Alegerea unui televizor ieftin nu este deloc simplă. Că alegi să achiziționezi un televizor smart cu rezoluția 4K, că te orientezi spre unul FULL HD, opțiunile sunt atât de diversificate încât este aproape imposibil să alegi singur, să poți să îți face o opinie clară despre televizorul așteptat de tine. Cu cât este mai ieftin, cu atât sunt șanse ca informațiile să fie contradictorii pe internet. Asta pentru că, odată cu stocurile lipsă, este o întreagă brambură atât în specificații, cât și în faptul că fabricile sunt depășite de situație, iar panourile ajung să fie luate de la diferiți producători.
În general, lucrurile acestea se întâmplă la diagonale mici. Când mă refer la diagonale mici mă refer la până în 43′. Cam acolo este pragul neclar, acolo nu se investește atât de mult în calitate.
În fapt, este un mix în acea direcție pentru că oamenii nu doresc mai mult, nu se informează, evident că nici producătorii nu pun informații la dispoziție. E un cumul de factori, dacă vreți.
Trebuie să înțelegem că fiecare magazin, fiecare afacere trebuie să fie profitabilă, așa că un producător va dori să facă profit, un magazin va dori să facă profit pentru a putea fi plătiți angajații și ca economia să meargă. Este un circuit care trebuie să funcționeze.
Sigur, sunt conștient că nu toți avem bani de așa ceva.
La ce trebuie să fiu atent când îmi aleg televizorul?
Mai jos voi încerca să enumăr anumite lucruri pe care le consider importante în alegerea unui televizor.
- panoul trebuie să fie de calitate – să aibă 100Hz
- funcțiile smart ale televizorului să fie cât mai rapide
- diagonala să fie optimă pentru distanța de privire
- alegerea corectă a brandului
- nu achiziționați un televizor HD Ready, ci FULL HD sau rezoluție mai mare. Altfel, mai degrabă un FULL HD mai bun față de unul 4K
- interpretarea corectă a specificațiilor tehnice
Trebuie să vedeți dincolo de marketing, dincolo de cifre. Problema cea mai mare în alegerea unui televizor este ochiul. Fiecare persoană vede diferit. Eu văd într-un fel, colegul vede diferit, alt coleg poate percepe lumina caldă sau pe cea rece diferit. Toate acestea fac ca alegerea să fie tot mai dificilă.
De preferat ar fi ca televizorul să fie văzut înainte. Totuși pot apărea situații în care este bine ca acesta să fie testat pentru o perioadă mai lungă de timp. Faptul că magazinele online te lasă să testezi produsul 14 zile sau mai mult înseamnă foarte mult. Nu de alta, dar în showroom ai lumini puse acolo unde trebuie, ai distanță mare de privire, pe când în casa ta lucrurile stau diferit.
Iată mai jos câteva modele interesante sub 2000 de lei. Am selectat astăzi, 21 Noiembrie 2024, cele mai bune prețuri pentru fiecare model în parte.
Televizoare foarte ieftine propuse de noi
De ce recomand, în principiu, modele mai vechi?
Pentru că anul contează mai puțin la televizoare. Nu suntem ca la telefoanele mobile, aici vorbim de actualizări mai rare. Așadar, nu stați fixați pe cele mai noi modele, alegeți și modele din seriile mai vechi, dar mai performante.
Samsung 50CU8072
- 125 cm
- Smart
- 4K Ultra HD
- LED
Philips 50PUS8518
- 126 cm
- Smart
- 4K Ultra HD
- 50Hz
- 2023
Brandul
Pe piața românească avem branduri precum:
- Samsung
- Toshiba
- LG
- Sharp
- Sony
- Utok
- Panasonic
- Philips
- TCL
Sigur că mai găsim și alte branduri precum Daewoo, Finlux, Smart Tech, Star Light, Blaupunkt sau chiar Orion, dar ar fi bine să vedem măcar una la Vestel.
Nu contează atât de mult pe cât ai crede, iar dacă vrei un televizor de buget asigură-te că îl iei cu sistem de operare propriu. Ca de exemplu, nu aș pune android pe un televizor de 1500 de lei. Da, e frumos să ai, dar în timp va avea lag.
La mai toate brandurile găsim modele mai mult ca decente. În general, în fiecare an, reușim să identificăm produse hero, acele televizoare raport calitate preț OK.
Cât de mult contează 4k?
Iată că suntem într-o perioadă în care 4k-ul devine foarte ieftin, foarte accesibil. Dar cât de bine îl percepe ochiul uman nu se întreabă nimeni. Există o lucrare foarte interesantă în care se discută despre cum percepe ochiul uman lucrurile. O puteți citi de aici.
Ce este 4k?
Rezoluția FULL HD înseamnă 1080p, adică 1920×1080 de pixeli pe orizontală și pe verticală. 4k înseamnă mai mulți pixeli, de 4 ori mai mulți adică 3840×2160 pixeli.
E foarte ok să fim în pas cu tehnologia, eu sunt fanul ei, îmi place să testez ce este nou, dar nu înseamnă că tot ce este nou este și cel mai bun. Nu înțelegeți că 4k-ul este prost, ci că este… nefolositor în multe cazuri.
Să simulăm câteva situații în care nu avem nevoie de 4k:
- diagonala televizorului este de 40′, iar noi dorim 4k. Pe lângă faptul că nu există pe piață prea multe modele, nici nu putem distinge pixelii suficient de mine dacă nu stăm la o distanță corespunzătoare
- dacă este 4k, nu înseamnă că panoul de iluminare este cel mai ok, nu înseamnă că este și calitativ. Există review-uri pertinente pentru fiecare serie în parte, oameni care se ocupă cu culorile, oameni din domeniu.
- conținutul de la televizor este măcar 10% în format 4k. Știm foarte bine că noi abia ne chinuim să trecem pe HD. Dacă îmi amintesc bine posturile de televiziune de la noi au format SD, digital, chiar 4:3, nici măcar în format 16:9 așa cum sunt toate televizoarele de pe piață.
- televizorul nu are o funcție de scalare avansată
Mai jos aveți un grafic prin care puteți să vedeți distanța corectă de vizionare a unui televizor. Sigur că există și calculatoare care fac acest lucru. Aveți aici o aplicație ce vă ajută să calculați exact ce distanță de privire trebuie să aveți pentru a reda toată informația corect. De exemplu, pentru 24′ avem nevoie în jur de 40 de cm și până la 1m distanță de vizionare.
Eu aș prefera un FULL HD dintr-o gamă mai bună, cu un contrast mai bun, cu o imagine mai clară, cu detalii mai bune, chiar și înainte de calibrare. Deși un televizor calibrat schimbă cu totul perspectiva unui televizor.
Avem nevoie sau nu de un smart TV?
Discuția este lungă și este contradictorie. Voi trebuie să stabiliți nevoile pe care le aveți. Dacă vă doriți așa ceva, veți face pe dracul în patru să vă luați unul cu aceste funcții.
Este comod să vină cineva în vizită la tine și să pui rapid un Youtube, să pui Netflix din telecomandă.
Totuși, veți vedea că nu toate telecomenzile sunt compatibile, că nu se tastează atât de ușor pe anumite tipuri de smart TV-uri. Iar dacă folosiți telecomanda… este ca și cum ați tasta cu mouse-ul.
Televizoarele SMART au sisteme de operare precum:
- android (Philips, Sony și altele)
- webOS (LG)
- Tizen (Samsung)
- Fire TV (Panasonic)
- TitanOS (Philips)
Acestea au procesoare mai puternice sau mai puțin puternice. În momentul de față găsim televizoare cu procesoare dual core sau quad core. Unele sunt cu spații de stocare destul de mic. De exemplu, țin minte că erau câteva modele de la Panasonic care aveau 8 GB de memorie din care aproape 4 erau folosiți de sistemul de operare android.
Sigur că se pot adăuga stick-uri, se pot adăuga hard disk-uri și așa mai departe. Dar pentru aplicații este destul de puțin, după părerea mea. Generațiile viitoare sigur vor îmbunătăți și acest aspect.
Un mare plus al SMART TV-ului este funcția de WiFi. Nu știu voi, dar eu urăsc cablurile din zona televizorului. Nu aș suporta să ajungă încă un UTP pe lângă mine.
Sigur, toate modelele au și conector pentru rețea, dar nu îmi place să îl folosesc deși viteza internetului crește considerabil pe LAN.
Tipul telecomenzii
Testând multe modele, în paralel, mi-am dat seama că este o diferență destul de mare între acestea și între funcționalități. Mi s-a părut interesantă ideea celor de la Philips cu modelul lor cu touch, dar destul de greu utilizabilă. Mi-a fost greu să mă obișnuiesc cu aceasta.
Idee bună au și Sony, mă refer la modelele ce au microfon pentru a folosi Google Assistant. E chiar intuitiv și rapid. Mai nou, toți folosesc așa ceva.
Cu LG și Panasonic sunt destul de obișnuit așa că nu mi se mai pare nimic wow. La Panasonic mi s-a părut destul de greu să tastez pe Youtube.
Sigur că are o tentă personală alegerea telecomenzii, așa că nu vă comunic care este cea mai bună telecomandă pentru TV. Fiecare trebuie să vadă aspectele pro și contra.
E interesant faptul că cele cu android pot fi controlate fără probleme de pe telefon. Folosesc cu succes atât pe Philips, cât și pe Sony aceste opțiuni.
Playstation, Xbox ce punem lângă ele?
Observ din ce în ce mai multe cereri pentru acestea. Având în vedere că devin din ce în ce mai populare lucrurile stau foarte bine.
Trebuie să ne orientăm spre un televizor care are input lag cât mai mic.
Input Lag la TV, ce este?
Este timpul pe care îl pierzi de la momentul apăsării unei taste pe joystick și reacția televizorului. Sigur că sunt destul de multe lucruri care intervin în acest proces de testare. Mă refer la omul care testează și reacția acestuia, la cablurile de conectare, dacă este vorba de HDMI 1.4 sau dacă este vorba de HDMI 2.1.
În filmulețul de mai jos aveți câteva setări în cazul în care doriți să vă jucați pe televizor.
Ca să vă faceți o idee despre televizoarele care merită să fie achiziționate și pentru gaming situația stă cam așa:
valoare | rating |
---|---|
0 – 20 ms | excelent |
21 – 41 ms | foarte bun |
42 – 62 ms | ok |
peste 63 ms | nerecomandat |
Având în vedere că am dus discuția spre 4k, de fiecare dată, în acest articol, este dificil să avem hardware competitiv pentru această rezoluție, iar jocurile încep să apară timid. Așadar avem 2 mari probleme pentru 4k:
- jocuri foarte puține
- plăci video care nu pot susține cu brio această rezoluție
Avem o multitudine de caracteristici. Unele sunt chestiuni de marketing, alte funcții sunt foarte utile în alegerea televizorului. Trebuie să învățăm să interpretăm anumite specificații, pe lângă acestea, trebuie să ne gândim la rece: un televizor poate fi văzut diferit de 2 persoane. Unii percep culorile într-un fel, alții percep culorile total diferit. Asta este unul dintre motivele pentru care televizoarele nu se calibrează din fabrică.
Televizoare OLED
La finalul lui 2015 au început să apară tot mai multe televizoare cu tehnologia OLED. Până în acel moment nu prea puteai să te apropii de acestea.
Beneficiile tehnologiei OLED sunt destule. Este de notat faptul că imaginea este mult mai bună față de LCD. Lucrul ăsta se întâmplă datorită faptului că se emite lumina direct, iar unghiurile de vizualizare sunt mai bune. La fel și contrastul și culorile sunt mai luminoase.
Dezavantajul major este costul de producție. Sunt mult mai greu de produs, iar prețul acestora este mai ridicat. Din păcate, mai mult ca sigur, se vor lansa tehnologii de calitate îndoielnică, bazate pe OLED.
Televizoare cu funcții 3d sau nu?
Am descoperit și eu această funcție. Este foarte ok, dar lipsește comoditatea. Eu fiind un om care stă foarte mult în preajma luminii, în preajma monitoarelor, mi-e foarte greu să mă obișnuiesc cu 3d-ul. Este realist, este ok, dar ochii obosiți obosesc și mai tare. Sper că înțelegeți jocul de cuvinte.
Pe de altă parte, bate în ceafă tehnologia VR. Realitatea virtuală începe să fie din ce în ce mai comună, începe să se producă destul de mult conținut, ceea ce… cu greu se întâmpla cu 3d-ul. Practic, asta a fost una dintre greșelile celor care au lansat 3d. Prea puțin conținut.
Personal nu dau credit atât de mult nici VR-ului, deși cred că vor câștiga destul de mulți fani. Mă gândesc la cei care au ochelari, cei care sunt sensibili la schimbările de lumină, de „realitate”.
Momentan, tehnologia de mai sus a apus. E posibil să o vedem sub forma unei holograme. Până atunci mai avem de așteptat un pic.
Aveți grijă la funcțiile următoare:
- rezoluție
- contrast
- procesor video
- rata de refresh (refresh dinamic)
- conectivitate
- HDR, în cazul în care vă orientați spre un ultraHD
Conectorul HDMI
Conectorul HDMI este un standard de transfer al informației. Digital. Dacă sunteți interesați de ceva cifre la HDMI 1.3 aveți 10 Gbps rata de transfer, pe când la 2.0 aveți 18 Gbps pentru ca tehnologia Ultra HD avea nevoie de 60 Hz. Toate cifrele le aveți aici, pe Wikipedia.
Încercați să nu fiți zgârciți și să alegeți cel mai ieftin cablu HDMI, dar nici cel mai scump nu o să vă umple de aur. Nici mărimea nu contează. Dacă îl luați de 2 metri sau de 5 metri, chiar nu este afectată performanța.
Sunt convins că mai sunt multe lucruri de discutat pe baza televizoarelor, pe baza viitoarelor achiziții, tocmai de aceea vă invit să discutăm în rubrica de comentarii. Eu și colegii mei vom încerca să vă răspundem cât mai la obiect.
Conector WiFi
Contează destul de puțin. În general, folosește cel mai nou standard de pe piață. Totuși, este în strânsă legătură cu router-ul de acasă. Puteți să lecturați aici câteva idei despre alegerea router-ului.
În general, dacă vreți ca imaginea să fie de cea mai bună calitate, ar trebui să folosiți portul LAN pentru a avea internet la televizor. Pe WiFi încă mai este de muncă. Ar fi interesant să avem dual band și pe modulele de la televizoare.
Tehnologia display-ului. Ce tip de panou să aleg?
De-a lungul timpului au fost mai multe tehnologii. Emblematică a fost plasma. Aceasta a avut detalii foarte bune pentru subiecții în mișcare, un contrast bun, dar și unghiuri foarte bune de vizualizare. Totuși, acestea se „consumau” și trebuia intervenit la ele la o perioadă de timp.
Apoi au urmat display-uri LCD. Acestea au fost o evoluție față de plasme. Nu mai trebuia realizată mantentanță, culorile nu erau chiar atât de ok, dar consumul a fost îmbunătățit și la vremea aceea chiar era o evoluție. Acum sunt de domeniul trecutului.
În zilele noastre, lupta se dă pentru LED-uri. Acestea sunt o îmbunătățire a LCD-ului, iar datorită diodelor LED ce lucrează la tensiuni mai mici au inceput să fie mult mai eficiente. Nu sunt perfecte, iar unii consideră IPS-ul mai ok decât LED-ul.
În anumite privințe IPS-urile sunt mai ok, dar nu sunt cele mai bune. Probabil că avansul tehnologic va fi atunci când se va pune la punct tehnologia OLED. Momentan, se duce o bătălie între marii producători de display-uri. Oricum, prețul nu justifică achiziția unui OLED.
Tehnologie | Avantaje | Dezavantaje |
---|---|---|
LCD | Ieftine, oferă un bun raport dimensiune / preț. | Tehnologie este invechita, contrast este scăzut. |
miniLED | Cea mai scumpă tehnologie LED. E perfectă pentru cei care vor cel mai bun LED de pe piață, dar și cel mai scump | Sunt mai interesante ca OLED-urile pe HDR, dar nu sunt la fel de OK la umbre și detalii pe negru |
LED | îmbunătățire a LCD-ului din punctul de vedere al iluminării | Unghi de vizibilitate redus și poate fi prezent „blacklight bleeding” |
IPS | Consum mai ridicat față de LCD sau AMOLED, durata de viata mare, contrast îmbunătățit, unghiuri de vizibilitate foarte bune. | Dacă nu este calibrat corespunzător poate prezenta efect de halou în jurul obiecte luminoase pe fond întunecat. |
microLED | Cel mai bun detaliu pentru imaginile in mișcare, contrast forte bun, preț redus pentru dimensiuni foarte mari, unghi mare de vizionare, negru intens si uniform pe toata suprafață ecranului. | Sunt foarte scumpe de produs, dar sunt anunțate ca tehnologia viitorului. |
OLED | Este o tehnologie scumpă, ce ar trebui să intre în producție masivă în anii următori. Un articol complet aveți aici. | Ca dezavantaje ar fi faptul că există posibilitatea de retenție a imaginii în cazul imaginilor statice. |
Ce distribuitor de cablu avem? Cel mai potrivit televizor?
Nu cred că există distribuitorul perfect. Din punctul de vedere al imaginii, eu cred că cei de la Vodafone sunt cei mai ok. Din punctul de vedere al ofertei, cei de la DIGI sunt ok. Fiecare alege calitatea sau prețul.
Îmi place la DIGI faptul că au canalele HD la „liber”. Puteți să prindeți foarte multe programe chiar și cu pachetul analogic. Eu unul, la modelul meu de TV de la LG, este suficient să scanez pe Germania și îmi decodează programele românești. Toate acestea pentru că televizorul are DVB-C inclus.
Dar nu este o regulă, nu există un televizor mai bun pentru Telekom sau pentru DIGI sau Vodafone. La fel, dacă aveți box-uri de la ei trebuie să le ajusteze în funcție de nevoile voastre. Să aibă conectorii pe care îi doriți, de care aveți nevoie.
Televizor cu sunet decent
În mod normal, televizoarele au calculat foarte bine numărul de W pe care îi scoate. De cele mai multe ori avem 2 x 5W sau 2 x 10W. Înțeleg că foarte multe persoane vor să aibă și cel mai bun sunet pentru TV, dar uită că există și home cinema-uri sau soundbar-uri.
Cei care doresc o calitate a sunetului mult mai bună trebuie să se orienteze spre un sistem de sunet auxiliar. Nu putem avea pretenții la bass puternic, la înalte, medii și așa mai departe pe cel mai ieftin televizor de pe piață. Nu va fi niciodată așa ceva.
Plecăm de la premisa că nu putem să vă aducem în față toate modelele pe care le considerăm noi bune, de top.
Așadar, secțiunea de comentarii vă aparține pentru orice întrebare legată de domeniul televizoarelor. Nu știu dacă ne pricepem la toate, dar încercăm să deslușim problema pe cât se poate.
Din punctul meu de vedere, nu merită de nicio culoare. Aș merge, fără doar și poate, în locuri în care există consultanți adevărați, unde oamenii pot răspunde la întrebări așa cum trebuie. În astfel de locuri nu veți găsi ajutor specializat.
Sunt destul de multe. La prima vedere m-aș gândi la magazine precum: Flanco, eMAG, PC Garage, Altex, evoMAG.
Este un pic ciudat să te gândești la consum când vorbești despre televizoare, mai ales la cele cu diagonale mari. Majoritatea modelelor sunt cu certificare G, asta pentru că sunt mari. La modele de 81 de centimetri putem vorbi de consum de un bec, dar la restul… cam greu!
Televizoare Ieftine
Păreri Pro
- Sony
- LG
- Samsung
- Philips
- Panasonic
- TCL
Păreri Contra
- Blaupunkt
- Utok
- Star Light
- Vonino
- Allview
Am încercat să realizez unul dintre cele mai interesante ghiduri pentru a vă îndruma în alegerea corectă a televizoarelor. De asemenea, vă invit să discutăm în comentarii pe baza acestor lucruri
Costi a zis
Buna ziua, o recomandare pt un tv 65 Inch pt Netflix și ssd extern, cca 3500-4000 RON, ms frumos
Yamasha a zis
Salut, fă un efort spre Sony 65XH8196. E la preț decent acum și chiar dacă e din 2020 arată foarte bine imaginea pe el. Ai și buton de Youtube sau Netflix pe el.
Cisti a zis
Sony 65×7055 la 3000 lei este ok, e panel pe 10 bit și iluminare direct led
Yamasha a zis
10 biți au multe, dar eu i-am recomandat seria 8, nu seria 7 🙂
Ady a zis
Ma poate ajuta cineva cu un sfat? Am un Qilive primit cadou dar daca se ia curentul sau schimb bateriile la telecomanda sau il scot din priza se deseteaza telecomanda. Am dat reset la setarile din fabrica si cateodata a mers din prima cateodata dureaza si o luna pana se conecteaza singura oricate resetari asi da. Un sfat va rog. Multumesc.
Costi a zis
Ms frumos Yamasha, 3m e distanță de la tv la canapea, acum am un 58, sa fie prea mare 65?
Yamasha a zis
Nu cred că e mare. 🙂
Costi a zis
Sony 65×7055 sau philips 65pus8545/12 in zona de 3000-3500? Ma interesează imaginea in special pt conținut full hd, 4K, ms
Yamasha a zis
Sony se descurcă ceva mai bine la upscalling.
Costi a zis
Este philips 65pus7855 la 2450 lei pe eMAG, este decent la acești bani? Ms
Ramona a zis
Bună ziua,
Imi puteți recomanda un televizor decent, in jur de 1800 ron, 108cm, you tube, netflix etc.
Mulțumesc
Grecu Geanina a zis
Bună ziua! Tocmai am cumpărat un tv Vortex LEDV40R5162VS. Pe timpul cât este închis din telecomanda( cel mai des observ noapte) ledul indicator începe să pâlpâie alternativ rosu albastru pentru o perioadă de aprox 15 -30 min. apoi rămâne rosu. Este deranjant în noapte. Va rog, un sfat dacă pot stopa acest fapt.
Marius Cucu a zis
Nu are opțiune pentru a fi oprit din meniu, din păcate. Singura opțiune este scotch-ul, dar… atenție să fie funcțională în continuare și telecomanda.
Constatntin a zis
Scoateți televizorul din priza sau opriți complet de la buton!
Daria a zis
Buna ziua!
Ce diferenta de consum ar putea fi la un smart tv de 81 cm,108 cm si 125 cm?
Marius Cucu a zis
Greu de zis pentru că sunt mai multe tehnologii disponibile pe piață. Nu e un răspuns general valabil, dar dacă televizoarele de 81 cm pot consuma 25 de W, să zicem, cele de 125 cm foarte performante pot ajunge la 650W. Eu am testat unul de 139 cm ce consuma 671 de W.
Dragos a zis
Bună ziua. Caut un tv în jur de 3000 RON. Diagonala între 43-50 inchi. Pentru vizionat conținut tv 70% și 30% netflix, hbo. Care ar fi cel mai bun în acest preț? Am găsit si Philips 55PUS8807 la 2700ron. Este mai bun decât Samsung QLED 50Q60B? Nu contează diagonala, doar sa aibă negrul/gri cât mai închis. Eventual mai pot plusa la preț dacă calitatea panelului se justifica. Va mulțumesc
Marius Cucu a zis
Cred că am mai zis-o pe blog, ca să poți să ai negru aproape de „perfecțiune” ai nevoie de 2 lucruri: tehnologie miniLED sau OLED. În bugetul tău nu prea există variante și diagonala de 43′ chiar nu ajută, sunt prea puține modele pe tehnologiile acestea.
Ca să îți răspund la întrebare: Philips-ul e mai dotat, dar din unghi o să observi ceva magenta, ba chiar o calitate mai slabă a imaginii, zic undeva pe la 150 de grade. Dacă te uiți perpendicular la el sau de pe o canapea nu ar trebui să fie probleme cu el.
Dragos a zis
Va multumesc frumos pentru raspuns. M-am decis la diagonala de 50′. Am gasit modelul 2023 Samsung QE50Q60CA la 2550 ron si 50Q80B la 3400 ron. Merita diferenta? Si va mai adresez rugamintea sa imi recomandati cate un model pentru miniLED si OLED, deoarece ma pierd intre modele, specificatii si trebuie sa achizitionez tv-ul weekendul acesta. Va multumesc
Marius Cucu a zis
Majoritatea OLED-urilor din piață le-am testat aici. MiniLED la fel, https://mariuscucu.ro/diferenta-dintre-oled-si-miniled/ https://mariuscucu.ro/samsung-neo-qled-8k/
Atenție că Samsung nu are Dolby Vision. Majoritatea filmelor de pe Netflix sunt cu DV activ. Va funcționa filmul, dar nu se va vedea atât de bine.
Cel mai ieftin OLED care ar fi apropiat de acel Samsung este acesta, dar eu nu am folosit niciun Hisense până acum, nu știu cum se comportă pe termen lung. Nu zic că este prost, ci doar că nu îl cunosc. Primul pe listă de recomandat ar fi acesta, la pachet cu acesta.
Dragos a zis
Va mulțumesc frumos pentru recomandari
Nick a zis
Salut Marius . O recomandare pentru tv 65inch un buget de 3.500 gasesc si eu cat de cat ok. Am inteles ca ar fi mai indicat un panel VA decat IPS. Inteleg ca in agent buget nu pot avea negrul ca la oled dar sper macar sa fie un gri-negru uniform si nu un gri cu pete albe .Multumesc
Marius Cucu a zis
Da, VA-ul este mai OK pentru a privi perpendicular. În rest, din unghiuri o să se vadă mai prost ca un IPS. Acesta este interesant.
vasile cezar a zis
sal, as ruga daca se poate o recomandare pentru o diagonală de 31
ful hd
multumesc Cezar
Catalin a zis
Salutare
As dori, te rog, un sfat in achizitionarea unui TV diagonala 108 si rata de refresh 100 hz. Va fi utilizat si pentru jocuri si am inteles ca rata de refresh este importanta.
Bugetul este unde maxim 3000 lei.
Multumesc
Marius Cucu a zis
Da, rata de refresh e importantă, inclusiv VRR. Vrei să-l folosești ca monitor sau Playstation/ XBOX?
Catalin a zis
Playstation. Stiam ca Sony e ok.
Marius Cucu a zis
Da și nu. În principiu, da, e o compatibilitate mai bună între Sony și Sony, dar să știi că mai performante sunt Panasonic pe partea de gaming. Doar că nu în bugetul tău, pe flagship-uri. Au cel mai mic input lag de pe piață.
Catalin a zis
Acesta ar fi ok?
Televizor Panasonic LED TX-43LX650E.
sau acesta
Televizor Panasonic LED TX-43LX940E
Primul are refresh rate 50 hz, al doilea 100 hz, primul e facut in Turcia de Vestel su nu are nimic Panasonic, ci LG, iar al doilea e facut de japonezi.
Nu stiu daca e adevarat.
Pana la urma am achizitionat modelul Panasonic LED TX-43LX940E. Sper sa fie o alegere ok.
As dori o parere, te rog.
Iti multumesc
Marius Cucu a zis
Faptul că ai ales 100Hz e oricum bine față de cele de 50Hz. Părerea ta e mai importantă, după… ceva timp de folosire.
Petre a zis
Salut !
Acesta ar fi ok ?
Samsung 50Q80c sau Lg50QNED81
Mulțumesc !
Pirvu Marian a zis
Salut Marius, ce părere ai despre Samsung 55S90C, este în oferta la flanco, acum am un Sony tot oled 55a80 nu am nici o problema cu el. Îmi trebuie pentru living acest televizor. Sau sa aștept black friday? Nu ma grăbesc!!!
Mulțumesc!!!
Marius Cucu a zis
Samsung e foarte OK, dar vezi că nu are Dolby Vision.
Pirvu Marian a zis
Mulțumesc!! O întrebare extra, ar trebui sa i dau o curățare la TV oled, l am mai testat dar nu se vede nimic anormal, face doi ani în ianuarie. Mulțumesc
Marius Cucu a zis
Curățarea ar trebui să o facă automat, când se închide televizorul sau este în standby. Bănuiesc că nu ai schimbat setările acelea. 🙂
Pirvu Marian a zis
A nuuuu, a fost primul lucru care l am activat ??
iondinbacau a zis
Ce parere aveti despre Televizor LED Diamant 40HL4330F/C, 101 cm, Smart, Full HD, Clasa E.Multumesc.
Nicu a zis
Pai tu ne faci recomadarea pentru cea mai proastă alegere ,televizoare din clasa energetica G și F?
Cele care consuma de te rupe la buzunare 😀👎
La F***o o să vedeți la vânzare cele mai slabe G și F, și puține E, dar A.B.C, sau macar D, nimic.
Daca tot vrei să ne informezi te rog sa o faci corect, nu ai spus nimic despre ce îți scriu eu acum.
Marius Cucu a zis
Clasa energetică e greu de atins la diagonalele mari și foarte mari. Acolo o să vezi F în cel mai bun caz. În cazul de față, fiind modele ieftine ce nu au procesoare foarte puternice, consumul e foarte mic. Nu sunt recomandări de 700W, așa cum sunt cele de tip flagship. 🙂
Evelina a zis
Hm, un televizor bun 🤔 61-80cm pana în 600 lei (😓asta este) ce recomandați, mulțumesc frumos
Gabi a zis
Buna ziua. Va rog sa imi recomandati un tv de 75″, pana in 4000 lei. Sau unul de 65″ pana in 3000 lei. Mulțumesc.
Marius Cucu a zis
Modelul ăsta e OK pentru diagonala asta.
Gabi a zis
Da e OK. Dar mai pun 400 lei si am 10″ in plus. Ce zici nu merita ?
Marius Cucu a zis
Diagonala primează, dar să sperăm că ai și spațiul disponibil, mă refer la distanța de vizionare.
Gabi a zis
Cam 5 metri. Merge ?
Gabi a zis
Poti sa-mi dai un sfat, te rog. Am gasit un Hisense 75e7kq pro la 3900. Ai ceva mai bun ?
Marius Cucu a zis
Eu văd că e și sub 3700 la anumite modele de la Altex. Nu sunt fanul actualizărilor de la Hisense. Per ansamblu, nu-s cei mai tari la suport tehnic și nici VIDAA nu e tocmai wow. În rest, merită.
Gabi a zis
La Altex au doar expuse in magazin.
Ai o sugestie mai buna ?
Gabi a zis
Intre un Hisense 75E7KQ PRO si un TCL 75T7B ce ai alege ?
Marius Cucu a zis
TCL
Gabi a zis
Ok. Mulțumesc.
Niko a zis
Bună Marius ,aş dori, te rog să îmi recomanzi un tv cu diagonala de 120cm ,va fi utilizat in living pt.vizionarea filmelor online ,buget 5500.Multumesc!
Marius Cucu a zis
Fix 120cm? Sau 123cm? E suficient spațiu?
Niko a zis
Aşa m-am gandit eu dar poate fi si de 138cm diagonala,important este sa putem viziona filme intr-un mod propice ca la cinema.Noi avem unul mai vechi ,dar nu este ce trebuie !
Marius Cucu a zis
Da, cred că la 4m puteți urca la 55′ fără probleme. Eu aș zice că puteți să vă orientați spre modelul ăsta.
Niko a zis
Multumesc frumos Marius!
Andreea Dina a zis
Merita acest TV Horizon QLED 43HQ8590U/D 1300 lei pentru diagonala de 43′? Am observat ca are dolby vision si atmos, hdr10, 60hz specificatii dragute dar nu gasesc pe nicaieri alte date tehnice precum spatiul de stocare sau procesorul, tipul de panou etc. Unde le-as putea obtine?
Later edit: o serie mai veche de anul trecut a acestui tv venea cu procesor de la arm MAli 470 mp, 4xarm cortex-a55 1400mhz, 1.5ram, 4gb storage. Any good?
Marius Cucu a zis
Nu găsești date la Horizon pentru că sunt români și nu trimit pe site-urile de specialitate. 4GB de stocare mi se pare cam puțin pentru 2024, însă… la banii ăștia e foarte bine.
Apropo, eu l-am găsit aici la 1200 de lei.
Ca dotări e OK, în schimb, sunt convins că android-ul nu e tocmai OK la banii ăștia. Dar ca bani versus specificații nu găsești ceva mai OK. Te pregătești pe viitor cu un stick HDMI și e totul OK.
Panoul bănuiesc că e luat de la Vestel, dar nu am o certitudine.