Hidroelectrica e ceva rar! Sau S.P.E.E.H Hidroelectrica după denumirea aceea veche, comunistă și birocrată. Pentru clienții casnici, Hidroelectrica poate să fie ceea ce trebuie, pentru cei mari, non casnici, lucrurile nu mai sunt atât de frumoase. Noroc că sunt plafonări în ultima vreme. Dar, probabil există o strategie undeva… dar să nu facem politică, cu altă ocazie.
Trebuie să recunoaștem că e întreagă nebunie cu furnizarea și distribuirea de energia electrică. Toată lumea caută oferte, toată lumea se informează despre furnizorii de energie electrică. Nu credeam că ajungem să facem o liberalizare atât de slabă, cu atât de multe prostii din partea statului, cu atât de multă brambureală.
Să nu mai zic de brambureala cu FUI, cu cei care sunt furnizori de ultima instanță și cei care nu sunt. Sunt convins că vom scăpa de asta în momentul în care toată lumea o să fie pe piața liberă.
Astăzi vreau să vedem păreri despre Hidroelectrica și să lăsăm experiențe despre ei în secțiunea de comentarii. Cât mai la obiect, sper eu!
Oferta acestora actualizată este aici.
Ce ofertă au cei de la Hidroelectrica?
E în strânsă legătură cu ceea ce statul subvenționează. Astfel avem prețul cel mai mic la Hidroelectrica raportat la cel al competitorilor, cumva un pic sub prețul plafonat de stat. Raționamentul este următorul:
- Clienții din categoria A(media lunara pe 2021 sub 100KWh) vor plăti prețul plafonat, adică 0.68 lei/KWh pentru întreaga cantitate;
- Clienții care sunt in categoria B(media lunara pe 2021 intre 100.01-300.00 KWh) pentru primii 255 KWh consumați vor plăti prețul din contract, iar kilowatti consumați peste limita de 255 KWh vor fi taxați cu prețul obținut din însumarea prețului din contract si o mica ajustare de câțiva bani(cel mai probabil) conform OUG 27/2022(art.5 – alin.1);
- Clienții din categoria C(media lunara in 2021 peste 300 KWh) vor plăti prețul din contract pentru întreaga cantitate consumata.
Pe forumuri sunt tot felul de experiențe, așadar ar fi bine să căutăm mai multe informații despre ei. Sunt curios dacă ați mers pe aceștia sau pe Digi Energy sau chiar veniți de la alt operator.
- Citește și cum arată prima factură de la Hidroelectrica
- Citește și ce taxe plătești pe lângă prețul de bază
- Citește și Cum se trimite indexul la Hidroelectrica
- Citește și păreri despre Aik Energy
- Citește și păreri despre CEZ Online
- Citește și păreri despre ENEL
- Citește și păreri despre aplicația Pago
Unde sunt sediile ale Hidroelectrica?
M-am gândit să vin în ajutor cu adresele lor. Dacă mai sunt și altele puteți să aduceți precizări.
- Sucursala Hidrocentrale Bistrita, Str. Locotenent Draghiescu, nr. 13, 610125 Piatra Neamt, judetul Neamt
- Sucursala Hidrocentrale Cluj, Taberei, nr.1, 400512 Cluj Napoca, judetul Cluj
- Uzina Hidroelectrica Oradea, Ogorului, nr.34, 410554 Oradea, județul Bihor
- Sucursala Hidrocentrale Curtea de Argeș, Basarabilor nr. 82-84, 115300 Curtea de Argeș, județul Argeș
- Uzina Hidrocentrale Buzau, Dorin Pavel nr.1, 120290 Buzau, judetul Buzau
- Uzina Hidrocentrale Campulung, Alexandru cel Bun nr. 55, 115100 Campulung, judetul Arges
- Sucursala Hidrocentrale Hațeg, N. Titulescu, nr. 23, 335500 Hațeg, județul Hunedoara
- Uzina Hidroelectrica Caransebeș, Splai Sebeș, nr. 2A, 325400 Caransebeș, județul Caras Severin
- Sucursala Hidrocentrale Porțile de Fier, Strada I.Gh. Bibicescu nr.2, 220103, Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți
- Uzina Hidroelectrica Târgu Jiu, Strada Tineretului, nr. 8, 210185 Târgu Jiu, județul Gorj
- Sucursala Hidrocentrale Ramnicu Valcea, Str. Decebal, nr.1, 240265 Ramnicu Valcea, judetul Valcea
- Uzina Hidroelectrica Slatina, Str. Tudor Vladimirescu, nr. 158, 230087 Slatina, județul Olt
- Sucursala Hidrocentrale Sebeș, Alunului, nr.9, 515800 Sebeș, județul Alba
- Uzina Hidroelectrica Sibiu, Rahova nr.45, 550345, Sibiu, judetul Sibiu
Unde se pot face reclamații pentru Hidroelectrica?
Înainte de toate trebuie să discutați cu aceștia. Dacă aveți succes folosind mail-urile de mai jos sau chiar telefoanele puse la dispoziție, dacă nu trebuie să vă îndreptați spre ANPC și ANRE.
Aveți un link direct aici.
Cum mă mut la Hidroelectrica?
Puteți face cerere pentru a vă muta la aceștia urmărind link-ul acesta. Aveți nevoie de o factură veche și de un act de identitate. Procedura e foarte simplă și semi automată. Nu are sens să mergi la sediile lor, ci totul se face online. Rapid.
Factură Hidroelectrica
Factura vine la 45 de zile. Pe mail sau fizic. Eu am bifat opțiunea de a veni pe mail. Prima factură vine greu, ba chiar am zis că trebuie să scriu un articol despre asta. Nu ca laudă, ca informare.
Da, e ciudat, mi-a venit o factură pe câteva zile, dar cumva e o confirmare că sunt în baza lor de date și că prețul este cel cu care am semnat la ei.
Mă bucur că am făcut un forum atât de mare de discuții, tocmai de aceea am selectat cele mai interesante întrebări din secțiunea de comentarii și le-am adăugat mai jos. Pe măsură ce mai vin informații noi voi actualiza și articolul.
Aveți toate comentariile aici.
Momentan, nu au o platformă prin care să poți plăti cu cardul, însă se poate plăti cu Pago. Aveți link către aplicație aici. E super intuitivă, puteți plăti inclusiv alte facturi. Se discută ca să fie disponibilă și o platformă pentru plăți. Eu am plătit prin varianta asta și mi se pare foarte utilă, poate mai ușor decât ce aveam la Electrica.
45 de zile. Pentru a vedea facturile puteți folosi link-ul acesta.
Se poate trimite la mail: [email protected] sau prin Call Center la 0800 800 359 sau 021 9834, 021 9861 în perioada 24-28 ale lunii. Mai nou, se poate folosi formularul acesta.
Folosiți [email protected] sau [email protected].
Momentan, nu. Este o platformă online, dar nu este gata o aplicație propriu zisă. Mai trebuie să așteptăm.
În mod normal durează 21 de zile. Totuși, vorbim despre o perioadă complicată cu foarte multe schimbări. Unele persoane au așteptat până la 3 luni de zile. Toate acestea vor fi îmbunătățite în viitor, se dorește a se face migrarea în o singură zi. Detalii aici.
Facturile sunt trimise pe mail, sub formă de PDF. Acolo vedeți toate informațiile.
Pentru incheierea contractului de vanzare-cumparare a energiei electrice produse si livrate in retea trebuie sa ne transmiteti la adresa [email protected] certificatul de racordare obtinut de la operatorul de distributie dupa racordarea locului de producere.
Catalin a zis
Din ce am citit aici si alte cateva forumuri de discutii in decursul a cca 2 ani de zile de documentare, Hidroelectrica pare o solutie de furnizare doar pentru sado-masochisti.
Problemele descrise pe aceste forumuri sunt de noaptea mintii. Facturi neemise de 1 an de zile !? Clientii Enel intra in rosu, daca primesc factura cu intarziere o luna de zile (oamenii normali la cap isi fac bugete lunare nu anuale), si asta tot din cauza incompetentei statului, prin organismele sale administrative. Stiti sa faceti distinctia intre politica si administratie? A discuta probleme care tin de incompetenta administrativa si functionari publici (ministrii) … nu are nici cea mai mica legatura cu politica si numai un politruc senil sau foarte tupeist poate sa faca asemenea observatii diversioniste.
Sunt client Enel din 2002 … in aceasta perioada calitatea servicilor companiei oferite clientilor casnici s-a deteriorat progresiv, pana la un nivel foarte jos care exista astazi, in special in ce priveste relatia cu clientii. Dar chiar si la acest nivel foarte jos, Enel pare din cu totul alta galaxie, fata de o companie precum Hidroelectrica care interpreteaza relatia cu clientul / consumatorul la nivel de paleolitic timpuriu. Pretul final la khw este plafonat pana la finalul lunii martie 2025, conform OUG 27/2022, eu intrand pe grila la 0.69 (nu 0.70 – 0.73) sau 0.80 lei / khw, dar as plati si 1.3 lei / kwh (la consumul meu) decat sa patesc 10% din ce se descrie aici. E balamuc curat, as lua-o razna.
Nu ma intereseaza ultra-digitalizare sau aplicatii de plata ultra-sofisticate, dar pana va ajunge Hidroelectrica din urma Enel-ul sau alte companii la acest capitol, vom intra deja in Epoca de Ghiata. In ce priveste site-ul lor, eu faceam site-uri mai sofisticate in FrontPage la liceu in anii 90. Ce rusine!
Liberalizarea cea penibila nu a facut-o Enel-ul si celelalte companii private (care nu sunt fundatii filantropice dar nici talhari de profesie ca Statul Roman), ci Statul vostru Esuat condus de Presedintele vostru Turist … acelasi Stat care detine si administreza aceasta Hidroelectrica, producator de energie … care a ridicat artificial pretul, si dupa aia s-a gandit sa intre si pe furnizare ca sa mai fure si de acolo, incalcand legile concurentei, si aruncand in haos piata autohtona de energie, ridicand pretul la kilowat mult peste tari / piete care nu au nici 30% din potentialul energetic al Romaniei. Deci … mai usor cu vrajeala! De la Posta Romana pana la Hidroelectrica nu exista nici macar o singura companie de stat care nu trateze cetateanul roman in batjocura, indiferent ce calitate are acesta de la simplu contribuabil la buget, la consumator, client, participant la trafic.
Daca Enel se retrage din Romania si voi fi nevoit sa alega alt furizor, cu siguranta acesta nu va fi Hidroelectrica.
George.s a zis
Ce-ai măi, omule? Dacă tot nu ți-au făcut nici un rău (evident, nici bine), ce ai cu Hidroelectrica și cu clienții săi? Știi că printre clienții Hidroelectrica se află și Enel-ul?
În ultima factură primită de la Enel (am rămas clientul lor la casa părinților), sunt înștiințat că 38% din energia furnizată de ei e provenită din surse hidro. Adică de la Hidroelectrica.
Între timp emiterea facturilor a ajuns la zi, tariful maximal folosit e de 69-79 bani pe 1 kWh, pe când la oricare alți furnizori e de 1,30 lei. Astea-s faptele. Singurele importante. Iar ce înșiri tu în plus sunt bălării.
Viorel Mot a zis
Dacă am mai multe contoare,mai multe adrese,pot trece la Hidroelectrica doar cu un contor?
George.s a zis
Da. Eu am trecut pe Hidroelectrica doar la mine acasă, unde am consumul cel mai mare, casa părinților (unde consumul e foarte mic, iar titular de contract sunt tot eu) a rămas pe Enel.