Nici la Asia Express nu m-am uitat(a se citi deloc), de fapt, nu prea nimeresc la televizor. Dar am făcut o excepție și chiar mi s-a părut OK.
N-am văzut tot traseul, cred că am văzut semifinala și finala, cea în care Scărlătescu se dădea prin nămol. Interesant.
Tot ce ține de traseu l-am văzut pe la vloggerii de travel, nu era chiar locuri neexplorate, ca să zic așa.
Însă producția de la TV cu ceea ce fac băieții în online nu are legătură.
Mi s-a părut faină construcția, mai puțin perioadele în care plângeau pe acolo, pe drum.
Îi urmăresc în online pe Bordea și Cortea, iar Cortea chiar face treburi faine pe vlogul lui.
Mai interesant mi s-a părut și mini documentarul de după emisiune. Efectiv, au pus cap la cap informații, legende din fiecare zonă și le-au montat. Dinamic, cu un pic de poveste, cu același umor de TV. Mi-a plăcut.
Adrian Bolocan a zis
Am urmărit și eu ocazional, simpatic formatul dar nu m-a prins prea mult. Am ales să mă uit mai ales pentru că Ștefania a fost fan. Zic a fost pentru că la un moment dat s-a plictisit și ea. Începe Chefi la cuțite, emisiune care mă încântă mai mult.
Marius Cucu a zis
Nu mă mai lipesc prea mult de TV de acum încolo. Cel puțin, nu emisiuni.
Costin a zis
De scârba lu’voiculescu alt hot notoriu din țara noastră NU urmăresc Antenele de nicio culoare indiferent ce ar da ei.
Marius Cucu a zis
Producții de genul mai mult ca sigur sunt externalizate.
ice4you a zis
Sunt interne, Mona Segall.
Marius Cucu a zis
Deh, înseamnă că nu și-au mai revenit după pandemie. Producții de genul Burlăcița, Burlăcițiu sau cum naibii se numeau erau făcute de case de producție, antenele doar alocau bugete.
ice4you a zis
Nu si’au revenit in ce sens?! A venit la Antena1 de la ProTV pentru foarte multi bani in plus, „Asia Express” find a doua ei superproductie care nu e cu nimic mai prejos decat formatul extern, ba chiar as putea spune ca peste multe altele pe unde a mai fost cumparata licenta. Tot ea produce si „Chefi la cutite”, prima ei superproductie pe care a extins’o mai apoi cu „Chefi fara limite”. Din punctul meu de vedere, sunt singurele doua productii de televiziune din Romania la care merita sa te uiti.
Pheno a zis
Cu siguranta toti care si-au achizitionat televizoare de mii de lei, de ultima generatie (de la minim un televizor in sus), nu se uita la niciun program tv, mai ales cand au abonamente full option la pret maxim, ci le folosesc pe post de tablouri. Mai, sa fie… ce fudui mai suntem noi romanii. Ne zgariem pe fata daca dam tips 5-10 lei curierilor, dar platim la zi servicii de care nu avem nevoie. Care e smecheria, care e logica? Ma lamureste si pe mine cineva, cum sta treaba? Poate ca eu sunt depasit de astfel de practici „moderne” si ar fi momentul sa intru si eu in rand cu lumea buna… Acum vine intrebarea. Ce ma sfatuiti sa fac in privinta asta? Sa ma mai uit sau nu, la umilul si vechiul meu televizor LED Smart LG, 100 cm, 40UH630V, 4K Ultra HD, Clasa A+ ?
Marius Cucu a zis
Nu stă televizorul închis, e pe hotspot de pe telefonul mobil: Youtube. Poate un Netflix, poate un Disney+.
Daniel Bis a zis
Esti bogatan … eu am un LG si mai mic (32 inch), si mai slab (dăcât FHD), LG32LW5500 (e adevarat ca e 3D … era nu l-am mai verificat de ani de zile). E pe post de bibelou, capcana pentru praf.
Cine sau ce e Asia Express sau America Express si cu ce se mananca?!
Iar legat de tips, de curand am tras un X mare pe tips/spaga la orice: restaurant, frizer, curier, livrator mancare, medic, etc (oare trebuie sa dau peste tot? si pentru ce? imi da ceva in plus?) … no more … ce eu primesc tips pentru munca mea?!
Sa le dea salarii decente, nu sa le platesc eu salariile angajatilor … sa mareasca preturile produselor/serviciilor daca e cazul, macar stiu ca platesc pretul real, nu mascat de +10-15%
Acum ceva vreme am fost la un restaurant in Centrul Vechi si dupa ce am platit cu cardul, m-am scormonit in portofel dupa tips, in timp ce imi aruncam privirea fugar pe bon. Si cu stupoare am constat ca imi pusese 12% tips direct pe bon fara sa ma intrebe daca vreau sa la las tips, cat si daca vreau pe card sau cash. Mi-a crescut tensiunea de „harță” instantaneu, din pacate chelnerul nu mai venea la masa sa isi ia tipsul (stia el ce stia) si familia tragea de mine sa plecam si sa nu fac scandal.
Tot in aceeasi perioada si tot in Centrul Vechi am comandat ceva si nu mi-au adus salata asortata de muraturi. Le-am cerut de 2 ori sa imi aduca salata si dupa vreo 5 minute (si dupa ce s-a racit mancarea) mi-au adus niste castraveti feliati. La sfarsit chelnerita m-a intrebat daca vreau sa las tips pe bon si cat … dar m-am facut ca ploua, poate o fi inteles ca deserviciile se „platesc” … sau poate nu.
Dar eu mi-am invatat lectia
Pheno a zis
Bogatanii nu servesc masa acasa ci doar in localuri de fitze si au impresia ca sunt buricul pamantului si ca li se cuvine orice, fiindca asa e trendul. Dar daca ii iei la bani marunti ramai socat de infatuarea si narcisismul lor. Din pacate legea firii si a vietii seamana cu alpinismul. Cu cat cazi de mai sus, cu atat doare mai tare sau poate fi mortal. Ai grija ce-ti doresti fiindca s-ar putea sa se intample. Nu mai trec prin localuri de vreo 40 de ani, fiindca nu-mi doresc sa consum scursurile lor pe bani multi, mai ales ca sunt destui doritori de senzatii tari. Sunt doua combinatii care au functionat intotdeauna. Ieftin, mult si bun si scump, putin si prost. „Să nu uiți Darie. Să nu uiți.” – „Desculț” de Zaharia Stancu, de unde ai plecat…
Daniel Bis a zis
Nu ma duc in localuri de lux sau fitze, doar restaurante/localuri/terase obisnuite cu preturi relativ normale.
Si doar de 2-3 ori pe luna, in weekend, inainte sau dupa o plimbare pe jos mai lunga prin parc sau bulevard.
Eu nu m-as stresa atat de mult cu restaurantele (spre deloc), dar cand ai familie trebuie sa le faci si lor pe plac.
Ma enerveaza chestia cu tipsul si pretul la bauturi, sa platesc de 4-5 ori mai mult pentru o bautura raportat la pretul dintr-un magazin. Mi se pare japca pe fata.
Pavel a zis
Pe mine m-a prins în pandemie emisiunea, poate de ciudă că alții alergau de nebuni liberi și noi închiși în casă. M-am uitat și la sezonul ăsta, dar nu la fel de mult și nu cât ține o emisiune că e vreo 4 ore pe ediție.
La Chefi mai aruncam un ochi, dar la ultimul sezon cred că deloc. La Românii au talent la fel, un ochi dar de ani buni deloc. Mă plictisesc de format după o 1-2 sezoane.
Marius Cucu a zis
Meh, eu nu, eu am văzut toate vlogurile de călătorie sau… am călătorit eu. În pandemie am călătorit cel mai mișto și cel mai ieftin.
Pavel a zis
Eu în pandemie am muncit cel mai mult :))
Marius Cucu a zis
S-a și muncit, s-a și călătorit. Dacă tot faceam distanțare, munceam și călătoream.
George a zis
De obicei nu cred în teorii conspiraționale, dar anul ăsta s-a văzut că emisiunea a fost făcută în așa fel încât echipa Andre să ajungă în finală. Au trișat de au rupt, iar penalizări pentru ele… 0.