Loewe sunt un brand german pe care îi vedeam doar pe afară, la zona de televizoare. Mai în orice magazin mai mare erau și ei prezenți. Cred că primul contact cu ei a fost prin Madrid, când eram fascinat că la oamenii ăia ajunge tehnologia mult mai repede decât ajunge la noi. Altă mâncare de pește, altă piață.
Eh, văd tot mai multă comunicare la noi și pare că aceștia vor intra pe piața românească. La eMag am văzut că sunt listați de ceva timp. Aparent, au și alte tipuri de produse, eu n-am auzit până acum că fac parfumuri sau alte lucruri din casă.
Oricum, ca să vedeți cum e piața. Cum simte un producător că îi e „rău” altuia, mă refer la Panasonic că nu au mai făcut lansare pe aici, cum vin alții pe teren să dea din coate. Eu aștept ca TCL să facă mult mai mult pe piața noastră, e loc de competiție.
Ideea e că Loewe se bat în zona de premium, probabil nu vor face cotă prea mare în primii ani. Acum să vedem și ce oferă, dacă va ajunge ceva pe aici, pe la test, vreodată.
Sunt și scumpi, nu știu ce panou folosesc, probabil tot pe cele de la LG Display, dar n-am certitudinea că sunt cele EVO.
Ce experiențe aveți cu televizoarele lor? Sunt OK?
ice4you a zis
Sunt tot in siajul Arçelik care acum vreo 7-8 ani adus pe la noi (prin Metro) si Finlux pe partea de entry-level, telecomanda aia din poza find aproape indentica ca design cu cele utilizate si de Finlux. Practic aproape nimic nu mai e in Germania sa nu fi fost cumparat de concernul turc + multe alte branduri mari de prin Europa, Philips find cel care a scapat .. deocamdata.
Marius Cucu a zis
Philips e la chinezi cu control din Amsterdam. Sau poate vin invers comenzile, habar n-am. Nu cred că mai fuge de acolo prea curând, deși ce îmi vine mie la test e de la o fabrică din Cehia parcă. Sau Polonia?! Le încurc, mă uit mai târziu pe cutii.
Telecomanda din poză nu are nicio legătură, e strict o poză de la IFA cu un TV, nici n-am fost atent ce model am ales.
ice4you a zis
In Polonia produc turcii de la Arçelik marea majoritate a brandurile cunoscute pe care le’au preluat din Europa (pana sa il supere idiotii nostri pe Erdogan, Romania urma sa fie al doilea mare producator Arçelik cu o uriasa fabrica de vreo 130 de mil euro, ce urma sa fie construita la Simeria/Hunedoara), Philips le face prin Cehia, sau cel putin ala pe care il am eu de acolo a venit. Ca paneluri, Grundig’ul meu are LG, Finlux tot LG, probabil ca si Loewe sa foloseasc tot paneluri LG.
Marius Cucu a zis
Da, mai mult ca sigur Samsung nu a dat încă display-uri la alții, în afară de Sony. Momentan, LG Display dă la toată lumea, dar trebuie să facă și Samsung Display bani din asta.
ice4you a zis
E vorba de o politica de piata cu o abordare diferita! In vremea in care LG a mers pe „democratizarea” pietei, Samsung, desi tot prin „democratizare” a pornit la drum ca sa razbeasca, dupa ce s’au vazut cu sacii in caruta, au ramas totusi loiali strategiei protectioniste a japonezilor care dealtfel a fost si modelul pe care l’au copiat.
Marius Cucu a zis
Stai că discutăm lucruri diferite, pe OLED-uri Samsung nu a avut drept să facă nimic pentru că patentele au fost la LG Display. Au trecut 10 ani, au drepturi acum, am anunțat de vreo 2 ani treaba asta. La Loewe observ în descriere că e WRGB, adică clar e panoul LG. Nu știu dacă este cel EVO sau nu. Dacă nu e EVO ar fi tristuț raportat la ce bani cer pe el.
ice4you a zis
Nu e vorba numai de drepturile alea pentru ca nu vorbim doar OLED! Aceiasi politica a lor s’a aplicat si aplica in general, nu doar la display’uri, sunt cunoscuti ca find destul de hatri prin industrie.
In rest se confirma ce spuneam, LG si la aia.
Gabriel G a zis
LOEWE a fost cumpărat de către cei de la Skytec în 2020, sunt aceeași care dețin și Sharp. În zona de televizoare încă se produc în Germania și chiar se mândresc cu „Made in Germany”, panourile tot LG însă doar pe OLED-uri, pe LED-uri ar fi ceva făcut de către ei.
Costin a zis
Firma Loewe nu-i chiar atit de necunoscuta, mai ales generatiilor mai virstnice. Bunicii nostri astepatau venirea americanilor cu timpanul lipit (printre alte marci) si de radiourile Loewe.
Primul tub triplu intrat in fabricatie inca din 1926 le apartine, astazi fiind unanim considerat ca fiind primul ‘circuit integrat’.
La expozitia de la Berlin din 1931 au prezentat primul televizor din lume complet electronic.
Asa ca in loc de ‘Cred că vom auzi din ce în ce mai mult de Loewe’ mult mai potrivit ar fi ‘reauzi’.
Mare pacat ca doar din perspectiva miinilor de lucru mai ieftine atitea firme celebre au luat drumul Matasii sau Stambulului.
Marius Cucu a zis
Ce mic sunt, nu știam de drumul Stambulului. 😀
Costin a zis
Intuiești ca vorba asta apăru după picarea Constantinopolului?
Marius Cucu a zis
Acum nu mai intuiesc, am căutat pe Google.
Costin a zis
N-ai vazut Haiducii lui Saptecai?
In acest film apare sub forma asta numele capitalei otomane.
Marius Cucu a zis
Noup. Cand o să îl vad o sa povestesc pe blog.
Adrian Bolocan a zis
Cu cât mai multe, cu atât mai bine. Ca o mică paranteză, doar eu m-am gândit că e ceva brand de hârtie igienică? 😀 :))
Marius Cucu a zis
Păi dacă scot boxe wireless poate dezvoltă și asta…
Adrian Bolocan a zis
Acum că mă uit mai bine, sună și a firmă de prezervative, nici nu știu ce ar trebui să facă.
Marius Cucu a zis
Lowie, Love, p-acolo.
Marian Calinescu a zis
Loewe care face Tv-uri nu are nicio legatura cu Loewe care face parfumuri. Complet diferite 🙂
Marius Cucu a zis
Păi eu le-am văzut listate acolo, pe eMAG. Am presupus că-s aceiași mărie.
Stefan a zis
Romanii se vor orienta în viitor spre televizoare mai mici ca diagonală și mai ieftine…să consume cat mai puțin curent electric.
Marius Cucu a zis
Nu diagonala dă, neapărat, consumul mai mic de curent, ci mai mult tehnologia panoului. E drept, diagonala are o mare influență.
marius a zis
Personal, am interactionat pentru prima data cu un televizor Loewe intr-un showroom din Germania acum vreo 4 ani. Dupa asta, nu am mai avut contact cu firma asta, pana cand la depozitul de vechituri, am gasit un ScreenArt de 32 inchi pe care l-am luat cu 100 de lei ca defect pentru ca desteptii de acolo nu stiau sa il porneasca.
Desi e batran, are sunet absolut superb si imagine care inca da clasa multor porcarii vandute pe la noi prin comert sub branduri mai cunoscute.
In ce priveste sunetul, am ales sa renunt la microsistemul de 50 Watts JVC pe care il tineam cu fostul Bravia. Cam pe acolo se situeaza calitatea sunetului.