Acum 2 ani de zile cineva publica pe internet evidentul: a făcut 11000 de poze într-o vacanță în Italia. Mi s-a părut greu de acceptat, dar uite că se fac și studii. Era un calcul acolo cu vreo 1000 de poze pe zi. Ca selfie, mi se pare mult.
Cum să poți să faci atâtea poze?
Bine, am fost în Grecia, prin 2019, la un workshop de fotografie, iar acolo se trăgea foarte mult în rafală. Exact cum vedeți pe zona de fashion, cu bliț-bliț-bliț. Eu veneam pe atunci de pe video și eram lipitoare, învățam orice. Dar tot era diferit de ce învățasem de la cumnat: așezat, focus, expus și apoi făcut poză.
Au fost sute de tera de informație pe atunci și părea că pur și simplu se rup în 2 aparatele foto. Gândiți-vă că mie mi-a picat la 70 de mii de cadre. În 7 vacanțe ar fi fost pa shutter-ul.
Revenind la telefoane, am avut contact cu destul de multe fete obsedate de fotografie. Doamne!
Dacă vivo a ieșit din România, Honor a rămas să facă studii pe fotografie. Au întrebat 10 000 de persoane din 5 țări de prin vest cum stă treaba cu selfie-urile.
Europenii fac o mulțime de fotografii încercând să obțină portretul perfect, iar acest lucru face ca smartphone-urile lor să fie pline de imagini nereușite și nefolosite. Potrivit unui studiu recent, 75% dintre europeni fac în mod regulat mai multe fotografii înainte de a alege una. În medie, europenii au stocate pe smartphone 268 de fotografii nereușite, iar 12% dintre ei au peste 400 de astfel de imagini.
Studiul a indicat că femeile au mai multe fotografii nereușite pe smartphone-uri, cu o medie de 330 de imagini nefolosite, comparativ cu bărbații, care au aproximativ 224. Vârsta joacă și ea un rol important: Generația Z are cele mai multe fotografii nereușite, cu o medie de 360 de imagini, în timp ce persoanele cu vârste cuprinse între 35 și 45 de ani au un număr mai mic, în jur de 200 de fotografii nefolosite.
Eu pot să mă laud că am început să public tot mai multe poze ratate pe Instagram. Le pun în story, le programez pe o lună întreagă și aia e.
Din ce înțeleg, vor lansa un telefon nou: Honor 200 și va fi accentul pe portret. Un soi de midrange din ce văd în specificații. Ar trebui să vină în locul lui Honor 90 de anul trecut. Acum sper să fie vorba despre funcția de portret cu camerele principale, nu neapărat cu selfie-uri. Nu de alta, dar țin minte că vivo a încercat să facă treabă cu un telefon care era OK doar pe selfie și nu le-a ieșit.
Pheno a zis
Cand vorbim despre selfie-uri, nici cel mai bengos dispozitiv foto nu ne va face in realitate mai frumoasi sau mai urati decat suntem. Poate ca daca am fi super modele, ar putea fi o mica modificare de abordare, dar cum nu suntem, cred ca ce-i mult, nu-i bun si ce-i putin, n-ajunge. Normalitatea, naturaletea, vor fi intotdeauna acceptate si admirate. Altceva inseamna fake sau incercare ratata de a aburi asistenta/urmaritorii.