Logica de la Otopeni e cel puțin ciudată. Am fost câteva ture la aeroport zilele acestea, iar recent am citit o știre cum că poți să beneficiezi de parcare gratuită dacă certificat de handicap. Și acum am confirmat-o, da, la aeroportul Otopeni ai dreptul la parcare gratuită în parcarea principală, cea mare.
Ghici ce, noi avem în familie o mașină cu certificat de handicap și cu oameni cu probleme. Doar că eu nu sunt însoțitor, ci doar s-a întâmplat să fiu și eu acolo, în mașină.
Repet pentru neinițiați: sunt 3 grade de handicap, unul cu puține beneficii, unul intermediar cu mai multe și unul cu însoțitor. Noi suntem la mijloc, adică nu este nevoie de însoțitor.
Aveam alternativa să plătim la parcometru cei 20 de lei pentru parcare(nu cred că am stat mai mult) sau să mergem prin birouri să „anulăm parcarea”.
Am stat undeva la 15 minute să caut „ghișeul” de anulări de parcări. Dispecerat de parcări parcă îi zice. Întâi am întrebat un paznic, m-a îndrumat cum a știut, apoi la informații, de la informații pe un domn și abia cea de la curățenie m-a luminat perfect. Cei care caută asta din Google: etajul 1, vizavi de BRD este un ghișeu: Dispecerat Parcări.
Acolo doamnele sunt drăguțe și totul s-a rezolvat instant. Chiar le-am întrebat dacă este normal să fie ghișeul atât de ascuns în ideea în care se adresează unor oameni cu probleme. Nu de mine era problema, eu-s sănătos tun, dar mă pun în postura celor cu fel de fel de probleme. De exemplu, aici e strict problemă de spații cu mulți oameni, un soi de panică, dar poate că sunt oameni cu alte probleme mai grave.
De ce să îi plimbi printre ghișee?!
Da, mi-a răspuns foarte frumos doamna de la ghișeu că s-ar putea rezolva chiar și telefonic, dar să fi văzut pe la parcometru sau pe undeva numărul de telefon afișat…
Nu a făcut mare lucru, ci ne-a oferit un cod de bare pentru a ieși din parcare. Poate se automatizează în vreun fel lucrurile astea ca să nu stea omul cu dizabilități să îi caute prin fel de fel de birouri.
Constantin a zis
Marius, traim in tara in care de abia acum s-a luat hotararea ca oamenii cu handicap grav (maini, picioare lipsa) sa nu se mai prezinte anual la comisia de evaluare. Pana acum erau obligati sa mearga anual la comisia medicala, ca poate le crestea mana sau picioarul la loc.
Marius Cucu a zis
Știu foarte bine de treaba asta. Din Ploiești a plecat scandalul ăsta când încă eram în presa tradițională. Știu și că acum 2-3 săptămâni s-a ajuns pe la directori pentru că nu decontau oamenii banii ăștia. Nu că nu voiau, doar pentru că angajatele își băgau șutul.