Am ieșit la cumpărături zilele trecute. Norocul meu a fost să ies cu o persoană pasionată de cumpărături. De haine, evident. Așa că am lăsat-o să își facă de cap, să probeze ce dorește, iar eu m-am retras în zona de electrocasnice, acolo unde mă simt cel mai bine. Tocmai de aceea am încercat să vin în sprijinul vostru cu câteva ghiduri interesante, zic eu.

Cum mă uitam eu la electrocasnice m-am oprit în zona de frigidere. Trebuie să fac mutarea spre un nou apartament și va trebui să mă orientez spre cele mai bune electrocasnice. De altfel, de câte ori cumperi un frigider bun?
Așa că m-am informat cât am putut de bine ca să scriu rândurile următoare.

Cred că ați fost și voi în magazine și v-ați uitat un pic ciudat în hypermarket-uri și v-ați zis: Ok, dar ce model aleg? Cu ce mă ajută tehnologia aceasta, cu ce mă ajută cealaltă?
Tocmai la voi vreau să mă opresc și să încercăm să punem pe „hârtie” avantajele și dezavantajele unui frigider. Până la urmă… suntem dependenți de un acestea. N-ar fi bine să alegem unul ieftin și bun?
Din punctul meu de vedere alegerea frigiderului se poate face și online. Asta pentru că nu am treabă cu transportul. La asemenea valori mai toate magazinele online oferă transport gratuit și retur în minim 14 de zile dacă nu suntem mulțumiți de produs. De ce să nu transporte și să cară curierul produsul? 🙂 De obicei, au în jur de 60-90 de kg…
Ce trebuie să știm înainte de a alege un frigider nou?
Sigur că nu este o inginerie să dăm banii, dar e bine să îi dăm cu cap. Apropo, 2025 înseamnă inteligență artificială pe tot pasul. Inclusiv la frigidere, la combine frigorifice. Ce înseamnă lucrul ăsta?
Pur și simplu o interconectare între telefonul mobil, între aplicația produsului electrocasnic. În general, puteți face asta foarte simplu cumpărând electrocasnice de la un singur brand. Dacă aveți și telefon mobil de acolo poate că interconectarea o să fie și mai simplă. Sigur că da, din punctul meu de vedere, pentru un frigider nu văd ca o necesitate. Poate că o mașină de spălat rufe sau o mașină de spălat vase să aibă oarecare sens, însă la frigider nu văd de ce ar fi imperios necesar așa ceva. Însă, eu îmi fac datoria să anunț lucrurile acestea dacă tot am mai bântuit pe la conferințe și am mai tras cu urechea.
Poate că noi le privim ciudat, însă în alte țări mașinile de spălat sunt la subsol, iar oamenii coboară după ele. Funcțiile acestea de monitorizare de la distanță: notificări, informări de tot felul, sunt foarte utile în astfel de cazuri.
Pe vremuri toată lumea avea frigider de la Arctic. Era comunism, era firma românească și toată lumea avea așa ceva în casă. Acum treaba s-a schimbat, brandul a fost preluat de turci, iar acum Beko sau Arctic sunt parte al aceluiași grup. Sigur, Beko au fost „branduiți” un pic mai sus și avem și Grundig. Tot ei. Același lucru se aplică pentru multe alte branduri. Electrolux, AEG, poate vă sună cunoscute.
Ideea este că aceste modele consumau foarte multă energie electrică. Acum normele europene și încălzirea globală fac ca cercetările pe zona de consum fac să fie din ce în ce mai avansate. Așadar, modelele noi vor fi din ce în ce mai economice.
Pentru a veni în sprijinul celor care achiziționează s-au făcut câteva modificări de către comisia europeană.
Ar trebui să fiți atenți la eticheta de eficiență energetică de mai jos:

Cât consumă un frigider?
Evident că depinde de la model la model, de la cât de mare este. Graficul anterior vă prezintă mult mai bine eficiența energetică față de anii anteriori. Așadar, obțineți cu A cea mai bună eficiență energetică posibilă. Dacă le găsiți pe piață, evident.
Ce brand alegem?
Grea alegere, greu de precizat. Cel mai bine ar fi să ne aliniem studiului european. S-au luat 35000 de utilizatori și s-a făcut un studiu de fiabilitate, dar și de satisfacție globală.
Cele mai comune probleme au fost:
- la sistemul nofrost
- închiderea ușilor
- termostatul
- compresorul
- probleme electrice
- probleme de alimentare
Multe modele le găsim și pe piața românească. Este drept că modelele de la Miele nu sunt deloc ieftine. Brandul acesta este disponibil și la mașinile de spălat automate.
Cele mai vândute la noi sunt cele mai puțin scumpe:
- Arctic
- Beko
- Hotpoint
- Electrolux
- Samsung
- Gorenje
Ce tipuri de frigidere avem pe piață?
Vă vine să credeți sau nu avem 3 tipuri de frigidere:
- cu o ușă
- combină frigorifică cu 2 uși sau mai multe
- frigidere încorporabile
- side by side
Preferințele sunt ale fiecăruia. Din punctul meu de vedere, cel mai bine este să fie compartimentat cu cât mai multe uși. Să ai acces rapid la ceea ce te interesează. Sigur, dacă este și încorporat în bucătărie, dacă este integrat perfect în mobilă, ce pretenții să mai avem?
De exemplu, sora mea a îmbrăcat în lemn combina frigorifică, ca să poată fi integrată în bucătărie. Un tâmplar bun și… câteva idei au fost suficiente. A fost varianta mai ieftină pentru că frigiderul fusese schimbat de mai puțin de 1 an. N-avea rost să îl schimbe doar pentru culoare. Un sistem bun de culisare și aia a fost.
Dar dacă voi aveți deja mobila și aveți nevoie de un frigider încorporabil trebuie să aveți grijă și la condițiile de funcționare ale frigiderelor. Nu intră în orice dulap, mai ales dacă nu poate răci așa cum trebuie.
De obicei, cele încorporabile au sistem de prindere al ușilor pentru a se „agăța” de mobilier. Pe lângă asta, ușile se pot culisa. Ar trebui să aveți destul de multă atenție la sistemul folosit. Acesta vă poate da bătăi de cap, pe termen lung. Din punct de vedere al prețului nu sunt diferențe mari. Cel mai ieftin model este disponibil aici.
Poziționarea congelatorului
Eu am ignorat întotdeauna congelatorul. În casă noi am avut și frigider și congelator. Separat. Așa că era aproape inexistent cel al frigiderului. Acum combinele frigorifice au posibilitatea de a avea:
- congelatorul poziționat sus
- congelatorul poziționat jos
- side by side
Mă gândesc că la cele side by side dozatorul de apă face diferența. La celelalte 2 opțiuni depinde de preferințe. Eu unul îl prefer sus pentru că nu umblu atât de des la el. Și nici copiii n-ar avea ce să caute acolo, în schimb… în sertarele frigiderului, da.
Din păcate, când vine vorba de rafturi nu prea găsim foarte multe informații, cât de spațioase sunt, ce lățime, ce adâncime au.
Tipuri de răcire
Frigiderul trebuie să ne asigure o răcire optimă. Așadar, de-a lungul timpului, s-au dezvoltat mai multe tehnologii de răcire. Prin urmare, avem:
- răcire statică
- răcire dinamică cu ventilator intern
- răcire cu ajutorul tehnologiei NoFrost, NeoFrost
Nofrost, inverter? Cu ce se mănâncă acestea?
O să vorbesc mai mult despre tehnologia NoFrost. Această tehnologie, practic, ne elimină un pic din sarcinile casei. Mă refer la faptul că nu va mai trebui să dezghețăm frigiderul, lucrul acesta făcându-se automat.
Odată cu această automatizare avem și o serie de dezavantaje. Cel mai important ar fi prețul. Modelele cu NoFrost sunt ceva mai scumpe. Pe lângă acest aspect, acestea sunt mai gălăgioase. Practic, gheața care se adună în zona din spate, la o anumită perioadă, se va sparge. Evident că nu sunt cuburi în formă egală, ci pot fi bucăți mai mici sau mai mari. În acele momente, zgomotul va fi destul de mare.
Anumite persoane sunt de părere că, dacă răcirea se bazează pe NoFrost alimentele se stafidesc după o perioadă.
Frigiderele normale, fără tehnologia NoFrost folosesc o altă răcire, cea prin conducție. Practic, alimentele se vor răci ușor. La tehnologia NoFrost avem parte de un jet de aer rece, dacă vreți, ce „spală alimentele”. De aceea se recomandă să le băgați în folii, în pungi, pentru ca alimentele să se păstreze ok. Mai nou, există câteva compartimente speciale pentru fructe și legume.
Dacă încercăm să ne amintim de orele de chimie putem nota faptul că apa se evaporă și spre 0 grade, nu doar la 100 de grade. Așadar, e normal ca alimentele să fie un pic mai uscate, în acest caz.
Între timp, a mai apărut și NeoFrost, a mai apărut și LowFrost, ideea este general valabilă, dar adaptată pentru fiecare brand în parte. O să mă refer la NoFrost ca definiție general valabilă. Așa cum este adidas pentru încălțăminte sport sau Cola pentru sucuri carbogazoase.
Oricum, ideea de bază este că un sistem Nofrost de slabă calitate o să vă facă probleme legumelor și fructelor. Treaba asta am observat-o între Electroluxul meu și Bosch-ul cumpărat de sora mea. La ea fructele se păstrează mult mai bine.
Sistemul de dezghețare
Până la momentul scrierii articolului aveam 3 tehnologii:
- manuală
- automată
- cu ajutorul tehnologiei NoFrost
Cea manuală este cea pe care o foloseam în trecut, la vechile modele. Eu cred că nu mai este cazul să pierdeți timpul cu așa ceva, în zilele noastre.

Majoritatea celor de pe piață sunt cu răcire statică, despre care vă povesteam un pic mai sus. Practic, dezghețarea se realizează în zona din spatele frigiderului. Trebuie să fiți atenți la acest aspect pentru că este posibil să vă păcăliți. Sunt anumite modele cu răcire automată parțială și pentru congelator să nu fie această tehnologie.
Deși avem aceste tehnologii de dezghețare ar trebui să ne gândim și că trebuie să igienizăm frigiderul. Așadar, tot vom interveni la frigider, la un moment dat.
Display LCD, Display LED pentru frigider
Pur și simplu design-ul și toate display-urile mai puțin luminate sau mai mult luminate ne iau ochii, ne fac să cumpărăm produsul. Nu, nu este vorba de consum. Dacă este iluminarea făcută pe LED are un consum foarte, foarte mic.
Și mie îmi place așa ceva, dar parcă n-aș insista în direcția asta. Ar mai fi încă o opțiune care s-ar adăuga la lucrurile ce se pot strica.
Funcții de înregistrare a vocii
Mi s-au părut tare interesante. Sigur, marea majoritate nu va folosi așa ceva. Totuși, este bine de știut că există această funcție. Noi ne distrăm pe seama acesteia. Ne lăsăm mesaje dimineața, în loc să mai lipim notițe pe frigider. Chiar putem să punem alarmă, la nevoie.
Evident, brandurile mari precum Samsung, LG au început să integreze foarte bine în aplicațiile lor totul. Mă gândesc la Samsung Smartthings sau la aplicația LG Smart AI. E fain că poți să controlezi totul de pe televizor, de pe telefon, dar la un moment dat devine obositor.
Spațiu de depozitare
Cred că este unul dintre cele mai importante lucruri. Dacă înainte eram orb și nu mă interesa foarte mult cum arată frigiderul încep să înțeleg că un frigider cât mai mare, poate chiar până aproape de tavan este util. Oricum ocupă spațiul, dacă este și înalt cu atât mai bine. Vom putea depozita tot mai multe lucruri.
La mine mai sunt vreo 50 de centimetri până în tavan. M-aș bucura dacă aș reuși să fac o investiție să iau unul mai mare. Sigur, cu condiția să reușesc să îl bag pe ușă și să îl urc pe scară. Recomandarea mea ar fi să luați cel mai înalt model care încape în casa voastră.

Funcție antibacteriană
Sunt din ce în ce mai multe modele cu astfel de funcție. Pe anumite modele avem:
- filtru antibacterii în ventilator(dacă are așa ceva)
- aditivi în serverul pentru legume/ fructe
- garniturile ușilor sunt realizate din materiale care țin departe bacteriile
Dar repet ce am zis și mai sus, funcțiile astea sunt un plus, vă vor ajuta de zi cu zi, dar tot va trebui o igienizare a frigiderului.
Modele recomandate în 2025
Hotpoint ENXTY19222XFW

- 351 l
- Clasa A+
- nofrost
Samsung RB38A7CGTS9/EF

- 387L
- clasa A
- Twin Cooling Plus
Arctic AK60406E40NFMT

- 362 l
- Clasa E
Da, orice sistem de dezghețare automată merită din plin. E drept, mai nou, sunt mult mai multe sisteme de acest gen: NeoFrost, NeoFrost Dual Cooling, etc. Ideal ar fi ca fructele să fie separate.
Da, se pot folosi vouchere, dar doar la anumite produse. Trebuie verificat pentru fiecare în parte condițiile comercianților. Doar că programul pare că stă pe loc, nu mai este la fel de activ ca în anii precedenți.
Ghid Alegere Frigider

Că alegem un frigider cu preț mai mic, că alegem un frigider cu 2 compresoare tot nu este ușor și nu ne garantează fiabilitatea. Tocmai de aceea am făcut acest articol și sper ca voi să fiți receptivi și să discutăm despre cât de ok sunt modelele pe care le-ați avut și care v-au mulțumit.
Buna ziua,
Ce recomandari aveti pentru frigider cu doua usi / congelator partea de sus/ volum brut cca.400 – 450 litri, pe sistem de racire clasic/ static. Va multumesc anticipat.
Un buget?
1500 – 2000 lei si peste depinde de oferta/marca. Mulțumesc.
buna seara,
Vreau sa cumper un side-by-side cat mai spatios, m-am oprit la:
1. LG acum este 3400 (redus 100 lei de la 3500 daca duc unu vechi la schimb), este redus de la 4000 pret initial.
2. ELECTROLUX EAL6240AOU – acum este 4300 lei, redus de la 5000.
Primul are compresorul Linear de la LG garantie 10 ani, nu stiu in rest cum sta, l-am vazut azi la altex si pare ff ok, mi se pare f ok compartimentat.
al doilea nu stiu ce compresor are, stiu ca electrolux sunt seriosi insa mi-e teama ca nici la ei produsele noi (frigiderul este din iunie 2017) nu mai sunt ca editiile mai vechi, de acum niste ani, probabil se fac tot mai slabe, costuri reduse in fabrica.
Vreau sa nu aiba dozator (ambele modele sunt cam singurele de la Lg si Electrolux care sunt fara dozator), nu bem nici rece si nici gheata. Nu vreau nici usita rapida din usa frigiderului.
Initial am fost hotarat pe acest Electrolux, insa acest Lg imi face bine cu ochiul, pretul e mult mai mic, volum net 626 fata de 577 litri (sub 550 l mi s-au parut mici), manerul e mai ok la electrolux, insa la electrolux are in frigider sus un racitor rapid de doze, care ocupa spatiu si nu l-as folosi (o consider dezav in cazul meu).
Va rog mult sa imi transmiteti recomandarea dvs, in primul rand dintre acestea doua, dar si eventual altceva tot asa in intervalul 3300-4400 lei.
Merita acest electrolux 900 lei in plus fata de lg?
Consumul nu ma intereseaza prea mult, daca e a+ este perfect. As vrea sa nu se strice, nu imi fac griji de compresor cat de conducte/lipituri, pierderi freon, etc..
Nu stiu cat au in comun Lg cu Samsung, insa la Samsung am renuntat ca am citit tot de rau de ei la asa ceva.
Bosch si Liebherr cam sar la pret, nu ma incadrez.
As prefera Altex sau Emag, mie imi pare ca sunt mai seriosi in caz de retur sau defectiune, le avem si la Sibiu (un alt dezavantaj pt Electroluxul asta e ca nu il pot vedea, se vinde doar online, poate doar daca vin la Buc la reprezentanta..Parca as vrea sa vad totusi pe ce dau 1000 euro..).
Ma mai intreb daca sa mai astept pana la black friday, desi nu cred ca aceste 2 produse ar mai fi pe stocuri sau ar avea pret mai bun…
multumesc mult !!
LG
Mulțumesc de raspuns. Da, asa am hotarat, am citit pe net numai de bine de ei, l-am si luat, miercuri mi-l aduce altex gratis. Problema este ca e mare si greu de urcat pe scarile cam stramte, am bucataria la etaj, banuiesc ca nu e vreo pb ca sa ii dau jos usile (si toate rafturile din int) fara usi va fi mai ok de introdus. Ramane sa vedem cu reglajul lor la final, dupa ce e asezat in poloboc, sper ca le fac sa se inchida corect.
Sau sa aduc service-ul pt montarea lor la loc si reglajul final? (am inteles ca ar exista si nu stiu ce scula in forma de T…)
Multumesc
Din câte știu ei lucrează cu Nemo. Mie nu mi l-au demontat, dar a fost suficient loc. Cred că ar trebui să lucrezi cu service-ul deși nu sunt tocmai receptivi cei de la altex. Mă gândesc că orice intervenție înseamnă pierderea garanției.
LG cu compresor linear inverter (Stick lipit cu LC pe usa) .
Daca iti scoate 10ron pe luna economie in 10 ani ai 1200 ron din pretul lui inapoi. Zgomotul compresorului infim (compresor linear)
Mi-au zis ca vine cu camionu lor, nu cu curier. Adica din Altex Sibiu, livrare tot in oras la adresa mea. Sper ca il aduc ok, ca in stoc la Sibiu era ultimul sigilat. Cei de la Lg Ro, mi-au zis ca e recomandat sa apelez la service, dar desi pare ciudat au zis ca o pot face si eu si nu pierd garantia in caz de ceva, sau daca vreau sa fac retur. Insa evident, sa nu rup ceva. Asa ma gandeam si eu, daca desfac cu grija masca aia de plastic, si apoi piulițele, scot usile, nu stric nimic, nu las „semne”. Montez apoi totul la loc, si apoi daca vreau sa fac retur sau ajung in service, nu cred ca ei pot vedea ca acolo s-a umblat. Sau? Ma rog, am sunat acum si la Adatti, sa vedem ce zice insa cel de pe Sibiu cu care lucreaza ei.. Sigur ca tin la garantie..daca e sa o pierd nu ma apuc eu, desi se vede ca e f simplu.
Chiar si fara usi o sa fie o mica aventura sa il urc pe scari, am scari cu asteptare si unghi …
Din experiența mea cu altex… ar fi bine să sufli și în iaurt. 🙂
Ok 🙂 merci!
Si inca o rugăminte, asa ca alegere, in intervalul 32-45 mil, side-by-side volum peste 520 l, cum apreciezi acest model? ca nota de la 1 la 10 sa zicem? Banuiesc ca stii bine si modelele existente acum in Ro, dar si preturi aproximative (asta a fost 3400 dupa cele 500 reduse si 100 frigi vechi, deci era 4000 intreg, apoi acel electrolux era 4300 de la 5000…)
Si poate vreun alt model mai ok de atât pe care l-as fi putut alege? (tot asa fara dozator).
Merci mult.
POCNITORILE de compresoare china
ZEL
ACC ITALIA (WABAO grup CHINA)
JIAXIPERA
http://www.zeltj.com/zeltjen/product.php
DE evitat frigidere ce au la spate aceste marci…de compresoare
Pretul pocnitorilor DE COMPRESOARE se invarte in jurul a 50 eur….
Din păcate, nu prea oferă nimeni informații despre compresoare. Ar fi interesant să facem o bază de date cu frigiderele, inclusiv cu compresoarele pe care acestea le dețin. Dar asta ar însemna ca cei din comunitate să se implice și să poată să ne ajute.
as dori sa stiu daca exista alternativa la combina cu 2 agregate pe care vreau sa o folosesc intr-o casa locuita temporar si unde temperatura scade frecvent sub 6 grade in sezonul rece, temperatura de la care congelatorul se dezgheata la combinele cu un singur agregat. As dori o alternativa deoarece de prin magazinele de specialitate am aflat ca nu se mai produc combine cu 2 agregate.
Salut. Ce parere aveti despre Hitachi, merita ca si calitate a produselor? Ma intereseaza in mod deosebit un side by side. Multumesc
Nu iti pot oferi vreo parere despre hitachi, insa am luat de curand acel lg de care vorbesc mai sus, 3500 redus de la 4000, ba chiar 3400 daca duci unu vechi, impresia generala este excelenta. Este urias, 626 l net, inox si aspect f modernist, fara chiciuri la interior, nu are dozator insa eu exact asta am vrut. Dozatorul ocupa peste 20l volum, ofera doar apa de la robinet, multi zic ca prea rece, apoi filtru costa cam 100 lei si il vei schimba la o anumita perioada, apoi gheata… folosim noi asa de multa in Ro? 2-3 luni pe an e f cald, si apoi ai variante cu pungi pt gheata (costa niste bani da, dar fara bacterii… ). Plus ca din calculele mele acel dozator face cam 7-9 mil, am considerat ca nu merita, fara sa mai tin cont ca poate ceva la dozator s-ar putea strica la un moment dat si deci bataie de cap in plus. Dar sa ne zica opinia lor aici si cei care au, ca sa nu fiu rau. Eu clar nu as lua cu dozator cat timp locuiesc in Ro si nu vreo californie sau Costa Rica 🙂 Lumina din int e f mișto si pusa in lateral, spre usi, ceea ce înseamnă ca si daca e mai plin tot iti va lumina toate zonele. Foarte silentios, 39 db. Asadar iti recomand acel lg, nu uita ca acest compresor lg inverter linear, facut de ei, se zice ca e f fiabil (are 10 ani garantie) consuma cu 32% mai putin ca unul standard, ceea ce ar rezulta ca in 10-12 ani, ai putea sa economisesti defapt cam un sfert sau poate chiar o treime din pretul lui de 3400. Recomand cu drag, fara sa ezit l-as cumpara si a doua oara. M-a ajutat acest blog, asa ca am scris si eu acum dupa achizitie, poate ajuta pe altii. Succes!
Mulțumim frumos. Apreciez că v-au ajutat articolul și comentariile 🙂
Ce parere aveti despre Combina frigorifica incorporabila Gorenje NRKI5182A1, 248 l, No Frost congelator, A++, Display LED intern, H 177.2 cm, Alb. Merita achizitioanata? va rog o recomandare pentru o combina frigorifica incorporabila. Buget 3000 lei
Este un model ok. Dacă o mai găsiți în magazine, eu n-am găsit-o în stocuri în ultima vreme… e foarte ok.
Multumesc frumos pentru raspuns
daca are compresor DANFOSS (made in SLOVENIA) e excelenta daca nu are danfoss nu recomand..
buna ziua! as dori sa achizitionez un congelator de vreo 160 de litri. Stiti cumva care sunt mai bune? ce marci mi-ati recomanda?
Bună Mariana. În articol ai un top de fiabilitate pentru cele mai bune branduri de frigidere. Sper că te ajută. 🙂
buna Marius. de ceva timp incerc sa ma decid in alegerea unui frigider side by side si chiar nu stiu ce sa aleg. buget 3500-3700. optez intre unul cu patru usi Beko GNE 114612X Frigider sau Side-by-Side LG GSB760PZXZ, 626l, A++ s. Este tare greu sa aleg. vreau spatiu mult la congelator, optional dozator, rafturi trainice pt frigider.
multumesc mult
Dacă există buget până la LG eu vi-l recomand. E mult mai ok față de acel Beko.
Lg il am eu de 2 luni. Vezi mai sus in blog detalii despre el. Face toti banii, acum il gasesti la oferta cu 3400, si probabil 3300 daca duci unu vechi. Chiar si pretu intreg, 4000, merita garantat in comparație cu oricare altul la banii aia. Dozatorul este de fitze părerea mea, nu il vei folosi. Faptul ca nu il are, asa cum am mai scris, iti ofera 20 l la volum congelator (e ceva) plus belele si cheltuieli mai putine. Per total are 626 l, e urias, personal ma felicit ca l-am luat. Succes.
Salut.
Caut si eu o combina, am gasit ceva de la Electrolux si Liebherr care mi par ok. Ambele spun ca au twin tech sau in fine, circuite separate de racire. Asta inseamna ca au 2 compresoare? Nu scrie in clar acest lucru pe datele lor.
Liebherr Combina frigorifica DNml 43X13, A++, 304 L, SuperFrost, Inox
Combina frigorifica Electrolux FrostFree EN3453MOX, 311 l, clasa A++, inox
Nu scrie pe nicăieri treaba asta. Ambele sunt branduri ok, însă aș alege Liebherr.
Ce parere aveti despre acest frigider cu doua usi Liebherr Confort CTN 5215, 418 l, Clasa A++, NoFrost, Display TFT, Touch Control, LED, H 185 cm, Alb? Merita investitia?
Merită. E un model foarte ok.
Bună!
LDK NO FROST CF 310 NF merită achiziționată?
Mulțumesc!
La banii aceștia e ok.
Buna, ce parere aveti de Modelul Haier HRF-628DF6 Side by side la pretul de 2599 ron?
Ma refer la fiabilitate si cost.
Multumesc
Nu pot să estimez fiabilitatea. E în funcție de cum va fi folosit, de stabilitatea electrică din zonă.
Te salut Marius. Spune-mi te rog ce sa aleg ca am o mare dilema:
-Combina frigorifica LIEBHERR CNef 4015, No Frost, 356 l A++(2700 lei)la oferta
-Combina frigorifica Bosch KGN39XL35, No Frost, 366 l A++(2700 lei) la oferta. Bosch are Vita Fresh, Multi Airflow, Airfresh Filter.
-Combina frigorifica LG GBF60NSFZB, 339 l, Clasa A++ (2500 LEI) la oferta. Si LG are plusuri forte.
Diferentele intre ele sunt mici ca si dotari fiecare are plusuri si minusuri. Ma intereseaza fiabilitatea calitatea etc. Eu a-si inclina totusi spre Liebherr dar nu sunt 100% hotarat. Astept raspuns cat mai repede. Multumesc.
Salut. Unde ai gasit cuef 4015 la 2700 ron..oferta?! La badabum era 2050 ron pe alb si 2200 argintiu.
Cnef 4015 model la Alex e 2500 lei cel mic preț. E alt model ce zici tu.
Frigiderul de la LIEBHERR e foarte ok.
Nu mi-ai raspuns ce ti-am scris in 8 Noiembrie ca am o mare dilema nu stiu ce sa aleg.
-LIEBHERR CNef 4015
-Bosch KGN39XL35
-LG GBF60NSFZB
Mersi.
Buna! Revin cu intrebarea legata de Liebherr CTNef 5215. Ce parere aveti? Stie cineva ce tip de compresor are?
Am (am avut) un Liebherr CU3503. Am fost foarte incantat de garantie – 6 ani. Foarte silentios si consum mic de curent. NO-FROST doar la partea de frigider. In aprilie a iesit din garantie si in noiembrie “a oftat”
Nu eram acasa, toate “pt. Iarna” din congelator s-au stricat. Desi nu mai era in garantie, am apelat la service autorizat. Dupa verificare, concluzia: NU SE MAI POATE REPARA, ESTE BUN DE ARUNCAT !
A pierdut freonul undeva in peretii frigiderului, s-a deformat partea interioara a carcasei, distrus izolatia.
Din pacate, mai sunt si altii care au patit exact ca mine (vezi Softpedia). Asta este Liebherr fabricat in Bulgaria. Deci, ganditi-va de mai multe ori inainte sa cumparati mizeria asta de frigider.
Am avut o surpriza deosebit de placuta…
Dupa patania de mai sus, firma importatoare MARELVI mi-a inlocuit frigiderul cu altul nou, asemanator, dar de generatie mai noua, fara niciun cost din partea mea.
Nu stiu daca mai face cineva in RO astfel de gesturi.
Deci mai sunt si firme care se sespecta si mai ales isi respecta clientii.
Buna Marius! Am citit tot ce s-a comentat pana in prezent si constat ca imi vine sa renunt, sa nu mai cumpar nimic! Dar este atat de necesar iar al meu e in moarte clinica!
Caut combina frigorifica cu 3 sertare congelator jos si frigier sus, inaltime nu mai mult de 1,80, bine, de preferabil mai putin, eu fiind mica de inaltime si nu sper sa mai cresc, cu motor/motoare (ca nici nu mai stiu cum e bine, cu 1 cu 2 motoare)rezonabile, cu sistem de racire rezonabil, care? ( no frost, multi air flow? si mai erau niste dracovenii pe acolo dar le-am uitat numele), cu acea autocuratare in ambele, cu acea cutie pt legume si fructe, decibeli putini, consum A++, culoare gri sau inox antiamprenta… in sfarsit sa-si merite banii ca doar sunt munciti nu furati ca asa e romanul cinstit! Initial ma orientasem pe Bosch chiar daca e mai scump in ideea ca orice calitate costa, apoi am citit de LG dar se pare ca e batut de LIEBHERR dupa care am vazut ce ai achizitionat tu, ELECTROLUX si mi-au placut dotarile, dar la un moment dat ai ales intre ELECTROLUX si LIEBHERR pe ultimul, LIEBHERR. Ca si cost merg pana la 2000 – 2300 lei, dar la care sa ma orientez ca am ajuns in pom si pomul in aer cu perspective de plutire la infinit!
Chiar am nevoie de indrumarea ta si astept cu nerabdare un raspuns!
FELICITARI pentru articol si comentarii! O gura de aer si un metru mai aproape de pamant!
Manuela
Buna ziua. Intre Grundig si Liebherr ce sa aleg? Buget2 000-2500 lei
LIebherr indubitabil…dar sa aiba compresor marca secop SECOP (AUSTRIA) nu chinezarie marca JIAXIPERA sau ACC Grundig e un turcism….Beko
buna! care din combinele frigorifice din aceasta pagina este de preferat a o cumpara?
multumesc! prefer sa nu fie alb
Buna, Marius.
Te rog,da-mi un sfat.
Am cumparat o combina frigorifica BEKO RCNA400K20ZXP la pretul de 1399.
Am ales-o cu ceva retineri pentru ca este marca turceasca si este fabricata la noi in tara.
Am fost incantata ca are NO FROST si de numarul de rafturi din frigider si de pe usa.
Acasa mi-au adus alta combina, BEKO RCNA400E20ZXP, care costa cu 300 lei mai mult.
Are in plus un display cu mai multe functii care nu ma intereseaza neaparat.
La magazin au spus ca sunt trei posibilitati:
– sa-mi inlocuiasca pe cea de acasa si sa-mi aduca pe cea platita;
– sa returnez combina;
– sa platesc diferenta si sa pastrez combina de acasa.
Ce sfat imi dai vis a vis de marca BEKO: sa renunt de tot la combina de acasa si sa aleg alta marca mai buna si ce marca ar fi mai buna, chiar daca e mai scumpa, sau sa optez pentru inlocuirea celei de acasa.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Bună, eu am găsit-o la 1500 de lei pe aceasta. La banii aceștia are funcții destul de ok. Nu văd de ce nu ai pastra-o. 🙂 De curiozitate, ce magazin a încurcat borcanele?
FLANCO
Nu mi-e clar, s-o pastrez pe cea de acasa cu display si sa dau diferenta, sau s-o inlocuiesc cu tipul de combina pe care l-am platit si figureaza in factura.
Buna ziua, va rog sa ma ajutati in alegerea unui frigider,,,
as dorii bosh-ul la 505 l, dar si liebher-ul Cnef 4015 la 356l arata bine. Ma gandesc ca bosh-ul are acum un pret scazut 2.449 lei, va rog sa imi spuneti ce imi recomandati!!
Eu m-am orientat sa aiba NO FROST, dar daca nu merita bosh-ul 505 l, va rog sa ma ajutati cu o recomandare….daca dau un ban macar sa merite, ca oricum nu poti sa fii sigur daca nu o sa ai probleme cu el!!
1. Combina frigorifica Liebherr Confort CN4015, 356 l, Clasa A++, No Frost, Display, H 201 cm, Alb
2. Combina frigorifica Liebherr CNef 4015, 356 L, No Frost, Display, Touch control, Alarma usa, Raft sticle, SuperCool, Clasa A++, H 201 cm, Inox
3. Combina frigorifica Bosch KGV58VL31S, 505 l, Clasa A++, VitaFresh, H 191 cm, Inox look
Multumesc!
Am înțeles. Bosch-ul, din punctul meu de vedere nu merită ca preț de acolo.
Sigur, modelul Liebherr Confort CN 4015 e ceva mai înalt, are un pic mai mult spațiu de depozitare, are nofrost.
Are mai mult spatiu ca Bosch-ul? Cred că e o greșeală…
Spun asta pentru că urmăresc Bosch-ul de vreo 6 luni și îl compar cu orice alt model.
am invatat multe. va multumesc pentru vomentarii.
Buna seara,
As dori o parere pentru urmatoarele trei optiuni:
1: Combina frigorifica Beko RCNA365E20ZXP, 316 l, Clasa A+, H 185.3 cm, NeoFrost, compartiment EverFresh, Functie ionizare, Inox Antiamprenta
2: Combina frigorifica Samsung RB33J3830SA/EF, 321 l, Clasa A+, H 185 cm, No Frost, Dozator apa, Display, Metal Graphite
3: Combina frigorifica Arctic AK60355NFEMT+, 321 l, H 201, No Frost, Fast Freeze XL Zone, Fresh Max 0°C, Display LCD, Clasa A+, Argintiu
Bugetul este pana in 1.700 ron si tind sa inclin spre Samsung. Ma incanta compartimentarea si faptul ca are dozator. Nu sunt conditionata de dimensiuni, culoarea doar doresc sa fie argintie/inox.
Ce parere aveti? Sa merg pe Samsung sau imi recomandati altceva?
Multumesc!
Inox trebuie să fie anti amprentă ca să fie util. Altfel veți sta cu cârpele doar pe acesta. Interesant este și modelul Bosch KGV36UL30. Diferența de eficiență între A+ și A++ e foarte mare. Ar trebui să fie criteriul principal de alegere.