Testez multe telefoane, dar și gadgeturi care beneficiază de tehnologia NFC. Cumva credeam că toată lumea știe ce înseamnă NFC. Aparent, nu este așa. Foarte mulți nu știu ce înseamnă NFC Payment și nici cum se folosește.
Pe scurt, NFC înseamnă Near Field Comunication, pe lung am putea spune că este un standard pentru comunicarea scurtă între mai multe dispozitive, mai exact undeva la sub 10 centimetri.
Este o tehnologie foarte asemănătoare cu RFID sau Radio Frequency Identification, aceasta fiind tehnologia care stă la baza plăților contactless.
Cum utilizăm NFC?
În mod normal, cred că toate telefoanele ar trebui să aibă disponibil NFC, însă dacă ne uităm la modelele de telefoane foarte ieftine, de până în 1000 de lei, avem toate șansele să vedem că nu au modul de NFC. Asta înseamnă că nu vom putea activa serviciul, indiferent de aplicația pe care o vom folosi. Mai sunt și telefoane precum Huawei ce au probleme cu plata prin NFC. Știți de discuția cu serviciile Google.
La ce-l putem folosi?
Putem folosi în următoarele situații:
- transfer de fișiere
- plăți contactless
- conectare cu alte dispozitive: ceasuri inteligente, boxe wireless, etc
- plata de bilete la automate, autobuze
- verificare identității – am făcut asta în Suedia, oamenii ăia sunt nebuni cu cardurile și securitatea
Cum vedem dacă un telefon are NFC?
Spuneam mai sus că nu toate telefoanele beneficiază de NFC. Pe android este simplu să verificăm acest lucru.
Mergem la Setări -> Conexiuni -> NFC. Acolo ar trebui să fie tabul cu NFC, dacă nu, am putea folosi bara de căutare pentru a interoga NFC.
Tehnologia există încă din 2006. În 2010 a fost primul telefon cu android disponibil. Totuși, ea a fost adoptată undeva după 10 ani de zile, când a fost disponibilă pe tot mai multe telefoane.
ice4you a zis
Bun, il dau si eu mai departe! 😀