Laitmotivul deplasării în Praga a fost Lorgar. Am primit o invitație de a vedea noile produse ce apar tot mai des prin magazinele de la noi. Da, este un nume nu tocmai ușor de ținut minte și de multe ori am stat și m-am gândit: Lodgar, Logar? Ah, Lorgar! O să fie interesant dacă vor putea să facă branding suficient de bun produselor cu numele acesta.
Brandul este pe piață din 2022 și este destinat mai mult celor care se joacă. În fapt, toată experiența de acolo a fost despre gaming. M-am dat pentru prima dată pe o soluție de gaming 100% integrată: cu scaun, cu volan, cu schimbător sau cu padele. Mi-am dat seama că n-am niciun talent pe zona asta, mai interesant a fost să conduc carturi. O să vă povestesc cât de curând și despre aia.
În plus, e vorba și de spațiu. Înțeleg foarte bine ideea celor de la Lorgar, dar să vedem cât de multă disponibilitate au românii pentru un spațiu atât de mare. Adică îți ocupă mai mult decât o bandă de alergat, ai nevoie de o cameră specială de gaming.
Au încercat să redea exact experiența unui condus din realitate: de la schimbător, la orice detaliu, chiar aveai un buton pentru a dezactiva partea electrică, la nevoie. Pentru a avea un know how oamenii au făcut parteneriat cu cei de la Simagic.
Spre rușinea mea, n-am venit cu prețuri. Ar fi interesant cât costă o astfel de jucărie.
Dar, darrr după ani de zile mi-am dat seama că încă mă pricep la Counter-Strike. Am minim 5 ani de zile de când n-am mai instalat vreo formă de Counter-Strike, însă acolo în sală ne-au pus la dispoziție sisteme pentru a juca cu echipamentul lor. Erau sisteme asamblate direct în birou, erau sisteme cu răcire foarte faină, însă, nu știu dacă sunt disponibile de cumpărat și de la noi.
Am stat mai bine de o oră în noul Counter-Strike. E evoluție față de ce jucam eu pe 1.6 sau chiar pe CS GO, însă da, principiul e același. Tastatura era foarte OK, liniară, însă mouse-ul pe care l-am avut la joc era un pic cam ușor pentru gustul meu. Nici nu știu să vă zic ce model era exact, dacă se puteau adăuga greutăți sau nu.
Mai târziu, a fost competiție de 5 vs 5 la Counter-Strike, dar parcă a fost bine că am abandonat înainte de a începe. Cred că erau destui de pe gaming care au stat mai mult de o oră în joc și nu cred că aș fi ajuns în finală.
Dar chiar dacă s-a jucat 5 vs 5, parcă noi jucam cu strategie, ca echipă, acolo parcă s-au întâlnit 5 oameni care jucau izolat. A fost interesant, însă, să auzi și comentariul, să nu auzi decât înjurături în română.
De când am dat cu cafea pe tastatură sunt interesat să iau și eu ceva mai OK. Am văzut soluții foarte faine acolo, iar cursa era foarte bună cel puțin pentru… jocuri.
Au dat și câteva statistici pentru piața de monitoare. Aveți graficul și evoluția mai jos. Cred că încă mai e de lucru la MiniLED, la fel cum este și la OLED. În fapt, eu încă nu sunt de acord cu OLED-urile la joacă.
Spre rușinea mea, nu știam că cei de la Asbis au o prezență atât de mare. În România au produse de la Dell sau chiar Bang & Olufsen, iar în Europa încep să aibă prezență tot mai mare. La eveniment au fost colegi din toată Europa de Est, inclusiv Europa Centrală.
Ca cifre: Asbis a ajuns anul trecut la afaceri de 3,1 miliarde de dolari. Sunt 36 de birouri la nivel mondial și acoperă o piață de 65 de țări. Au cinci centre de distribuție și sunt peste 3.500 de oameni implicați.
- Materialul nu este sponsorizat, însă costurile deplasării au fost suportate de Asbis Romania.
ionică a zis
Counter-Strike cu volan pe dreapta 😂
Marius Cucu a zis
Am coborât prima la dreapta.
Andrei a zis
Interesant brand, daca primești la teste, poate trimiți si la Iași să pun mâna pe ele.
Cât despre CS, când am făcut review la monitorul portabil, fix în CS am intrat. Nu am găsit servere 1.6 așa că am dat din steam noul CS – plantaaaaaaaaaaaaaa :)))
Dacă era CS 1.6 nu m-aș fi făcut așa tare de rușine 🙂
Marius Cucu a zis
Măcar un mousepad să vină dacă restul… nimic :))