Al 2 lea televizor testat de mine, primit de la cei de la eMAG, este un LG. Are la bază tehnologia OLED.
Așa cum ați observat și din review-ul precedent avem de-a face cu modele de top. LG nu este la prima tentativă de a lansa modele OLED. Au mai fost serii precum 910v, 920v sau chiar 930v.
De data asta m-am calmat când a venit curierul. 139 de cm mi se par acceptabili. Da, se cară în 2 persoane, dar este mai potrivit pentru camera mea. Dacă aș face ceva modificări, o masă mai joasă chiar cred că l-aș păstra pe acesta. Mie unul mi-a plăcut mai mult decât Panasonic. E drept, telecomanda de la televizorul meu s-a potrivit la el, așa că pe undeva cred că se înțelege de ce prefer LG.
Unboxing
A fost destul de greu să îl pozez fără să reflecte și alte artificii. Așa că m-am rezumat la câteva poze.
Emoțiile cele mai mari le-am avut în momentul în care l-am scos din cutie. Modelul acesta este chiar subțire. Partea de sus este incredibil de subțire, nu știam dacă împart display-ul în două.
Are în jur de 19 de kg, așa că nu simți greutatea, ci simți volumul și emoția că vei plăti câteva luni bune la el dacă îi faci ceva. 🙂
Mi s-a părut ciudat că nu am avut și a 2 a telecomandă. La LG-ul meu am telecomanda principală și cea cu care umblu pe partea smart.
- Citește și ghidul ăsta complex de alegere al televizorului
La OLED55B6J m-am trezit decât cu cea de smart ce poate fi folosită și pentru posturile TV. Pe termen lung, parcă este mai bine să ai opțiuni. La TV-ul părinților telecomanda de la LG-ul lor are butoanele foarte uzate. Tot e bine că sunt compatibile.
Opțiuni de marketing și nu numai
- Perfect viewing angle
- Perfect Black
- Perfect Colors
- 3D Color Mapping
- Billion Rich Colors
- Infinite Contrast
- Pixel Dimming
- OLED HDR
- ULTRA Luminance
- Optimizing sensor
- Perfect Mastering Engine
- 4K Upscaler
- HDR Effect
- Dynamic Color Enhancer
- Active Noise Reduction
De acolo opțiunea cea mai bună pentru marketeri mi se pare cea de HDR. Să pocnești din degete și să ai o imagine suprasaturată e tot ceea ce dorește un ochi neformat. 🙂
Multe dintre opțiunile de mai sus mi se par a fi puse pe listă și atât. Adică, de ce ai dori să reduci zgomotul pentru un film care a fost tras în felul ăla sau au colorizat încât să redea o imagine „zgomotoasă”?
Senzorii de iluminare nu i-am folosit. Am oprit fiecare tentativă a televizorului de a interpreta lumina și imaginea din cameră. Am folosit setările de mai jos:
Imagine
E OLED și cred că am zis tot. Ok, mi-ar fi plăcut opțiunile complexe de la Panasonic să fie prezente și pe acesta. „Baza de opțiuni” era mult mai interesantă acolo, dar cu setările default acesta mi se pare mai interesant. Sigur, cu o calibrare profesională rezultatele sunt extraordinare.
Iată 2 poze de pe internet cu diferența între OLED și LCD, din punct de vedere al iluminării și din punctul de vedere al contrastului
Setările pentru expert cameră luminoasă, cu pixel mapping 1:1.
opțiune | valoare |
---|---|
iluminare OLED | 75 |
contrast | 80 |
luminozitate | 53 |
sharpness vertical | 10 |
sharpness orizontal | 10 |
culoare | 50 |
tint | 0 |
Alte setări de imagine:
- real cinema on
- true motion off
- gama de culori pe normal
Pentru cei cu o cameră mai întunecată aveți un filmuleț aici în care vi se prezintă mult mai multe setări.
Cablu TV
La mine semnalul CATV este de la DIGI. Posturile SD se văd execrabil. Dacă mai nimerești câte un post local, pe analogic, ai impresia că s-a filmat cu o cameră de telefon VGA.
Cele care au semnal bun, ca antena3, se văd decent, dar cele care transportă semnalul pe lângă drum, pe lângă gard se văd foarte urât. De exemplu, Panasonic-ul avea imaginea un pic mai ok pentru programele TV. Are un 4k upscaler, dar nu îmi pare tocmai ok.
Subiect în mișcare
Nu am sesizat nici cea mai mică problemă. Totul este foarte ok. M-am uitat la Simona Halep la Turneul Campioanelor, la F1, la fotbal. Totul a rulat fără probleme, imaginea cursivă.
Sunet
Este impecabil. Chiar dacă este subțire, în partea de jos se observă că au băgat „de toate”. Are sunet de 40W. Totul este să aveți filme la cea mai înaltă calitate a sunetului. Pe Netflix sunt câteva seriale interesante, ce se aud foarte, foarte ok.
E cam greu să redai sunetul corect, am făcut mai jos o simulare de încet vs tare, dar oricum DSLR-ul nu poate capta așa cum trebuie sunetul. Dar cred că vă puteți da seama de intensitate.
WebOS 3.0
Este rapid. Se schimbă programele foarte rapid. N-am măsurat, dar senzația mea este că se mișcă și mai repede decât Panasonic. Are la bază un procesor quadcore. Nici nu mă așteptam să nu fie rapid sau să aibă probleme în meniu.
Atât timp cât l-am folosit nu s-a blocat, s-au actualizat aplicațiile atunci când a trebuit, totul a mers perfect. Nu are nimic special față de versiunile mai slabe.
Aplicațiile preinstalate sunt aceleași:
- Netflix
- HBO GO
- Filmbox
- Voyo
Conectarea la WiFi-ul din casă s-a făcut încă de la prima pornire a televizorului. Nu am avut nici cel mai mic disconfort privind conexiunea. Sigur, am folosit pentru butonat pe internet, pe Youtube de cele mai multe ori, nu am stat să văd filme prin WiFi.
Mi-e mult mai comod să folosesc un stick sau direct Netflix pentru a vedea filme.
N-aș putea concluziona articolul decât că dacă aveți potență financiară merită să treceți pe OLED. Da, tehnologia încă este scumpă și este la început, încă mai este loc de îmbunătățiri.
Mă bucur că, de când am primit televizorul în teste 2 persoane de la mine din lista de Facebook m-au întrebat de model și ambele l-au achiziționat. Una dintre persoane a testat toată seria de la LG. Se pare că modelul ăsta este cel mai performant.
Dar de la serie la serie, cei de la LG perfecționează tehnologia. Sigur, tehnologia s-ar dezvolta și mai rapid dacă Samsung și ceilalți producători ar investi în dezvoltarea OLED-ului.
Petronel Dobre a zis
Foarte tare televizorul. În vreo 10 ani de muncă sigur mi-l voi permite.
Adi a zis
Bun review, acuș` îl întreci pe NWRadu. Despre preț nu zici nimic?
Marius Cucu a zis
Nu-l întrec. Am fost mai leneș decât el. TV-ul inițial a fost la el, apoi a ajuns la mine. Chiar dacă a fost plecat un pic, l-am lăsat să posteze el primul, să nu ne aglomerăm 🙂
Prețul este în primul paragraf. 😀
Adrian Costel a zis
Tehnologia e inca la inceput si este fff scumpa.
Mi se pare trist totusi ca plasama mea Panasonic VT din 2011 desi „doar” full hd este peste toate LCD-urile si OLED-urile ca Picture Quality. Sa nu mai vorbim ca la o diagonala echivalenta a costat jumatate din pretul Lg-ului de mai sus..
Pacat ca au renuntat la tehnologie…
Marius Cucu a zis
Eh, discuția despre FULL HD vs 4k am tot avut-o. Pe diagonală mică, multe TV-uri sunt mult mai ok, pe diagonală mai mare se simte 4k-ul. Făcând comparație strică între cele 3 branduri, cu modelele lor de top, Sony, Panasonic, LG, cel din urmă mi se pare cel mai evoluat. Poate li se face milă și celor de la Samsung sau Philips să îmi trimită ceva în teste. 🙂
Fărcaş Gelu Dănuţ a zis
120 de milioane lei vechi?! Vorbesc in lei vechi, asa sunt eu, mai criptocomunist. 🙂
Mda, nu ar fi mult, dar de banii astia il platesc pe unul sa se uite in locul meu si sa-mi povesteasca filmul. 🙂
Glumesc, desigur.
Marius Cucu a zis
Cred că poți plăti chiar 2. Să nu cumva să uite primul. 😀
Vasile a zis
Televizoare dom’le, cine mai sta sa se uite toata ziua, a fost odata cand nu era alta distractie. Uite eu daca vreau sa vad un film „mare” folosesc un proiector si un home cinema si cel mai important sunt fotoliile in care stai, berea, floricele, avem si diagonala de 2 metri si ceva, poate mai mult ce ne mai trebuie 😉 ?!
Marius Cucu a zis
Și pe mine mă trecea un gând pentru un proiector la niște prieteni când stăm vara, la bere. Totuși, nu e aceeași claritate.
Vasile a zis
Dom’le acum nu ca ma laud, am o scula buna stie 3D are 9kg, fullhd, deci eu zic ca se vede bine daca si materialul de vizionat e de calitate si nu in ultimul rand e mai bland cu ochi, iar pentru mine ca sunt un nostalgic creiaza o atmosfera clasica cand vezi un film si ce e mai important decat atmosfera la o vizionare?!
Marius Cucu a zis
Corect, d-aia am zis eu că facem atmosfera cu bere.
Apropo de kg… vine curierul, îmi completează AWB-ul și la un moment dat îl ridică în brațe: „hmm, are cam 15 KG”. Mi s-a părut funny cântarul lor, mai ales că avea aproape 20 KG. 😀
Vasile a zis
Bine ca ai zis de curieri, nu dau nume si scuza-ma ca deturnez discutia, da la noi sunt de k….t. Saptamana trecuta un prieten i-a trimis lu’ fisu’ la Bucuresti, e student, o unitate buna, plina cu de toate, i-am facut-o eu, ca baiatu face ceva IT, e pasionat, a platit fragil, lipit pe toate partile FRAGIL, aiurea, a ajuns PRAF, acum se tiganeste cu ei, s-au desprins placile video, coolerul la proc, toate umblau prin carcasa si le-am pus cu simt de raspundere, noroc ca i-am pus SSD, un HDD era si ala praf, o gramada de bani, acum curierul zice ca nu a fost impachetat bine, pfff… o iei cu capu’, bietu’ om e terminat
Marius Cucu a zis
Eu de 2 ori am pățit-o să îmi completeze prost AWB-ul. Nu știu să transcrie de pe un A5 printat, pe o foaie amărâtă. 3 să fi 3, 5 să fie 5 și 2 să nu fie 3. Ce pretenții să mai avem la transport?! 🙂
stelian a zis
Imi place!
ice4you a zis
Pai si ce am facut ma nene maaa … testam OLED vs LED si suntem de parere ca primul e mai bun?! 😀 Marius, asta e in alta liga … e ca si cum ai testa ceafa de porc la gratar cu papadia (rucola)… sau „tica-taca” de la Steaua cu aia de la Barcelona. 😀
Marius Cucu a zis
Corect, foarte corect. Nu zic că n-are și ăsta bubele lui pe termen lung. Pe review-urile din afară unii mai țipă un pic pe imaginile statice, exact cum erau plasmele vechi.
Totuși, fac comparația asta pentru că Samsung a pornit la drum cu OLED-urile odată cu LG. S-au pierdut pe drum că e tehnologia prea scumpă și nu tocmai dezvoltată, dar mi-e că și-o vor lua în barbă, pe termen lung.
ice4you a zis
Pe termen lung LG cred ca o sa bata Samsung’ul de o sa ii zvante pe mai multe domenii. La mobile sunt in crestere, la televizoare la fel. De „vina” pentru toata treaba asta este faptul ca au dezvoltat si maturizat tehnologii din aproape in aproape fara a experimenta prosteste si pastrand mereu niste preturi decente. Lucrurile stau din ce in ce mai bine pentru ei in vremea in care altii, mamuti candva(japonezii), isi plang in pumni ca nu au reusit sa tina pasul si sa inteleaga piata actuala.
In rest … evident ca si tehnologia OLED are bubele ei, insa cu siguranta ca in timp se vor rezolva si odata cu productia de masa va deveni si mult mai accesibila.
Calin_fdx a zis
Nu inteleg la ce se face referire OLED vs LED? Si unde e dubiul?
Marius Cucu a zis
Cred că se referă la discuțiile din comentarii și la faptul că am făcut mereu comparație între Panasonic, Sony și LG. Dar na, era normal să fac fiind toate cele 3 testate într-o perioadă scurtă de timp. În plus, sunt modele de top, chiar dacă nu fac chiar din aceeași ligă, nu ai nici măcar aceleași dimensiuni. 🙂
Calin_fdx a zis
Samsung a incercat in 2011 sa dezvolte true RGB oled, Lg-ul este WRGB, alta treaba. Primul, un poroiect fail, ulterior denigarat, al doilea in proces de maturizare, actual per general peste orice lcd-led. Partea de luminanta de varf fiind insa sub lcd-led, tehnic nefiind folositoare decat in specificatii si la HDR.
Marius Cucu a zis
Exact, bine, eu citisem de 2012-2013, nu chiar atât de devreme. În ultima vreme, știu că au ținut pe Quantum Dot ca să mai spele din rușine. Da, nici la LG nu este OLED curat, dar tot e altceva față de ce era înainte. Evident că se poate mai mult, dar băieții trebuie să servească versiuni pentru entuziaști, să consume produse. Încă nu e o tehnologie ajunsă la maturitate.
Emil Sorin a zis
În ceea ce privește prețul anunț pe cei interesați că la Media Galaxy este la 8000 de lei vineri. Dacă ai voucher de la LG black.ro și azi și mâine îl poți lua la același preț.
calin_fdx a zis
Un produs premium recomandat. Si nu fac afirmatii gratuite. In 8000lei exclus sa cumperi un televizor mai bun!
Vasile a zis
Dom’le oameni competenti, ce sa zic, da daca stai prost cu vazul…. mai conteaza?!
Marius Cucu a zis
Cum nu contează? Dar vecinii? La cine ne mai lăudăm?
În plus, cu o bere… deja rezolvi tot.
Vasile a zis
Bere zici, dupa ce ca vad prost, dupa o bere sau o palinca televizorul poa’ sa fie si Megavision… asa parca’i zicea?!
Vecini n-am, imi place tehnica noua doar in limita in care ma scapa de munca in plus 😉 sa nu-mi fortez privirea, o sa vezi mai tarziu ca am dreptate, culori tari, FPS-euri multe, dinamica excesiva …. ochelari tip funduri de sticla de borcan 😉
Marius Cucu a zis
Mho, mie munca în TV oricum mi-a stricat ochii, văd cu totul diferit imaginea și chiar nu e confortabil deloc. Încerc să îmi revin să nu mai văd cum cade lumina, cum sunt umbrele în anumite situații. Dificilă viața asta. D-aia și adorm la filme, mă obosesc prea repede…
Vasile a zis
Imi pare rau, de asta prefer proiectorul, e mai bland…. sa zic mai natural, ce sa zic cateodata ce e mai performant nu inseamna ca e si mai bun pentru noi. Societatea de consum actuala creiaza o cerere artificiala uneori si tehnologia oferita publicului depaseste perceptia umana si capabilitatea fizica. Deja multi nu mai percep nicio diferenta intre HDReady si FullHD nu mai zic de 4K, e doar o noua gaselnita de marketing. Sunt chestii ce existau demult, nu erau denumite strict. Rezolutie 4K foloseam de acum 10 ani in grafica de proiectare asistata, da nu exista material pentru marele public, nu sosise momentul 😉
ice4you a zis
Shhhhhh … pai ce ai facut mai frate??? Te’ai apucat acuma sa le zici la oameni ca treaba asta e in proiectare vreo de cand lumea iar „3D’ul” de prin 1930?! Da bravo mai nene ma, frumos iti sade! 😀
Vasile a zis
Gata am inteles ICE, Mariuse sterge tot ce-am scris ca-ti stric linia melodica 😉
Calin_fdx a zis
Nu exista imagine nenaturala pe nici un display decat daca:
-sursa video este prost/nenatural filmata sau postprocesata.
-display-ul nu e calibrat/optimizat/corelat corect sursei video d.p.d.v al parametrilor standard ai imaginii
-display-ul este defect fizic, nereusind spectral sa afiseze gamutul de culoare si luminanta graduala, conform specificatiilor.
Diferentele perceptuale dupa alinierea la standard (in genere Rec.709) tin de performantele premium ale display-ului si Soc-ului, cat si implementarea controalelor pentru efectuarea calibrarii individuale.
Vasile a zis
Wow, ce complicat este si eu ca fraierul ziceam ca orice prost stie sa priveasca la tv-u la Gandea mai ales acum ca o sa fie hd, sa te tii 🙂
Marius Cucu a zis
Nu mai știu pe unde am zis-o, dar vă dați seama cât de clar se va vedea rahatul?! 😀
Vasile a zis
Bravo, bravo, acuma daca ai FB300 te tii de poante 😉
Mai eu sunt fan A3 asta e, bine acum nu inseamna ca iau in seama tot ce zic si ma inchin la ei da vor fi HD cand o sa fie 4k imi iau o scula ca cea prezentata in articol si rahatul va avea gamutul si luminanta corecta 😉
Marius Cucu a zis
Adică eram trist și serios înainte de FB 300? Damn, mă mut înapoi la ai mei… la FB 100.
Și eu mă uit și compar cu Adormirea Maicii Domnului, de pe DIGI24.
Mă mai amuz când unii latră de unii, ceilalți de alții.
Vasile a zis
Ai doua monitoare, birou, normal ca esti mai serios, la tristeturi nu ma bag e confidential.
La Digi24 mai uit si eu ca nu are purici si atata pot in completare cu A3, pentru verificare din 2 surse, restul nu se pune.
Gata nu mai comentez aiurea aici era vorba de LG OLED55B6J, un super OLED primit în teste de la eMAG, apropo sunt si fan LG, as vrea sa iasa mai mult in fata merita, au chestii bune si corecte, preturi decente da ce sa zic s-a format o obsesie; samsung, samsung….
Marius Cucu a zis
Păi poate unii au nevoie de multă căldură. Le-au explodat mașini de spălat, telefoane…
Așadar, s-a înțeles că l-am primit de la nwradu și apoi l-am dat la eMAG înapoi, da? Mâine vor să îmi ia și Sony-ul înapoi. Să vedem dacă are vreunul tupeu de Black Friday să facă asta…
Vasile a zis
Cred ca o sa ajunga comenzile de maine tocmai de Mos Craciun, taman bine. Anu’ trecut comenzile de Mos Nicolae au ajuns de Sf. Ion 😉 asa ca sigur nu le sta mintea la Sony-ul tau, da mai stii!
Marius Cucu a zis
Nu că m-a sunat curierul meu preferat care nu prea știe să copieze numere de telefon de pe un AWB pe altul și zice: „tot mare e televizorul?”… eu… „tot mare e… televizorul, evident 🙂 „
Tibi a zis
M-am tot uitat si nu am gasit niciunde chestia asta. Are USB 3.0? Am vazut pozele de la tine si intr-un port aveai ceva bagat. Ala e portul 3.0? Nu vad cum as rula 4k de pe usb daca nu ar fi 3.0.
Marius Cucu a zis
Da, acela e portul USB 3.0. Special am făcut poza așa. Mă gândeam că trollează cineva stick-ul meu micuț 🙂
Tibi a zis
Daca ai stick USB 3.0 asa micut o sa ai probleme cu el ca se incalzeste si scade viteza mult. Mi-am luat acum unu metalic mai mare ce disipa mult mai bine caldura si acum nu mai am probleme de viteza. Am un Samsung 55HU7500 si merg grozav filmele pe el insa nu se comporta prea bine daca vreau sa ma joc pe el de pe PC. Lag-ul e deranjant rau… Pe langa asta as vrea ceva OLED din cauza negrului „pitch black”. Stii cumva cum se comporta ca monitor? Timpi de reactie?
Vasile a zis
Sa inteleg ca de pe USB 2.0 nu ar merge 4K?! Eu zic ca depinde de stick mai putin de USB, dar… sa vedem ce spun specialisti?!
Marius Cucu a zis
Nu de pe toate. Am avut probleme pe unele mai vechi, pe altele a fost ok. Depinde mult și ce rulezi. Dacă bagi sample-uri nesimțite, cu bitrate mare pui și un FULL HD în cap.
Tibi, pe gaming nu l-am testat pentru că nu mă joc. Era vorba să și le testez pentru jocuri, dar era complicat că m-a prins în ofsaid cu mutarea.
Inițial, am vrut să testez cu Clevo ăsta că avea de toate, dar nu m-am sincronizat cu băieții de la curierat și… după n-a mai fost timp…
Adi a zis
Salut. Am achizitionat si eu un modelul 55C6V de Black Friday la 7999RON.
Inca incerc sa ma obisnuiesc cu diferentele de la o plasma Samsung de 41″…. Imaginea e extraordinara si cu siguranta sunt multe puncte forte in favoarea Oled dar am gasit si o serie de detalii care inca ma deranjeaza si incerc sa ma adaptez.
De exemplu cu setarile default, pe optiunea Standard a imaginii (conform recomandarilor LG), in filmarile mai intunecate nu vezi detaliile care de regula ti le da contrastul/luminozitatea iar in imaginiile luminate lumina e deranjant de puternica. Am incercat tot felul de setari recomandate pe unele siteuri de specialitate (in urma calibrariilor profesionale) insa mie nu-mi place cum se vede, parca toate setarile sunt realizate pentru camere intunecate si culorile nu arata natural.
O alta problema care e putin ciudata e legata de cum arata filmele. Parca dispare magia lor si dintr-o data esti pe platoul de filmare. E greu de explicat dar mai nou toate filmele arata ca telenovelele. Probabil asta e din cauza dimensiunilor ecranului.
Cu programele de pe IPTV de la Telecom, se vede destul de bine. Desigur ca cele in format SD sunt putin mai neclare insa de la distanta de 3.6m unde l-am pozitionat eu, se pot urmarii cu usurinta. Cele HD si Full HD sunt super OK insa si aici am observat ca e diferenta de culoare si luminozitate de la program la program ( pe unele programe zonele intunecate se vad bine iar in altele nu vezi detaliile, cu aceleasi setari, desigur)
Am uitat sa zis ca 3D-ul la calitate bluray e uimitor la TV-ul asta. Personal cred ca e superior cinematografelor. Nu simti sa te deranjeze ochii cum se intampla des la cinema.
Marius Cucu a zis
Mulțumesc foarte mult pentru comentariu. Apreciez că ți-ai dedicat timp să comentezi pe blog.
Eu nu am avut telekom, ci DIGI, dar îți pot spune o chestie din experiența de TV. Nu se folosesc aceleași echipamente, nici nu există conceptul de calibrare. Se aranjează un pic nivelul de alb și se trimite în eter. De acolo mai este influențat de operatori, de modulatoarele pe care le folosesc.
Dacă ești atent nici măcar nivelul de sunet nu este reglat de pe un post pe altul. Poate doar dacă sunt de la același trust și aceeași echipă a reglat tot, în rest, apar diferențe.
Tibi a zis
Problema cu luminozitatea eu am rezolvat-o cu contrastul dat maxim si luminozitatea la jumate sau chiar sub daca e intuneric in camera. Partea cu telenovelele e efectul soap opera care se face din setarile de fluidizare a miscarilor din imagine. Dezactiveaza motion enhancement, motion clarity sau orice legat de motion ca la fiecare televizor ii zice altfel incat nu iti mai prelucreaza miscarea.
Calin_fdx a zis
Contrastul la maxim pe oled (de fapt si pe lcd-led) esre o gresala majora. Semnalul video are plaja intre 16-235 dar varfurile nu trebuie sa intre in clipping. Nivelul optim nu se determina ochiometruc ci cu pattern WTW. Altfel vor fi afectati cromatic si capeti triunghiului ale carui varfuri sunt culorile primare R G B si care derermina spatiul de culoare in care este afisat spectrul televizorului. Mai mult, nivelul contrastului influenteza finetea tranzitiilor pe tot gradientul, creand peak-uri de semnal. Ochiometric va gi perceputa imaginea xa arsa si posterizata.
La fel si nivelul de luminozitate (brightness nu oledbacklight) trebuie setat in concordanta cu gama care e si ea reglabila in 10intervale distincte (intervalul 10IRE in cauza) Astfel vor fi evitate pierderea de detalii in scene intunecate dar nivelul mll va ramane constant (negru absolut) Nu e simplu deloc dar exista topic dedicat oled unde pare fi contactat calibrator pro sau discutat aspecte basic privitoare la subiect.
Adi a zis
Multumesc Tibi. Am sa incerc setarile recomandate de tine.
Sa inteleg ca ai acelasi model ca si mine (55C6V) sau 55B6V? Presupun ca sunt ceva diferente intre ele. Ce am observat eu e ca modelul 55B6V are luminozitate mai puternica conform http://www.displayspecifications.com/en/model/9cd6462 si desigur nu e curbat.
Oricum diseara am sa incerc setarile recomandate de tine revin cu un feedback.
Calin_fdx a zis
Cea mai buna optiune pentru identificarea setarilor ideale este apelarea la o calibrare video profesionala. Sunt peste 80 de controale de imagine individuale doar intr-un singur mod de imagine (Expert bright ex) Toate se influenteaza intre ele direct sau indirect si setarea lor se face cu patterne, ferestre si campuri/mire dedicate. Sunt mai multe necunoscute ca si la 6/49 Setarile copiate nu au nici o valoare, pot strica mai mult sau pot afisa o imagine mai denaturata decat setarile de fabrica. Numeni su se intreba cum sunt obtinute setarile pe care le gasim pe net „la liber” Ce raspuns argumentat pertinent ar fi la intrebarea:
-de ce nu posteza lg-ul respectiv alt producator un set-up imagine numit „calibrat”
Am facut zeci de masuratori de spectrometrie pe diferite display-uri si procentual, foarte putine se apropiau de referinta de studio. Nu se poate obtine perfectiunea imaginii fara o asemenea operatiune. Toti prietentiosii si perfectonistii din strainatate apeleza la asa ceva. La noi nu exista oferta prea variata dar in viitorul apropiat va creste cererea cand mai multi posesori vor constientiza importanta si implicit va aparea oferta.
Sulivan a zis
Bravo, super articol. Pe fiecare dintre TV-uri merge sa pui mileu-uri pe ele ?
Marius Cucu a zis
Pe ăla pe care ți-l permiți. 🙂
nuamnume a zis
oledul oricat ar fi de bun tot nu scapa de retentie si de input lag un un ks e la jumatate de pret si tot cam acolo e plus ca are detalii mai bune pe negru https://www.youtube.com/watch?v=H69sscB4z2A
Marius Cucu a zis
Nu a zis nimeni că e perfect. Dar și LG au cunoscut problemele pe HDR și am înțeles că a fost un update între timp.
nuamnume a zis
oledul e bun pe negru dar e inca la inceput or sa mai treaca 2-3 ani pana scot un oled flawless din orice punct de vedere
Marius Cucu a zis
Total de acord. Mho, odată cu 2017 și cu faptul că Sony și Panasonic intră pe zona OLED… eu zic că va fi competiție. Până acum, cei de la LG s-au tot jucat singurei, chiar dacă au avut și alții tentative.
calin_fdx a zis
Depinde care KS este la jumatate de pret. Acesta https://m.price.ro/preturi_samsung_55ks9000_1382825.htm in nici un caz fata de https://m.price.ro/preturi-lg-55b6j-oled55b6j-1482483
In clipul atasat mai sus cele doua televiziare nu sunt calibrate. Nivelul de luminanta nu se testeza ridicand oledbacklight la 100/100 si backlight-ul la 20/20. Pentru? Sa demostrezi ca ar putea fi folosit pe o terasa la strand intr-o dupa amiaza insorita? Pierderea de detalii este in clip de partea samsung (min 4:30 unde partea din spate de sub crucisatorul imperial nu se observa fata de poza staga-oled. Ce se observa este spatiul instelat reprezentat printr-un negru albsatrui mai deschis fata de imaginea stanga (oled)
Cei ce filmeza asemenea clipuri de obicei nu sunt impartiali, in viziunea lor unul din produse fiind mai „cool” decat celalalt. Depinde cum „bate vantul” sau din ce parte…
marius d. a zis
Imi poti spune, te rog, daca acest tv se poate monta pe perete?
Daca da, imi poti recomanda ceva sisteme de prindere?
Merci!
Marius Cucu a zis
Este compatibil.
Eduard a zis
Mda 8500 RON, totul este super dar pretul, pretul … ?
Ar fi utila o lista, orientativa, cu televizoare care pot fi achizitionate de un public mai larg.
Multumesc pentru articol.
Marius Cucu a zis
A fost și 80, la un moment dat. Avem un ghid aici in care încercăm să ajutăm și oamenii să își aleagă câte ceva.
Florin a zis
Televizorul Sony BRAVIA KD-55XD9305B merita cumparat?
Robert a zis
Buna seara! Sunt un proaspăt deținător de tv lg oled b7. As dori sa-l calibrez. Ma poate ajuta cineva? Sunt din Roman, județul Neamt. Multumesc.
Laurentiu a zis
Buna ziua,
As dori sfatul dumneavoastra pentru urmatoarea situatie: cateva ore de vizionat programe TV din grila Digi, ocazional NETFLIX şi HBO GO. Tot ocazional Play Station 4 Pro. Sistem de sunet cu boxe de podea si amplificator. As dori un OLED TV cu diagonala 55, preferabil LG, dar nu obligatoriu. Bugetul maxim 8.000 lei. Desemenea daca ati include si informatii despre costul calibrarii in zona Pantelimon Cernica, as aprecia. Va multumesc
Geo a zis
Am un LG OLED55E8LLA.AEU (139 cm/55 Zoll, 4K Ultra HD, Smart-TV) achizitionat in decembrie `18.A usor de calibrat iar conectarea la WiFi-ul din casă s-a făcut repede.
Doru a zis
Salut! Îți spun eu cum panarama de oled lg! L-am cumpărat in 2017 si i-am schimbat in garanția de doi ani doua ecrane si trebuie schimbat a treia oară acum ! Dar renunț la el! Am plătit pe el 11000 ron si nu a meritat aproape de loc ! Da are o imagine incredibila dar asta pana se “coace “ ecranul!! Are imagini fantoma in toate colțurile si pe banda de INFO de jos si culorile au devenit maronii gălbui , doar pe margini se mai văd culorile standard! Păcat de produs sau de banii mei si rusine celor de la LG România ca nu vor sa recunoască ca e defect de fabricație
Marius Cucu a zis
Mergi pe generațiile mai noi de OLED. S-au îmbunătățit mult platforma. Eu am Philips de 2 ani, tot cu panou LG display și n-am nici cea mai mică problemă. Dar matricea e diferită acum.