După cum bine știm, LG este împărțită în mai multe divizii. Ei fac panouri OLED și vând la alții. Panoul poate să fie lucrat împreună cu alte branduri, așa cum a fost cu Panasonic HZ2000 sau, pentru mase, direct de ei.
Divizia care vinde televizoare s-a orientat cumva să nișeze televizoarele OLED ca fiind pentru imagine, pentru jocuri, cumva ca fiecare să aibă loc în piață.
Când zici LG zici gaming, ei au avut mereu cele mai bune tehnologii adaptate pentru cei cu console, input lag mic și tot ceea ce trebuie.
Anul trecut am văzut că Dell, prin Alienware a realizat un monitor de 55′ pentru jocuri. OLED. A fost un pas important în lumea celor pasionați de noua tehnologie pentru că, dacă la televizoare burn in-ul nu ar trebui să apară, la jocuri, mai ales strategie… greu să adopți tehnologie de adaptare a luminozității pentru a stopa efectele.
Pe OLED timpul de răspuns poate să fie chiar mai mică de 1ms și panouri pe 100 de Hz.
Dacă anul trecut mi s-a părut mult să te joci pe 55′, LG promite că vei avea experiență de gaming pe 48′. Eu am avut un maxim de 2X34′ și nu mi-a plăcut, nu puteam să parcurg toată informația. Tot încerc să caut ceva de 43′, cred că acolo aș fi mulțumit de diagonală. Cu un pic de curbură ar putea să fie interesant.
Focus ar trebui să fie pe miniLED. La bază avem tot LCD-uri, dar cu matrice diferită. Cumva, cred că aceasta o să fie adoptată de modelele de masă, mergând pe un teren nu atât de sensibil ca cel al OLED-urilor. Același tip de ecran o să fie și pe produsele Apple, mai mult ca sigur. Ca o paranteză, ar fi mișto să avem în România și display-uri pentru laptop de la Samsung.
Deși Samsung, cel puțin, în România, vorbește de parcă Quantum Dot este tehnologia ei, mai sunt producători precum TCL sau LG care folosesc așa ceva. În plus, se pare că LG merge mai departe cu o îmbinare de tehnologii și realizează QNED(Quantum nano-emitting diode). Practic, este o îmbunătățire între QDOT și Nanocell.
Evident, Samsung a înregistrat și Samsung Quantum Mini LED, să vedem dacă îl vor marketa ca fiind QLED Neo, QNED sau QLED Platinum, așa cum au înregistrat de curând termenii.
Cred că direcția asta o să rămână. MicroLED pentru fantezii și știri de presă, OLED pentru entuziaști, iar miniLED pentru marea masă de oameni. Tot un LCD ambalat.
ice4you a zis
LG nu e doar producator de OLED, ci si de LCD de diverse tipuri si filtre, marea majoritate a televizoarelor, laptopurilor si monitoarelor sub diverse branduri fiind impachetate cu display’uri de la ei, IPS fiind o tehologie ieftina, fiabila si foarte bine dezvoltata in timp. Treptat au reusit cumva sa domnine piata, probabil oferind cel mai bun raport calitate-pret si disponibilitate mai ales pe piata entry-middle level, acum avand si piata si banii suficienti pentru a isi permite sa dezvolte display’uri dedicate pietei high-end unde par a se fundamenta ca un competitor foarte serios, parteneriatul cu Panasonic aducandu’le un portofoliu important din clientii pietei de varf.