Ideea articolului a pornit de la faptul că nu știam absolut nimic despre mașinile de spălat de rufe automate. În trecut, ca fiecare om am avut o mașină de spălat manuală și nu prea aveam habar ce să aleg și cât de bune și performante sunt acele mașini de spălat.
Mi se dădeau tot felul de detalii tehnice, de lucruri care nu mă ajutau deloc să aleg pe cea mai bună. Dreptate au avut cei care mi-au spus că orice mașină de spălat se va strica după ceva ani de folosire intensă. Unii au ghinionul să li se strice mașina chiar după ce a ieșit din garanție. Asta înseamnă piață de consum.
Între timp, am avut ocazia să ajung și pe la conferințe de tehnologie acolo unde anumite branduri au și zone pentru electrocasnice. Am mai „furat” informație pe cât de mult am putut de la Samsung, de la LG, de la Bosch. Am fost mereu pasionat să văd ceea ce poate să dezvolte Miele în direcția aceasta.
Așa cum am zis și în comentarii, am decis să îmi aleg o mașină de spălat Arctic. Este disponibilă aici.
De ce am ales o mașină de spălat mai ieftină?
Există vorba aceea: „suntem prea săraci pentru a cumpăra lucruri ieftine”. Sunt total de acord cu ea, dar în cazul de față cred că am făcut alegerea corectă. Și după 3 ani de zile nu regret că am făcut această achiziție.
Criteriile mele au fost:
- dimensiuni mici
- consum cât mai puțin de energie
- consum cât mai puțin de apă
- cât mai puțini senzori care să se deregleze
- cantitate de 5 maxim 6 kg de rufe pentru că plănuiam să ne mutăm singuri(planurile ne-au fost date peste cap și locuim 4 în apartament)
Apoi am început să căutăm cea mai bună ofertă, să ne interesăm ce marcă este mai bună și să adunăm cât mai multe păreri de pe blog și nu numai.
Între timp, am făcut cunoștință tot mai mult cu mașina de spălat, chiar am avut discuții cu un văr de-al meu care are un service pentru mașini de spălat și am zis că este cazul să extindem articolul și să il fac mult mai complex pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie să-și aleagă o mașină de spălat rufe.
Ce mașină de spălat rufe să aleg? Ce criterii trebuie să iau în considerare?
Criteriile cele mai importante în alegerea mașinii de spălat sunt:
Dimensiunea mașinii de spălat și locația
Evitați pe cât posibil ca noua mașină de spălat să o țineti în abur, în condens, așa că nu vă recomand să o puneți în baie, ci pe un hol sau o debara sau poate chiar în bucătărie(dacă aveți o hotă). Asta dacă nu doriți să o aduceți mult mai devreme decât este cazul în service la mine. 🙂
După ce ați stabilit locația verificați dacă modelul pe care vi l-ați ales încape în acel loc. E bine să lăsați câțiva centimetri pentru ca mașina de spălat să poată fi vibreze la centrifugare. Poate că ar fi util și un preș antiderapant și anti vibrații.
Capacitatea de spălare
Dacă aveți o familie numeroasă și știți că aveți multe lucruri de spălat una de 5 KG nu cred că este suficientă. Gândiți-vă la faptul că ea nu se ocupă cu 5KG, ci cu 50-60% în funcție de hainele pe care doriți să le spălați. Veți găsi mai multe detalii despre acest lucru în manualul de utilizare al mașinii.
Aici putem să facem o paranteză. Încă mai sunt persoane care caută o mașină de spălat cu o cuvă din tablă/ aluminiu. Greșit. Poate că dacă vom da cu ciocanul în cuva de plastic și în cea de aluminiu vom observa că cea din urmă rezistă mai mult. Însă dacă deschideți un curs de Studiul Materialelor veți observa că plasticul este un bun izolator și nu disipă energia. Așadar, eficiența este mult mai mare pentru o cuvă din plastic.
Programe de spălare
O mașină de spălat cu multe programe de spălare vă poate face multe probleme, dar o mașină de spălat cu programe care spală în perioade cât mai scurte de timp te pot ajuta. Gândiți-vă că unele mașini au programe lungi de aproape 2 ore, iar cele performante pot avea programe de 15-20 de minute. Le-ați putea folosi pentru hainele de vară sau pentru cele care nu sunt foarte murdare.
Cel mai tare lucru mi se pare la anumite modele premium ce îți permit să oprești programul actual în cazul în care ai uitat să adaugi o haină. Pur și simplu pui stop, deschizi o ușiță separată și adaugi rufele murdare uitate. Eu unul am pățit asta de mult prea multe ori.
Consum energetic
Uniunea Europeană a făcut un lucru foarte bun prin acea directivă de eficientizare a consumului. Practic, toți operatorii au fost obligați să se alinieze și să ofere clase de energie pentru produsele lor.
Tot aici putem să amintim și zgomotul mașinii de spălat. Acesta ar trebui să fie de ~60 dB și 75dB în momentul în care se face stoarcerea. Odată cu trecerea timpului, odată cu depunerea calcarului, dar și dacă nu folosiți filtre pentru apa care intră în mașina de spălat vor apărea depuneri și, cel mai probabil, zgomotul va crește.
Funcțiile mașinilor de spălat
De-a lungul timpului, producătorii au început să își personalizeze tot mai mult oferta. Au realizat tehnologii precum Direct Drive, EcoBubble, 6 Sense Colours sau Time Manager. Unele mai bune, altele mai puțin bune, în funcție și de marketing-ul brandurilor.
Câți wați consumă mașina de spălat?
În funcție de eficiența energetică de care povesteam mai sus aceasta poate avea valori diferite. Totodată, trebuie avut în vedere și programul pe care îl folosiți. De asemenea, un alt criteriu ar fi și hainele pe care le spălați, dar și nivelul de încărcare al mașinii de spălat.
În anumite perioade, aceasta poate consuma 10-15W/h, dar poate ajunge și până la 100W. Sigur, vorbim despre consumul de energie activă.
O estimare exactă n-ar putea fi făcută pentru depinde de la brand la brand, eficiența fiecărui model în parte. Ca idee, pe o spălare ar trebui să plătiți nu mai mult de 1 leu pe curentul electric. Mi-ar plăcea să interacționăm pe zona aceasta, să îmi spuneți cam cât consumă modelul dvs.
Mașini de spălat verticale?
E drept, sunt un clasic. Nu am luat în calcul niciodată o mașină de spălat verticală. Asta și pentru că mereu am ținut-o în debara, într-un loc ferit de aburii din bucătărie sau din baie. Așa că funcționează fără probleme.
Totuși, sunt situații foarte multe în care avem nevoie de spațiu. Mașinile de spălat slim, de multe ori sunt și verticale. Așadar, pentru spațiu mai mic ar fi bine să vă orientați și spre modele verticale.
Știu că lumea ar dori să discute despre fiabilitate, dar o mașină de spălat verticală nu e cu nimic mai deosebită față de una frontală. Principial, discutăm despre aceleași lucruri.
Mașini de spălat cu uscător
Nu cred că o mașină de spălat cu uscător este chiar ceea ce trebuie. Totuși, cred că un uscător de rufe face diferența. Asta zice și lumea aici. Poate, dacă vreți un 2-1 bun trebuie să vă orientați spre AEG sau Miele, dacă vă permite bugetul. Așadar, dacă doriți să uscați rufele mai repede în casă alegeți un uscător separat.
Pe piață avem așa:
- mașini de spălat clasice
- mașini de spălat cu uscător
- uscător separat de rufe
Alegeți varianta a treia, cea în care aveți uscător și mașină de spălat separată. Dacă se poate să fie și varianta cu pompă de căldură ar fi mașina perfectă.
Garanție
Prea puțină lume ia în considerare acest aspect. Cu cât mai mare, cu atât mai bine. Aveți toate șansele să aveți situații neplăcute cu mașina de spălat. Așa că extindeți garanția pe cât de mult se poate.
În general, avem undeva la 10 ani garanție la motor și până la 7 ani pentru restul defecțiunilor.
În plus, alegeți producători care au service-uri locale. E mai important decât orice altceva. Cu cât sunt mai ieftine, cu atât sunt mai prost construite și vă puteți aștepta că n-aveți piese de schimb. De altfel, chiar costul pieselor de schimb poate fi un criteriu. Să fie disponibile, să aibă prețuri decente.
Aplicația mașinii de spălat
Eu zic că este importantă. Mi-aș fi dorit la LG să am acces la aplicația lor mișto(am model vechi și nu am acces la LG Thinq AI), mi-aș fi dorit să pot configura atât de ușor cum este ecosistemul celor de la Samsung, prin aplicația SmartThings.
Mi se pare interesant să ai un ecosistem aproape de un gadget pe care îl ai cu tine de fiecare dată, indiferent de brand.
De altfel, la conferințe am observat că producătorii tind să pună control prin WIFI pentru mai toate modelele noi de pe piață. Această „legare la internet” le face pe acestea să fie foarte simplu de controlat de la distanță.
Recomandări mașini de spălat bune în 2024
Samsung WW80T504DAE/LE
- 8kg
- clasa B
- 1400RPM
AEG LFR73844BE
- 8 kg
- 1400 RPM
- Clasa A
- ProSense
- ProSteam
- Motor EcoInverter cu magnet permanent
LG F2WR508SWW
- 1200 RPM
- 8 kg
- Clasa A
Ghid Alegere Mașină de Spălat
Păreri Pro
- AEG
- BOSCH
- MIELE
Păreri Contra
- Candy
- Indesit
să alegi o mașină de spălat și ieftină și bună, ce îți spală foarte bine nu este deloc ușor. Sunt multe criterii de luat în seamă, iar magazinele nu ne arată decât partea bună a paharului. Din păcate, trăim într-o societate de consum și nimic nu mai este atât de bine realizat.
expert ms a zis
Primul criteriu este garantia. Alegeti masini cu promotie 5 ani garantie deoarece in max 300 Eur nici un constructor nu poate face minuni..performanta cost…cea mai buna marca performanta cost astazi este BEKO… cu garantie 5 ani de evitat marcile italiene IND E SHIT ARI TON CAN DY si WIR POOL… marci bune BOSCH ZANUSSI IAR LA IEFTINE BEKO…. pt unde nu conteaza pretul mercedesul ms MIELE…
Ionut a zis
Intre un AEG L7FBE48S
si o Miele wdb030
care ar fi mai buna calitate/pret?
Cele Miele am inteles ca au de la producator garantia de 20 de ani.
Marius Cucu a zis
AEG și Miele sunt sub același patronaj. Cele mai bune modele sunt cele de la Miele. AEG e divizia mai ieftină acelor de la Miele.
Viorel a zis
În locul turceștilor BEKO,prefer mașinile de spălat italiene !,m-am fript la toate produsele turcești pe care le-am luat în ultimii 25 de ani,dar cu lucrurile italiene nu prea am avut probleme !
Coltiadis a zis
SALUT ! AM ACHIZIȚIONAT O MASINA DE SPALAT RUFE ELECTROLUX EWF 1276GDW LA 800 RPM POTI SA LE STORCI CU MANA ȘI LA 1000 RPM CU FUNCȚIA EASY IRON LA FEL. ȘTIE CINEVA DACĂ ESTE NORMAL?
ioan baran a zis
La 1000 rotatii ar rebui sa fie stoarse ,dea binele,nu cumva ati apasat butonul de stoarcere,la jumatate s-au fara stoarcere,find-ca nici la 600 rotati,nu ar trebui sa fie probleme.
AnaMD a zis
Buna.Am si eu un Indesit WITL100 din 2007, spala si acum si sunt sau am fost multumita de ea :)) pentru ca de doua saptamani porneste si sta la programul de spalare pana ma satur eu si o opresc apoi dau clatire si stoarcere . Se mai poate face ceva sau trebuie sa imi iau alta masina ?
Marilena a zis
Buna ziua. Vreau sa cumpar o masina de spalat cu uscator si nu stiu ce sa aleg intre Electrolux EWW1685SWD, Indesit Innex XWDA 751480X sau Samsung Eco Bubble WD70J5410AW/LE. Puteti sa ma ajutati cu un sfat sau cu sugestii in acest sens?
VIOREL a zis
Toate modelele pe care le-ai ales au uscare prin condensare,deci vor consuma foarte mult curent în comparație cu mașinile de spălat cu pompe de căldură,care au avantajul că usucă mai repede și consumă cu 50% mai puțin și de asemenea nu scot rufele boțite ca vai de ele cum le scot cele cu condensare !.Singura mașină de spălat dotată cu pompă de căldură și motor inverter este AEG L99695HWD,dar costă peste 1000€ și totuși merită prețul dacă ne uităm la brand-ul de top care o fabrică și facilitățile pe care le oferă,cu nimic mai prejos față de cele mai bune mașini de spălat Miele !
Marilena a zis
Multumesc pentru informatii. Dar AEG-ul nu ar incapea pe usa de la baie unde intentionez sa pun masina (6o cm).
VIOREL a zis
Eu am pățit la fel acum vreo 12 ani când am cumpărat o mașină de splat LG mai lată cu 2 cm și a trebuit să schimb ușa de la baie care era tot de 60cm,cu una de 70cm și am rezolvat problema !.Oricum mașina de spălat nu trebuie să stea niciodată la baie,din cauza condensului și al umidității care va distruge negreșit componentele metalice de oțel,mai ales tabla. Eu am integrat noua mașină de spălat rufe Electrolux sub blatul mobilei de bucătărie,într-un colț aerisit.
Marilena a zis
Am o masina de spalat indesit care de mai bine de 15 ani sta in baie si abia acum au inceput sa apara mici pete de rugina. Oricum nu o pot pune in alta parte deoarece nu am loc. Nu-mi inchipuiam ca decizia de a schimba masina de spalat va determina renovarea casei. Nici nu mai stiu ce decizie sa iau.
ioan baran a zis
In mod normal usile de la baie au 62 cm,deci ar trebui sa intre,daca nu o incorporati ca occidentalii in mobile de bucatarie.
expert MS a zis
ELECTROLUX indubitabil
Marilena a zis
Multumesc. Ma tot uit si eu la Electroluxul acesta. M-am interesat si este fabricat in Italia. Mi se parea ok si LG FH4U2TDH1N dar este fabricat in China. O sa raman pe Electrolux. M-ati ajutat sa ma hotarasc.
Florea a zis
Electrolux nu mai iau in viata mea …… Cea mai proasta
Vasile Tudosa a zis
Te contrazic , Indesit e cea mai proasta . A rezistat doar 2ani si 6 luni… nu recomand
Razvan a zis
Aici iti dau dreptate. Sa nu mai aud de Electrolux in viata mea. Un an jumatate si a murit de tot. Noroc cu garantia si mi-am luat inapoi banii
Marius Cucu a zis
Înseamnă că sunt ok până la urmă. Ei returnează banii dacă sunt probleme… Bine, o influență o are și magazinul de la care alegi să cumperi.
VIOREL a zis
Uitându-mă de curiozitate pe dimensiunile mașinii de spălat AEG pe care v-am recomandat-o,am observat că nu ați fost atentă la dimensiuni și mașina aceasta are lățimea de 60cm la fel ca orice alt model de mașină de spălat normală,nu slim și probabil ați confundat lățimea cu adâncimea care este 605mm,iar înălțimea de 870mm nu mai contează pentru că mai toate mașinile se încadrează în aceste măsuri !
Marilena a zis
Poate nu am fost atenta sau nu ma pricep, intrebarea este, la aceste dimensiuni intra pe usa de de 60 cm?
VIOREL a zis
Păi dacă vechea mașină Indesit are lățimea de 60cm și a intrat pe ușa din baie,atunci de ce nu ar intra și noua mașină care are aceeași lățime de 60cm !.Măsurați lățimea la vechea mașină Indesit și vă dumiriți.
jora ovidiu a zis
Masina de spalat cu uscator SIEMENS iQ800 WD15H542EU, 7/4kg, 1500rpm, A, alba , doresc sa aflu o parere de la cineva autorizat de merita aceasta masina de spalat rufe cu uscator sa o achizitionez ?
EXPERT MS a zis
Fara frica SIEMENS e top
VIOREL a zis
Eu mi-am cumpărat de câteva luni o mașină de spălat Electrolux EWF1497CDW2 cu motor inverter care poate intra în categoria high level datorită funcțiilor pe care le are și calității de spălare a rufelor de care soția mea este ultra mulțumită,față de vechea mașină LG.Peste câțiva ani când voi schimba mașina de spălat Electrolux,voi trece la o mașină de spălat,probabil va fi AEG cu motor inverter din clasa A+++ cu pompă de căldură integrată pentru uscarea rufelor,care mi se pare maximul în acest moment.
Catalin a zis
Ce imi recomandati intre Bosch WAN20060BY si LG F12C3QD?
Expert MS a zis
BOSCH fara dubii
Florea a zis
Bosh. Am din 2009. Abia acum mi s a blocat . Astept sa si bage cineva nasul in ea sa vedem ce are. Ultramultumita
sorin a zis
Legat de articol, de la inceput:
Masinile de spalat clasice, au cuva de plastic, si tamburul din tabla INOX. Nu exista sa cumperi tot de plastic sau tot din tabla. Exista combinatia asta sfanta. Cine a demontat cateva masini, stie.
Iar in general: cand alegi o masina de spalat, si cauti una de capacitate mare, generic vorbind, adica pentru o familie mare, nu te uiti in prima faza la X kg, ci la volumul tamburului, adica adancimea masinii (exista 3 variante: slim, medie , normala) Producatorii se bazeaza pe nestiinta oamenilor, care daca vad 8 kg slim, cred ca vor spala mai multe rufe, decat cu una de 5 kg normala. Fals. Conteaza mai mult volumul tamburului, decat capacitatea (data in kg) Pentru ca lumea spala in general rufe, cearsafuri, pantaloni, geci, perdele, de volum mare, nu greutate mare. Singurul caz cand are prioritate X kg, este atunci cand vei spala toata ziua adidasi, adica volum mic, si grei. Partea cu functiile masinii si cat de desteapta este nu ai cum sa vezi cand o cumperi. Te increzi in reclamele producatorului sau vezi ce spune lumea care deja a cumparat acel model.
Bineinteles, ca un clasament ar fi: producatori germani, cehi, romani, turci. Iar pretul iti spune asta, cand compari masini cu aceleasi functii si dotari. Nu avem noi bani de Miele, dar parca nici nu as vrea sa ma tina 30 de ani. Parca mai bine este sa o schimb la 7 ani, pentru ca oricum se impute, iar tehnologia nu sta pe loc, si nu merita financiar sa repari sau sa inlocuiesti piese, decat chestii minore: un buton, un capac…o curea, rar se merita motor, depinde de la caz la caz.
ovidiu a zis
In sfarsit cineva pune punctul pe ce e mai important: VOLUMUL de haine care poate sa intre in masina, nu kg….subtirel articol din pacate, mai ales ca o ruda de-a autorului detine(a) un service de genul.
EXPERT MS a zis
Masinile de spalat se impart in masini entry level pana in 600 eur cu maxim 2000 cicluri spalare pe viata masinii cele peste 600eur incep sa intre spre high level ce se duc spre 5000–10000 cicluri spalare.
https://www.ellenmacarthurfoundation.org/news/in-depth-washing-machines
Index fiabilitate Marea Britanie PE MARCI
http://money.aol.co.uk/2013/09/10/john-lewis-trials-lifetime-costs-on-electrical-products/
Catalin Tatu a zis
O masina f buna e SIEMENS WM12N260BY.
Am masurat zgomotul cu o aplicatie de telefon: de la jumatate de metru se inregistra o medie de 78 decibeli, 7 kg bbc 1200 rotatii. Chiar e silentioasa, comparativ cu masina precedenta hotpoint ariston avtf 129 (cu specificatii super silent).
Un alt lucru pozitiv: nu vibreaza aproape deloc la stoarcere.
Volum tambur 55 litri, acelasi model in uk are specificatii 8 kg rufe (pe a mea scrie 7 kg).
Am decis sa cheltui 500 lei in plus pentru aceasta marca, sperand ca nu va ceda peste 5 ani ca hotpoint precedent.
Cam atat.
Marius Cucu a zis
Merci frumos de informații, Cătălin.
Expert MS a zis
2 din astea in pret de siemens cu garantie 5 ani (aveai una de rezerva noua … )duc ambele peste durata de viata a Siemensului,plus ca piesele sunt mult mai ieftine in caz de un defect peste 5 ani.
Catalin Tatu a zis
Ai dreptate ?
Genix a zis
Am o masina de spalat Ariston cu tach screen pe care am dat 1.800 lei. A inceput sa curga apa pe la garnitura. Nu cred ca mai e rentabil sa o repar. A cedat dupa aproape 3 ani. Acum totul se face in asa fel incat sa se strice cat mai repede.Toti vor sa se imbogateasca. Bunicul meu are un frigider de 30 de ani si tot functioneaza…
Litvin Nicoleta a zis
Buna ziua, doresc sa achizitionez o masina de spalat rufe si nu pot sa ma decid asupra modelelor
– WHRRPOOL FSCR10428, 10 KG, 1400 ROTATII
– WHRRPOOL SUPREM CARE FSCR90425,9 KG,1400 ROTATII
– LG TITANF14U2TDNO,8KG,1400 ROTATII
– PANASONIC NA-148R1WGN, 8 KG, 1400 ROTATII
– ELECTROLUX EWF1497CDW2, 9KG, 1400 ROTATII, toate sunt in promotii la ALTEX , pretul lor este intre- 2099,99 – 2899,90 lei.Ce imi recomandati?!! Multumesc.
Marius Cucu a zis
De ce doriți o mașină de spălat cu atât de multe kg? Sunteți multe persoane?
Expert MS a zis
BOSCH facute doar in POLONIA (nu TURCIA) cu minim 8kg cu turatia de stoarcere cea mai mica pe care le gasesti.
Diferenta de umiditate in rufe la stoarcere intre 1000 ture si 1400 ture e minimala dar diferenta de durabilitate e dramatica…
IDEAL E STOARCEREA LA max 1000 ture doar iarna iar vara la minimul posibil.
FARA cacalgon sau similare si numai detergenti lichizi.
DURABILITATEA MASINII (in numarul de cicluri de spalare) indiferent de marca e invers proportionala cu cresterea turatiei de stoarcere.
Scaderea turatiei de stoarcere la minimul posibil al masinii pe programul respectiv mareste viata masinii in cicluri de spalare cu PANA LA 30%
Masinile A+++ clasa energetica de buna calitate care duc 10 ani minim (la utilizare moderata) recupereaza din pret cu pana la 30% singure din economia de curent
Recomandat la incarcare maxima sau cu rufe multe CU ABSORBTIE MARE DE APA folositi turatia minima de stoarcere.
Litvin Nicoleta a zis
nu, dar spal paturi, geci si oricum mi separe mai ok sa spal odata mai multe rufe dacat sa folosesc masina de spalat de 2 sau 3 ori odata. Deci ce sfat imi puteti da in legatura cu masinile de spalat ?
Cosmin a zis
Buna ziua ! Ce parere aveti despre masina asta de spalat cu uscator Beko HTV8733XS0 ? Pretul este unul decent si as vrea sa stiu daca lasa scame la uscare si daca scoate hainele foarte botite sau la fel ca una de spalat fara uscator.. Multumesc
Cocea oliver a zis
Buna ziua,puteti sa ma ajutati cu alegerea unei masini de spalat rufe slim pentru o familie de 3 persoane si cu un buget de 1200 ( 1400 daca se merita diferenta )
Marius Cucu a zis
Un Beko cred că ar fi ok pentru dvs.
Sandu S a zis
Salut, am primit astazi notificarea ta automata cu voucherul de reducere dar in loc sa il notez am dat click si m-a dus direct in pacina emag la masini de spalat si notificarea cu voucherul a disparut. Te rog mult sa il publici si aici sau intr-un articol sa il vada toata lumea si sa nu mai greseasca ametitii ca mine.
M-am abonat si la comentarii sa fiu sigur ca nu il ratez ca oricum trebuie sa cumpar ceva mai scump si mi-ar prinde bine o reducere.
Multumesc mult!
Marius Cucu a zis
Voucher-ul este 6924-4549-4041-0029 Dacă nu mă înșel este valabil până la 0:00.
Sandu S a zis
Multumesc, speram sa fie valabil mai mult.
Poate va fi util altcuiva…
Cu stima,
Sandel
Marius Cucu a zis
Puteți încerca și zilele viitoare, dar eu țin minte că se termina azi campania.
Ioan Stefanescu a zis
Am o masina de spalat Whirlpool- 6 sense.
De la o vreme, uneori in timpul spalarii se aude un zgomot- ca o lovitura- si de multe ori masina se deplaseaza, se misca cativa centimetri din pozitia initiala. Masina e asezata pe o podea cu gresie.
Care poate fi cauza?
E timpul sa cumpar alta?
Multumesc.
Vasile a zis
Cuva in interior este fixata elastic ca sa zic asa, tocmai pentru a amortiza diverse vibratii, socuri, normale deoarece rufele au tendinta sa se aglomereze intr-o parte, deci tamburul se va roti dezechilibrat si per total creiaza balans, posibile deplasari mai ales la stoarcere cand turatia e mare. De asemeni in partea de jos, pentru amortizare si mai eficienta exista si niste amortizoare, asemanatoare cu cele auto si cu functie similara, daca unul este distrus, eventual slabit, balansul cuvei devine mare si poate lovi pereti exteriori si de aici zgomotele. Elementele de prindere se pot schimba la fel si amortizoarele la preturi decente. Oricum trebuie verificat inainte de orice decizie, un zgomot nu inseamna intodeauna si o alta masina de spalat.
alin a zis
Salut, si mie imi face cam asa cuva. O vad cum loveste in garnitura, in acelasi timp aud un zgomot ritmic, probabil de la garnitura cum e lovita, cred. Cum as putea verifica telescoapele ?
Stefania a zis
Buna ziua doresc sa cumpar o masina de spalat
Am un LG de 7 ani si nu mai functioneaza.la stoarcere ma aude toata strada.nu ma hotarasc intre Beko si Electrolux sau Bosch
Marius Cucu a zis
Depinde de modelul pe care îl alegeți. Fiecare are plusuri și minusuri. Dacă aveți buget pentru Electrolux eu aș merge pe brandul acesta. Totuși, sunt și alte criterii de luat în seamă…
Expert MS a zis
Bosch made in Poland nu made in Turkey
Fotescu Viorel a zis
Buna ziua,
Ce sa aleg intre Masina de spalat frontala LG Titan 2.0 F14U2TDN0, 8kg, 1400rpm, A+++, alb
Masina de spalat frontala BOSCH Avantixx 6 WAT28460BY, 8kg, 1400rpm, A+++, alb.
Mulțumesc
Marius Cucu a zis
Eu m-aș orienta spre Bosch.
Fotescu Viorel a zis
Mulțumesc.
Fotescu Viorel a zis
Buna seara,
Ce sa aleg intre Masina de spalat frontala BOSCH Avantixx 6 WAT28460BY, 8kg, 1400rpm, A+++, alb sau AEG L7FBE48S, 8kg, 1400rpm, A+++, alb?
Mulțumesc.
Marius Cucu a zis
Deja sărim în altă ligă, pe varianta low cost a celor de la Miele. 🙂
Fotescu Viorel a zis
AEG L7FBE48S cu 2000 lei cu buy back la mediagalaxy.
Ce părere aveti calitate/pret merita?
Mulțumesc.
Marius Cucu a zis
Da
Maria a zis
Whirlpool 6 sense nu recomand la nimeni. Si nici emag, au facut golonia acum 3 ani si mi-au vandut masina la 1300 lei cu 2 ani garantie. Iar acum de sarbatori nu am cu ce-mi spala rufele. Ca sa-i schimb rulmentul care face un zgomot de ies toti vecinii pe palier, trebuie sa schimb cuva care are un pret cat o masina noua daca adaug manopera si deplasarea meseriasului. Asa ca, NU emag, NU whirlpool.
Expert MS a zis
Ati forjat-o pe turatie maxima si cu detergenti pulbere ieftini cumva? Si Caca.lgon des…? Ii reduce nr de cicluri de spalare cu pana la 30%….wrici.. poolul e una dintre cele mai putin fiabile marci de ms sub 1500 ron in opinia mea.
Ovidiu a zis
Buna ziua. vreau sa intreb ceva. care e diferenta intre aeg si electrolux? se pune doar o firma pe ea si in rest e acelasi produs? nu difera nimic? de ex materiale , tara in care e facuta , etc? adica sa intreb mai direct. platesc in plus doar ca e aeg? si mai exact vreau sa cumpar AEG L7FBE48S . daca cumpar de ex un electrolux la 2200 lei cat as da pe aeg e acelasi lucru? as vrea sa raspunda cine stie.
Viorel a zis
Diferă doar tehnologia cuvelor,în rest nici o diferență la motorul de tip inverter,deci AEG și Electrolux fac parte din aceeași divizie,Electrolux fiind marca low budget,dar calitatea este cam aceeași,plătești doar diferența de nume al firmei aici fiind preferată AEG care vine cu propriile motoare inverter.Eu mi-am cumpărat anul trecut o mașină de spălat de 9Kg clasa A+++ Electrolux EWF1497CDW2 cu motor inverter,made in Italy,program de abur,iar soția nu mai ”prididește” cu laudele mai ales când vine vorba să spele pături și lucruri fine de lână.
Danut bernard a zis
Zanussi lindo100 de 8kg A +++ .Ce parere aveti?