Cei mai vechi de pe aici știu că am ceva ani de experiență cu Pătraru, asta pentru că am lucrat cu el și în perioada în care nu era el de astăzi. De la poziționare, la orice. Eu eram un puștan dornic să învețe și cât a fost TV-ul pe mâna lui nu s-a pus problema de bani, ba chiar încerca să facă din rahat bici. Să construiască, să muncească. Doar deh, eu închideam sediul, dar el pleca cu puțin înainte. Dedicat.
În ultimii ani a evoluat și raportat la ce „produs” avea pentru TV, e la un alt nivel. Îmi place, deși nu sunt de acord cu multe.
Suntem altă generație, e o diferență de vreo 10 ani de zile, am alte experiențe de viață, altă viziune. Și sunt OK cu asta. Poate eu sunt un prost, poate el e diferit.
Eh, Pătraru a avut o emisiune cu Selly. Ascult mereu să văd cum împachetează fiecare lucrurile. Ca studiu de caz dacă vreți.
În comentarii e o întreagă dezbatere între generații. Nu știu cât a ajuns algoritmul să împerecheze cele 2 canale, însă comentariile sunt de neratat. Efectiv, sunt 2 tabere total opuse. Oameni majoritari de 35+, publicul lui Dragoș, și oameni majoritari de 18-25.
Discuția nu este una senzațională, dar nici slabă. Adică eu la 22 de ani poate că nu fumam, dar nu puteam să port o discuție atât de logică, n-aveam o raportare chiar OK la lume. Nu sunt de acord nici cu el, dar pot vedea printre rânduri că reprezintă generația lui. Că el zice că nu se va consuma, am dubii, dar nici eu n-aveam gânduri să mă informez, să citesc sau să mănânc sănătos la 22 de ani.
Pe Twitter se întâmplă niște lucruri interesante. Sunt foarte multe persoane de 60+ ce intră în contact cu oameni mai tineri. Ce discuții, ce dezbateri, exact ca în comentariile materialului.
Și preiau și o idee din video: pandemia și work from home au accentuat izolarea oamenilor. Accentuez și eu și zic că și algoritmii rețelelor de socializare au profilat tot și ne-au izolat în bulele noastre.
E trist că nu reușim să ne adaptăm, să vedem și alte perspective.
Pe de altă parte, l-am urmărit mult pe Dragoș cu discursul lui referitor la salariul minim universal. Are părerile lui fixe, dar cumva pe care și le-a cultivat și experimentat pe parcursul a multor emisiuni. E normal să ai o părere mult mai avizată, mai documentată decât una la prima mână.
E trist că omul de rând nu vede mai departe. Este doar un A sau un B. Nu poate să fie nimic gri.
De altfel, de ce să nu lăsăm și pe alții să aibă păreri?! Și cei de 20 de ani pot avea păreri, dar asta nu înseamnă că trebuie să fie identică sau pe placul meu. Sau chiar de 15 ani. Adică deh, bat și eu în 35, mi se par ciudate experiențele celor de 20-25, de cei mai mici nu mai zic, dar îi înțeleg, nu le dau cu șutul.
Andrei Bucur a zis
Patraru e un fel de Sumudica! Sumudica antrenor bun, dat afara de peste tot ca face scandal. Patraru cam la fel! Nu se poate intr-o relatie doar tu sa ai principii, cereri si pretentii…iar celalalt doar sa plateasca!
Marius Cucu a zis
Zici că e antrenor bun?! Eu n-aș avea aceeași părere. 😀
Andrei Bucur a zis
Daca ne uitam putin : Astra campion, plecat de la CFR cu maxim de puncte, dat afara de la turci de pe locul 1
Virgil Grecu a zis
La CFR a avut rezultate ca a avut lotul neschimbat si echipa formată. A castigat 5 meciuri consecutive insa pe mine, ca spectator, nu m-a convins deloc. E tipul individului cARE vorbeste prea mult fara acoperire.
Pheno a zis
Nu exista meciuri intre „noi” si „ei”. Nu exista „noi” si „ei”. Exista sau nu, deschidere, atat pentru vechi cat si pentru nou, iar asta se intampla indiferent de parerile noastre „obiective”. Ma bucur cand vad cum evolueaza noua omenire in progresie geometrica, fata de evolutia oarecum liniara a vechii omeniri si a celei a noastre in progresie aritmetica. Contactul cu noul inlocuieste de ceva timp traditionalul contact cu vechiul. Nu este parerea mea dar o accept si o aplic de fiecare data si anumem „cat traieste, omul invata” daca are deschiderea necesara si mai ales daca are de la cine. Da, cred ca mergem cu toti in directia cea buna. Sa nu confundam niciodata EXPERIENTA cu EXPERTIZA.
EXPERIÉNȚĂ, experiențe, s. f.
1. Totalitatea cunoștințelor pe care oamenii le dobândesc în mod nemijlocit despre realitatea înconjurătoare în procesul practicii social-istorice, al interacțiunii materiale dintre om și lumea exterioară.
2. Verificare a cunoștințelor pe cale practică, prin cercetarea fenomenelor din realitatea înconjurătoare. ♦ Experiment. ◊ Expr. A face o experiență = a face o încercare. [Pr.: -ri-en-] – Din fr. expérience, lat. experientia.
EXPERTIZA, expertize, s. f.
1. Cercetare cu caracter tehnic făcută de un expert, la cererea unui organ de jurisdicție sau de urmărire penală ori a părților, asupra unei situații, probleme etc. a cărei lămurire interesează soluționarea cauzei.
1.1. concretizat Raport întocmit de un expert asupra cercetărilor făcute.
chat_bubble medicină (în) sintagmă Expertiză medicală = stabilire, în urma unui examen medical, a capacității de muncă în condițiile solicitărilor fizice și psihice din diferite profesii.
chat_bubble medicină (în) sintagmă Expertiză medicală = consultație sau autopsie efectuată de medicul legist în cazuri de rănire, accident, viol, otrăvire, omor etc.
limba franceză expertise
expertiza, expertizezverb
1. A supune expertizei.
etimologie:
expertiză + sufix -iza.