Telefoanele Nokia sunt unele dintre cele mai populare și accesibile smartphone-uri de pe piață. Compania chineză a devenit cunoscută pentru produsele sale de calitate la prețuri accesibile, iar telefoanele sunt una dintre categorii care au adus companiei mult succes. Ca mulți alții care au plecat la drum cu realizarea de telefoane, iar mai apoi au făcut tot felul de gadgeturi: aspiratoare, televizoare, doar că nu prea sunt pe piața noastră.. În acest articol, voi încerca să aflu părerile utilizatorilor despre telefoanele Nokia și vom discuta despre avantajele și dezavantajele acestor dispozitive.
Eu am testat câteva astfel de modele și nu știu dacă sunt un fan, la modul că mereu am avut câte o situație mai mult sau mai puțin plăcută. Și dacă la telefoanele noi lansate înțeleg acest lucru, e de neacceptat să se întâmple asta după 4-5 luni de la lansare.
Păreri pozitive:
- Preț accesibil: Unul dintre cele mai mari avantaje ale telefoanelor Nokia este prețul. Compania oferă telefoane cu specificații OK la prețuri mult mai scăzute decât alte mărci populare, făcându-le accesibile pentru o gamă largă de utilizatori.
- Specificații puternice: Telefoanele Nokia au, de obicei, specificații puternice, inclusiv procesoare rapide, memorie RAM generoasă și spațiu de stocare mare. Acestea oferă performanțe solide și suport pentru jocuri și aplicații intense.
- Design atractiv: Multe dintre telefoanele Nokia au un design atractiv, cu carcase elegante și finisaje de calitate. Unele modele chiar au caracteristici inovatoare, cum ar fi camere pliabile sau afișaje curbate.
- Baterie puternică: Telefoanele Nokia au, de obicei, baterii puternice care asigură o durată lungă de viață a bateriei și suport pentru încărcare rapidă.
Păreri negative:
- Suport limitat pentru actualizări software: Unii utilizatori au raportat că telefoanele Nokia primesc actualizări software limitate sau întârziate, ceea ce poate afecta performanța și securitatea dispozitivului.
- Probleme cu durabilitatea: Unele telefoane Nokia au avut probleme cu durabilitatea, cum ar fi defecte ale afișajului sau probleme cu carcasele. În general, la modelele ieftine, ce nu au Corning Gorilla Glass
În concluzie, telefoanele Nokia încearcă să prindă cotă de piață în România, exact ca pe vremuri. Nu cred că se mai pune problema, nu cred că vor reuși să facă mare lucru.
Sorin a zis
Exagerat de scumpe !
Dacă ar fi să-mi configurez un SSD extern, găsăsc la cel mai mare magazin on’lain(!) un SSD de 240 GB la 300 lei (nu l-am luat pe cel mai ieftin) și dacă mai pun o carcasa de 48 lei, totalul ajunge la fantastica sumă de 350 lei. Rezultă deci că diferența pînă la 800 lei o plătesc doar ca să susțin brendul Sony. Așa că n-au decît să-și găsască alț fraieri care nu au ce face cu banii…
Personal am pus un HDD de 320 GB, recuperat din defunctul laptop, montat într-o carcasa USB 2.0 de 35 lei și acum am o unitate externă care (încă) merge foarte bine. Nu am nevoie de super-viteză, ci doar să-și facă treaba. Iar cu cei 800 lei, mai bine mai pun încă 2-300 și îmi trag un SSD intern de 512 pe PCIe… asta e o cu totul altă poveste…
Marius Cucu a zis
Meh, eu am avut pe mână cele 3 laptopuri: MSI-ul a avut SSD pe PCI Express, da are viteze mișto, dar n-aș putea zice că e wow în utilizare. Pur și simplu nu vezi diferențe, oricum era rapid și cu un SSD mSATA.
Te ajută la copiat, dar atât. La render n-am observat performanțe uluitoare.
Sorin a zis
Corect, randarea e treabă de procesor și placă video. PCIe-urile sînt bune pentru aplicațiile de scris/citit intensiv, domeniul fiind evident mult mai restrîns.