Malta nu este o destinație culinară. Blogul acesta nu este neapărat despre mâncare, nu sunt un pasionat al mâncării, dar întotdeauna apreciez o bucătărie diferită. În Malta am prins prima alergie din viață așa că poate că trebuie să menționăm și asta dacă vorbim despre mâncare și prețuri la mâncare din Malta.
Tot ce pot să vă zic este faptul că Malta mi-a plăcut foarte mult, că am reușit să petrec timp foarte interesant alături de alți oameni din zonă. Recomand, fără doar și poate, să vizitați dacă aveți timp.
- Citește și: Cartelă de internet în Malta?
Prețuri pentru mâncare în Malta
Prețurile nu mi s-au părut diferite față de zona de nord a Italiei, păreau un pic mai mari decât în sud, dar cu un pic de atenție puteți să vă bucurați de vacanță și la prețuri decente. Loc este pentru toată lumea.
Ar mai fi și altele precum:
- Ta’Kris în Sliema pentru mâncare malteză
- Zero Sei mâncare autentic italiană în Valletta
- Beirut Bay în Sliema dacă vreți să încercați un restaurant din Beirut, de la libanezi.
Unde mănânci ieftin în Malta?
Mi se pare greu de abordat subiectul, la fel cum este greu de abordat subiectul pentru mâncarea scumpă. Depinde foarte mult de sezon, depinde de locație. Mie îmi place să mănânc cât se poate de mult local, acolo unde există așa ceva. Trebuie să mănânci cu localnicii.
Ei bine, în Malta localnici sunt cam puțini, așadar eu n-am găsit ceva interesant și pentru oamenii locului. Criteriul nostru a fost să ieșim din zona foarte turistică. Oricum, per ansamblu, prețurile au fost decente în Malta.
Ce mâncăruri sunt autentice din Malta?
Malta este cunoscută pentru bucătăria sa mediteraneeană, cu influențe din bucătăria italiană, africană și britanică. E un mix interesant de culturi acolo. Iată câteva dintre mâncărurile specifice din Malta:
- Lampuki Pie: un pateu de pește traditional, cu legume și sos de roșii
- Aljotta: un supa crema de pește și ierburi
- Bragioli: chifteluțe de carne umplute cu orez, ceapă, usturoi și ierburi
- Stuffat tal-fenek: un guguluf de iepure cu orez și roșii
- Bigilla: un dip de fasole cu usturoi și piper negru
Adaugă un comentariu