O bună perioadă de timp am întrebat despre tastaturi. Nu credeam în ele, voiam ce era mai ieftin de pe piață. Anii au trecut și mi-am dat seama că am făcut cea mai mare greșeală și că acestea contează foarte mult. Dar când ai buget limitat pentru un calculator preferi să investești în orice altceva.
Importanța tastaturii este dată chiar și de către cei care aleg să își cumpere o tastatură pentru laptop. Nu vorbesc despre înlocuirea celei de pe laptop, ci de adăugare. Asta pentru că nu găsim tastaturi de calitate pe laptop.
Sigur, asta și pentru că tastatura e cea mai puțin îngrijită. Dacă vorbim despre o tastatură a unuia care se joacă cu siguranță a pățit-o de câteva ori. Așadar, aceasta este cel mai chinuit dispozitiv al calculatorului. Abuzat, dacă vreți! Fie, dacă joci FPS-uri s-ar putea să fie și „mouse-ul la îndemână”.
În rândurile următoare vreau să enumerăm tipurile de tastaturi disponibile pe piață, ca să știți ce trebuie să abordați.
Înainte de toate vreau să citești articolul ăsta și să stabilești câteva noțiuni de ergonomie și despre cum să folosești corect tastatura. O să te ajute!
Toate tastaturile disponibile pe piață
Așadar, hai să vedem câteva tipuri de tastaturi:
- tastaturi cu fir
- tastaturi wireless
- tastaturi standard(eu le zic și ieftine)
- tastaturi de gaming
- tastaturi mecanice
- tastaturi portabile
Tastaturi cu fir
Putem să spunem că sunt clasicele tastaturi, sunt cele mai vechi apărute pe piață. Nu era nevoie de marketing, nu era nevoie de luminițe, erau butucănoase și te țineau o viață.
Da, mă refer la tastaturile pe care le aveam pe PS/2, cele cu mufă rotundă. Probabil că mulți dintre voi nici nu le cunoașteți, nu ați văzut vreodată așa ceva. La un moment dat, știu că se ofereau ceva adaptoare la anumite tastaturi, ba chiar mai există și un port pe plăcile de bază.
Apoi tastaturile cu fir au evoluat, s-a schimbat portul, acum ne conectăm prin USB și lucrurile funcționează. Nu ai bătăi de cap cu conexiunea, nu ai bătăi de cap cu deconectările, cu nimic. Bagi cablul și totul e în regulă.
Tastaturi office
Tot aici cred că putem să încadrăm și tastaturile office. Da, le găsim în birouri, în general, la magazine le găsim sub formă de pachete: kit tastatură + mouse.
Dacă ești un pretențios în ale tastelor trebuie să fii atent la asemenea pachete.
Tastaturi wireless
Aceste tastaturi sunt din ce în ce mai comune pe la noi. Oamenii preferă să nu aleagă cabluri, oamenii încearcă să scape de ele pe cât se poate de mult.
Nu sunt chiar de aceeași părere, eu as vrea să am siguranța că ceva funcționează. Atât.
Când vorbim de unde radio, când vorbim de Bluetooth, lucrurile se pot schimba. Apare probabilitatea de a avea probleme de conexiune. Pot apărea situații în care nu se poate conecta la televizor, pot apărea o sumedenie de alte lucruri ce trebuie depanate.
Firul este sfânt, deși sunt conștient de faptul că, dacă plătești o sumă considerabilă poți să ai o tastatură foarte bună. Nu același lucru l-aș putea spune și despre modelele foarte ieftine. Numai bătăi de cap!
Sunt total de acord să folosești o tastatură wireless pentru navigarea pe un televizor, dar când vorbim de un PC nu văd de ce ai da banii pe așa ceva, dar fiind faptul că, dacă ești un gamer, de exemplu, tot vei simți o latență față de cele cu fir.
Tastaturi de gaming
Ideea cu tastaturile de gaming a fost genială. Aveau câteva zone frumoase, se diferențiau prin faptul că erau ceva mai robuste, mai spectaculoase.
Marketing-ul a avansat un pic și acum toți producătorii fac tastaturi de gaming. De ce? Ce istorie aveți voi în domeniul jocurilor? De unde știți ce vor gamerii?
Cuvântul s-a diluat și, din păcate, e folosit pentru a împacheta frumos o denumire a unei tastaturi nu tocmai ok.
Te aștepți de la tastatură de gaming să fie robustă, să fie iluminată ok, însă de cele mai multe ori acestea lipsesc.
Tastaturi mecanice
Subiectul tastaturilor mecanice este unul vast. Tocmai de aceea am zis că trebuie să fac un ghid separat de alegere prin care să vă ajut să înțelegeți ce înseamnă tastaturile mecanice.
Din punctul meu de vedere, sunt viitorul, sunt modele pe care le iei pentru o lungă perioadă de timp, nu pentru câțiva ani de zile.
Sigur, asta înseamnă, totuși, că trebuie să le igienizați foarte bine.
Tastaturi portabile
Sau alternative. Sunt cele pe care le găsim pentru gadgeturi cu touchscreen. Am testat câteva tastaturi pentru telefonul mobil, nu m-au încântat atât de mult.
Majoritatea se conectau prin Bluetooth, iar pe vremea aceea modulul de Bluetooth consuma destul de multă baterie și nu erau tocmai utile.
În plus, layout-ul nu era tocmai cel mai ok.
În mare, cu acestea mergem la lucru. Acestea sunt principalele pe care le găsim disponibile pe piață.
Apropo, pentru cei mai pasionați de acest fenomen cred că se pot orienta spre canale de YouTube strict pentru așa ceva.
Adaugă un comentariu