Dacă tot a avut feedback articolul acesta m-am lovit și de întrebări precum: „cum să instalez Windows 10?!”, „faci și tu o procedură de instalare pentru Windows 10”. Indiferent dacă este laptop sau este PC instalarea este identică, procedura este aceeași.
Mi s-au părut niște lucruri banale, trebuie doar să citești instrucțiunile, iar dacă sunt probleme sau erori să citești mesajul acela de eroare. Da, de cele mai multe ori, răspunsul la eroare este chiar în fața ta. Dacă nu, pe Google sigur vei găsi un prost care a mai avut acea eroare.
Articolul acesta va fi tot despre Windows 10, despre instalarea lui. Am uitat de DVD RW de mulți ani de zile, avem stick-uri de mare viteză, instalăm Windows-ul în câteva minute de pe stick. Și pe 10 instalarea e chiar mai rapidă. Despre beneficii am tot vorbit. Dacă urmăriți tagul Windows 10 veți găsi lucruri foarte tari despre noul sistem de operare de la Microsoft.
Așadar, lucruri banale pentru unii, lucruri dificile pentru alții.
Înainte de a începe avem niște cerințe
Cerințele de sistem sunt cam aceleași. Windows-ul este un pic mai optimizat față de Windows 8.1, de 7 nici nu mai discutăm pentru că ușor, ușor va deveni noul XP.
Sfatul meu este să nu instalați pe hardware foarte vechi Windows 10 pentru că, oricât de bine optimizat ar fi sistemul de operare, tot veți avea o componentă ce o să vă facă probleme. Ba cu sunetul, ba cu alte erori. Apoi veți spune că sistemul de operare este prost. Eu, de 1 an de zile am avut prea puține erori pentru a fi luate în seamă. Și, de-a lungul timpului, le-am scris pe blog.
- Procesor: 1 Ghz
- RAM: 1 GB pentru 32 de biți și 2 GB pentru 64 de biți
- Stocare: minim 32 de GB
- Placă video: directx 9 sau mai mult
- Rezoluție: minim 800×600
Pe lângă cerințele hardware aveți nevoie de ceva răbdare și un stick de minim 4 GB. Cu cât mai rapid, cu atât mai bine.
Poate te interesează și:
- Obține licențe foarte ieftine pentru Windows 10
- Descărcă toate imaginile oficiale pentru Windows
- Diferența între Windows 10 și Windows 11
- Cum instalezi Windows 11?
Instalarea Windows-ului după ce am achiziționat un laptop cu FreeDos, Endless OS, etc
Am văzut că lumea este speriată de acest sistem de operare. Nu vă speriați de acesta pentru că nu aveți de ce. Este un sistem de operare pe care îl veți șterge și veți instala, cel mai probabil, Windows 10.
Nu aveți nimic special de făcut ca să instalați. E aceeași procedură:
- creare stick bootabil
- bootare
- instalare propriu zisă
Stick bootabil cu Windows 10
Apoi avem nevoie de o imagine cu Windows 10. Acum este disponibilă versiunea de la Microsoft. Gratuit, direct de la sursă. Link aici.(folosiți butonul de jos: Descărcați instrumentul acum și o să vă descarce MediaCreationTool.exe)
Avem foarte multe programe ce fac stick-ul bootabil, nu doar cel de la Microsoft. Rufus este cel mai cunoscut și nu prea a dat greș. Dacă aveți probleme cu el puteți să încercați varianta cu linia de comandă. Manuală. Eu cu varianta de aici am lucrat mult timp și nu a dat greș niciodată.
Link-ul pentru Rufus este aici.
Pur și simplu selectați imaginea cu Windows 10 și dați Start. În câteva minute, în funcție de calculator și stick, acesta va deveni bootabil, cu Windows 10, adică îl veți putea folosi la instalarea sistemului de operare.
O altă variantă, propusă de Microsoft, pentru crearea stick-ului bootabil este cu ajutorul MediaCreationTool.
De aici începe distracția pentru că voi va trebui să umblați în BIOS pentru a pune prioritar stick-ul.
În funcție de BIOS lucrurile pot fi un pic diferite. De ceva timp avem și BIOS-uri total schimbate, pe care putem folosi mouse-ul. Design-ul este diferit.
Tot în funcție de PC sau laptop pentru a schimba prioritățile hardurilor și pentru a nu mai intra în BIOS puteți să apăsați tastele F2 sau F8, F9, F10. De cele mai multe ori, în partea de jos a ecranului, imediat după ce pornește calculator, va fi afișată tasta de prioritate.
Dacă nu, vom intra în BIOS și vom căuta USB Storage Devices. Aceasta se găsește la Boot. Cel puțin, în cazul meu, pe BIOS de la Phoenix. Atenție pentru cei cu BIOS nou, aceștia trebuie să seteze la Boot list options: Legacy. Voi încerca să pozez display-ul și să vă dau exact opțiunile. Dacă aveți un alt BIOS față de ce am eu, mă puteți ajuta să complez articolul cu poze sugestive.
Instalarea propriu zisă a sistemului de operare Windows 10
După acești 2 pași treaba este simplă. În mod normal veți rezolva treaba cu Next, Next, atenția sporită ar trebui să o aveți în momentul în care faceți/ refaceți partițiile hardului.
Eu am SSD pe care țin doar sistemul de operare, dar dacă nu aveți un hard separat pentru el, o partiție de 100 GB este arhisuficientă. Luați în considerare și fișierele temporare de pe internet, dar și documentele sau salvările pentru jocuri ce se salvează tot în C. Instalarea pe SSD nu diferă deloc cu cea pe HDD. De fapt, diferă: aștepți mai mult dacă folosești un hard disk și nu instalezi pe SSD:).
Pentru a nu lungi foarte mult articolul am decis să pun pozele în galerii. Mă voi opri doar la cele care sunt importante și trebuie aduse anumite precizări.
După ce faceți pașii din pozele de mai sus o să vă apară o poză ca cea de mai jos:
Aici trebuie să vedeți ce procedură alegeți: upgrade sau custom. Eu am folosit o singură dată, în trecut, varianta upgrade. Probabil că s-au schimbat lucrurile între timp, dar instalarea vreau să o fac pe „curat” așa că eu am ales custom.
Pasul de mai jos ne arată partițiile din calculator. La mine este doar una pentru că am folosit Virtualbox pentru a face capturile de ecran și n-am alocat decât 32 de GB. Voi, probabil, aveți mai multe partiții, dar și șanse mai multe pentru a vă pierde datele. Mare grijă ce partiție faceți și ce ștergeți.
Ar trebui să aveți și câteva partiții mici: de 100 MB pentru Windows 7 și în jur de 300 de MB pentru Windows 8.1. Este un mic cache al sistemului de operare, eu îl șterg la fiecare reinstalare. Această partiție va fi refăcută, automat, de noua instalare a Windows-ului.
După acest pas, dacă totul este în regulă și nu veți primi vreun mesaj de eroare, instalarea va porni imediat după ce veți da Next.
La mine durează între 4 și 6 minute toată procedura, depinde de stick-ul pe care îl folosesc. La final o să vă apară exact ca în poza de mai jos. În cele 10 secunde eu prefer să scot stick-ul din USB pentru că, altfel, voi risca să repornesc instalarea sistemului de operare.
După aceea vom avea pașii de configurare a Windows-ului: OneDrive, contul de Insider, setări privind locația, reclamă la Cortana.
Dacă vreți să vă faceți cont de Insider puteți să îl faceți înainte sau direct din interfața albastră, cea din pozele de mai sus. Trebuie să aveți conectat calculatorul la internet și să completați formularul din poza de mai jos:
Apoi, după toate setările acestea, puteți să așteptați ca sistemul de operare Windows 10 să facă ultimele setări. Eu recomand ca sistemului să i se facă actualizările de riguare, mai ales că, în momentul de față vorbim de o versiune aproape finală. Orice update poate să însemne un bug rezolvat.
Eu, cu versiunea descărcată astăzi de pe site-ul oficial, am avut de descărcat ceva update-uri. Pe lângă update-uri, pentru cei care sunt curioși și au mai intrebat prin comentarii, Windows 10 instalează majoritatea driverelor pentru calculatorul vostru. Poate cele prea vechi să nu fie recunoscute, în rest, n-ar trebui să aveți nicio bătaie de cap.
Iar dacă luați în calcul că sistemul de operare vine la pachet cu un antivirus mic, cu atât mai mult trebuie să faceți actualizările.
Mulți știu deja procedura, dar sunt și destui care întreabă procedura pas cu pas. Iată mai sus. Sper să fie de folos.
Părerea mea este că nu. Trebuie să fim atenți la procedură și să nu cumva să ștergem datele de pe alte hard disk-uri sau SSD-uri. În rest, nu ar trebui să fie nicio problemă.
Eu zic că e ok MediaCreationTool. E foarte rapid totul, știi că imaginea vine direct de la Microsoft, au servere ok și se descarcă super rapid. Nu văd de ce ați încerca cu alternative.
Nu trebuie pus nimic special, trebuie să fie setată bootarea pe UEFI.
În general, nu ar trebui să fie nicio problemă. Procedura este aceeași, poate doar driverele să le luați din altă parte.
Iliescu Toma a zis
Salut, am achizitionat anul trecut in laptop HP cu win 8.1 preinstalat,am salvat pe un stick partitia de recovery(aprox 16G) si am facut update-ul gratuit la win 10. Ideea este ca vreau sa inlocuiesc hdd-ul cu un SSD si as vrea sa instalez „pe curat” win 10 cu toate programele necesare aflate pe partitia de recovery…cum as putea sa fac?
Astept raspuns,mersi
Toma
Marius Cucu a zis
Poți folosi soluții de clonare. Dacă alegi Samsung au ei un tool ce te ajută să faci asta fără să fii nevoit să dai reinstalare.
Iliescu Toma a zis
At fi o solutie dar totusi as vrea sa instalez sistemul pe curat; am avut ceva probleme cu sistemul si anume nu recunostea intodeauna parola de logon, se intrerupea foarte des conexiunea la internet,etc
Daca sti alta varianta….
Mersi
neculau nicoleta a zis
am cumparat un laptop dell cu windows 10 instalat dar nu stiu cum sa-l activez?
Marius Cucu a zis
Ar trebui să se activeze singur.
Marian a zis
Nu vrea deloc!
Marian a zis
-Când spune că windows se va restarta,se restartează și rămâne blocat pe interfața de windows,nu intră la setările de user ș.a.m.d.,nici în desktop!!!
Marian a zis
Salut Marius,intampin dificultați la instalarea Windows 10 ,de fiecare data dupa instalare trebuie sa o iau de la zero ca si cum ar trebui sa-l instalez „proaspăt”, si imi afiseaza ca nu am sistem de operare!
Inainte am avut windows xp si acum nici pe acela nu-l pot instala!
Se poate face ceva!?
Marius Cucu a zis
Instalezi de pe stick sau DVD?
Marian a zis
De pe DVD
Ionut a zis
Buna. Am un laptop pe care am avut instalat windows 8 si astzi m-am hotărât sa pun windows 10. Dar când ajung sa recreez partitia c unde instalez de obicei windows-ul acest lucru este imposibil. Ba imi da eroare ba pur si simplu nu se creeaza nici o partitue. Stie cineva ce trebuie sa fac fara sa reformatez tot pc-ul. Mai am o partitie pe care nu as vrea sa o pierd.
Marius Cucu a zis
Eroare, eroare, dar despre ce eroare vorbim? Sunt milioane de erori 🙂
Ionut a zis
De fiecare data când încerc sa creez partitia imi da o noua eroare. Spre ex acum imi scrie: Error: 0xf6e7e060
Oxf6e7df00
Marius Cucu a zis
Fă-mi, te rog, o poză, dacă se poate. Nu găsesc niciunde eroarea.
Ionut a zis
Am creat o partitie de 9000 mb caci mai mare nu imi da voie apoi am extins-o. Dar acum nu imi da voie sa instalez windows-ul pe nici una din partitii.
Razvan a zis
Buna ziua Marius.Nu sunt un cunoscator si daca vrei sa ma ajuti si pe mine ti-as fi recunoscator.Problema mea este urmatoarea:am avut instalat Windows 10 pro luat cu upgrade de la Windows 7 ultimate.Acum 2 luni a trebuit sa inlocuiesc placa de baza cu una luata la mana a doua dar la ea nu functiona partea de sunet si am crezut ca este ceva din windows.O cunostinta mi-a zis ca trebuie reinstalat windows-ul . Mi-a instalat 8.1 Enterprise N dar nu-mi place si vreau sa trec innapoi la 10,doar ca la instalare aceasta nu este ca in articolul tau.Mi-am facut un dvd cu imaginea iso luata de la Microsoft si am inceput instalarea doar ca in prima imagine aparuta este cea cu introducerea licentei . Aici ai doua optiuni optiuni:sa reinstalezi sistemul sau sa introduci licenta{nu mai poti da SKIP la acest pas}.Am dat reinstalre ca licenta nu am si am mers mai departe.Urmatoarea imagine a fost sa aleg ce windows vreau {am ales tot 10 pro }si am trecut mai departe unde aveam trei optiuni:sa pastrez toate aplicatiile,fisierele personale si setarile,sa pastrez doar fisierele personale sau sa sterg tot.Cum am vazut in articolul tau am ales sa sterg tot doar ca dupa ce am dat next a inceput instalarea windows-ului fara a ma mai intreba in ce partitie sa-l pun { am trei partitii }.Am oprit instalarea deoarece nu stiam ce va sterge , va sterge toate partitiile sau doar C-ul.Daca ma poti lumina si pe mine cu problema asta ti-as fi recunoscator.Cu multumiri,Razvan.
Marius Cucu a zis
Păi, din câte țin minte, sunt mai multe opțiuni de ștergere, chiar și tot hard disk-ul.
Nu îmi dau seama exact ce ați făcut exact, dar în mod normal ar trebui să umble doar la Primary Boot.
Cristi a zis
Salut Marius! Tocmai am achizitionat un Acer Aspire E15 modelul cu 8GB RAM si nu sunt hotarat ce Windows sa instalez pe el, 8 sau 10. Si daca imi poti spune te rog si care varianta ar fi mai buna, x32 bit sau x64 bit.
Multumesc!
Marius Cucu a zis
10, pe 64 de biți.
Bogdan a zis
salut, am achizitionat un laptop ASUS X541UV-XX104D. este adevarat ca merge doar windows 10 pe el instalat? nu pot instala windows 7? ma impac mai bine cu windows 7.astept raspuns. mersi
Marius Cucu a zis
Da. Nu sunt drivere pentru windows 7.
Bogdan a zis
l-am comandat de pe net si astept sa imi ajunga, dar in cazul acesta ma gandesc daca sa il mai ridic de la cei care il livreaza. se merita un laptop pe care poate rula doar win 10?
Marius Cucu a zis
Toate laptopurile noi funcționează cu windows 10, nu prea ai alternative.
Constantin a zis
Salut Marius, cum instalez W10 pe un laptop nou-nout free-dos dacă nu am kitul pe cd sau stick ci adresa unui link de unde descarc kitul W10 și evident, cheia de activare. Asta-întrebarea…
Marius Cucu a zis
Trebuie făcut stick bootabil conform primei părți a articolului.
Constantin a zis
Dar cum, daca am doar linkul de instalare si dupa cate stiu se poate instala pe un singur calculator (Windows-ul e cumparat de pe OLX la un pret rezonabil).Am mai luat asa dar aveam deja macar un XP de unde sa intru pe web dar acum doar free-dos…deci trebuie sa accesez linkul sa pot instala w10 dar musai de pe calc. pe care va fi instalat.
Marius Cucu a zis
Păi pui pe stick kit-ul și apoi introduci licența. Sunt 3 zone de introducere a licenței. Nu știu să se activeze cu vreun link Windows-ul 🙂
Constantin a zis
Deci pot de pe orice calc. sa intru pe net, descarc kitul pe stick, setez laptopul nou sa boot-eze de pe stick, il instalez si apoi pot sa-l activez.
Marius Cucu a zis
Da. De preferat din link-ul de mai sus, de pe Media Creation Tool. Așa știi că ai descărcat versiunea oficială, pusă la dispoziție de Microsoft.
Constantin a zis
Buna,am un SSD se 120 GB, de cat sa fac partitia pentru Windows 10 ?
Marius Cucu a zis
Eu aș lăsa doar o partiție pentru SSD. E prea mic pentru a fi partiționat 🙂
Constantin a zis
Se impaca placa video HD Graphics 3000 cu Windows 10 ? Adica se poate instala W10 pe un laptop cu asemenea placa? (Procesor I7 2620M,8RAM).
Marius Cucu a zis
Ar trebui să fie ok. Am instalat chiar si pe sisteme mai vechi. 🙂
Constantin a zis
Am o dilema. Vreau sa cumpar un laptop ASUS X53E, 15.6 LED, HD, Procesor i7 2.70 Ghz , 256 GB SSD, 8GB RAM, 6 MB cache, 8 RAM DDR3, Placa video integrata Intel HD Graphics 3000 (shared 4GB) 1600 Mhz, 2 x USB 2.0, 1 x USB 3.0.
Intrebarea e cat de mult trage in jos placa video ? Mentionez ca nu-l folosesc deloc la jocuri, doar filme, you tube-uri, poze, office. Merita sa-l cumpar sau celelalte caracteristici “iti iau ochii” si nu vezi placa video de ele ?
Marius Cucu a zis
E ok pentru Youtube HD. Mai greu un pic pe 4k, dar… faci treaba cu el.
Constantin a zis
Multumesc !
Constantin a zis
OK.Merci
Lucian Hrelea a zis
Eu am trecut normal de la W 7 la W 10.Laptop-ul s-a ars.Am cumpărat altul fără sistem de operare instalat .Mi-a instalat la un centru GSM, dar îmi tot cere actualizare, iar cînd încerc să o fac îmi spune că nu-i posibil deoarece n-am făcut upgrade la W7 ,8.1..Păi .cum să fac dacă n-am avut instalat nici un sistem de operare la-nceput ?Ce se poate face ?Multe nu-mifuncționează acum, pentru că făcut actualizarea.Mulțumesc !
Florin a zis
De ce nu imi apare stick-urile
am bagat 3 odata si pe nicunul nu l-a gasit ce trebuie sa fac?
Signori Gianmario a zis
Sigur e bootabil? Daca da intra in setarile BIOS-ului si da prioritate mai mare Stickului bootabil. Sper ca te ajuta comentariul meu.
Adytzu a zis
Salut,am o problema cu instalarea Windows 10 pe laptop Acer,problema consta în faptul ca după ce își da restart îmi ia de la capăt instalarea,Windows-ul îl instalez de pe un stick USB făcut cu creațion tools de la Windows. Menționez ca în timp ce își da restart am scos stick-ul afara și după ce își da restart îmi apare logo-ul Windows și ca se încarcă și atât,am aștept doar câteva minute,oare trebui sa aștept mai mult?
Signori Gianmario a zis
Nu apasa ABSOLUT nici o tasta cand apare press any key to boot from CD/DVD sau USB
Roxana a zis
Cum ai rezolvat aceasta problema? Si laptopul meu se blocheaza in acelasi punct.
Sebastian a zis
De curand am fost interesat la rubrica despre Windows 10. Personal nu prea ma pricep ,nu am instalat decat odata un s.o. ,si voiam sa te intreb dupa ce am luat de pe link-ul pus de tine win10 si il boot-ez cu un stick..poate e o intrebare ciudata..dar acest windows 10 este permanent? Multumesc frumos
Marius Cucu a zis
Licența este permanentă odată ce este achiziționată.
Signori Gianmario a zis
Salut! Am o intrebare. Pe un laptop Acer Aspire 5740G, Intel Core i5 430M 2.26 GHz, placa video AMD Radeon 5650 HD de 1GB, si partitia C: de 750GB pot instala Windows 10?
Florian Stan a zis
Salut, Doresc sa instalez windows 10 pro x64 (de la microsoft descarcata) pe un asus k20cd ce detine un SSD 128Gb si Bios nou-UEFI, de pe un stick boot-abil facut cu Rufus. Totul a decurs ok, pina la partitii !!!
Acolo am o partitie mica :
Drive0 Partition 1: FreeDos si
Drive0 Partition 2: de 120 Gb,
pe care am sters-o, in dorinta de a forma doua partitii de 60 ! Dupa stergere,imaginea este identica cu cea prezentata de dvs.:(diferenta part.FreeDos)
drive0 Partition1 FreeDos 2Gb
drive0 Unallocad Space 120Gb
Problema este urmatoarea: nu imi creaza alte partitii din cea de 125 Gb (fara mesaj de eroare), dar nici asa lasata nu se deblocheaza butonul de NEXT , pentru a continua !
Va rog daca aveti o solutie, pentru aceasta problema, sa pot finaliza instalarea!
Va multumesc anticipat !
Marius Cucu a zis
De ce ai vrea să faci 2 partiții de 60 GB? Numai un update de Windows se duce pe la 40 de GB…
Florian Stan a zis
Aceasta a fost ideia initiala(gresita dealtfel), ptr. care am sters partitia2!
Drive0Partition1:FreeDos
Drive0Partition2:120Gb,
Am renuntat la ideia de a imparti partitia de 120Gb ramanand cum era inainte de stergerea sa!
– Imaginea este identica cu cea prezentata de dvs.:(diferenta fiind partitia1 FreeDos)
Acum am urmatoarea situatie
drive0Partition1 FreeDos 2Gb
drive0Unallocated Space 120Gb
Nu-mi permite sa creez
Drive0Partition2: 120Gb, cum era initial, inainte de stergere, in locul : drive0Unallocated Space 120Gb ! butonul de „next”blocat!
In concluzie nu pot continua instalarea! Unitatea este Asus k20cd-ro022d cu i3 .
Cu stima,
Valentin a zis
Buna seara! Am cumparat, la bugetul pana in 3000 lei: Laptop LENOVO Ideapad 700-15ISK, Intel® Core™ i7-6700HQ pana la 3.5GHz, 15.6″ Full HD IPS, 4GB, 1TB, NVIDIA GeForce GTX 950M 4GB, Free Dos. Scopul principal este de a edita filmulete de 10-20 minute, amator. Am 1-2 alte laptopuri cu performante mici. De pe unul, care a fost upgradat de la W 8.1 preinstalat la W10, as vrea sa import pe LENOVO Windows 10.Cum pot sa fac,step by step, daca pot sa fac? Imi cer scuze pentru ignoranta dar cred ca un segment din raspunsurile de aici se adreseaza si categoriei mele. Multumesc!
Marius Cucu a zis
Nu știu să existe o soluție ca la MAC-uri, pe Windows, pentru transfer fișiere.
Signori Gianmario a zis
Probabil ca nu, deoarece știu ca si la iPhone nu merge sa trimiti pe Android si vice versa.
Radu Cretu a zis
Buna ziua,
Problema mea este urmatoarea: pot face upgrade la o versiune Windows Creators (16170 de exemplu), dar cand vreu sa fac clean installation cu aceasta versiune (sau alta din Insiders)instalarea se opreste dupa primul restart la fereastra albastra si rotita care se invarteste, intr-un boot loop. Despre ce poate fi vorba?
Marius Cucu a zis
La compatibilitate treci toate testele pentru upgrade? Cerințele sunt ceva mai mari pe creative update.
Totuși, poate fi și un driver care face figuri. Ai posibilitatea să faci instalare pe „curat”?
Covrig Eduard a zis
Salut, daca dau pe cealalta optiune (cea cu upgrade) , se intampla ceva?
Si imi poti explica acolo la partitii cum trebuie sa le pun? Nu prea am inteles aici
Signori Gianmario a zis
Depinde. Daca nu ai formatat inainte de instalare puteai pur si simplu sa introduci CD-ul sau stickul in port fara sa bootezi dispozitivul din stick/CD. Defapt nici nu cred ca te lasa sa selectezi upgrade. Adica te lasa, dar zice sa faci ceea ce am spus eu mai sus.
P.S.: Merita sa treci pe 10? Am avut 10 pe un Acer Aspire 5740G, varianta cu i5 430M 2.26 up tp 2.53 GHz, AMD Radeon 5650 HD de 1GB,dar total available Graphic memory 4096MB, 8 GB RAM si am avut 1001 probleme cu el, plus ca se boota mai greu ca orice alt windows. Asa ca am trecut la 8.1.
Steffu a zis
Vin și eu cu o problemă…când intru să instalez Windows 10 , mai exact la acel prag „Install now” , nu-mi apare…apare o chestie gen „It looks like you started an upgrade and booted from installation media.If you want to continue with upgra,remove the media from your PC and click Yes. If you want to perform a clean installation instead,click No.”
Dacă dau Yes , mi se dă restart la pc , și o ia din nou cu aceeași chestie , iar dacă dau No iese din install.
O părere/rezolvare ? ? Mulțumesc anticipat !
Rezolvat . Scuzați deranjul
Flo a zis
Buna ziua,
Am si eu o problema, pe care nu am reusit sa o rezolv pana acum.
Am achizitionat un Laptop Asus X550XV, cu 256 Gb, SSD si o licenta Win 10 retail USB, dar nu reusesc sa instalez Win 10. Am citit aproape tot de pe net si de pe site-ul Dvs. dar tot nu am reusit.
Nu pot face partitii. Cand incerc sa fac partitii, apare mesajul: „Window cannot be installed to this disk. The selected disk has an MBR partition table. Windows can only be installed to GPT disk.”
Care este problema ? Cum pot sa instalez Win 10 pe laptop ?
Ma puteti ajuta ?
Multumiri anticipate
Marius Cucu a zis
În BIOS ați făcut ceva modificări? La UEFI?
Flo a zis
Am facut modificari la ordinea de boot, dar am revenit la setarile „Default”, deoarece nu am reusit instalarea. Cum trebuie sa fie UEFI ?
Ce nu am facut, este ca nu am sters partitia 0 (de frica !!!).
Marius Cucu a zis
Atunci ai găsit buba. Șterge acea partiție, creează pe cea de 300 mb (se face automat) și continuă instalarea…
Flo a zis
In primul rand multumesc mult pentru amabilitate si pentru raspunsul prompt. Dar, pentru ca intotdeauna exista un dar, problema nu s-a rezolvat.
Daca vreau sa sterg partitia, apare mesajul din Poza 1 („We couldn’t delete the partition [Error 0x8007045d]”).
Cred ca problema este de la mesajul din Poza 2, pe care l-am incadrat cu rosu. La „Show details” apare mesajul din Poza 3.
Daca incerc sa formatez partitia 1 apare mesajul din Poza 4.
Si asa mai departe, parca este o „bucla temporala”.
Vreo idee de rezolvare ? Sau sa duc laptop-ul in Service ?
Multumiri anticipate pentru raspuns.
Am uitat sa transmit pozele. Le-am transmis prin Email ([email protected]).
Gabi a zis
Salut. Am achizionat un rog 553vd și am adăugat un ssd . Când am vrut să reinstalez windows pe ssd intra in bucla după restaurare, Iar după ce am scos stickul in cele 10 sec intra in bios. Ca și cum nu ar fii windows instalat
andrei a zis
imi spune ca nu gaseste driverele media
Marius Cucu a zis
Ce PC folosești?
Andrei a zis
Un Lenovo cu 4 Gb RAM Intel celeron de 2.48 HD și hdd de 1tb
Lili a zis
Buna,Marius! Salvarea mea, vreau sa instalez win 10 home usb cumparat de la emag, pe un laptop nou ASUS.Cand ajund la partitie, apar 2, respectiv Unitate 0 partitia 1 FD BETA9SR2, de 13,0 GB, spatiu liber 12,9 GB, sistem: si Unitate 0 Partitia 2, de 918,5 GB, spatiu liber 918,3 GB, principala. Ce fac mai departe? Multumiri!
dodan gelu a zis
buna ziua ! am un Notebook / Laptop Toshiba 15.6” Satellite S50-B-134, HD, Procesor Intel® Core™ i7-4510U 2GHz Haswell, 4GB, 750GB, Radeon R7 M260 2GB, Win 8.1,care l am upgradat la w 10, din fabrica are montat un hard disk toshiba MQ01ABD075 care m i se pare ca functioneaza cam lent as dori sa l inlocuiesc cu un ssd de 240 gb spune mi te rog daca pot sa instalez pe ssd sistemul de operare windows care a venit cu licenta pe pe hardul vechi
Marius Cucu a zis
Da. Faci clonă de pe HDD pe SSD. Dacă sunt probleme cu licența suni la Microsoft să îți transfere licența pe noua unitate de stocare.