Am ajuns să învăț serii de televizoare pe dinafară. Probabil că, în timp, o să învăț și la telefoane deși sunt mult mai multe. Cert este că sunt multe chichițe de care trebuie să ții cont la un display.
Părerile și experiențele sunt subiective, de cele mai multe ori, și cred că ușor, ușor voi ajunge să nu am o concluzie.
OK, ajungi să ai ceva puncte de vedere, dar oare sunt cele mai corecte?
Oare experiența ta, de om care vezi mai mult de 2-3 televizoare pe an sau 2-3 telefoane și care citești zi de zi informații despre ce apare nou… ajută?
Nu sunt singurul pe lume care se informează despre gadgeturi, așa că și ceilalți au păreri. Și sunt diferite de ale tale.
Oameni care testează aproape aceleași lucruri.
Ca idee, am plecat pe discuția cu branduri de TV-uri. S-ar putea să fiu unul dintre ăia care a testat cam cele mai multe televizoare, de la mai toți cei mari și mi-am putut face o părere generală despre imagine.
Totuși, intervine subiectivismul despre sistemul de operare și preferințe. Eh, aici nu prea mai ai ce părere să ai. Și nu știu dacă poți să ajungi să ai o părere general valabilă.
Ca de exemplu, acum vreo 10-12 ani mi-am luat un LG. Perfect pe webOS, perfect pentru culori, la nivelul unui TV entry level, de sub 2000 de lei. N-aveam pretenții decât să fie mai bun decât ce aveam eu pe atunci. Ideea era să învăț să montez știri, să am un punct de reper și acasă.
Câțiva ani mai târziu, m-am mutat și-am luat un Sony. Android, tot entry level, dar ceva mai scump și diagonală mai mare. Undeva pe la 3000+. De aici, ușor, ușor am dat startul testelor de TV-uri.
La ceva ani după, testez și un soundbar de la Sony și culmea, nu funcționează pe TV Sony. Hop, probleme cu bluetooth-ul, ca anul ăsta să observ că TV-ul dă și semnal aiurea și-mi strică sursa de la alt soundbar.
Mai am un alt TV în sufragerie, de data asta Philips. Mai bun, OLED, dar entry level, exact ce voiam ca să am o imagine ok pe background când mai fac o poză, când mai fac una alta. Un fel de decor, dacă vreți. Fun fact, cu toată creșterea de energie, mi-a crescut factura la curent cu 50 de lei. În medie aveam 100-110, acum am 160. Da, OLED consumă mult mai mult!
Trăiască altex că au închis sistemul de afiliere și-am spart toți banii în direcția asta, dar nu pot să zic decât că TV-ul e wow ca imagine și n-am nimic de rău de zis de sistemul de operare.
Dar nici nu le bag în aceeași oală pe toate cele 3 branduri. Și nici nu îmi fac o preconcepție că LG e mai bun sau Sony dă fail pe bluetooth cu toate modelele.
Ba chiar și la Panasonic am întâlnit, la un model în teste, că aplicația de Youtube îmi făcea praf albul.
Sau n-o să țip că Samsung este oribil că am recomandat cuiva un Philips, a cumpărat Samsung, iar la 3 săptămâni l-a rezolvat în service. Sunt întâmplări punctuale ce n-au o legătură directă și nu văd de ce ai generaliza.
Mai degrabă m-aș orienta spre suportul lor tehnic. Nu aș generaliza spre un produs/ serie. Nu știu dacă e relevant, la fel cum nu știu dacă experiența mea e general valabilă.
Ehei, nu mai e Sony de-odinioara… de pe vremea cind CRT-ul se impartea in 2 mari regnuri: Trinitron si restu’ lumii.
Acuma, cu mici exceptii, aproape nimeni nu-si mai produce panel-urile, batalia se da pe implementarea s.o. si impinzirea cu zeci de gadgeturi, care de care mai inutile.
Dar deh, societate de consum ne numim chiar daca tv-ul nu-i Salam, Parizer, Ciolan! 😀
Nu am cum să îmi dau cu părerea, recomand doar din alea câteva modele de TV uri cu care am interacționat mai mult, dacă sunt întrebat, în rest nu mă bag.
Cunosc pe cineva care e fan Samsung, altceva nu mai există, să vezi subiectivism.
Contează. Că părerile sunt împărțită e altă mâncare de pește. Atât timp cât ai văzut și testat sute și sute ar fi păcat să renunți…
Amu fiecare are dreptul la o opinie si orice opinie ai primi, trebuie tratata cu un oarecare grad de subiectivism pentru ca in timp si aia mai avizati de experienta dezvolta un soi de fanboysme pentru anumite produse sau branduri si risti sa te zapaceasca mai rau decat sa te lamureasca, pe modelul: „unde e carte multa si prostie destula”. Pana la urma, alegerea finala o face fiecare dupa nevoile lui, bugetul lui, preferintele lui, iar tu ala care recomanzi ar trebui sa ti cont de asta si nu sa faci din asta o cruciada. Ca si in cazul alegerii unei masini, daca nu stii ce vrei de la bun inceput si nu ai o idee proprie, ajungi sa nu’ti mai iei nimic sau cand iti iei sa te alegi cu vreo trompeta care fie nu e potrivita la ce ai tu nevoie fie iti bate grav ulterior bugetul. D’aia niciodata nu am sa inteleg cum poti merge orbeste pe baza „influencerilor” indiferent de ce domeniu discutam, dar nah, uneori n’ar fi rau sa muncim si noi ca documentare si nu doar sa asteptam mura in gura de la unii care exploateaza lenea asta a ta de autodocumentare, desi informatiile sunt la un click distanta.
Teleshopping-ul funcționează și acum.