea preturilor post-Black Friday, ambele intra in buget 🙂
Contentul va fi 90% filme/seriale/youtube/Bluray.
Din specs-urile disponibile pe net, panelurile sunt cvasi-similare, IPS-uri. Dincolo de paneluri, apar cateva diferente, relevante pentru mine, la fiecare model. Mai jos, cu liniuta.
– Android TV cu voice command vs. WebOS cu Magic Remote.
– HBO Go (doar la LG)
– Dolby Vision (doar la LG), HDR10 la ambele.
– True Motion refresh 200 la LG (sunt oare 100Hz nativ?) vs. 50Hz nativ la Sony, cu Motionflow400.
– Procesor dedicat de imagine la Sony, nici o informatie la LG. Face oare diferenta?
Lasand la o parte diferenta minora de pret ce ar putea sa apara la momentul achizitiei sau designul care oricum e peste medie, la ambele modele, am nevoie de un sfat care sa ma duca intr-o directie sau alta, plecand de la impactul pe care un sistem sau celalalt in are in calitatea vizionarii.
Si inca ceva: in bugetul mentionat, ar mai intra inca vreun 4K de 55 inch demn de luat in seama?
Multumesc anticipat,
Bogdan
CataMih a zis
Buna seara! ce parere aveti despre Panasonic 50ex700e ? In acesti bani as avea o optiune mai buna? As vrea sa ma incadrez in 3000ron. Multumesc!
Eli (Severus) a zis
Bogdan, voice command au amandoua televizoarele.
Daca vrei doar imagine, poti sa alegi un Sony Triluminos.
Daca vrei mai mult, alegi LG.
Eu as alege LG, din prima secunda. Daca mergi pe Sony, alege 55XE8096.
Toate prostiile care sunt legate de motion de pe televizoare pe mine nu ma intereseaza deoarece daca ma uit la un tv cu motion activat mi se face rau. Asa ca la mine orice tip de motion sta frumos deoparte.
Cata Mih, e un televizor OK , cu o imagine buna. Dar atat. Nu merita banii aia, pt. ca are multe slabiciuni, printre care nu decodeaza sunetul DTS.
Bogdan a zis
@Eli: Ai spus ca daca vreau doar imagine aleg Sony. Inteleg ca din punctul tau de vedere Sony reda mai bine ca LG (modelele in discutie)?
Insist pe comparatia Webos 3.5 vs. Android TV:
Din pacate nu am avut ocazia sa testez Sony, insa am ceva experienta pe LG SUHD. Deci compar experienta de pe LG cu review-uri de Sony… WebOS e OK… ish. Android pare, din review-uri, mai ergonomic. Sigur, pareri subiective. Dar vreau sa mai aud cateva…
By the way, Sony a listat pe site cateva XF-uri, Si AF8 OLED, proaspat anuntate la CES. Fara pret, fara specs, doar cateva caracteristici generale. AF8 si XF90 primesc Dolby Vision. XE80 – nu!
Cristian a zis
Hello,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Vreau sa-mi iau un smart si oscilez intre 2 brand-uri, Samsung si LG.
Pe care din variantele de ma jos mi le-ati recomanda? Bineinteles avand in vedere raportul calitate/pret, caci imi e clar ca variantele MU9002 sau SJ850v sunt net superioare in lista de mai jos, dar avand in vedere ca si pretul are o importanta foarte mare, atunci ce parere aveti?
Samsung 55MU6202 – 2850 lei
LG 55UJ701V – 3500 lei
Samsung 55MU6402 – 3800 lei
Samsung 55MU7002 – 3800 lei
LG 55SJ810V – 4200 lei
Samsung 55MU9002 – 4750 lei
LG 55SJ850V – 5000 lei
@Eli, poti sa-mi spui de ce nu e ok 55MU700? Caci am vazut intr-un post de-al tau anterior ca nu-l recomandai, si cam pe asta ma orientasem initial…
Multumesc anticipat si felicitari pentru efortul depus!
Cristian
Bogdan a zis
Daca vorbim de diferente majore intre cele doua branduri, LG = panel IPS, Samsung = panel VA. Decizia o poti lua in functie de comportamentul de vizionare. Daca vorbim de 1-2 persoane, pozitionate intotdeauna in centru, zic review-urile ca panelul VA ofera o experienta cinematica mai intensa. Daca vorbim de familie sau vizionare din diverse ungiuri, IPS pare o alegere mai buna, oferind un unghi de vizualizare mai bun. Momentan detin un VA Samsung de generatie veche, si vreau sa trec la IPS tocmai din acest motiv.
Mai avem interactiunea cu televizorul – LG are Magic Remote, care e… magica. De fapt, e un air mouse, giroscopic, integrat in telecomanda.
Acum avand oarece experienta de showroom pe cele 3 modele LG, imi expun parerea despre ele, sper ca un coleg sa poata sublinia si diferentele intre cele 3 modele Samsung.
LG 701 – Raport pret vs specs foarte bun pe zona lui de buget, imagine buna, ar trebui sa ofere o imagine optima in majoritatea scenariilor.
LG 810 – Complianta cu Dolby Vision l-a facut sa ajunga si pe lista mea finala ca viitoare achizitie. E un standard care cu siguranta va fi adoptat in masura din ce in ce mai mare de casele de productie cinematografica. Daca ai in plan sa redai mult continut 4k oficial (Bluray, mkv local, Youtube, Netflix), probabil ca pe termen mediu si lung ar merita diferenta de pret. By the way, apare la 3700-3800 lei in promo.
LG850 – diferentele fata de 810 sunt minore: sunet mai puternic (40W vs 20w), dar la fel de sarac – nu te lasa furat de logo-ul Harman Kardon din specs, sunetul este slab calitativ, cam la toate tv-urile consumer de pe piata (parerea mea, sunt semi-audiofil). Ar mai fi contrast mai ridicat si „local dimming”, care nu stiu exact ce face. Cert e ca intr-un test de showroom, deci in viata reala, nu am vazut diferente majore. Poate un pic la scenele intunecate, dar oricum, departe de ce poate reda un OLED. Din punctul meu de vedere, nu merita diferenta de pret vs. 810, daca vorbim de nivelul de pret amintit mai sus – cca 3700.
Eli (Severus) a zis
Bogdan, Cristian,
Some backlight clouding
Occasional HDR colour striping
Limited viewing angle
Poor local dimming
Sunt slabiciunile lui Samsung 55MU9002.
Si acum iata slabiciunile LG SJ850V:
Blacks are a bit grey
Lacking in shadow detail
Lighting isn’t uniform
Deci la mu 9002 vei avea un negru mai bun, mai profund. Vei avea o luminozitate mai mare, dar care nu o sa-ti foloseasca foarte mult.
Amandoua sunt bune, dar as alege LG pt cel putin sistemul de operare si telecomanda magica, (sunet, nanocell etc). Pentru ca pe LG webos 3.5 faci in cateva secunde ce faci pe samsung in cateva minute.
LG 55SJ850V este totusi un tv super-premiat, care-si merita banii si l-as alege oricand, si sa nu uitam ca sunt si alte tv-uri mai bune, cel putin de la LG.
Samsung 55MU7002 are multe probleme care nu ai vrea sa le nimeresti. Cu toate astea, e un televizor decent si frumos la design. Nu este SUHD ca si LG850V sau MU9002.
Sony: Androidul este enervant ca de multe ori se blocheaza sau se misca greu sau intarzie. web os de la lg e similar cu apple ios, la cum se misca de bine. Telecomanda este un factor important care te poate enerva sau relaxa ca la lg magic remote.
Bogdan-perfecta dreptate in ultima postare. Detin LG 810v si sunt foarte multumit. Ieftin si bun.