De la voi am avut sfaturi foarte bune privind pâinea. Deja gata, am pus mașina de făcut pâine în cui și am trecut la cea clasică, făcută la cuptor. Nu vreți să știți ce bătaie e pe ea.
Nu fac nimic în plus față de rețeta pe care o aveam pentru mașină. Am aceleași proporții ori le dublez câteodată când știu că suntem mai mulți. 18 minute se bate mașina de făcut pâine singură acolo apoi o mut în cuptor și în 40 de minute e gata.
Încă mixez când cu făină integrală, când cu făină albă, după cum am. Plus semințe.
Aș vrea să încerc, la un moment dat, și varianta cu maia. Să văd dacă e mai OK ca la drojdia uscată. Sau măcar cea umedă. Din ce am testat, sunt diferențe chiar și cu drojdia. Probabil maiaua e mai OK.
Ce rețetă bună aveți?
PS e amuzant că mai vorbesc cu lumea și mai trimit câte o poză. Toți cred că fac mișto de ei, că le dau poze cu AI.

Faci maia acasă?