Spuneam aici că android-ul a depășit Microsoft-ul pentru prima dată. Practic, mobilul a ajuns atât de utilizat încât PC-urile aproape că ajung o nișă. Eh, dar pe piață avem și realitate virtuală și inteligență artificială ce sunt în strânsă legătură cu gadgeturile mobile.
Dar dacă, în timp, telefonul se transformă și se minimalizează ceva mai mult? IoT nu e degeaba pe piață, chipurile care se tot testează pe mâinile unora sunt realitate.
Cum ar fi ca noi să putem să plecăm din casă fără niciun obiect în buzunar și totul să fie în mintea noastră?! 🙂
Ideea asta este redată pe site-urile de afară, dar am mai auzit-o, în trecut, și la alte persoane.
Să fie asta evoluția?
Înseamnă că vom fi atât de bine conectați și adaptați la tehnologie încât… n-o să mai scăpăm de ea.
În acele momente cred că putem să uităm de ideea de confidențialitate. Bine, nici acum nu stăm foarte bine, dar parcă avem ceva drepturi.
Hai că parcă… nu e chiar un film.
Costin a zis
Marius, totul a fost prevazut cu mult timp in urma, pune si tu mina pe un A.E.van Vogt, Philip K. Dick, George R.R.Martin, Asimov, Brian W. Aldiss sau chiar Serge Brussolo, totul este descris pina la cel mai subtil amanunt.
Malin a zis
Hai sa nu luam tehnologia si viitorul la misto. Nu putem compara petarde gen Android cu tehnologie care se uploadeaza in creier. Ar insemna sa ne facem cu bormasina cateva gauri in creier ca sa ni se scurga inteligenta prin ele pentru ca la cat de infect e Android cam pe acolo s-ar situa.
Dincolo de asta e cat se poate de clar faptul ca suntem niste computere cuantice foarte complexe si nu doar la nivel de creier ci la nivel de intreg corp. Computere care pot sa fie programate, reprogramate etc. Numai ca pana sa se ajunga la un oarecare nivel trebuie ca oamenii de stiinta sa inteleaga in primul rand limbajul de programare, apoi algoritmii integrati si abia pe urma sa poata manipula in vreun fel.
Deocamdata tot ce se face in domeniu, rescriere a genomului, alterare ADN etc. se face pe modelul trial & error.
Dani a zis
Probabil ca vom ajunge acolo… incat sa fim conectati la tehnologie. Dar din p.d.v. uman, nu cred ca va fi bine.