Daca vedeți acest mesaj este clar ca Goddady si-a făcut treaba rapid si a facut update la IP-ul de la VPS.
Asa cum ziceam si in articolul precedent, am ales sa ma mut pe un VPS SSD, in cloud, fata de un VPS KVM, iar daca totul este bine la sfarsitul lunii si nu sunt downtime-uri, voi ramane definitiv la ei.
Nu am auzit cele mai bune lucruri despre Digitalocean, cel putin la suportul tehnic, dar sper ca nu voi ajunge sa le cer ajutorul.
Despre vechea firma de hosting nu am de ce sa zic de rau, am colaborat foarte bine, suportul tehnic a fost ok atunci cand am avut nevoie, downtime-urile, in marea majoritate a timpului au fost anuntate asa ca n-am ce sa le reprosez.
Sunt constient ca nu voi gasi cea mai buna firma de hosting web, nu cred ca exista asa ceva, intotdeauna vor fi probleme.
Am configurat NGINX+PHP-FRM+MYSQL si am dezactivat toate pluginurile de cache pe care le aveam.
Am mutat imaginile pe subdomeniu, acum voi redimensiona pozele si intre timp am adaugat jQuery lazy load plugin, pentru ca vizitatorii sa descarce poza in momentul in care dau scroll.
Tema, voi incerca sa o mai bibilesc, desi nu sunt un guru al temelor, poate chiar voi trece pe ceva bazat pe Genesis, daca nu voi reusi mare branza.
Sper sa se incarce ok si sa nu mai fie problemele din zilele trecute.
In continuare, pentru un hosting romanesc decent recomand Newhost, chiar si shared-ul lor este ok, iar daca vreti un hosting optimizat pentru WordPress puteti incerca si Simplenet. Suportul tehnic este ireprosabil, iar oamenii te ajuta ori de cate ori e nevoie. In plus, puteti sa beneficiati de teme bazate pe framework Genesis, light si rapide.
Gabriel Ursan a zis
Se mișcă mai bine să știi. Să fie într-un ceas bun!
Marius Cucu a zis
Sper sa reziste si sa fie OK, cu cat mai putine downtime-uri. Oricum resurse duble, la pret cu 1.5E mai mic eu zic ca este foarte bine 🙂
Florin a zis
Totusi cat platesti?
Pachetul ala de 5$?
E greu sa configurezi un VPS?
Marius Cucu a zis
Da, 5$, dar momentan am 2 luni gratis pentru ca am avut un voucher din trecut.
Sunt foarte mute tutoriale pe internet despre VPS-uri. Trebuie doar sa le urmezi si sigur vei reusi.
Eu aveam lighttpd, mi-au trebuit cateva zile sa invat nginx, sa vad cum functioneaza. Oricum, intotdeauna e de invatat:).
Postolachi Dumitru a zis
Doar 5 USD/luna pentru un VPS? Ceva limitari? Mi se pare o oferta… mai mult decat decenta…
Alextje a zis
Dă-i un ton mai închis fontului. Fiind puțin obosit, te deranjează la ochi. La fel și pentru comentarii.. în rest, toate bune..
Marius Cucu a zis
Postolachi Dumitru, aceasta este oferta, cea mai mica varianta de VPS.
Postolachi Dumitru a zis
Nu-i rau… eu platesc de 5 ori mai mult pentru all-unlimited…
Laurențiu Trofoșilă a zis
1) Se mișcă excelent blogul.
2) Părerea mea: nu ai nevoie de lazy load. Este util pentru site-urile cu multe poze iar la tine majoritatea articolelor au o singură poză.
Marius Cucu a zis
Mai sunt si cateva tutoriale care au mai multe poze. Pentru ele am pus pluginul.
Catalin a zis
De cand ti-am spus eu de DigitalOcean, oricum ma bucur ca ai ajuns sa-i alegi pe ei. Si eu aveam un server de la ei, dar nu mai am. Am gasit oferte mai bune.
Marius Cucu a zis
hai cu detaliile 😀
Alexandru Lomura a zis
Se misca foarte bine blogul, chiar si de pe rablagitul meu netbook, care are o versiune veche de opera.
stefan a zis
daca ai un trafic de 10-20000 de vizitatori pe zi e recomandat sa hostezi blogul pe VPS sau dedicat, in rest pierdere de timp si nu le recomand vps-uri celor care nu au cunostinte despre asa ceva.
Marius Cucu a zis
Eu nu am trafic ridicat si 10 000 de vizitatori poti sa-i ai si pe shared, daca ai o tema light…
dar am multe site-uri mici, care m-ar costa mult mai mult sa le tin pe un shared si sa se miste si prost. Eu zic ca este decent un VPS la 5$. 🙂
In momentul de fata sunt tone de tutoriale pe internet, poti invata foarte multe 🙂
ice4you a zis
@stefan – perfect de acord! +1
Coffee a zis
Si eu folosesc simplenet, au un suport ireprosabil.
Andrei Chira @ Simplenet a zis
Multumim pentru mentionare. Legat de alegerea unui hosting, depinde foarte mult de ce vrei sa faci cu site-ul/site-urile. Daca esti un publisher/blogger care vrea sa faca bani din site e o greseala sa iei un VPS fara management, oricat de ieftin ar fi el. Ca si proprietar de business online, scopul tau NU ESTE sa citesti tutoriale despre cum sa administrezi servere si sa te apuci de invatat Linux ci sa te concentrezi pe cresterea site-ului.
Ce faci daca nu merge ceva, daca pica ceva, daca te ataca cineva? Cati bani pierzi daca site-ul tau e cazut cand ti-e lumea mai draga si trebuie sa cauti pe net tutoriale despre Linux ca sa vezi ce sa-i faci? Nu e de gluma cu VPS-urile fara management si am un exemplu concret, domnisoara de la Fashionspot.ro care are un VPS de la Digital Ocean si care acum cateva zile a avut site-ul cazut vreo 2 ore chiar dupa ce a anuntat nustiuce promotie/lansare – https://www.facebook.com/photo.php?fbid=724187090934083&set=a.376111202408342.93968.356166487736147&type=1&theater.
Marius Cucu a zis
Corect.
Insa eu nu alerg neaparat sa fac un bussiness pe internet. Este ceva part time, pe care il fac din placere si pentru ca doresc sa acumulez cat mai multe informatii legate de fenomen.
Unii au ca hobby masinile, calatoriile, mersul pe sarma, mie imi place sa ma joc cu lucrurile de genul. Daca mai iese un ban de buzunar este foarte ok, oricum, de multe ori i-am reinvestit in produse carora le-am facut un mini review pe blog.
Daca vorbim de o afacere, un magazin online, orice astfel de lucru, eu chiar as merge mai departe si as spune ca ar trebui sa fie si un om specializat, din domeniu, care sa se ocupe de partea tehnica.
Andrei Chira @ Simplenet a zis
Comment-ul meu nu era adresat neaparat catre tine personal. Din discutiile pe care le-am avut cu tine mi-am dat seama ca iti place sa inveti, sa te joci cu setarile, sa testezi chestii. Si e foarte bine ca esti pasionat de chestiile astea.
Eu vroiam doar sa prezint si reversul medaliei, sa stie lumea ca un VPS de 5 dolari nu e chiar darul lui Dumnezeu pentru oameni si sunt mult mai multe dezavantaje decat avantaje, mai ales pentru cineva care nu e pasionat ca tine.
bucur a zis
Cand ai mai multe site-uri clar este recomandat asa ceva. Daca ai decat 2 atunci nu e cazul…
Mircea a zis
Si eu am luat de cyber monday la hostgator un dedicat si am incercat sa optimizez cat mai mult resursele. Poti face un tutorial cum ai reusit sa le instalezi pe toate exact? Cred ca ar fi util pentru mai multa lume.
Eu am pus apachebooster (nginx+varnish), dupa ce initial le instalasem separat si nu functiona nimic.
Perfu a zis
Nu intotdeauna hosterul este vinovat daca un site se incarca destul de greu . Un site se poate incarca mai greoi din varii motive : Site-ul se foloseste de teme sau de pluginuri nulled , site-ul are o tema destul de mare care nu este optimizata . Cunosc site-uri hostate pe shared care au peste 10k unici pe zi , si se incarca instant
Marius Cucu a zis
Corect.
Tocmai de aceea, in articolele precedente, dar si in cele viitoare am pus cateva informatii de optimizare a platformei.
Daca as fi stiut sa codez teme, probabil ca as fi dat si sfaturi de acest gen, dar nu sunt in domeniu. 🙂
Valentin Dobrescu a zis
Am folosit simplenet, ii recomand cu mare incredere, ofera suport, adica nu, ai un partener de treaba, care te ajuta cu orice vrei. Am folosit si eu serviciile de la DigitalOcean, din pacate nu prea am fost multumit, bine totul a fost gratuit pentru un an de zile.
Marius Cucu a zis
Sper sa nu am probleme nici cu unii, nici cu altii. Daca nu, voi trece pe amazon sau… in alta parte. 🙂
Tim a zis
Ai luat gazduire pt vps de la Digital Ocean? E bine, asa am si eu un vps de 2 Gb tot de la ei. Mie nu mi se pare ca au raspuns greu la ticketele mele…
Unde e hostat vps-ul, in Olanda?
Marius Cucu a zis
Da, pe am2 sunt 🙂
Şerban Stănescu a zis
Am studiat şi eu problema şi sincer să fiu, VPS la 5 USD, mie îmi spune un singur lucru: dureri de cap cât cuprinde. Sunt 100% de acord cu ce a spus Andrei Chira, e o analiză foarte pertinentă a alternativelor.
Totuşi, pentru cine are planuri mari de viitor, soluţia propusă de tine, e cred eu cea mai valoroasă abordare şi aici, îl contrazic puţin pe Andrei.
Ca să ştii ce să ceri unui hoster pe VPS şi mai ales câţi bani VALOREAZĂ un VPS, trebuie să fi trecut prin VPS. Ca să ştii ce şi cum, trebuie să pui mâna. Pe urmă, poţi delega sarcinile liniştit, pentru că ştii ce ţine de hoster şi ce e treaba ta. Altfel, eşti la mâna suportului tehnic 100% şi dacă ei o dau în bară, e puţin probabil că vei şti a cui e în realitate răspunderea.
Pe de altă parte, fără să ştii clar din practică ce înseamnă VPS, de unde o să ştii ce înseamnă „Teroms Of Service”, ce revine firmei şi ce îţi revine ţie?
Abordarea lui Marius Cucu, tocmai la astfel de rezultat duce: înveţi bazele şi pe urmă, o să ştii să negociezi contractul cel mai bun posibil, la preţul corect. Şi mai ales, o să ştii că suportul tehnic ori e inclus şi atunci dai cu ei de pământ când ceva merge prost şi AI ARGUMENTELE, că ştii de unde să le iei ori… zici pas! 😉
InfoHosting a zis
Te-ai mutat la Chroot acum ? Văd că apare actualizat articolul, dar blog-ul apare la Chroot găzduit. Also, cum ai reușit să obții scor de 99% pe GTMetrix ? Există vreun secret ?
Marius Cucu a zis
Sunt de ceva ani la Chroot. Nu știu ce am actualizat la articolul ăsta de am ajuns să-l actualizez. E din 2014.
N-am facut nimic interesant la blog. Asa a fost sa fie tema, bine optimizată 😀