Nu mă bate vântul, dar la o vijelie mai mare mi-as putea pune 2 pietre în buzunar ca sa nu ma dea la o parte. Totuși, după niște probleme de sănătate ale mele, dar și ale celor din familie încerc sa fiu atent la mâncare. Pe cât se poate în zilele noastre, pe cât se poate la un program continuu de schimbul 2 și asa mai departe.
Am dat o tura pe la prieteni, pe la rude, peste tot carne. Toata lumea te serveste cu carne.
Nu, nu am nimic împotriva cărnii, are rostul ei, poate chiar în timpul anului o mănânc mai mult ca alții, dar e prea multa carne în perioada asta. Avem sarmale, drob, salata boeuf, grătar, carnați afumați, etc pe toate mesele din Romania.
Oamenii tin post 5,6 saptamani, se abtin ca mai apoi urmatoarele 2 saptamani sa manance pana la refuz carne. Carne foarte grasa chiar.
Nu, nu ne vom însănătoși niciodată! Chiar ne predispune la cancer. Dar pana nu te lovești, nu te doare!
Noi vom suferi, ei se vor bucura… ca au de munca!
ex-silentio a zis
Păi doar nu vrei să te servească cu o salată :)))
Mai sunt unii care fac sute de sarmale de Crăciun… să aibă până în februarie 🙂 Nu am nimic împotriva lor, dar nu înțeleg cum pot mânca același lucru atâta vreme… după 2-3 zile în care mănânci același fel de mâncare, parcă nu mai are niciun gust.
Marius Cucu a zis
2 zile am avut senzatia de voma din cauza asta. Fugi repede acasa si incearca sa te tratezi.
Eu cred ca totul pleaca de la cei batrani, ei inca au ramas cu vorba: „macar de sarbatori sa mancam(ne indopam)”
ice4you a zis
Recomand pentru dezintoxicare o tura de „crispi” la mall!
Marius Cucu a zis
Nu, nu, o sa intelegi in viitorul articol de ce nu imi mai trebuie fast food. Cel putin nu cu genti dupa mine. 🙂
ice4you a zis
Era doar o ironie a trend’ului care se poarta pe la noi si care pe mine ma distreaza teribil. In fiecare an este la fel … la noi se practica mancatul ca de sfarsitul lumii. 😀
Marius Cucu a zis
Se poarta indopatul! Nu mancatul.
Nice a zis
Romanii sunt foarte traditionalisti. Niciodata nu vor renunta la obiceiurile(nu totdeauna sanatoase) din mosi stramosi. Mancarea noastra este foarte grasa, plina de grasimi, de colesterol. Spune-le asta romanilor si te vor renega.
Marius Cucu a zis
Din cate am observat unii dintre cei tineri au mai invatat sa manance un pic mai bine.
Bine este oarecum relativ, nu exista mancarea perfecta, mai ales de cand ni s-au deschis portile UE si toata mancarea este plina de conservanti si stimulenti de crestere.
Dar cumpatat eu zic ca se poate.
Imunitatea si din mancare ti-o formezi. Nu mananci cum trebuie, ajungi sa-l visezi pe Raed Arafat.
ice4you a zis
Nimic nu este rau CU MODERATIE! Nimic! Sunt PRO traditie, PRO mancare romaneasca de sarbatori, PRO grasimi si tot ce o mai fi in timpul in care sunt CONTRA excesului de orice forma! Nu concep sarbatori fara sarmale traditionale cu ciolan si nici fara salata de beauf sau racituri (piftie) dar asta nu inseamna ca trebuie sa faci 100 de sarmale, 5 kile de salata pe care sa te straduiesti sa le dai gata! Mi’ai ridicat mingea la fileu … voi continua la mine ca si asa aveam in plan sa inchei azi ceia ce s’au numit sarbatori de iarna, despre indopat am scris si o sa mai scriu. 😀
Ciprian Lospa a zis
Mai bine cu mine ca nu mananc porc. Eh, musulmanii. Din start mai putina carne. Si nici carne in general nu mananc. Si uite-ma la 70 de kg aratand a 50 spre 45.
R2 a zis
Mancatul in cantitati enorme este un obicei frumos ce se gaseste si la nunti sau botezuri. O cantitate absolut enorma, imposibil de asimilat (mai putin grasimea si zaharul). Am fost la o nunta unde am numarat cel putin 10 feluri de mancare, fiecare dintre ele fiind suficient pt. un pranz copios.
In ceea ce priveste calitatea mancarii, continutul ridicat de calorii din meniul traditional de iarna este necesar temperaturilor scazute, respectiv muncii fizice in aer liber, ceea ce nu mai e cazul pt. majoritatea locuitorilor. In schimb, se consuma 6-7000 kcal la o masa de Craciun/Revelion, facand minim de miscare, la 27-30 grade Celsius – reteta perfecta pt. SMURD.
Bineinteles, asa cum ai zis, postul este o trufanda binemeritata in bulversarea organismului.
cartonic a zis
E foarte oribila pentru organism treaba asta cu imbuibatul dupa cateva saptamani de post ca ia caltabosii si piftiile in plin.
Unde mai pun ca n-ar fi carnea chiar atat de nociva daca ar fi de la purceal crescut in batatura si daca am fi oameni activi ca stramosii nostri. Care mancau foarte consistent dar ardeau pe urma caloriile spargand cate o gramada de lemne.
Marius Cucu a zis
Carne e putin zis. Mancau fara probleme sunca, slanina. Grasimi. Dar spargeau pamantul in doua toata ziua. Erau activi.
Noi… la birou ca este cool.
Adrian a zis
Draci… am luat azi niște legume din Carrefour și nu au nici un gust.. mama lor, măcar slănina are! :))
Marius Cucu a zis
Ia și tu legume adevărate.