Inițial, articolul acesta a fost scris pentru a-mi achiziționa un iPhone. Acestea erau la modă în acea perioadă, erau modele de top. Între timp, a devenit un ghid de sine stătător despre alegerea unui telefon. Cel mai bun telefon, vorba aia! Un ghid extins care chiar s-a format și într-o direcție spre filmulețe și recenzii pe Youtube. Cine și-ar fi imaginat?! Anual, încerc să acopăr undeva la 20 de recenzii de telefoane mobile și să ajung mai la toate conferințele brandurilor de la noi. Ca să mă pot mișca mai repede cu recenziile m-ar ajuta și o abonare aici. Nu sunt mulți abonați, nu primesc printre primii la test, e simplu!
Ce telefon să îmi cumpăr în 2024?
Exact așa aveam în minte: Ce smartphone să îmi achiziționez? Care este cel mai bun telefon care mi se potrivește?
Întrebările acestea au fost în zadar, nu am reușit sa îmi achiziționez niciun smartphone, nu din lipsa de fonduri, ci pentru ca sunt genul de persoana căreia ii place sa își stabilească prioritățile.
Mereu stau si ma gândesc… „oare chiar am nevoie de acel lucru?”
2 ani de zile au trecut, perioada in care m-am umplut de gadgeturi, laptop, aparate foto profesionale, fel de fel de accesorii care mă ajută sa produc bani. În plus, am început să primesc modele să testez, de la diferiți producători.
Eu am o mare problemă cu încărcatul bateriei. Mă gândesc ca daca este telefon mobil, mobilitatea este pe primul loc. Telefonul începe sa nu mai fie chiar atât de mic, iar bateria tine invers proporțional cu display-ul acestuia.
Lucruri care chiar mă pun pe gânduri.
Ce facem în cazul acesta? Plec din oraș, dar trebuie sa am grijă să am și o sursă de curent pentru telefon pentru că el ține în cel mai bun caz 2 zile?
Care ar fi criteriile după care mi-aș cumpăra un telefon?
Haideți să stabilim câteva criterii după care să alegem telefonul dorit.
Bateria
Cred ca am punctat si mai sus ca bateria este, după părerea mea, lucrul care contează cel mai mult la un telefon. Degeaba ai fel de aplicații, recunoaștere facială, senzori de amprentă daca nu ai baterie să folosești aplicațiile.
E greu să facem un comparativ exact pentru baterie pentru că diferă foarte mult mediul de folosire. În plus, există tehnologii și tehnologii pentru display. Dacă un telefon are un display de calitate automat trebuie să aibă și o baterie mai bună. Să luăm exemplul practic, Samsung are cele mai luminoase dispozitive, putem să comparăm cu un Oneplus care are luminozitatea display-ului cu 25% mai mică? De altfel, testele sintetice se fac cu luminozitatea pe automat, în funcție de perioada zilei, nu în medii controlate.
Mă bucur că încep să fie modele cu baterie tot mai mare. Din ce în ce mai multe modele cu baterie de 4000-5000 de mAh sau chiar 6000 mAh.
Mai nou, observ trendul cu încărcarea inversă, acel reverse charging. Este foarte util dacă știți că folosiți și un smartwatch. Eu unul nu sunt atât de adaptat pentru mine nu este un criteriul să încarc ceasul de la telefonul mobil. Dacă vă știți pasionați, însă, ar trebui să fie un criteriu pentru voi.
Sigur, avantajul este că putem pune o baterie externă, la nevoie. Totuși, bateria contează mai puțin, dacă nu avem o optimizare a sistemului de operare și un display care să consume puțin. În plus, trebuie să recunoaștem faptul că telefoanele se încarcă din ce în ce mai repede cu încărcătorul original.
Design
Este bine sa ne achiziționăm ce ne place. Chiar daca in ultima vreme parca toți producătorii fac aproape identice telefoanele, ar trebui sa mergem într-o reprezentanță si sa alegem cel mai ok telefon pentru noi.
Nu cred ca ați vrea sa aveți un gadget urat pe care il veți butona zilnic.
Tot aici cred ca putem sa discutam și despre dimensiunile telefonului. În zilele noastre, tendințele sunt către telefoane mari. Dacă țineți minte, atunci când au apărut telefoanele mobile, erau foarte mari urâte, apoi a apărut moda telefoanelor foarte mici, ca de jucărie. Acum tendința este iar către un gadget mare.
Si acestea se aleg în funcție de preferințe, de persoana. Parca unei fete nu i-ar sta bine cu un telefon de 7′.
Display
În momentul de față avem atât telefoane cu display flexibil, cât și telefoane normale. Clasice. În general, telefoanele foarte ieftine au și un display nu foarte bun. Pe lângă asta nu au protecții, așa că se zgârie și sparg foarte repede. M-aș uita și la tehnologia display-ului în ideea în care nu aș vrea să mă orientez spre unul care se vede, într-adevăr, foarte bine, dar știu că lucrul ăsta îmi omoară din autonomia bateriei. Mai degrabă un ecran ceva mai slab, dar să treacă ziua de utilizare.
Mă contrazic anumite branduri care aduc modele la prețuri mai mult decât normale și arată OK, ca orice alt telefon. Doar că telefonul se sparge ceva mai greu.
În ultima vreme am testat și modele cu ecran flexibil, cel mai recent este Samsung Galaxy Fold 5. Mai multe detalii despre acest telefon aveți aici.
Perioada de actualizări
Am mai discutat despre acestea, sunt cu dus și întors pentru că unele actualizări mai strică lucrurile, mai ales pentru neinițiați. Eu prefer ca telefonul meu să fie actualizat cât se poate de des, asta și pentru că îmi place să mă joc cu aplicațiile.
Din punctul meu de vedere, cred că este bine să alegeți un brand care aduce actualizări și este prezent în momentul în care vin update-uri de securitate. Deja foarte multe telefoane promit undeva la 4-5 ani de zile de actualizări. Însă majoritatea se bat în zona de 2-3 ani de zile. Ar fi bine să vă informați înainte.
Înainte de a vorbi despre specificații tehnice cred că ar trebui să vorbim despre optimizarea sistemului de operare. Am întâlnit, de multe ori, hardware foarte ok, dar cu interfață foarte slab optimizată. Telefonul se bloca inexplicabil.
Rata de refresh
Contează foarte mult dacă telefonul este pe 90Hz sau 120Hz. Chiar face diferența. Cu cât mai mult, cu atât mai bine. Diferențele sunt vizibile. Totuși, marea problemă a 120Hz este autonomia bateriei. Reflectă direct în asta. De aceea, producătorii au dezvoltat acum tehnologii pentru a avea cât mai puțini Hz pe imagini statice.
Totodată, sunt branduri ce au, pe lângă specificații tehnice foarte bune, și un sistem de operare wow.
Specificații tehnice
Dacă vorbim despre sistemul de operare, cred ca știți foarte bine că avem 2 astfel de sisteme:
- IOS
- Android
Nu știu dacă exista cel mai bun sistem de operare pentru telefon, fiecare îl alege după preferințe, după cum a auzit, după ce a butonat sau gadgeturile pe care le are în casă.
Am făcut o comparație între Samsung 24 Ultra și iPhone 15 Pro Max iar diferențele nu sunt notabile. Sigur, perspectiva este diferită de la un brand la altul, dar performanțele sunt foarte bune la ambii producători.
Nu înțeleg, însă, de ce producătorii insistă să adauge procesoare puternice, cu foarte multe nuclee, în schimb nu se lucrează deloc la optimizare. Sistemul de operare android este open source, dar are destul de multe buguri, nu toate aplicațiile sunt optimizate. Tocmai de aceea un iPhone se descurcă și cu specificații mai mici.
Înțeleg că dacă ar face un sistem de operare complet, un telefon perfect, lumea nu ar mai trebui sa consume, să își cheltuiască banii pe lucruri inutile.
Fotografii și filmări realizate de telefon
Se discută tot mai mult că anul acesta este cel al camerei foto de pe telefon. Deja s-au adus foarte multe îmbunătățiri, deja tehnologia este greu să o mai oprești din parcursul acesteia. Faptul că s-au introdus foarte multe opțiuni privind fotografiile este un lucru bun. În plus, senzorul crește. Cu cât e mai mare, cu atât mai multă lumină, cu atât se pot face lucruri mai bune.
Din punctul meu de vedere, aparatele foto compacte nu prea mai au viață. Vor rămâne cei care vor să avanseze în fotografie și își aleg DSLR, mirrorless. Practic, vor rămâne profesioniștii și entuziaștii.
În general, telefoanele performante au camere din ce în ce mai bune cu inteligență artificială. Așadar, trebuie doar să învățați să faceți ceea ce trebuie. De exemplu, eu în vacanță filmez, în general cu telefonul.
Încercați să nu cădeți în plasa megapixelilor. Discuția de aici e ok și pentru cei care vor un telefon nou. O altă discuție despre senzorii camerelor de telefoane este aici.
Sunet
Este amuzant cum unii de pe Youtube încearcă să vă prezinte cum se aude un telefon. Oricât de mult ar vrea cineva să vă facă să vedeți părțile bune ale unui telefon, prea puțin pot fi redate printr-o lavalieră sau un microfon. Pur și simplu, nu ai cum să faci asta, pentru că limitările unui microfon sunt diferite față de ale unui telefon, în plus, contează foarte mult camera în care este redat sunetul.
- Citește și: Căști True Wireless. Cele mai bune modele pe diferite bugete
- Citește și: Cele mai bune carduri de memorie pentru stocare pe telefon
Altfel, cu cât urcați în buget, cu atât telefoanele se aud mai bine. Dacă au și Dolby Atmos lucrurile pot să fie mai bune. Mai există și HiRes, dar doar pentru cei care sunt audiofili. Totuși, am întâlnit și telefoane cu Dolby Atmos care nu se aud convingător. Așadar, pur si simplu trebuie să urcați în buget. Un telefon de 1000 de lei va „zgâria” urechea și veți vedea îmbunătățiri în momentul în care ajungeți la flagship. E posibil ca unele modele să aibă sunet mono. Din păcate, foarte multe telefoane au renunțat la jack-ul audio, iar căștile bune încep să treacă pe bluetooth.
Dacă este flagship killer, cu siguranță sunetul va fi de o calitate mai slabă. În general, producătorii acolo taie din costuri. Au nevoie ca pe hârtie să dea bine în specificații, iar oamenii asta compară pentru prima dată.
Stocare
În momentul de față, cu toate update-urile, un sistem de operare ocupa câțiva GB. 128 GB de memorie pentru unele persoane înseamnă destul de puțin. Știu ca acum dispunem de servicii în cloud, facem poza si apoi o urcam pe rețelele de socializare, dar un telefon cu 256 GB este suficient din punctul meu de vedere.
Totuși, când vorbim de stocare trebuie să ne gândim și la viteza. Cele mai bune telefoane sunt cele cu UFS 4.0. Iată diferențele aici.
GPS
Am un prieten care face naveta la București. De curând si-a luat Xiaomi 11 Lite, varianta de aici. Nu a rezistat tentației și a folosit telefonul in autocar, ca pasager, doar ca sa vadă cât face pana acasă, care este cea mai buna rută.
GPS-ul este foarte bun in momentele in care trebuie sa ajungi in locuri pe care nu le cunoști. Aceasta este una dintre cele mai bune opțiuni ale unei tablete sau al unui telefon.
Probabil ca ar mai fi foarte multe lucruri care ne-ar ajuta sa cumpărăm cel mai bun telefon. Oricum, niciodată nu vom găsi un gadget perfect, care sa fie bun in toate situațiile. In momentul în care nu vom mai fi societate de consum, se vor face lucruri bune, pana atunci…
De curând am testat câteva modele, unele mai chinezești, altele un pic mai de top. Sper să pot realiza review-uri așa cum trebuie și în decursul anului și să vă pot ajuta în alegerea telefonului.
Telefoane sub 500 de lei
Nu trebuie să aveți prea mari pretenții de la ele. Da, unele sunt OK, dar nu sunt perfecte. Nu le comparați cu cele high end pentru că veți fi dezamăgiți. Primiți exact cât plătiți.
Samsung Galaxy A12
- Dual SIM
- 4GB RAM
- 64GB
- 4G
- Nacho Blue
Realme C25Y
- 4GB RAM
- 64GB
- 6.5”
- 5000mAh
- Metal Gray
Xiaomi Redmi Note 11
- Dual SIM
- 64GB
- 4GB RAM
- 4G
- Peacock Green
Puteți avea hardware bun, dar sunet prost și calitate a materialelor slabă. Sigur, depinde foarte mult de pretențiile pe care le aveți de la gadgetul vostru.
Telefoane sub 1000 de lei
Alegerea unui telefon in bugetul acesta înseamnă că ne îndreptăm spre piața medie. Găsim câteva modele interesante la prețuri foarte bune. Multe sunt mai performante decât media, dar poate că nu fac pozele atât de bune. E evident că nu fac poze ca un high end. Nimeni nu pune sticlă Leica pe telefoanele ieftine.
Eu nu aș zice mereu că trebuie să luați brand, pentru că aveți șansa să obțineți mai multe lucruri de la branduri mai puțin cunoscute. Setați-vă, însă, așteptările.
Samsung Galaxy A34
- Dual SIM
- 6GB RAM
- 128GB
- 5G
- Light Green
Realme 10
- Dual SIM
- 128GB
- 8GB RAM
- 4G
- Crush Blue
Xiaomi Redmi Note 12 Pro
- 128GB
- 6GB RAM
- Dual SIM Blue
Telefoane sub 2000 de lei
Încerc să vă propun cât mai multe variante video, așadar mai jos aveți o comparație foto de buget.
De altfel, ajungem în zona cu mult marketing. Aici putem găsi modele bune, dar și modele mai puțin ok. Oricum, calitatea materialelor începe să fie mult mai bună, sunetul clar și totul funcționează ok.
OnePlus 12R
- 5G
- 256GB
- 16GB
iPhone 14
- Dual SIM
- 6GB RAM
- 256GB
- 5G
Xiaomi 13 5G
- 256GB
- 8GB RAM
- Dual SIM
- Black
Alegerea este grea din punctul meu de vedere. Puteți merge pe un model premium de generație veche sau puteți lua unul nou, cu garanție.
Telefoane premium
Discuția este oarecum irelevantă în cazul ăsta. Spun asta pentru că sunt din ce în ce mai multe produse premium. Sau care tind spre premium. De altfel, încep să se scumpească destul cele premium, probabil pentru a face volum pentru cele medii.
Poate că discuția ar fi mai interesantă pentru telefoanele chinezești ce vin din spate. De exemplu, dacă stăm bine și ne gândim că Xiaomi scoate produse din ce în ce mai bune cred că ne putem orienta și spre aceștia. Dar nu întotdeauna au modele premium în listă. Bune, dar nu perfecte.
Ce telefoane am testat în ultima perioadă?
Am reușit să testez câteva modele destul de interesante, aș zice, suficient ca să îmi fac o părere despre acestea.
Nu am făcut un clasament de telefoane, ci am încercat să realizez o listă cât se poate de pertinentă cu cele testate recent.
- Citește și Care este cel mai bun Samsung S24 Ultra sau iPhone 15 Pro Max?
- Citește și Am testat Honor Magic6 Lite
- Citește și Am testat Honor Magic6 Pro
- Citește și Am testat Samsung S23 FE
Cum testez telefoanele?
Așa cum se poate observa și în recenziile de mai sus eu încerc să mă axez foarte mult pe performanțele video și foto ale telefoanelor. Aș prefera să fac mai mult, dar prefer să mă axez pe ceea ce știu și apoi să mergem în direcția lucrurilor mai subiective.
Gândiți-vă că dacă vorbim de branduri de telefoane vorbim de o sumedenie de interfețe, chiar dacă la final vorbim tot despre un telefon cu android. Fiecare brand și-a făcut un stil și o integrare, la fel și utilizatorii. Nu totul poate să fie perfect.
Cât despre testele sintetice ne raportăm la următoarele:
- Aida64
- GFXBench
- AnTuTu
Cum aleg cel mai bun telefon
branduri cunoscute
- Samsung
- Apple
- Xiaomi
- OPPO
branduri mai puțin cunoscute
- Realme
- Poco
- Honor
Să fim serioși. Telefoanele au devenit bune. Sunt din ce în ce mai bune și cele foarte ieftine, de până în 500 de lei. Sigur, nu le recomand pentru jocuri, dar vă puteți folosi o zi de ele fără prea mari probleme. Cele premium încep să aibă opțiuni de care nu avem întotdeauna nevoie. Cine bagă 1 oră telefonul în apă? În rest, pe partea de cameră apreciez foarte mult evoluția modelelor de top.
Ramona a zis
Bună ziua! Dețin un oppo reno 5, 5G și aș dori să îl schimb. Îmi doresc un telefon care să facă poze bune, bateria să fie mare și procesorul bun, în bugetul disponibil, adică 2000 Ron. Mulțumesc!
Marius Cucu a zis
Păi OPPO Reno 5 e în categoria asta de preț în momentul de față. Autonomie de 2 zile aveți pe Honor-ul acesta, dar n-aș zice că face poze mai bune de atât. În categoria asta de preț puteți face poze foarte bune cu un Huawei, un P50 Pro îl găsiți la preț OK și e net superior atât OPPO și Honor. Dar nu are servicii Google și… probabil îl găsiți doar second hand.
Ca telefon nou, cu senzor de flagship de anul trecut ar fi cele de la Xiaomi. Acesta e la precomandă momentan.
Valentin Constantinescu a zis
Salut
Mă interesează un telefon până în 1800 de Ron poate fi și fără android dar sa stea bine cat de cat pe partea de camere și software daca mă poți ajuta
Marius Cucu a zis
Fără android sau fără servicii Google? Te referi la Huawei?
Valentin Constantinescu a zis
Fara servicii google mă interesează parte foto cel mai mult
Marius Cucu a zis
Păi SH găsiți un P50 Pro la banii ăștia. E OLX-ul plin. Nou ar trebui să vă încadrați la Nova 10, Nova 11 de la Huawei. Corespondent cu servicii Google este Honor, dar mai scump.
Valentin Constantinescu a zis
Multumesc
Ramona Popescu a zis
Buna ziua,am un Samsung Note 9 si doresc sa il schimb cu un telefon mai performant ,cu sistem Android.
Ce modele imi recomandari?
Ma gandeam la un Xiaomi,am vazut ca sunt mai accesibile ca pret fata de un Note sau un S.
Mulțumesc
Marius Cucu a zis
În principiu, da Xiaomi sunt OK, mai ales dacă nu sunteți orientată spre poze. Xiaomi nu fac poze extraordinare. La ce buget v-ați orientat?
Nina-Georgiana a zis
Bună ziua! Eu am din 2018 un huawei p20 si a început să-mi facă probleme. As dori un telefon bun pentru poze, căruia să-i reziste bateria si sa nu se blocheze.
Menționez ca telefonul meu deja are delay in rularea de app, se mai blocheaza pe pagina de internet si bateria il tine mai puțin de jumătate de zi.
Am vazut mai sus ca ai recomanda si SH…. Se merită? Nu e ok unul nou? Buget ar fi undeva la 2500ron.Multumesc!
Marius Cucu a zis
Păi OLX-ul este plin de telefoane. Cu un pic de atenție la vânzător se pot găsi lucruri decente. Bateria nu se poate schimba? O resetare a telefonului la setările din fabrică nu ajută?!
Nina-Georgiana a zis
Ma gândeam ca daca il iau nou as avea garanție si asta m-ar ajuta in cazul in care ar fi probleme cu el. Nu m-am gândit sa ii dau o retesare din fabrica. Mi s-ar șterge toată app, nu?
Marius Cucu a zis
Aplicații, poze. Tot. Înainte de asta trebuie salvate în cloud sau pe un calculator/ hard disk.
Andreea a zis
Buna ! Sunt in cautarea unui telefon pentru sotul meu. Bugetul este undeva la 2000 chiar si 2500 lei, sa fie nou, android. Nu e foarte importanta partea de camera, mai mult ar conta autonomia, rezistenta , sa nu se blocheze.
Multumesc anticipat.
Marius Cucu a zis
Încercați să faceți un efort până la acest Realme este foarte Ok la preț astăzi.
Virgil a zis
Am +60,folosesc telefonul profesional, nu neapărat pentru poze, doresc unul cu baterie f. bună, tastatura de scris mai mare, corector de cuvinte, încărcare rapida, cost pana in 2500 – 3000 Ce îmi recomandați ?
Marius Cucu a zis
Este campanie de reduceri astăzi, e preț foarte bun la acest model.
PAUL ISPAS a zis
Buna ziua,
Doresc să cumpăr un telefon Samsung nou cu ecran plat, nu cu ecran curbat.
Ce-mi puteți recomanda având în vedere că am un buget în jurul sumei de 2000 lei.
Mulțumesc frumos!
Marius Cucu a zis
Aveți pe blog câteva poze de noapte cu A54. Are ecran plat.
Bogdan a zis
Buna seara. Vreau sa cumpăr un nou telefon. Buget max 3000 lei. Mă interesează: stabilitate, baterie si viteza buna in executia aplicatiilor. Fotografia pe plan secund, soția se ocupă cu telefonul ei. Eu ma invarteam între Samsung S22, Xiaomi x12, Iphone 11, Huawei Nova10 si OPPO Reno 8. Ce sfat imi dati?
Eniko Kis a zis
Buna ziua! Am aceeasi dilema, dar doresc si fotografii bune… Ma gandesc la Samsung s22 sau Iphon 11… Nu stiu ce sa aleg…
Marius Cucu a zis
Dacă vreți poze mai bune cred că trebuie să vă orientați spre o serie mai nouă. Ce este pe S23 Plus este mult mai bun față de anul trecut.
Florina a zis
Buna ziua! Un sfat va rog, nu stiu ce sa aleg dintre Iphone 11,12,13 sau 14. Mulțumesc
Marius Cucu a zis
13 sau 14, după buget.
Nicolle a zis
Buna! As avea nevoie de o părere…ce telefon ar fi bun pe parte de fotografie? Bugetul fiind in jur de 2.500lei… În momentul de fata am un Xiaomi, 11t, dar se pare ca nu este ceea ce se astepta a fi…
Mulțumesc!
Marius Cucu a zis
Păi în categoria asta de preț cam Xiaomi are cele mai OK variante pentru poze. Seria 12 are senzorul de anul trecut de flagship. Dacă nu, trebuie să încercați să prindeți second hand ceva din seria: vivo X80 Pro, poate un iPhone 13, poate un Sony 1 IV.
Telefoanele de fotografie bune de anul ăsta sunt Samsung S23 Plus/ Ultra, vivo X90 Pro, Honor Magic5 Pro și așa mai departe. Toate sunt peste 4000-4500 de lei.
Nicolle a zis
Mulțumesc! Ce parere aveti de Samsung a73 dau un echivalent de al lui in varianta S?
Marius Cucu a zis
În multe situații îl ajută foarte mult procesarea de la Samsung.
Nicolle a zis
Deci, care dintre acestea as putea alege pt partea de fotografie, Samsung a73 sau care dintre S-uri echivalente acestuia?
Marius Cucu a zis
Construcția este echivalentă seriei A și se raportează un pic la S21 Fan Edition. Cam pe acolo.
Cristian a zis
Bună ziua,ce telefon cu semnal bun, si calitate pentru tot ce conține MEDIE.
Gasesc acum pe piață: poate fi si de anul trecut ! Si rezistent in timp. Multumesc
Bogdan Constantin a zis
Cele mai bune pentru foto Sint Sony
Alin Azoitei a zis
Pana la urma tot imi fac analize peste analize si nu sunt 100% convins ca calitate/pret cel mai bun in bugetul de ~3500 lei ar fi oneplus 11, Xiaomi 12t Pro sau Google pixel 7 pro
Stiu ca ai folosit oneplus 11 am vazut ceva review facut de tine.
Marius Cucu a zis
Am fost la lansarea Oneplus 11, dar am mai folosit în trecut. E fain, e rapid, dar nu are o cameră extraordinară de noapte. Azi am folosit Pixel 7 Pro. E OK, însă nu e 100% compatibil cu rețelele noastre. Dacă nu te interesează atât de mult pozele mergi pe Oneplus 11.
Alin Azoitei a zis
Ma intereseaza sunetul (claritate) si apoi pozele 🙂
In ideea in care le voi folosi si pe bluehtooth si cu fir (adaptor ptr casti la usb c)
Castile care le am ptr „dopuri” sunt Tehnics A60 LDAC insa o sa cumpar si cu fir Sony sau B&W Px7 S2 (ldac sau aptx)
Nelia a zis
Dar de un Motorola ce parere aveti? Multumesc.
Nikole a zis
Bună ziua! Se merită un Huawei p9 plus în 2023? Sau un Google pixel A3? Mă interesează în primul rând pentru fotografii!De asemenea aș vrea un ecran de 5.5 inchi.O recomandare pentru un telefon care are camere bune, pentru un buget „de austeritate”… în jur de 1000 lei?
Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Marius Cucu a zis
Salut, nu prea merită. Aș încerca un Realme 11, Realme 10 Pro, cam în direcția asta m-aș duce.
Nikole a zis
Mulțumesc frumos pentru sfat!
Laurina a zis
Bună.Aș vrea un telefon samsung,buget pâna in 2000lei.Nu stiu la care sa mă decid,A53sau A54?
Am văzut ceva diferente dar aș dori o parere bună!
Marius Cucu a zis
A54 e superior la poze.
Ana a zis
Buna, imi doresc un telefon bun pe camera, dar sa nu fie IPhone ( nu ma pot obișnui cu sistemul apple) detin un S20 ultra dar nu mi se pare ca face poze wow mai ales noaptea. Buget 3000-4000lei.
Mulțumesc!
Marius Cucu a zis
Seria S de anul ăsta este foarte OK pentru pozele de noapte. Mai aveți și vivo X90 Pro, dar nou cam iese din buget, poate doar SH să îl găsiți la bugetul acesta. Dacă sunteți încă pe Samsung, versiunea Plus de anul ăsta este foarte OK, Ultra la fel.
Enache Marin Alin a zis
Va salut,
Ce telefoane cu Sar mic cap/corp recomandați,sub 0.5 W/kg.
Mulțumesc
Cristian a zis
Bună ziua, am nevoie de un telefon rezistent in timp cu toate, sembal bun si calitate Medie, dimensiune cam 6inch.
Multumesc
Enache Marin Alin a zis
Nu te astepta sa iti raspunda cucu, este in pana de ideei, cauta pupaza..
Mircea a zis
Buna ziua. Am un buget de 1000 lei și m-ar interesa un telefon bun. Mă refer la baterie și rezoluție ecran, eu fiind mare consumator YouTube.Ce ai putea să îmi recomanzi?. Mulțumesc mult.
Marius Cucu a zis
Uită-te spre realme. Ei au cam cele mai ok modele. Poate un realme 10 sau anunțatul realme 11. Mai ai și Motorola, ei au ecrane bune și pe modele de buget.
Daca nu, OLX și căutat ceva sh. Acolo poate găsești un Samsung A34. Oricum, e un buget de compromis. 🙂
Mircea a zis
Mulțumesc pentru răspunsul pertinent.
Mihai Macsim a zis
Bună ziua!Sunt în căutarea unui telefon pt soția mea,în curând se apropie ziua ei de naștere și m-am gândit să îi fac cadou un telefon.Cel pe care îl are acum e bun de dat la rabla.Mentionez că soția mea pune foarte mare accent pe calitatea pozelor.Ce îmi recomandați la un buget până în 1000 Ron?
Ali a zis
Salut! Imi doresc un telefon cu memorie mare, cat de cat ok si la poze si baterie…Buget 2000-2500 lei. Imi poti face, te rog, o sugestie?
Marius Cucu a zis
Când vrei să faci achiziția?! Un model foarte interesant este ăsta. E în jur de 2000 de lei și chiar merită.
Ali a zis
Multumesc! Cat de curand doresc sa imi cumpar unul. Iau in considerare sugestia ta. Initial ma gandeam la A54…
Marius Cucu a zis
O să revin cu un video comparativ și cu A54, cel puțin pe foto. 🙂
Ali a zis
Ok! Merci!
Gina a zis
Doresc sa achizitionez un telefon cu un buget de aprox 1000lei, sa faca si poze bune,sa mearga bine facebook-ul, etc.
Marius Cucu a zis
Samsung A34 este ce trebuie în categoria aceasta de preț.