În martie îmi puneam o întrebare legitimă pentru oricare om care a mai ieșit un pic din casă. Pe scurt, ești în sat, nu te bagă nimeni în seamă, ești în comună cineva clipește, ești în zone cu peste 200 de mii de oameni cineva te bagă și mai mult în seamă și la metropole vin fondurile guvernamentale și europene cu mai mult spor. Pentru că da este o oarecare logică în distribuirea banilor de către stat, de către UE.
Pe lângă asta există și alocarea resurselor punctuale: salariați, întoarcerea banilor de la buget, se fac niște redistribuiri de taxe în funcție de persoanele dintr-o anumită comunitate.
Și Ploiești, din câte știu eu, abia a trecut pragul de 200 de mii de oameni la ultimul recensământ. La ăsta nu știu dacă vom mai trece pragul și degeaba vom fi în top 5 zone din țară, regulile sunt reguli.
Eh, știrile acestea sunt exemplul clasic…
Andrei a zis
Studiam orasele din Moldova, unii s-au declarat oras pentru fonduri, dar nu au atras fonduri. Acum doreau inapoi, comuna..ca au conditii de sat. Daca ai un primar bine intentionat si un consiliu local bun, poti dezvolta si sat si oras…fonduri sunt in ambele directii.
Stefan a zis
Ehe degeaba atrag orașele fonduri daca banii sunt cheltuiți în alte scopuri.
Marius Cucu a zis
Cum ar fi? Că nu am văzut bine pe oamenii care au furat din fonduri europene.