Ideea articolului a pornit de la faptul că nu știam absolut nimic despre mașinile de spălat de rufe automate. În trecut, ca fiecare om am avut o mașină de spălat manuală și nu prea aveam habar ce să aleg și cât de bune și performante sunt acele mașini de spălat.
Mi se dădeau tot felul de detalii tehnice, de lucruri care nu mă ajutau deloc să aleg pe cea mai bună. Dreptate au avut cei care mi-au spus că orice mașină de spălat se va strica după ceva ani de folosire intensă. Unii au ghinionul să li se strice mașina chiar după ce a ieșit din garanție. Asta înseamnă piață de consum.
Între timp, am avut ocazia să ajung și pe la conferințe de tehnologie acolo unde anumite branduri au și zone pentru electrocasnice. Am mai „furat” informație pe cât de mult am putut de la Samsung, de la LG, de la Bosch. Am fost mereu pasionat să văd ceea ce poate să dezvolte Miele în direcția aceasta.
Așa cum am zis și în comentarii, am decis să îmi aleg o mașină de spălat Arctic. Este disponibilă aici.
De ce am ales o mașină de spălat mai ieftină?
Există vorba aceea: „suntem prea săraci pentru a cumpăra lucruri ieftine”. Sunt total de acord cu ea, dar în cazul de față cred că am făcut alegerea corectă. Și după 3 ani de zile nu regret că am făcut această achiziție.
Criteriile mele au fost:
- dimensiuni mici
- consum cât mai puțin de energie
- consum cât mai puțin de apă
- cât mai puțini senzori care să se deregleze
- cantitate de 5 maxim 6 kg de rufe pentru că plănuiam să ne mutăm singuri(planurile ne-au fost date peste cap și locuim 4 în apartament)
Apoi am început să căutăm cea mai bună ofertă, să ne interesăm ce marcă este mai bună și să adunăm cât mai multe păreri de pe blog și nu numai.
Între timp, am făcut cunoștință tot mai mult cu mașina de spălat, chiar am avut discuții cu un văr de-al meu care are un service pentru mașini de spălat și am zis că este cazul să extindem articolul și să il fac mult mai complex pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie să-și aleagă o mașină de spălat rufe.
Ce mașină de spălat rufe să aleg? Ce criterii trebuie să iau în considerare?
Criteriile cele mai importante în alegerea mașinii de spălat sunt:
Dimensiunea mașinii de spălat și locația
Evitați pe cât posibil ca noua mașină de spălat să o țineti în abur, în condens, așa că nu vă recomand să o puneți în baie, ci pe un hol sau o debara sau poate chiar în bucătărie(dacă aveți o hotă). Asta dacă nu doriți să o aduceți mult mai devreme decât este cazul în service la mine. 🙂
După ce ați stabilit locația verificați dacă modelul pe care vi l-ați ales încape în acel loc. E bine să lăsați câțiva centimetri pentru ca mașina de spălat să poată fi vibreze la centrifugare. Poate că ar fi util și un preș antiderapant și anti vibrații.
Capacitatea de spălare
Dacă aveți o familie numeroasă și știți că aveți multe lucruri de spălat una de 5 KG nu cred că este suficientă. Gândiți-vă la faptul că ea nu se ocupă cu 5KG, ci cu 50-60% în funcție de hainele pe care doriți să le spălați. Veți găsi mai multe detalii despre acest lucru în manualul de utilizare al mașinii.
Aici putem să facem o paranteză. Încă mai sunt persoane care caută o mașină de spălat cu o cuvă din tablă/ aluminiu. Greșit. Poate că dacă vom da cu ciocanul în cuva de plastic și în cea de aluminiu vom observa că cea din urmă rezistă mai mult. Însă dacă deschideți un curs de Studiul Materialelor veți observa că plasticul este un bun izolator și nu disipă energia. Așadar, eficiența este mult mai mare pentru o cuvă din plastic.
Programe de spălare
O mașină de spălat cu multe programe de spălare vă poate face multe probleme, dar o mașină de spălat cu programe care spală în perioade cât mai scurte de timp te pot ajuta. Gândiți-vă că unele mașini au programe lungi de aproape 2 ore, iar cele performante pot avea programe de 15-20 de minute. Le-ați putea folosi pentru hainele de vară sau pentru cele care nu sunt foarte murdare.
Cel mai tare lucru mi se pare la anumite modele premium ce îți permit să oprești programul actual în cazul în care ai uitat să adaugi o haină. Pur și simplu pui stop, deschizi o ușiță separată și adaugi rufele murdare uitate. Eu unul am pățit asta de mult prea multe ori.
Consum energetic
Uniunea Europeană a făcut un lucru foarte bun prin acea directivă de eficientizare a consumului. Practic, toți operatorii au fost obligați să se alinieze și să ofere clase de energie pentru produsele lor.
Tot aici putem să amintim și zgomotul mașinii de spălat. Acesta ar trebui să fie de ~60 dB și 75dB în momentul în care se face stoarcerea. Odată cu trecerea timpului, odată cu depunerea calcarului, dar și dacă nu folosiți filtre pentru apa care intră în mașina de spălat vor apărea depuneri și, cel mai probabil, zgomotul va crește.
Funcțiile mașinilor de spălat
De-a lungul timpului, producătorii au început să își personalizeze tot mai mult oferta. Au realizat tehnologii precum Direct Drive, EcoBubble, 6 Sense Colours sau Time Manager. Unele mai bune, altele mai puțin bune, în funcție și de marketing-ul brandurilor.
Câți wați consumă mașina de spălat?
În funcție de eficiența energetică de care povesteam mai sus aceasta poate avea valori diferite. Totodată, trebuie avut în vedere și programul pe care îl folosiți. De asemenea, un alt criteriu ar fi și hainele pe care le spălați, dar și nivelul de încărcare al mașinii de spălat.
În anumite perioade, aceasta poate consuma 10-15W/h, dar poate ajunge și până la 100W. Sigur, vorbim despre consumul de energie activă.
O estimare exactă n-ar putea fi făcută pentru depinde de la brand la brand, eficiența fiecărui model în parte. Ca idee, pe o spălare ar trebui să plătiți nu mai mult de 1 leu pe curentul electric. Mi-ar plăcea să interacționăm pe zona aceasta, să îmi spuneți cam cât consumă modelul dvs.
Mașini de spălat verticale?
E drept, sunt un clasic. Nu am luat în calcul niciodată o mașină de spălat verticală. Asta și pentru că mereu am ținut-o în debara, într-un loc ferit de aburii din bucătărie sau din baie. Așa că funcționează fără probleme.
Totuși, sunt situații foarte multe în care avem nevoie de spațiu. Mașinile de spălat slim, de multe ori sunt și verticale. Așadar, pentru spațiu mai mic ar fi bine să vă orientați și spre modele verticale.
Știu că lumea ar dori să discute despre fiabilitate, dar o mașină de spălat verticală nu e cu nimic mai deosebită față de una frontală. Principial, discutăm despre aceleași lucruri.
Mașini de spălat cu uscător
Nu cred că o mașină de spălat cu uscător este chiar ceea ce trebuie. Totuși, cred că un uscător de rufe face diferența. Asta zice și lumea aici. Poate, dacă vreți un 2-1 bun trebuie să vă orientați spre AEG sau Miele, dacă vă permite bugetul. Așadar, dacă doriți să uscați rufele mai repede în casă alegeți un uscător separat.
Pe piață avem așa:
- mașini de spălat clasice
- mașini de spălat cu uscător
- uscător separat de rufe
Alegeți varianta a treia, cea în care aveți uscător și mașină de spălat separată. Dacă se poate să fie și varianta cu pompă de căldură ar fi mașina perfectă.
Garanție
Prea puțină lume ia în considerare acest aspect. Cu cât mai mare, cu atât mai bine. Aveți toate șansele să aveți situații neplăcute cu mașina de spălat. Așa că extindeți garanția pe cât de mult se poate.
În general, avem undeva la 10 ani garanție la motor și până la 7 ani pentru restul defecțiunilor.
În plus, alegeți producători care au service-uri locale. E mai important decât orice altceva. Cu cât sunt mai ieftine, cu atât sunt mai prost construite și vă puteți aștepta că n-aveți piese de schimb. De altfel, chiar costul pieselor de schimb poate fi un criteriu. Să fie disponibile, să aibă prețuri decente.
Aplicația mașinii de spălat
Eu zic că este importantă. Mi-aș fi dorit la LG să am acces la aplicația lor mișto(am model vechi și nu am acces la LG Thinq AI), mi-aș fi dorit să pot configura atât de ușor cum este ecosistemul celor de la Samsung, prin aplicația SmartThings.
Mi se pare interesant să ai un ecosistem aproape de un gadget pe care îl ai cu tine de fiecare dată, indiferent de brand.
De altfel, la conferințe am observat că producătorii tind să pună control prin WIFI pentru mai toate modelele noi de pe piață. Această „legare la internet” le face pe acestea să fie foarte simplu de controlat de la distanță.
Recomandări mașini de spălat bune în 2024
Samsung WW80T504DAE/LE
- 8kg
- clasa B
- 1400RPM
AEG LFR73844BE
- 8 kg
- 1400 RPM
- Clasa A
- ProSense
- ProSteam
- Motor EcoInverter cu magnet permanent
LG F2WR508SWW
- 1200 RPM
- 8 kg
- Clasa A
Ghid Alegere Mașină de Spălat
Păreri Pro
- AEG
- BOSCH
- MIELE
Păreri Contra
- Candy
- Indesit
să alegi o mașină de spălat și ieftină și bună, ce îți spală foarte bine nu este deloc ușor. Sunt multe criterii de luat în seamă, iar magazinele nu ne arată decât partea bună a paharului. Din păcate, trăim într-o societate de consum și nimic nu mai este atât de bine realizat.
Dumitru a zis
Buna ziua ! Va rog o recomandare pentru o masina de spalat pana in 2200 lei. Capacitate 8-10kg, nu mai putin de 1400 de rotatii, posibilitatea de a scurta timpul de spalare ( nu doresc ca programul bumbac sa dureze 3 ore), de a seta temperatura si viteza de centrifugar si, foarte important – sa fie silentioasa. Desemenea ma intereseaza sa poata functiona intr-o incapere unde iarna nu vor fi mai mult de 10 grade. Multumesc !
Expert MS a zis
Rotatiile de 1400 nu te ajuta cu nimic poti stoarce la 1000 rot si ai la fel de umede rufele si prelungesti viata masinii. Un Bosch Made in Poland de 8 kg e cel mai bun in jurul bugetului ce il ai. Incaperea unde ai masina trebuie sa aiba temperatura permanent peste 5 grd celsius in timpul iernii altfel strici orice masina de spalat orice marca. Masina Bosch WAT 28460BY emag…
Dumitru a zis
Multumesc pentru raspuns ! La emag este cu 24 luni garantie ( vnduta de Flanco) iar la Altex are 5 ani garantie, dar din comentarii observ ca este facuta in Turcia. :/ Deci…?
Medeia a zis
Sunt fericita posesoare a unei masini Whirpool cumparate in anul 1995.Am utilizat-o la temperaturi medii-joase(nu las rufele sa se murdareasca prea tare si obligatoriu le calc)S-a cam coscovit pe alocuri,dar i-am aplicat cateva abtibilduri si este chiar nostima.Va fi doliu mare cand va sucomba.
Marius Cucu a zis
Să sperăm că nu va păți asta prea curând 🙂 Modelele noi nu sunt tocmai wow.
Catalina a zis
Ce sa aleg între AGE L7FBE48S de 8 kg si Electrolux EWF1408WDL2 de 10 kg? Prețul este aproape același . Care din cele 2 ar fi mai buna ?Multumesc!
Expert MS a zis
AEG ul
Andrei a zis
AEG e mai bună chiar dacă are capacitatea mai mică decât Electrolux?
Marius Cucu a zis
Aeg are componente mai bune.
Gianina Mitrea a zis
Buna ziua, îmi puteți da și mie un sfat in alegerea unei mașini cu încărcare verticală? As dori daca se poate variante diverse , bugetul maxim fiind 3000 lei. Mulțumesc
Marius Cucu a zis
Mergeți pe AEG, sora mai mică a celor de la Miele. AEG L6FBG41S e ok.
Gianina Mitrea a zis
Multumesc frumos, intre acest model AEG și un Bosch WOT 24457BY făceam comparație și eu.
Marius Cucu a zis
AEG să rămână. 🙂
Gabi a zis
Vad ca se recomanda masinile de spalat Bosch fabricate in Polonia si nu in Turcia,numai ca in Polonia vad ca se fabrica seria 4 si nu 6 care cel putin teoretic ar trebui sa fie mai „slaba”.
Seria 4 in Polonia (7kg capacitate)
Seria 6 in Turcia (8kg capacitate)
Seria 8 in Germania (9kg capacitate)
Se recomanda apoi una de 8kg ca ar fi mai buna,deci aia facuta in Turcia….
Pai cum facem pana la urma Expert MS ,ca nu stiu ce sa mai aleg?
Calitate ar trebui sa fie aceeasi ,ca doar vorbim despre Bosch si controlul calitatii sa fie la acelasi standard indiferent de tara.
Cristian a zis
Buna ziua! Ce sa aleg dintre un LG Titan C5
F2J5QN4W si Electrolux EWS1276CI. Care este cea mai buna de la LG la 7kg?
Andrei a zis
LG. Sau mai pui 50 lei și să achiziționezi LG FH2C3TD de 8 KG.
Cristian a zis
Imi trebuie chiar de 6kg dar nu gasesc!
Am un whirlpool AWO/D65165, daca pun mai putine haine nu stoarce! Am inteles ca incearca sa le echilibreze si nu reuseste. Daca nu le stoarce mai ales intre limpeziri nici nu le spala cum trebuie pentru ca murdaria ramane in rufe. Cred ca are o problema la acel senzor de echilibru. Sau le stoarce dar la 400 rot/min.
Cristian a zis
Este AWO/D65135
violeta a zis
Buna ziua
As dori sa stiu ce-mi recomandati intre AEG ProTex Plus L78370TLE, 7 kg si Bosch WOT24457BY, 7 kg. Diferenta de pret este foarte mica.
Multumesc.
Marius Cucu a zis
Mergeți pe AEG.
violeta a zis
Multumesc. Stiu ca AEG e mai buna, dar are 2 ani garantie, pe cand Bosh 5 ani, de aceea eram nehotarata.
Marius Cucu a zis
Eu zic că se poate achiziționa după o garanție extinsă, în funcție de felul în care se comportă mașina.
Jordache a zis
Salutare!
Am achizitionat o masina Electrolux 1487-8kg, inverter. Problema e ca unul din butoanele de touch funcționează numai când vrea el. Am solicitat retur si privesc acum spre un Aeg seria 7-8kg, inverter. Pretul este acelasi.
O singura nedumerire am. Am fost in magazine si se pare ca volumul cuvei Aeg este mai mic decat la Electrolux. Oare asa sa fie?
Marius Cucu a zis
Despre care modele vorbim exact?
Jordache a zis
https://www.electrolux.ro/laundry/laundry/washing-machines/front-loader-washing-machine/ewf1487hdw2/ versus http://m.aeg.ro/Products/Îngrijre-ţesături/Maşini-de-spălat-rufe/Încărcare-frontală/L7FBE48S/
Cristian a zis
Salut! Am o intrebare la electroluxul tau, la inceperea programului de spalare se aude pompa ca scoate apa de doua ori apoi baga apa si iar scoate o cantitate mica?
Cristian a zis
Buna ziua MARIUS CUCU! Ce sa aleg dintre un LG Titan C5
F2J5QN4W si Electrolux EWS1276CI. Care este cea mai buna de la LG la 7kg?
Marius Cucu a zis
Seria 2017 de la LG este foarte ok. Merită.
Cristian a zis
Feriti-va de masinile de spalat WHIRLPOOL!!! Sunt din ce in ce mai proaste.
Mari a zis
Este ft adevarat e a doua care o schimb din acest brand de kk
Cristian a zis
Am achizitionat masina de spalat Electrolux EWS1276CI si face urmatoare chestie: la inceputul programului (ex sintetice) incepe prin a scoate apa cu pompa de doua ori apoi baga apa, cuva se invarteste de cateva ori iara scoate foarte putina apa apoi baga restul cantitatii. e normal sa scoata apa deja bagata in cuva cu detergent? sau are o problema?
Lazar a zis
Salut. De masinile Grundig ce parere aveti ? Au si 7 ani garantie.
Am vazut la oferte intre 1750 si 2000 lei de 8 kg.
Marius Cucu a zis
Da, sunt modele ok.
cristian a zis
Se merita masinile de spalat cu uscator? Sau se recomanda sa se achizitioneze uscatorul separat? Pareri argumentate.Multumesc.
Marius Cucu a zis
Dacă este spațiu, chiar dacă ați putea să puneți uscătorul deasupra… evident că recomandarea ar fi pentru cele separate. Sunt mult mai eficiente. Dacă nu, se poate face compromis la 2 în 1.
Mariana Miron a zis
Ce imi recomandati intre Electrolux EWF 1276 GDW si Siemens iQ300 WM12N260BY ?
Magdalena a zis
E normal ca la o mașină de spălat LG F2J5QN4W sa setezi la ciclul de spalare temperatura de 20 grade dar de fapt sa spele cu 40grade cum e in tabel si mai ales la această temp.sa iasa apa foarte fierbinte?Ma gandeam ca atunci ce rost are sa setezi separat temperatura dacă pana la urma tot cu temp.din tabel spala.Oare o fi vreo problemă la soft sau așa merge această marca LG F2J5QN4W? Vă rog sa ma lămuriți cu aceasta problema!
Cristian a zis
Clar nu este normal sa spele cu 40 in loc de 20 de grade.
Magdalena a zis
Simultan, am pus la spălat o tură de haine împreună cu sora mea (ea având un Samsung),eu am pus la Coton cu opțiunea Time Save 20 grade (in tabel era stabilit cu 40grade precizând ca poți pune de la apa rece până la 95) iar sora mea a pus o spălare la 60 de grade.La inceput era totul ok până la finalul spalarii (fără sa înceapă limpezirea)când comparam apa la evacuare am dedus că temperatura apei era aceeași:adică 60de grade.In concluzie:programul meu la 20grade spăla cu mult mai mult si decat cel prestabilit in tabel.Dacă măcar spăla cu 40grade nu m-ar fi deranjat,dar sa spal mereu haine cu apă foarte fierbinte la programe cu încărcătura mai mare ,nu cred că e bine mai ales ca sunt si alte programe care spala la fel ca și la Cotton si exact programe cu incarcatura mare iar cele cu încărcătură mică cu 20 de grade prestabilite in tabel,nu am probleme.Oricum am sunat luni la cei de la LG și mi-au dat un nr de telf de la altă persoană care ar fii cică pe zona mea,am vorbit si cu aceasta persoana care mi-a zis că o să vina sapt asta,dar inca nimic.Va voi tine la curent daca s-a rezolvat ceva.
Bolbos Aida a zis
Un sfat va rog în a alege cea mai buna masina dintre AEG și GRUNDING AMBELE DE 8 ȘI 1400 TR. Merci.
Andrei a zis
AEG
Viorica a zis
Buna vreau sa cumpar o masina de spalat rufe. Suntem 4 pers in familie iar bucetul alocat max 1200 lei. Ce imi recomandati? (Arctic am avut 2 una a tinut 5 ani, a doua 4 ani). Astept o recomandare. Multumesc
Andrei a zis
Dacă mai poți adăuga 70 sau 100 la buget ai următoarele opțiuni:
LG F2J5QN3W – 7 KG – 1270 lei
Samsung WW80J5345MW/LE – 8 KG – 1300 lei
Beko WTV9632X0 – 9 KG – 1300 lei
Dacă nu, sub 1200 lei găsești Beko de 7KG slim sau normală cu 5 ani garanție:
Slim
Beko WKY71033PTLYB3 – 7 KG – 1081 lei
Beko WRE7512XWW – 7 KG – 1101 lei
Normală
Beko WKY71033LSYB2 – 7 KG – 1198 lei
Beko WKY71233LSYB2 – 7 KG – 1234 lei
Viorica a zis
Buna. Despre beko wte7502bo 7kg la pretul actual de 950 ron de la 1399 ce parere aveti?
Andrei a zis
Cred că e OK, e flash deal la 855 lei.
Gabi a zis
Salut, caut o masina mai ingusta dar de 8kg capacitate.
Nu intra pe usa de la baie una mai mare, am doar 56-57 cm deschidere.
Ce recomamdari sunt?
Momentan am un Samsung de 6kg care dupa 4 ani are probleme, s-a rupt garnitura de la hublou, nu prea inteleg de ce? Poate din cauza rulmentilor si se misca prea urat cuva si a taiat garnitura!!
Cert este ca dupa 4 ani , gata apar probleme!
Si decat sa o repar si sa dau vreo 400 lei, prefer sa iau o masina noua ,probabil in rate, si categoric cu garantie mai mare!
Andrei a zis
Mai multe modele de Beko au 5 ani garanție la Emag și se poate achiziționa extra garanție, parcă maxim 2 ani în plus. Poți filtra mașinile după adâncime, ca să încapă pe ușa „în dungă”. Recomandate sunt Siemens, Bosch, LG, AEG, Electrolux, Samsung sau Beko.
Gabi a zis
Deci Beko este cam ultima optiune din cate vad, vazusem una care era si ingusta si de 8kg, dar cuva din polipropilena, ceea ce ma cam nedumireste!
Se fac cuvele din orice,numai din inox nu!!
Polipropilena asta se poate sparge ,asa ma gandesc eu!
Marius Cucu a zis
Se fac și din inox. Miele fac dar sunt foarte scumpe pentru puterea noastră de cumpărare.
Gabi a zis
Nu stiu daca merita sa cumperi Miele, tot la fel spala, probabil sunt mai fiabile, dar nu iti scoti investiția cu Miele.Acum nici cea mai mare prastie de masina nu e bine sa cumperi!
Andrei a zis
Beko de 8 kg cu cuva de inox 5 ani garanție și să încapă pe ușa nu e?
Gabi a zis
Pai nu stiu daca este Beko cu cuva de inox, tocmai de aceea am intrebat pe aici!
Am mai gasit un AEG, dar este vreo 2300 lei si parca nu voiam sa sar de 2000 lei! Asta este modelul AEG L7FBE48S, zice ca ar avea 50 cm adancime, dar oamneii zic ca are 60 defapt!
Asa rau imi pare ca nu pot sa iau masina mare, pentru ca luam Samsungul ala de la emag la 1299 lei.
andreea a zis
Salut,
as vrea sa cumpar o masina de spalat cu incarcare verticala sau slim. Buget aprox 1500 lei
ma intereseaza in primul rand:
– sa fie safe: fara apa pe jos, fara spuma, fara probleme cu curentatul cum am avzut in comentarii la indesit si whirlpool
– sa aiba si program scurt (20-30min) gen haine purtate 2-3 zile fara pete sau urme de murdarie
– daca pot spala si o pilota voluminoasa, foarte bine daca nu, marimea nu conteaza neaparat (am avut indesit de 5.5kg dar care era foarte incapatoare…dar a murit dupa 12 ani)
electrolux nu are garantie extinsa la 5 ani pentru produsele slim sau cu incarcare verticala…. asta inseamna un plus de 150 lei pentru garantie de 3 ani….
pretul…am vazut ca variaza foarte mult, electrolux-ul din lista era 1500 lei acum cateva zile, acum e 1700…deci bugetul nu e tocmai fix..poate peste cateva zile e inapoi la 1500
deci, care dintre urmatoarele?
Masina de spalat rufe cu incarcare verticala Electrolux EWT1266ELW, TimeCare, 6 kg, 1200 RPM, Clasa A+++, Alb
Masina de spalat rufe Slim Beko WKY71033PTLYB3, 7 kg, 1000 RPM, Clasa A+++, Mini LCD, Alb
Masina de spalat rufe Slim Beko WTV6532B0, 6 KG, 1000 rpm, Clasa A+++, Alb
linkurile sunt emag pentru ca ei au cele mai multe comentarii.
multumesc!
Andrei a zis
Curentatul e de la probleme cu împământarearea sau lipsa ei. O mașină non-slim nu încape?
andreea a zis
nu…. e mai complicat, nu vreau sa-i schimb locul.
cea cu incarcare verticala a fost foarte buna.
Andrei a zis
Beko slim de 7 kg ar fi ok dar să aibe cuvă de inox.
Gabi a zis
Cuva de inox nu prea cred ca se mai gaseste!
Am tot citit si eu peste tot si se pare ca doar Miele ar avea cuva de inox.
Restul au cuva de plastic, dar cu denumiri pompoase : poliplex, polipropilena. .etc!
Andrei a zis
Ai dreptate, eu mă gândeam strict la tambur ca fiind cuva, toate sunt de polipropilenă.
andreea a zis
de ce e importanta cuva din inox?
e drept ca cea veche o are din inox si sa fiu sincera, indesitul vechi mi se pare mult mai bine facut decat ce am vazut pe piata….capac, sistem de inchidere al cuvei, tot materialul…toate masinile de acum sunt niste plastice de 2 lei(slim si verticale- ca doar la ele m-am uitat).
totusi… trebuie sa aleg din ce exista…merita electrolux mai multi bani—400-500 in plus fata de beko dar cu 3 ani garantie in loc de 5?
nu sunt convinsa ca electrolux are programe scurte cum are beko..
trebuie sa fie neaparat subtire- de preferat cu incarcare verticala…daca nu…si model slim Ce ziceți de Beko WUE7636X0A?
multumesc!
Gabi a zis
Cuvele din plastic se pot sparge, acum nu stiu cat de ușor sau greu se pot sparge, dar se poate intampla!
Si eu caut o masina de spalat si m-am oprit la Beko WMY81443STB1, e mai ingusta pentru ca mai mare nu intra pe usa de la baie la mine!
Am un uscator de rufe Beko de aprox 1 an si merge foarte bine,nu am nimic de comentat…si folosit foarte des pentru ca avem o fetita de 9 luni!
Andrei a zis
Totuși Beko sună mai bine mai ales cu 5 ani garanție și în plus, cu diferența de bani s-ar putea adaugă încă 2 ani de la garanție.
Cuvele din inox de mai demult erau proiectate pentru servisabilitate. La cele noi din plastic dacă se duc rulmenții se schimbă direct cuva cu tot cu tambur fiindcă cuva e lipită, asta dacă e încă în garanție, dacă nu tot ansamblului costă vreo 700-800 lei și nu se merită, mai bine o mașină nouă. Totuși se pot desface și cuvele din plastic, mai greu dar nu imposibil și costul ajunge cam la 150 lei (rulment, șuruburi și silicon) fără manoperă.
Grigore Mariana a zis
ASI DORI O MASINA DE SPALAT IN CARE SA FOLOSESC APA CALDA DE LA BLOC.
Gabi a zis
Ceva pareri despre GRUNDIG GWN 37430.
Ce sa aleg intre Grunding si Beko WMY81443STB1.
Vad ca au 7 ani garantie Grunding si costa 1600 lei, dar am inteles ca sunt tot turcesti…aceeasi firma care face si Beko!
Mihaela a zis
Ce părere aveți despre mașina de spălat rufe Heinner ?preț/calitate
andreea a zis
ok, cumparata masina Beko WKY71033PTLYB3.
returnata cateva zile mai tarziu pentru zgomot infernal cand se alimenteaza cu apa si cand stoarce- mai are putin si decoleaza este exprimarea corecta.
+ vibratii puternice de cad obiectele de pe masina desi nu parea ca se clinteste deloc cand nu functiona.
cautat din nou printre comentarii si aflat despre tehnologia direct drive de la LG care se lauda ca face masina mai silentioasa si mai stabila.
aceasta tehnologie este doar de marketing sau intr-adevar face ca zgomotul sa fie mai mic?
m-am oprit la modelul: LG F2J6QY8S
ce parere aveti?
om sunt si eu, nu pot sa returnez 2 masini…ce cumpar data viitoare? mielele ultralaudate?
ce masina silentioasa imi recomandati?…
samsung nu par silentioase (din comentarii)
electrolux– nu stiu, nu le-am vazut prea laudate pentru zgomot redus..
buget 1500 lei la care trebuie sa mai pun aprox 250 lei pentru inca 2 ani garantie
ce acopera garantia?
multumesc!
Petru a zis
Incearca sa gasesti cel mai ieftin LG de 7 kg(8 kg ar fi ideal), foloseste treapta mica la stoarcere gen 600, 800 rotatii/minut max, foloseste detergent lichid fara sa adaugi calgon si vei fi multumita de ea! ..puteai sa citesti comentariile de mai sus si sa ajungi la aceleasi informatii pe care ti le-am dat eu..! PS:si sa scoti suruburile de siguranta/transport din spatele masinii si sa fixezi/reglezi bine piciorusele masinii de spalat incat sa aiba contact perfect pe podea si nu vei avea probleme cu vibratii/zgomote, si cel mai important CITESTE MANUALUL DE UTILIZARE- cei mai multi n-o fac, utilizeaza gresit masinile de spalat, le strica si apoi comenteaza aberatii pe forumuri si fac review produsului fara sa realizeze cat de prosti au fost/sunt!
Marius Cucu a zis
Acum folosesc un LG, într-un dulap depozitată. Nici nu știu când se oprește. Dacă n-ar avea un sunet puternic pus la final de program nu mi-aș da seama că s-a terminat.
Ana a zis
Buna seara, va rog sa-mi spuneti care varianta este mai buna dintre modelele de mai jos, si aici ma refer daca merita diferenta de pret?
Masina de spalat rufe frontala AEG L7FBE48S, 8kg, 1400rpm, A+++-30%, alb
Masina de spalat frontala ELECTROLUX EW6F328W, 8kg, 1200rpm, A+++, alb
Marius Cucu a zis
Da, AEG e superior Electrolux.
Nicu a zis
Bună ziua. Va rog sa mă sfătuiți ce sa aleg intre
– GRUNDIG GWN 37430, 7Kg, 1400rpm, 7 ani garantie
– LG F2J5QN4W, 7kg, 1200rpm, A+++, 2 ani garanție
Sau ce alt model recomandați. ..
Vă mulțumesc.
Gabi a zis
Intre cele doua as alege Grundingul ala, macar are 7 ani garantie!
Eu am vrut sa-l iau dar nu era pe stoc, asa ca am luat Beko WMY81443STB1.
Am ales beko pentru dimensiuni, altele nu intrau pe usa!
O am de vreo 2 saptamani si suntem multumiti pana acum.
Inainte am avut un Samsung de 6kg careia i s-a rupt garnitura de la hublou.
Andrei a zis
Grundig sunt fabricate de Beko, la 7 ani garanție e super ok numai să fi atent la detaliile promoției, cred că garanția maximă o obții prin înregistrarea produsului pe site-ul lor sau cam așa ceva.
Gabi a zis
Se spune ca Grundig este clasa superioara de la Beko.
Si da, trebuie inregistrat pe site pentru garantie, la fel si la Beko, am inregistrat-o pe site si mi-au trimis garantie de 5 ani pentru masina si o garantie de 10 ani pentru motor.
Marius Cucu a zis
Exact. De fapt, au 3 branduri în portofoliu: Arctic, Beko, Grundig.