Am făcut suficient de multe ghiduri despre televizoare, dar acum vreau să lăsăm un pic în urmă subiectul achiziție de televizoare și să ne raportăm la problemele pe care le descoperim la televizoarele de la Sony.
O să încerc să creștem acest forum prin conținut cât mai util pentru voi, așadar mă gândesc că ar fi ok să dăm startul discuției mai jos, în secțiunea de comentarii.
Televizoarele de la Sony au android. Un exemplu de model este acesta. În general, acesta face probleme dacă nu este întreținut așa cum trebuie.
Televizoare cu android. Astăzi vorbim despre Sony
Avem 3 serii LED și câteva modele OLED. Cele OLED au mai multe resurse, în general, nu sunt probleme cu acestea. Nu în primii ani de „viață”.
- Citește și: De ce nu merge HBO GO pe televizor?
Ce ar trebui să facem în momentul în care avem probleme cu televizorul?
Trebuie să luăm pas cu pas. Dacă sunt probleme hardware e clar că trebuie să ne adresăm garanției. Dacă sunt probleme de software cred că trebuie să căutăm pe forumuri și să ne informăm reciproc pentru a putea găsi soluții împreună.
De ce nu pornește un televizor de la Sony
Am întâlnit tot felul de situații. Cea mai hilară mi s-a părut aceea în care televizorul nu pornea din cauză că erau stick-uri adăugate în porturile USB sau câte un cablu HDMI conectat la HDMI ARC. Cel mai probabil, anumite update-uri au stricat conexiunea cu conectorii. Rezolvare ar trebui să vină din partea celor de la Sony, prin viitoarele update-uri. Asta dacă nu cumva placa de bază are probleme și trebuie schimbată toată integrata.
Update televizor Sony
Am televizor Sony de ceva ani, dar update-urile nu sunt mereu ceea ce trebuie. Așadar, vă recomand să vă documentați bine înainte de a face un update major, mai ales pentru seriile pe android. Sunt Pro actualizări, dar mă gândesc și la cei care au probleme. Așadar, mai întâi ar trebui să vă documentați apoi să apăsați update.
Rezolvări de pe site-ul Sony
Înainte de toate, aveți câteva soluții pe care vi le oferă site-ul Sony. Câteva detalii sunt aici. La fiecare model în parte sunt câteva întrebări și răspunsuri destul de generale, dar care pot veni în ajutorul vostru.
De fapt și de drept, vorbim despre android. Momentan, așteptăm să facem upgrade la android 10 și pe televizoare.
Eh, de-a lungul timpului, au fost ceva probleme cu stick-urile pe care le suportă televizorul. Așadar, încercați să actualizați cu stick-uri diferite, în general cele de dimensiune mică, de 4-8 GB.
Eu zic că da, merită să faci update. Totuși, mare grijă că anumite update-uri pot face mai mult rău decât bine. Dacă nu, va trebui să faci downgrade și nu mereu sunt informații disponibile.
Aplicația de Bluetooth nu funcționează mai exact. Ar trebui să folosiți Bluetooth Scanner, se găsește în Play Store.
Închideți televizorul, înainte de toate. Folosiți tasta INFO(o găsiți lângă butonul de Netflix la telecomenzile vechi, apoi apăsați tasta 5 și apoi tasta de volum + și apoi butonul de Power. Ar trebuit să apară un ecran albastru și o notificare cu pornire meniu service. Acolo puteți verifica ce număr de ore are televizorul.
Am un tv Sony BRAVIA LED 43X75WL si se vede pe ecran o pata rosiatica care se observa doar cand este imaginea de culoare inchisa. Nu cred ca este neaparat un defect sa il repare in garantie si nu ma deranjeaza prea tare dar eram curios daca a mai intampinat cineva asta.
Am un Sony 43X75WL de 5 zile , nu mai pornește sau mai bine zis pornește câteva secunde , se vede sigla Sony , Google TV și după e oprit , pâlpâie ledul rosu de 5 ori. L-am scos din priza câteva minute , după pornire se întâmplă același lucru. Ceva sfaturi ? Sunt utilizatori care au pățit asta și cum au rezolvat?