Contrar așteptărilor sunt un om care are nevoie de multe ghiozdane. Am făcut naveta 7 ani de zile la serviciu, pe jos. Aș putea suspecta chiar și un început de hernie din cauza asta. Dar au fost și beneficii, nu erau atât de multe probleme de sănătate. E drept, nici nu aveam 30+.
Ghiozdanul de calitate nu trebuie să lipsească. Mi s-a format un obicei, încă de la rucsacul pentru aparatul foto să îmi iau ceva bun, să reziste în timp, să fie ok și pentru light travel.
Așadar, recomandări?
Cosmin Dumitru a zis
Mi-am luat recent un rucsac pentru iesit in natura. Deja am iesit de 3 ori cu rucsacul actual incarcat. Se numeste Cattara Rucsac Army. Îl găsiți aici.
O sa incep cu cateva minusuri cum ar fi:
Minusuri:
– Dupa ce vad in interiorul lui, este impermeabil. Adica are un strat similar unei fete de masa de musama. Am vazut asta si la alti producatori, iar in timp, interiorul va crapa. Momentan eu am doar niste urme usoare mai deschise la culoare decat restul. Fie de la incarcare/indoirea materialului, fie acolo va ceda mai intai.
Sa zicem ca asta nu e problema. Daca nu se intampla decat asta, strict pentru iesiri in natura, la pretul de 217 lei, e ok.
– Suportul lombar pronuntat pe care il au alti producatori de rucsacuri, este cam musai la greutati mari pe distante lungi. Cand bagi o tigaie grea, un tocator etc, unde ai mai multe muchii de la obiecte, incepi sa le simti in spate. Nu incomod, dar se simte.
– Fermoarele se deschid al dracu de greu uneori, si o singura data am patit sa trag fermoarul fara sa-l inchida, la al doilea compartiment mare care e ceva mai mic decat principalul. L-am dat usor inapoi, iar a doua oara a prins fara probleme.
– Poti pune multe pe el, dar preferam si niste arici/velcro prinsi pe rucsac, sa pot pune mai usor anumite accesorii usoare.
Sa dau 7-800-1000 lei pe un rucsac, in conditiile actuale, chiar nu-mi permit. Iar 55l e cam minim la mine, in 1-2 ani cand o sa iau unul de calitate, o sa fie tot un rucsac de bushcraft, compartimentat, nu unul montan de expeditii tip sac, dar o sa caut de minim 55-60l, daca nu 80-100l. Prefer ceva mare, il poti lua si cu 7kg in el, si cu 40kg daca te tine spatele.
Sper sa ma tina macar 1 an, 1 si jumatate, actualul rucsac. Daca face figuri, sunt roman, mi-l repar eu cumva.
Plusuri:
– Este spatios, bine compartimentat, textilul din care este facut, pare de calitate, probabil trebuie sa ard cateva curele la capat, cu o bricheta, sa nu se desire, dar per-total e bine facut. Lasand acel minus de sus, cu interiorul dintr-un material gen musama, care e posibil sa crape.
– Doua curele de fixare pe piept, nu doar cele de pe umeri. Daca il strangi corect si ti-l reglezi perfect, este un rucsac al dracu` de comod, in ciuda lipsei suportului lombar mai pronuntat, pe care il au altele mai scumpe.
– Peste orice rucsac „urban”, cand vine vorba de iesiri in natura. Materiale care nu se agata de nimic, si care nu agata nimic.
– Multe posibilitati de a prinde pe el accesorii si obiecte.
– Rezista fara probleme la 25-26kg, testat, nici nu scartaie vreo cusatura, probabil pot baga in el si 30-35kg, dar ce sare de 30 deja devine o problema si pentru unul ca mine, daca mergi mult pe jos.
– Buzunarul din fata-jos, se poate folosi ca o borseta sau gentuta, este prevazut cu prinderi si vine cu curea de umar in el.
– Curelele cusute pe exterior suporta greutati destul de mari, iar cusaturile sunt bune.
– Toate prinderile din plastic, sunt de calitate, nu par ieftine sau sensibile, nu se deschid accidental, odata ce auzi click-ul, asa ramane.
Oricand l-as lua iar, in acesti bani. Decat unul de 18-20l de la un producator mai consacrat, langa care erau sanse mari sa mai pun 100 lei, prefer asa ceva.
Marius Cucu a zis
Un rucsac de 55l e mai mult decat satisfacator in ture de 4-5 zile, gândește-te ca e vorba de volum si nu de greutatea care se poate purta in el(asta tine de cârca ta, cât poți duce).