Zilele astea am luat niște decizii importante, ce sper să fie ok pe viitor. Aseară am reușit să trimitem actele pentru casă și de săptămâna viitoare cred că încep mutarea. Singurul care o să mă rețină aici va fi internetul. Sper să se miște rapid cei de la DIGI cu internetul fix.
Cu electrocasnicele aproape am terminat. Adică mi-am stabilit plita, o să merg până la urmă pe asta. Este destul de mare, dar am zis să profit de arzătorul wok. Nu știu dacă e cea mai bună soluție, dar vom vedea despre ce este vorba.
Deși sunt absolut sigur că n-o să folosesc prea curând cuptorul mă gândesc să iau ceva util pentru viitor. În plus, dacă tot încorporez bucătăria măcar să o fac de la început cum trebuie, să nu mai aduc modificări după.
Așadar, pentru nu a vă mai ține foarte mult pe articol, întrebare scurtă: are cineva cu abur? E chiar ok? Sănătate și de toate? Modele cu greutate p-aici. Mă cam omoară inoxul ăla, dar sper să fie soluții de curățare. Am auzit tot felul de variante precum aburul ar fi foarte bun pentru mâncarea sănătoasă. Am nevoie de contraziceri 🙂
Da pretul ala nu te omoara?! Nu stiu care ii treaba cu astea, da la pretul ala … sincer nici nu ma intereseaza.
P.S. Vad ca iti faci bucatarie de bucatarie, da de gatit in ea … va gati cineva, sau avem bucatarie ultra moderna dar mancam pe la carciumi?! 😀 Nu de alta, dar mai am prieteni care dupa cativa ani de cand si’au luat sculele, tot noi au ramas. 😀
Meniul zilei, al serii. Mă gândesc să fac un ceai dimineața și să sparg niște nuci pe cuptor.
Acelasi lucru l-am facut si eu, am zis ca profit de ochiul wok si ochiul cu flacara cea mai mare, pe care il evit de obicei. Dar pentru ca nu prea gatesc cantitati mari, nu prea fierb chestii.
Legat de cuptor pe abur, are un prieten, dar nu a gatit niciodata in el, alt bucatar :)).
Bravo, bravo, baga mare, electrolux GOOD, ia si cuptorul ala nu te lasa influentat de carcotasi 😛
Pai tu m-ai influențat. Cuptorul va fi, oricum, de decor. Nu am în plan să deschid blog culinar 😀
Un blog culinar e o idee de succes, bucataria e mai grea decat IT-ul 😉 . Sa ne scrii ce ai ales si de ce nu un review, asemeni celor despre telefoane, laptopuri.
Mho, cred că și aia va fi ușoară după câțiva ani de zile. Totul este să fii pasionat de ceea ce faci. Bucătăria… doar îmi voi demonstra că pot, atât. 🙂
Am vrut și eu un cuptor Electrolux pe abur,dar după ce am căutat pe-afară pe unele forumuri,că nu prea folosesc mulți această funcție,am renunțat la acest cuptor,prea scump pentru un simplu moft.
După ce am citit mai multe review-uri despre cuptoare mi-am ales un cuptor de la un producător polonez,model Hansa BOEI69573 care este unul dintre puținele modele cu rotisor,practic un cuptor de care suntem foarte mulțumiți de calitatea coacerii și care dacă ar fi fost etichetat marca Bosch sau Electrolux,mai mult ca sigur ar fi costat de vreo 3-4 ori mai mult,dar așa am plătit doar 829 Ron cumpărat de la resigilate EMAG pentru că avea o îndoitură în tabla din spate,care oricum nu se vede pentru că este încastrat în mobilă !
Eu am zis că dacă iau electrolux plita să merg pe același brand și pe cuptor.
Acum apropo de branduri, iti zic ce am eu:
masina de spalat samsung
frigider si hota whirpool
cuptor goranje
plita electrolux
cuptor cu microunde LG
prajitor de paine philips
Nu sunt de loc fidel unui anumit brand :))
Nici eu n-am o problemă. Frigiderul l-am luat de la LG, mașina de spălat nici nu mai țin minte, dar voiam să fie pe aceeași linie, să nu fie embleme diferite în aceeași zonă 🙂
Reteta moka de rata/gisca/curcan/cocos/dropie sau orice alt soi de pasaret, coapta la ABURI.
De la bunica-mea, unguroaica din Covasna, fosta bucatareasa sefa la nu-s ce mare grof.
– una buc. oratanie
– una buc. cratita cit mai mare, cu capacul aferent
Cratita se umple 2/3 cu apa, se acopera cu capacul asezat invers (cu minerul in jos) si se pozitioneaza oratania pe capac.
Se incinge cuptorul corespunzator iar cind apa din cratita incepe sa clocoteasca, focul se da putin mai mic. Aici incepe sa devina interesant : cind presiunea aburului creat in cratita creste corespunzator, va salta capacul pentru foarte putin timp ‘aburind’ incinta cu tot cu animal.
Aceasta va impiedica arderea pielii permitind totusi o rumenire corespunzatoare. Grasimea scursa se va aduna in capac, periodic trebuie colectata si utilizata la sos.
In mod similar, sub tava cu placinti se poate pune un vas deschis cu apa care va permite hidratarea acesteia, fara ca partea superioara sa mai arate ca o coperta de Encyclopedia Britannica.
Iacata cum, cu idei simple, poti scuti o roaba de bani pe nu-s ce cuptor cu aburi. Cu aburi parca erau locomotivele, nu ? Aaa, si anumite fiare de calcat.
O să apelez la tine când mă voi lua de gătit 🙂
Si-atunci la ce-ti mai trebe’ cu aburi ?!? 🙂
Stiu, doar pentru confortul tau psihic, gatesti/nu gatesti, dar stii ca are 🙂
Am întrebat de avantaje. Nu am zis că iau neapărat. Poate ma convinge cineva ca iese ciorba acra la… aburi.
Avantajele au reiesit din ce-am scris mai sus, friptura nu se face ca bazaltul iar placintile ies gata moi si pufoase, nu mai esti nevoit sa le acoperi cu un stergar ud.
Acum serios vorbind, un cuptor cu aburi iti va ‘dezaburi’ serios de tot portofelul.
Ma uit la preturi, chiar si la cele noname si ma trec toti aburii.
Na, ca tot tematic a iesit 🙂
Daca vede nevasta mea, mort-copt trebuie sa ne luam si asa ceva. 🙂
Macar ea gateste bine, am luat proportii, trebuie sa mai slabesc.
offtopic: am o rugaminte, pune link-urile sa se deschida intr-un tab nou. Nu ca ar fi mare deranj si asa, dar daca se poate mai bine, de ce sa nu o faci/ 🙂
Eu zic sa ii arati numai comentariile lui Costin.
Si pana la urma, ce ai luat? Si eu ma gandesc la un Electrolux cu aburi si ma tot uit la tine pe blog sa vad concluzian de acum 2 ani :)) Eu coc paine cu maia acasa, ma interesa in mod special pentru asta, pentru ca am nevoie de aburi
Nu am mai luat cu aburi, am luat unul pe gaz, iar apoi m-a convins lumea să iau electric. Așa că am un electrolux pe gaz și un beko electric. Am fost așa de harnic încât n-am folosit pe niciunul de 2 ani de zile. 🙂 Cel pe gaz nu l-am montat încă. Cuptor cu abur nu e niciunul, oricum aș fi dat banii degeaba pe el. 🙂
Electrolux, bune rau, trag de ele de ani de zile si noi chiar gatim, da beko… D-ne fereste! Am avut noi ghinion, nu stiu…., sotia a luat un cuptor cu microunde….inox, aiurea, doar pe afara, in interior vopsit un gri sobolan, tabla vopsita…. a ruginit de s-a gaurit, de la floricele, intr-un an, adevaru’ ca noi mancam floricele, da chiar asa :))))))
Meh, erau singurele retro și pe nuanța care mi-a trebuit. N-aș zice că e plita din cele mai bune materiale, dar la banii pe care i-am dat… e foarte ok. La cuptor nu mă pronunț că i-am făcut prima testare și atât.
CARE CUPTOR CU ABURI RECOMANDATI? BUGET PINA LA 10000.
MULTUMESC
Nu suntem experți în ale cuptoarelor cu aburi, însă, Miele au produse foarte bune. Sunt brand premium pe electrocasnice. O idee ar fi cuptor aburi MIELE DG 6010, 24 l.
Miele? Nu-i pentru oricine, musai sa fi politician sa-ti poti permite marca asta.
Sau medic, mai nou.
Medic, zici? Da, in rate, ce-i drept mai putine. :)))
Apropo de abur eu ma tot uit la un whirpool w7 os4 si nu stiu daca se merita ca nu gasesc review uri despre el
Nu prea „se merită”.
Foarte ‘prompt’ raspunsul! ???
Bine, presupun ca a fost in scopuri educative.
Păi nu e în aria mea de expertiză, dar abia acum am văzut greșeala gramaticală. 😀