Cumva, am zis că trebuie să îmi fac educația financiară. Știți că am început să pierd timpul pe acolo și să acumulez cât se poate de mult.
Mă uit un pic la oamenii din jurul meu, despre cum și-au bătătorit lucrurile și încerc să-i las în lumea lor. Dar să trag învățături din asta.
Am găsit un ghid destul de lung de investiții. Deh, nu era incertitudinea de acum, de când cu un război lângă noi, dar pe lângă ce se discută la televizor despre criza economică raportat la relocările din zonă s-ar putea să avem și de câștigat, ca țară, din treaba asta. Timpul va zice mai multe.
Mi l-a recomandat Youtube, nu urmăresc de mult timp, dar eu zic să vă alocați o oră să ascultați ce zice omul de mai jos. Eu cred că e util.
dam167 a zis
M-a pierdut la „criptomonedele sunt o schemă ponzi”. Nici arta nu produce nimic, multe obiecte chiar dacă le cumperi nici măcar nu le poți lua acasă, e mai mult ca să te lauzi cu colecția ta. Criptomonedele și NFT-urile au utilitatea lor în societatea de azi, chiar dacă nu sunt pentru oricine.
În rest mă deranjează exprimările și clișeele, informațiile de acolo le găsesc sintetic în engleză. Primul pas spre educația financiară e gestiunea banilor, noțiuni de bază din fiscalitate și serviciile bancare.
Iar legat de asigurările de viață și sănătate, recomand tuturor să citească, cu răbdare, o ofertă concretă și să vadă ce plătesc și ce pot primi. Eu unul mi-am schimbat puțin optica după două ședințe de consultanță pe tema asta.
Marius Cucu a zis
Păi da, dar pe lângă clișee este și destul de multă informație decentă pentru majoritatea oamenilor. Deh, niciun material nu trebuie validat 100%, dar dacă îți iei o parte din informație din el, eu zic că la final de zi te alegi cu ceva.
Legat de crypto și NFT, s-ar putea să fie un pic mai în vârstă, cel puțin după voce, și să n-aibă chiar o idee wow despre ele.