A dat Cucul parte în parte cu fizica. Am pus izolația nouă și e mult mai ușor de aplicat decât mă așteptam. Am cerut și la chinez banii înapoi, am rămas cu cele de la Dedeman. N-o fi perfect, dar clar e mai bine decât ceea ce aveam.
Eh, dar am mai făcut o ghidușie. Termopan încins, dublu adeziv mult pe geam, instant a făcut poc un geam destul de mare. Cred că e 100x600cm. Undeva la 400 de lei ar fi paguba, fix cât comenzile de la chinezi de până acum.
Tot e bine că încă nu pică geamul. Nici nu știu dacă îl mai schimb, cel puțin nu până regândesc lucrurile în balcon. Va fi, oricum, interesant de văzut dacă mai pot scoate eu bureții de pe geamuri. S-ar putea să nu scape fără a fi schimbați. Dar să ajungem noi acolo că nu strică niște tripane.
Am rezolvat și cu problemele privind răcirea.
Cum ziceam, aveam probleme cu temperaturile pentru Sony A7IV în 4K. Vă mai zic una: uitasem complet că nu e nevoie de stop REC după 30 de minute. Pur și simplu, poți filma fără probleme dacă nu se supraîncălzește.
Iar Sony A7IV cu toate codecurile testate de mine se încălzește. Pot vorbi la plural: ambele se încălzesc în 4K 25P. Temperatura este mare și la mine și nu este constantă. Asta e clar. Dar nici aparatul nu rezistă la temperaturi înalte.
Așa că am luat un ventilator de la Ulanzi. E vorba despre Ulanzi CA25. E varianta a 2 a. E un pic zgomotos, dar e departe de microfon. Mai aproape este ventilatorul luminii de contor care face la fel de mult zgomot.
Ideea este că își merită banii. Am tras undeva la 1 oră și n-am primit nici măcar warning de încins. Bateria lui duce o oră și un pic, dar se poate alimenta „pe direct”.
Costin a zis
Din amintirile mele limitarea filmarii la 30 de minute este o chestiune aplicabila doar in UE. In State se schimba treaba, acolo e ‘fara numar’.
Si asta deoarece in UE exista o diferentiere intre taxele vamale aplicabile camerelor de luat vederi versus aparate foto.
Camerele (la care duarata filmarii este limitata doar de capacitatea staminei) fiind taxate ceva mai scump decit aparatele foto, producatorul a fost nevoit sa introduca limitarea la 30 de minute in cazul ultimelor pentru a nu intra in prima categorie. Si asta indiferent cit de fierbinti sau reci devin device-urile in timpul filmarii.
Mai pe scurt, un ap. foto nu se vrea a fi declarat ca si camera, indiferent cit de bine filmeaza, evident, din interese pecuniare.
Mai explicit aici
Sau „DSLR cameras have a recording limit of 30 minutes due to a combination of technical and regulatory reasons. From a technical standpoint, DSLR cameras are designed primarily for still photography, and the 30-minute limit is often related to the file system used for video recording. This limit helps prevent the camera from overheating and also avoids classification as a video camera, which would subject it to different import/export regulations and taxes in some regions. Additionally, some cameras are also subject to tax laws that classify devices recording longer than 30 minutes as video cameras.”
Marius Cucu a zis
Ar fi un pui de bârfă în treaba asta. În traducere liberă, însă, ar fi că fiecare brand încearcă să le facă tot mai mici, de asta se întâmplă încălzirea asta și, implicit limitările. Oricum, mai toți au evoluat și nu mai au limitări.