Am vorbit în lung și în lat despre televizoare pe acest blog. Cumva, am ajuns, la un moment dat, să vorbim numai despre acestea. Am încercat să mixez conținutul, să ajungă și către cei care vor laptopuri, către cei care vor telefoane, nu doar către cei care caută informații despre televizoare.
Primul meu televizor nu a fost inteligent, ba chiar era unul color. Era o raritate pe undeva prin 1990, ceva ETRON dacă nu mă înșală memoria. Apoi am evoluat către un TV tot non smart, dar nu mai era cu tub. Am făcut treaba aceasta pentru că începeam să lucrez cu imaginea și mi-era foarte greu să îmi dau seama ce este la televizor. Trebuia să „copiez” cumva.
Apoi a apărut android pe telefoane, ca mai apoi să mi-l doresc pe televizor. Nu a fost chiar cea mai bună idee, asta pentru că nu era chiar ceea ce îmi doream. Nu era suficient de bine optimizat.
Anii au trecut, iar android a devenit tot mai bun, susținut, evident și de hardware. Lucrurile s-au îmbunătățit considerabil, deși încă nu ține pasul cu telefoanele. Întâi lucrurile sunt dezvoltate acolo, apoi pe televizoare.
Primul meu televizor inteligent a fost un Sony. Încă este funcțional, însă sunt probleme cu conexiunea Bluetooth, sunt probleme cu conexiunea Wifi, adaptorul nu este tocmai cum trebuie. Al 2 lea a fost un televizor a fost un Philips OLED, o evoluție din punct de vedere tehnologic și hardware.
Ce avem nevoie pentru a avea un televizor cu android:
- de preferat, un telefon cu android, dar nu obligatoriu
- o conexiune WiFi, deși ar fi bine să îl conectați pe LAN(cablu) pentru o viteză mai mare
- un cont de Google
Evident, dacă nu le aveți pe cele de mai sus puteți oricând să achiziționați un box cu android sau chiar un Chromecast.
Timp necesar: 15 minute
Pași necesari configurare televizor cu android
- Cum sincronizez televizorul cu telecomanda
Telecomanda se conectează prin Bluetooth, în cele mai multe cazuri. O măsură de securitate este să facem procedura la maxim 1 metru de televizor. Pe telecomandă este un buton de Pair, iar cu instrucțiunile de pe ecran puteți să sincronizați. Aceeași procedură este și pentru asistentul vocal.
- Configurare televizor cu un telefon bazat pe android
Se poate configura foarte simplu, dacă urmăriți pașii de pe ecran. Practic, mergem pe site-ul androidtv.com/setup și acolo o să facem tot un fel de împerechere cu televizorul. Vom introduce codul care este afișat pe televizor, direct pe telefon.
M-am gândit, mai jos, să vă pun și câteva întrebări frecvente pe care le adaugă lumea. Evident, cu cât mai multe întrebări ce vor veni în comentarii și se vor repeta, le voi adăuga și în lista de mai jos.
Sunt 2 moduri de a reseta android-ul. Primul este un restart mic la televizor. În general, este ok să faci asta dacă ai aplicații mai puțin optimizate, iar a 2 a opțiune este cea de resetare completă a setărilor. Pe aceasta o găsiți aici: Home screen > Settings (gear icon) > Device preferences > Reset
Pentru a face acest lucru aveți nevoie de o conexiune la internet sau firmware-ul disponibil pe un stick sau orice dispozitiv de stocare compatibil cu televizorul. Apoi ar trebui să găsim calea: Settings (gear icon) > Device Preferences > About > System Update, iar acolo vom face update.
Adaugă un comentariu