Am participat acum câteva zile la o conferință interesantă referitoare la un nou cuptor cu microunde cu abur și cu ceva funcții extra. Acum mulți ani am avut de gând să îmi cumpăr un cuptor cu abur, dar, în final, nu am mai mers pe ideea de cuptor cu abur, ci m-am îndreptat spre un cuptor clasic, electric. Bine, ca orice român hotărât, întâi mi-am cumpărat unul pe gaz, ca mai apoi să merg pe unul electric. Și da, în ultimii 2-3 ani de zile am început să folosesc și chestia asta de sub plită numită și cuptor. Acum 5-6 ani de zile eram ferm convins că vor fi de decor. A venit o pandemie și a început să îmi placă să îmi bag nasul. Nu înseamnă că are și gust de fiecare dată.
Revenind, cei de la Panasonic au prezentat un cuptor mix cu abur și anume Panasonic NN-DS59N. E un pic greu să urmărești online o emisiune despre aparate de gătit și să reușești să ai și gust. Parcă e mâncarea mea, fără să simți gust, fără miros. 🙂
Ideea este că, dacă vrei să gătești sănătos n-ar fi rău să te uiți spre un astfel de model. La conferință ni s-a povestit despre faptul că mâncarea la abur este una dintre cele mai bune metode de a găti sănătos, mai ales pentru pește și legume pentru că se păstrează nutrienții și gustul mâncării. Ne-au dat și un exemplu vizavi de broccoli, dacă îl fierbi pierde undeva la peste 50% din vitamina C, în schimb dacă îl gătești la abur rămânem cu 94% din vitamină. Bine, cine mănâncă broccoli?!
Știam că sunt diferențe mari între fiert și gătit la aburi, dar nu mă gândeam că valorile sunt aproape duble.
Spre surprinderea mea, cei de la Panasonic fac cuptoare cu microunde încă din 1966. Nu știu, eu m-am raportat la ei la camere foto, televizoare și telefoane cu butoane. Hai poate și căști. Nu știam că sunt atât de bine integrați și pe bucătărie. Chiar cred că o să cer, la un moment dat, în teste, o mașină de făcut pâine de la ei, să văd diferențele cu ce am acasă.
Cuptor mixt cu abur 4-în-1 NN-DS59N
Toată prezentarea s-a învârtit în jurul noului cuptor. NN-DS59N dispune de un generator unic de abur încorporat și un rezervor mare de apă de 600 ml. Împreună, produc până la 1100 de wați de abur puternic, de înaltă densitate, care este injectat direct în incinta cuptorului pentru a o umple complet. Aburul gătește rapid alimentele într-un mod uniform, păstrând în același timp nutrienții. Funcția de abur poate fi combinată cu funcțiile cuptor (încălzire sus-jos) și grătar pentru o flexibilitate deplină de gătit.
Mai are și câteva funcții foarte tari precum:
- prăjirea cu puține grăsimi
- senzor Genius – pentru a măsura umiditatea alimentelor și apoi ajustează timpii de gătire
- tehnologie cu invertor – folosește 3 funcții simultan pentru rezultate rapide și alimente care sunt gătite ușor și uniform
- 28 de programe automate – chiar și pentru a coace pâine, cornuri, chifle
Prețul pentru acesta costă 2999 de lei și va fi disponibil din aprilie pe piața noastră. Cred că este un produs de nișă, sunt curios cât se va vinde în țară.
Și din testele făcute de ei se pare că suportă până la 60 000 de ori pe butoane și garantează că vei putea deschide ușa de 150 000 de ori. Undeva la 15 ani de folosire.
Adaugă un comentariu