Am promovat cât am putut de mult televizoarele OLED. E drept, senzație, pentru mine, a făcut televizorul pe care l-am avut în teste de la LG. Prețul nu a fost unul permisibil așa că am renunțat la ideea unui OLED. Așa că momentan mă dau cu un Sony pe la vreo 3000 de lei. Nu e perfect, are multe minusuri, dar e provizoriu. După aceea îl voi pasa alor mei.
Sigur, va mai trebui un televizor în sufragerie. Nu sunt hotărât însă dacă să fie chiar un TV sau un proiector. Vom vedea pe parcurs. Momentan, nu sunt finanțe pentru amenajarea acesteia.
Revenind la televizoarele OLED anul 2017 înseamnă lansări. Sigur, când iei de la LG tehnologii s-ar putea ca diferențele să nu fie foarte mari. Dar vom vedea săptămâna viitoare când voi merge la lansarea televizoarelor Panasonic OLED, de la Varșovia. Ca de obicei, voi veți vedea articole programate deja, pe blog.
- Citește și ghidul meu de alegere a televizorului de aici
Până vom vedea ce tehnologii aduc băieții pe piață am zis să mă documentez și să plec un pic cu lecția învățată. Și, pentru corectitudine, am zis să prezint toate lansările de OLED din 2017.
Tehnologia se maturizează și tot mai mulți încep să fie atenți la ea. Mă refer la producători, evident. Nu de alta, dar prin 2013 Samsung a zis că nu e suficient de matură. Între timp, lucrurile s-au mai schimbat. Adică a fost altceva față de tot ceea ce primisem în teste până atunci.
Televizoare OLED de la Panasonic
Am văzut o prezentare în care se făcea comparație intre modelul din 2015 și modelul din 2017. Sigur, multe lucruri se leagă de HDR, noua jucărie de marketing a anului. 🙂
Momentan, din ce am văzut pe internet, diferă ca aspect sistemul de operare. Ce am primit eu în teste anul trecut nu poate fi comparat cu ce e acum. Arată mult mai bine. Seriile vechi aveau un sistem atât de întortochiat încât îți lua ceva timp ca să te obișnuiești opțiunile. Nu era deloc intuitiv. Sigur, nici n-am avut ocazia să testez OLED-urile lor.
Anul ăsta se vor axa pe:
- EZ1000
- EZ950
Televizoare OLED de la LG
LG în ultima vreme cam duc în spate tehnologia. Adică ei au ținut-o pe-a lor. Tehnologia OLED a avansat…. să facem treabă cu ea. Nu de aceeași părere au fost și cei de la Samsung. În fine…
Au mai multe serii pe piață, au ajuns să aibă generații din ce în ce mai bune.
Au ieșit la rampă cu 3 serii:
- LG E7
- LG C7
- LG B7 – eu anul trecut am avut la test B6 și am rămas un pic blocat pe acesta
Cel mai ieftin va fi B7 care probabil va fi și în stocuri pe la noi.
Ar mai fi și modelul W un model foarte, foarte subțire ce se montează pe perete, dar m-aș mira să-l vedem pe la noi, prin magazine.
Televizoare OLED Philips
Ei sunt ceva mai vechi pe piață, au prezentat la IFA 2016 modelul lor de OLED cu ambilight. Din prezentare pare foarte spectaculos. N-am avut la dispoziție un OLED, ci un LED mult prea mare pentru gustul meu. Nu ar fi fost o problemă pentru că, oricum, era pentru teste și nu-l țineam o viață în casă. Totuși, finisajele pentru ambilight nu mi s-au părut extraordinare.
OLED-urile, fiind ceva mai subțiri, mă aștept și ca finisajele să fie altele pentru ambilight.
Câteva detalii despre Philips 901F puteți vedea și în filmulețul de mai jos:
Televizoare OLED de la Sony
Dacă zicem Sony zicem A1E. E deja de ceva timp pe piață, dar nu prea poți să te apropii. Nu știu dacă este cineva să nu fi lăudat KD-55A1.
Nu vorbim nimic de Samsung pentru că tehnologia QLED este diferită de OLED.
Costin a zis
„Nu e perfect, are multe minusuri…După aceea îl voi pasa alor mei – reprezinta chintesenta mentalitatilor tinerei generatii…
Foarte frumos d-le Cucu 🙂
Ma mai linisteste gindul ca si noi, la rindul nostru, vom fi debuseul perfect al gadget-urilor mai putin reusite ale copiilor nostri 😐
Marius Cucu a zis
Eu am alte pretenții, dar momentan nu îmi permit 🙂
Cristian Ursan a zis
Nu mai am televizor de cel putin 7 ani, ma mai uit doar cand merg la parinti si mai prind cate un documentar, dar pe viitor posibil sa iau in calcul o astfel de achizitie, deoarece pentru tehnologia pe care o au, chiar se merita. Bine, depinde ce pretentii si asteptari ai.
Oricum, observ ca astea au niste preturi..:)))
Marius Cucu a zis
Ăsta la care am fost costă în jur de 8000 de $.
Costin a zis
8000 azi ca-i pt. snobi, peste 3 luni pica la juma’.
Marius Cucu a zis
Și la jumătate tot e mult 🙂
Viorel a zis
În vreo 2-3 ani Oled-urile astea care acum costă 8000 de parai vor costa și de 8 ori mai puțin pe lângă faptul că tehnologia va ajunge la maturitate. Chiar dacă aș avea bani , nu m-aș avânta în acest moment să-mi cumpăr un Tv cu display OLED când la noi numeri pe degete programele HD, deci aceste televizoare rămân doar în apanajul celor bogați pentru care 8000$ reprezintă bani de biscuiți !!!
Marius Cucu a zis
De anul trecut, chiar și programele SD, digitale, erau depășite de situație.
Îmbunătățirile pe care le are panoul, contrastul, negrul și culorile mi se par îmbunătățiri foarte, foarte ok. Întorcându-mă acasă, la televizorul meu, parcă stau cu coada între picioare… E diferență enormă. Dar ar fi și mai mare diferența în portofelul meu 🙂
Malin a zis
Sa inteleg ca televizoarele au ajuns un fel de sfant Graal al entertainmentului in Romania? Nu de alta, insa eu n-as da 3000 de lei pe unul.
ice4you a zis
E un soi de ciudat revers al saraciei, pe modelul: apartament suprapopulat cu camere de 10metri patrati, da televizor de 1,5m diagonala ce abia il pot baga pe usa. Marius stie despre ce vorbesc! =))))
In rest de acord cu tine … da nah, noi suntem diferiti! 😀
Alex a zis
Salutare Marius,
Dupa parerea ta, exista o diferenta extraordinar de mare intre OLED si 4k? Si pentru un TV de 55″ ce ai sugera? Merita cele curbate sau clasicul plat? Sunt in cautare de unul de 55″ si nu ma pot hotari, sincer, nu sunt nici cel mai priceput in tevelizoare. Multumesc frumos! Continua sa faci ceea ce faci, e super interesant!
Marius Cucu a zis
OLED-urile sunt 4k. Tehnologia e OLED, rezoluția e 4k. Celelalte sunt LCD cu iluminare LED, dar și acestea pot fi 4k. Chiar se discuta la un moment dat de OLED cu rezoluție FULL HD.
Altfel, depinde de buget. Dacă ai buget pentru un B6, B7 de la LG… n-ai niciun motiv să nu iei altceva.
Au și Sony și Panasonic modele ok, dar nu foarte ieftine.
Alex a zis
Gasisem un LED Samsung 139 cm (55″) UE55MU6272UXXH, pret bunicel insa nu stiu ce sa fac – nu as vrea sa dau undeva mai mult de 1200 euro tinand cont de timpul meu liber.
Marius Cucu a zis
Despre curbate am tot discutat cu alte ocazii. N-aș recomanda decât ca monitor, nu ca televizor. Eu cred că vor dispărea în curând.
Dacă te duci în zona de 1200E ajungi pe la maxim 6000 de lei, nu? B7 ajunge ceva mai scump, iar B6 pe la 7500.
janina a zis
Buna, ajuta-ma, te rog, sa ma decid intre aceste doua variante ca tare greu e sa ma prind care e mai bun:
Televizor LED Smart LG, 123 cm, 49UJ701V, 4K Ultra HD
Televizor LED Smart Samsung, 125 cm, 50MU6102, 4K Ultra HD
Multumesc!!!
Marius Cucu a zis
Bună. Fix acum mă uitam peste LG-ul 49uj701v. E cu mult peste acel Samsung.
Alex a zis
Sau poate un Smart Android LED Sony Bravia, 123.2 cm, 49XE8077, 4K Ultra HD ?
Marius Cucu a zis
Deja discutăm de alte bugete, altă ligă. 🙂
Alex a zis
dar recomanzi Sony Bravia, cel cu Android ? Cel de 55″ ? Ce parere ai despre ele?
Marius Cucu a zis
Am modelul din 2016 acasă. Îl recomand. 🙂
Alex a zis
Super – poate imi lasi si mie niste “things to do” with it, some tips. Mersi frumos !
Remus a zis
Salut… Dacă ai un pic de timp… Te rog sa îmi spui dacă merita la banii ăștia televizorul oled de la LG 55EG9A7V…
Mi se pare incredibil prețul și nu as vrea sa îl ratez… În cursul zilei de sâmbătă as vrea sa îl cumpăr… Dar vreau o părere profesionista… Mulțumesc
Costin a zis
Pentru un full HD (1080p), conform
https://www.displayspecifications.com/en/model/77c1bf7
are specificatii foarte bune, poate doar cu exceptia lag-ului.
Nici versiunea de soft nu-i tocmai cea mai noua.
Marius Cucu a zis
Nu e rău, dar parcă aș merge pe LED în banii ăștia. Măcar un 8005 să fie sau poate chiar mai sus spre 9005 dacă vrei ceva mai ok.